![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. VIII
Wieczorem napiszę! Teraz zbieram się na zumbę 😊😊😊😊
No i u nas też dziś były kulki jaglane ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Sto lat dla Marcelinki !!
![]() ![]() ![]() Ojej Ejda jak możesz to napisz w klubie dlaczego nie możesz SN ... dopiero niedawno się dowiedziałaś? Kurczę może ja tez spróbuje dać małej do raczki jakieś warzywko... Mała mi zajada praktycznie wszystko. Dzisiaj zrobiłam jej kaszkę sote hehe gryczana ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Tusiaczek Hahaha jutro u nas tez burak wjeżdża
![]() U nas dziś był krem z groszku cukini i marchewki a po południu banan ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze wam dorzucę pogodę u nas ![]() IMG_1507904558.737115.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#124 |
Wtajemniczenie
|
megan- ja też byłam przekonana, że moje dziecko się nie nadaje do tego typu karmienia, a wczoraj dając jej marchewkę zobaczyłam, że wcale to nie jest takie straszne. Ja uważam, że warto spróbować, zwłaszcza gdy dziecko odmawia papek- tak jak było u nas. Widocznie nie odpowiadała jej konsystencja. Poza tym podając jedzenie łyżeczką dziecko nie jest w stanie kontrolować ilości w buzi, może jej to przeszkadzało, że np. daję jej za dużo. Nie wiem, w każdym bądź razie Pola drugi dzień chętnie je z rączki, z łyżeczki nawet owoców nie chciała. Ale ja z tych hardcorów co mleko podają na leżąco od urodzenia więc i warzywo w ręce mi nie straszne
![]() U nas dziś podobna pogoda ![]() ![]()
#125 |
Wtajemniczenie
|
Haha Ecia ja podaje tez na leżąco a teraz juz w ogóle laba bo sama trzyma butelkę Wiec daje i wychodzę czasem albo mam francuski
![]() ![]() Wiem ze blw ma mnóstwo zwolenniczek (na niektórych grupach na fb można rzec fanatyczek) i jeśli dzieciom jest z tym super i mamom tez to dla mnie bomba ![]() Ja nie lubię blw i TZ tez nie i na tym etapie go nie bedzie u nas choćby z przekonania. Nie znaczy to ze nie lubię mam stosujących blw rzecz jasna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#126 |
Zadomowienie
|
Ecia super że Poli blw się spodobało 😊
Ejda fajnie że Franek tak ładnie je 🤗 Ja też trzymam małego na kolanach póki co. U nas dzisiaj tylko jabłko było. Jutro zrobię owsiankę na śniadanie i warzywka na obiad.o tych kuleczkach jaglanych też myślałam może w tygodniu się skuszę 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#127 |
Zadomowienie
|
Właśnie wracamy od neurologa. Z Rysiem wszystko ok, rehabilitować sie juz nie musimy 🙂 Powiedziała, ze ładnie nadrobił swoje problemy na napięciem. Tylko usg glowki będziemy powtarzać, bo poprzednio wyszła nieznacznie poszerzona przestrzeń przymozgowa. Ale neurolog uspokoiła mnie, ze to nie świadczy o zadnej chorobie. No i pochwaliła nas za basen, powiedziała ze to jest super rozwojowa sprawa dla każdego dziecka 🙂
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Gosia, super ze wszystko ok
![]() Już się mogę chwalić ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#129 |
Wtajemniczenie
|
Gosia brawa dla Rysia!!! Super
![]() Copy śliczny ten tatoo ! Długo czekałaś na miejsce w ogóle? Przystojny ten Twój wianek! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#130 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Goosiaa- cudowne wiadomości
![]() Copykat- świetny tatuaż ![]()
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Gosia super wieści!
Copykat świetny tatuaż! My na basen chodzimy ale tylko jak tz jedzie z nami bo nie dałabym rady sama. Nie ma gdzie zostawić tam fotelika ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#135 |
Wtajemniczenie
|
Jezu, tyle miałam napisane i się skasowalo
![]() Napiszę tylko sto lat dla Marcelinki ![]() Copy świetny tatuaż, zazdroszczę! Gosia super, brawa dla Ryśka ![]() Ejda jestem w szoku jak ten twój Franek je ![]() U nas dzień zlecial jak zawsze za szybko ![]() Jakas padnieta jestem dzisiaj.... Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny 🙂
Dracena, super, ze u Was tez ok 🙂 Copy, tatuaż piękny ![]() Nowa, u nas tez nie ma gdzie fotelika zostawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj w końcu zostałam sama z dziećmi w domu. Tz miał urlop id poniedziałku i nie potrafiłam się zorganizować. Niby fajnie bo czas spędził z dziećmi ale bałagan w domu. Dziś zostałam sama i mam mieszkanie w końcu ogarnięte bo mała spala w domu dwa razy po 1.5h
Prasowanie zaczęte i jak tylko starsza zaśnie to wezmę się za czytanie książki Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Copy śliczny ten tatuaż
![]() My dzisiaj zaczęliśmy z marchewa ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#139 |
Zakorzenienie
|
Copy, super tatuaż
![]() Ja też nie jestem za blw, raz - boję zadławień, dwa - nie lubię marnotractwa, 3 - nie lubię syfu, 4 - dziecko ma coś zjadać na tym etapie, bo zaczyna potrzebować czegoś więcej niż mleko, a nie bawić się jedzenien, 5 - moje dziecko próbuje mnie zjeść więc raczej nie ogarnia na tyle ![]() ![]() ![]() Ejda, no trochę wkrecilam się w gotowanie ![]() I współczuję tego stresu podczas porodu, dobrze, że wszystko sie dobrze skończyło, w sensie, że Franio zdrowy. Megan zazdroszczę pogody!!! Gosia, Dracena, super, że chlopaki już porehabilitowane! W sensie, że nie muszą ![]() Idę dalej prasowac, jeszcze nigdy tak nie odpoczywalam jak dziś stojąc nad deską z żelazkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Zuzolkaa Czas edycji: 2017-10-13 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Gosia , Dracena super wieści ! Chłopcy ładnie nadrobili ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Brawa dla Frania za marcheweczkę ![]() Ktoś pytał i czapki i rękawiczki - ja kupiłam w Pepco rękawiczki na sznurku (ale takie średnio ciepłe - na jesień) , a ciepła czapkę podszyta polarem w zarze. Dostałam voucher na 150 zł do smyka, chce kupić jakąś zabawkę . Co polecacie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Zuzolka mi idea BLW się podoba i w sumie nie mam wyboru bo Franek nie otwiera paszczy na papki ale też chciałabym mu podać jakiś jeden posiłek łyżeczka żeby się serio najadł , a tak to ciągle proponuje mleczko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- I pochwalę się , że dziś byliśmy na pierwszym spacerku w Tuli i było super !! 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Co do blw to jak widać każdemu dziecku co innego pasuje ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#142 |
Zakorzenienie
|
Copy super tatoo ja bym chciała tez taki jeden od kiedy go zobaczyłam. Tylko chyba mam za mało dzieci heheh FB_IMG_1498654809185.jpg
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Malwiska, myślę że z 2 imionami też będzie fajnie wyglądać
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Copy super tatoo 😊
Gosia brawa dla Ryśka ☺ Zuzolka też nie lubię bałaganu ale on się pojawi prędzej czy później to ja wolę prędzej😉 Co do rozszerzania diety to do 1 r.z mleko jest podstawą diety a posiłki dodatkowe mają być na poznanie smaków a nie najadanie się 😉 Każdemu polecam poczytać stronę Małgorzaty Jackowskiej bo ma fajne artykuły o diecie niemowląt. Nie ukrywam że łatwiej mi by było podać słoiczek ale kiedyś i tak będzie trzeba pokarmy stałe wprowadzić i uczyć jeść samodzielnie więc wolę mieć to z głowy. Mi akurat idea blw bardzo odpowiada chociaż sprzątać mi się nie chce 😶 A najbardziej chyba mnie przekonało jak zobaczyłam na roczku bratanicy tz że wszyscy siedzą przy zastawionym po brzegi stole a jubilatka siedzi na krzesełku i nic nie ma do jedzenia bo tylko łyżeczką jak dotąd dostawała więc nic sama zjeść nie umie i dla mnie to był mega smutny widok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#145 |
Wtajemniczenie
|
Tak na szybko pokaze nasz orkan ksawery
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#146 |
Zakorzenienie
|
Wow, rzeczywiście huragan jakby przeszedł
#147 |
Rozeznanie
|
Copy fajny ten tatuaż ☺
Dracena Gosia super ze chłopcy nie potrzebują rehabilitacji ![]() Megan ale Zosia szaleje w tym łóżeczku ![]() U nas narazie podaje słoiczki, mała chętnie je co mnie bardzo cieszy. Blw wprowadzimy może jak już będzie stabilnie siedzieć póki co jakoś bym się bała. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Kinga, u nas tak samo - poczekam aż Ala będzie siedzieć
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#149 |
Zakorzenienie
|
Sandrita, Natalka je bardzo ładnie, ale wiadomo, podczas jedzenia dotknie najpierw buzi, potem spodenki, w międzyczasie wsadzi sobie stope ze skarpetką do buzi i jest cała brudna, więc kończąc posiłek nie wiem za co się zabrać - czy przebierać natalke, czy myć miske i łyżkę, czy wziąć ją na ręce, czy prać śliniaczek itd. Gdybym miała jeszcze brać szmatę i zbierać z podlogi jedzenie, które wcześniej przygotowywalam godzinie to ja dziękuję. Poza tym denerwowaloby mnie to, że wywalam kase na eko produkty (wczoraj kupilam małą eko pierś z kurczaka za 25 zł - jedna pierś i to nie podwójna), a dziecko się tym bawi i nie wiem ile wpadnie do żołądka.
Co do łyżeczki - moja mi wyrywa i wsadza sobie do buzi sama, więc nie bardzo zrozumialam z tym smutkiem tej dziewczynki na końcu. Bardziej smutne chyba będzie jak się dzieci dowiedzą, że się je sztućcami, a nie rękami ![]() Z tym smakowaniem też bym nie przesadzała. Jasne, mleko do roku czasu stanowi podstawę w dziecie dziecka, ale nie ma byc jedyne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Zuzolkaa Czas edycji: 2017-10-13 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Zuzolka to fakt że jedzenie na podłodze ląduje chociaż ja póki co kupuje wszysyko świeże na targu a dopiero zimą będzie eko z marketu. Z tym smutnym widokiem chodziło mi o to że to jej przyjęcie było a nic na nim nie jadła bo sama nie potrafi a w sumie nie wiem czemu nikt jej nie karmił🤔 super że Natka tak ładnie Ci je.
Przy blw dzieci też jedzą sztućcami😉 Wiadomo każdy wybiera najlepszą opcje dla swojego dziecka. Koniec końców niezależnie od sposobu rd który wybierzemy i tak kiedyś nasze dzieci odkryją co to mc donalds😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.