![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2
Znowu wyje. Zadzwonil synus i mi mowi "tak bardzo mocno Cie kocham mamusiu i jak po mnie przyjedziesz to tak mocno Cie przytule" chce do domu i to natychmiast
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2017-10-13 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Zaczynam przez Was (albo dzieki Wam) zastanawiac sie nad tym dodatkowym badaniem. A rozmawialyscie o tym z Waszymi lekarzami czy po prostu od poczatku wiedzialyscie, ze bedziecie je robic? Pytam, bo u mnie to jest pierwsza ciaza co prawda jutro druga wizyta dopiero, ale ginekolog w sumie powina poinformowac o takiej mozliwosci, w koncu nie kazdy ma taka wiedze.
Domii moze ten Twoj lekarz pusci Cie do domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2017-10-13 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi w pierwszej ciąży o usg prenatalnym mówił gin - żebym się zapisała wtedy i wtedy a na tym usg babeczka mi mówiła o teście Pappa . Wiec zrobiłam nie zastanawiając się nas tym . W tej ciąży od razu wiedziałam Ze będę robić jedno i drugie ale wiadomo każdy na prawo do swojego zdania na ten temat ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#127 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wiedziałam, że będę robić więc bym zapytała tak czy tak jak się za to zabrać. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.... tak mi się chce spać cholernie ... od tego ziewania nam non stop łzy w oczach i mnie żuchwa już boli
![]() Ja chce do domuuu ... Mirabilka - herbata w takich ilościach to tylko na dziewczynkę ![]() ![]() Domiii - strasznie to przykre - to siedzenie w szpitalu jak dziecko zostaje w domu ... Nie wiem czy pamiętasz ale jak wylądowałam w szpitalu z tymi nerkami - to cały czas płakałam na korytarzu ze nie mogę zostać bo co z moim Synem ... i ze nie dam sobie z tym rady ... mąż nie mógł mnie uspokoić ... ![]() pogadaj z lekarzem - poproś- powiedz jaka jest sytuacja ... jak nie ma przeciwskazan to napewno Cię puszcza do domu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam. Moja tesciowa juz zanim bylam w ciazy mowila ze kupi nam wozek bo dla wnukow od pierwszego syna tez kupila - ok chce to niech kupi tylko mowilam ze bym chciala sama go wybrac. A teraz oczywiscie zle, bo patrze na uzywane... Szwagierka rodzila 7 lat temu, mieli zwykly wozek (taki wybrali) i juz ostatnio cos gadala ze oni to nie mieli z fotelikiem ze oni cos tam. Jak mam wybrac jakis pierwszy lepszy wozek byle nowy to wole w tej cenie uzywany w dobrym stanie. Przeciez jak sie zaoferowala ze kupi to nie wybiore wozka za 2-2,5tys. Co to za prawo wyboru jak nie moge wziac uzywanego. Moze przesadzam ale musialam sie wygadac.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny pappa to to: http://luxmedlublin.pl/dla_pacjenta/...-a-f-hcg-beta- ?
![]() |
#132 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przechodziliśmy coś podobnego z weselem. Nie chcieliśmy robić nic oprócz obiadu dla najbliższych. Teściowa histeria, jedyny syn ona zapłaci itd. No to dobra mama jest jedna jak ma do końca życia płakać o to wesele to zrobimy, ale po swojemu. Ciężko było hamować teściową, ale po kilku wyskokach i długich rozmowach skumała, że jak będzie się wtrącać to my w każdej chwili obracamy się na pięcie i weźmiemy sobie ślub w LV bez jej fochów. I było tak jak chcieliśmy, a teściowa zadowolona. Teraz jest grzeczna : ) Wózek też chce kupować, ale mamy sobie znaleźć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
ojej ja dlatego od mojej teściowej nic nie chcę
![]() jak chce wózek to powinna dać kasę a rodzince sami kupuja i wybierają co uznają za stosowne.
#134 |
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7794651 1]Masakra. Niech mąż ogarnie teściówkę. Najwyżej niech podadzą kwotę jaką chcą i dopłacicie, albo niech kupią wózek a wy sobie dokupicie adaptery i porządny fotelik.
Przechodziliśmy coś podobnego z weselem. Nie chcieliśmy robić nic oprócz obiadu dla najbliższych. Teściowa histeria, jedyny syn ona zapłaci itd. No to dobra mama jest jedna jak ma do końca życia płakać o to wesele to zrobimy, ale po swojemu. Ciężko było hamować teściową, ale po kilku wyskokach i długich rozmowach skumała, że jak będzie się wtrącać to my w każdej chwili obracamy się na pięcie i weźmiemy sobie ślub w LV bez jej fochów. I było tak jak chcieliśmy, a teściowa zadowolona. Teraz jest grzeczna : ) Wózek też chce kupować, ale mamy sobie znaleźć ![]() My jej tez juz mowilismy ze mozemy dolozyc bo jak mamy wybrac byle co to lepiej polaczyc sily o kupic cos porzadniejszego. Problem w tym, ze np. ja nie widze nic zlego w kupnie uzywanego wozka w dobrym stanie a ona sie uparla na nowy. Bedzie ciezko, tylko spokoj moze mnie uratowac ![]() ![]() Jutro zaczynam 11 tydzien. Mam nadzieje, ze u malucha wszystko dobrze. W koncu widzialam go 3 tyg temu i czuje troche taka niepewnosc co mnie czeka na wizycie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Screenshot_2017-10-13-13-32-47.png
My mamy taki po młodym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() <zartuje> ale jestem anty-teściowa do kwadratu ![]()
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tym mowa...
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama ![]() Nasze szczęście jest juz z nami ![]() Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2017-10-13 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja raczej będę kupować nowy wózek, ale nie wiem czy drogi muszę najpierw pomacać w sklepach i mam zamiar wykorzystać go na dwójkę dzieci ![]() ![]() Stokrotka na pewno jest dobrze ![]() Docik moja mama kupiła dla siostry granatowy wózek nikt jej nie powiedział, że to nie pasuje dla dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
ja mialam 1 dla Karola czerwony i pytaly mnie "stare baby" jak ma dziewczynka na imię
![]() potem miala czarny na czarnej ramie to było jeszcze gorzej "jak można czarny wózek dla dziecka" ![]() no ale ja z tych co ogólnie duzo im zwisa ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- najbardziej i tak lubię temat "ale jak to bez czapeczki " ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7794689 1]To niech kupi nowe łóżeczko i się wypcha ![]() [/QUOTE] ale jak łóżeczko? czy to nie chodzi o to, że potem na spacerze teściowa może powiedzieć "patrzcie jaki nowy piękny wózek kupiłam" a w nowe piękne łóżeczko w domu już sąsiadki nie uwierzą ![]() to byłby priorytet mojej ![]()
#141 | |
Konto usunięte
|
Zła maaaaaaaaaaaatka! W lipcu bez czapeczkiiiiiiiiiiiiii! Olaboga! Jak sąsiadki zobaczą!!!
Przebieram nóżkami ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e Czas edycji: 2017-10-13 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
bez czapki, bez kocyka i dlaczego nie leży na poduszce *
![]() *) najlepiej jasiek puchowy wysoki ![]()
#143 | ||
Zakorzenienie
|
A z tymi badaniami usg to nie jest tak czasem ze one są obowiazkowe a nie ze jak ktos chce?bo cos mi swita ze w ciazy powinny byc obowiazkowo 3 razy usg 11-13tydz potem ok 20 tyg a trzecie nie pamietam
My mamy wozek po corce,lozeczko i wiele innych rzeczy wiec sporo zakupow nas ominie,tylko wanienka nam sie rozpadla ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Ja wózek dla syna kupiłam używany, beżowy i teraz co by nie było to i tak będę wozić w tym samym
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#145 |
Konto usunięte
|
Obowiązkowe są oczywiście 3 usg w trakcie ciąży, ale czy zrobi się je u jakiegokolwiek ginekologa czy u takiego co zajmuje się ultrasonografią, ma stosowne papiery i sprawdzi dokładnie wszystkie parametry to już nasz wybór.
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U żony mojego brata na tym właśnie usg wyszło, że dziecko ma bardzo poważną wadę serca..jeździli po całej Polsce i szukali pomocy... lekarze namawiali na terminacje ciąży..nikt nie widział szans dla tego dziecka..wreszcie znaleźli lekarza który dał im rozwiązanie i powiedział że zoperuje dziecko.. Urodził się iw specjalnym kardiologicznym szpitalu i od razu poszedł na stół operacyjny..miał już 3 operacje serca..a teraz jest szczęśliwym, normalnie rozwijającym się chłopcem. Dlatego będę każdego namawiać na wykonanie takiego usg w ciąży...wydaje się że to nas nie dotyczy.a jednak..
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Та еще штучка ^^
|
Najwazniejsze,zeby nie dac sobie wejsc na glowe.
Najlepiej by bylo gdyby tesciowie dali kase na wózek i juz. Mu wózek mamy po synku siostry,swoja droga goraco polecam. Baby design lupo komfort w kolorze turkusowym. Dziadki dali pieniądze na lozeczko i materac dla wnuka. Wybor nalezal do nas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#149 |
Zakorzenienie
|
My nie mamy nic i mnóstwo planów
![]()
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.