Eksperymentalny wątek polityczny - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-11-18, 11:45   #121
Wolfman
BAN stały

Dot.: Eksperymentalny wątek polityczny

A do mnie mimo wszystko nie dociera przejmowanie się mediami publicznymi. Może dlatego, że jestem z pokolenia, które korzysta z internetu i sam sobie szukam informacji. Z tego co widziałem, to jedynie Polsat próbuje być w miarę obiektywnym medium, bo TVP i TVN przeginają w swoje strony.
Wolfman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-18, 12:58   #122
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mariamalaria Pokaż wiadomość
A ja oglądam wiadomości na jedynce. Z tym, że ja stara już jestem i to dla mnie świetne przypomnienie wiadomości dziennika telewizyjnego z lat 70-80. Te same chwyty propagandowe wobec wrogów systemu, propaganda i język. Jakby ich mistrz Urban uczył.
Tylko się zastanawiam, czy oni się nie wstydzą tego głosić i jak patrzeć mogą w lustro bez obrzydzenia.
Ja nie ogladam wiadomosci, telewizji tez nie (telewizor sie zepsul i tak zostalo juz pare lat). Szczerze mowiac myslalam, ze jestes mlodsza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-18, 13:55   #123
MuchaLibre
I tak powiem

Mam podobne spostrzeżenia co Wolfman. Faktycznie Polsat obecnie jest najbardziej wyważony, tak pomiędzy TVP i TVN. I to nie tylko "zwykły" Polsat, ale wszystkie posaltowskie kanały: Polsat News, Polsat Play, Superstacja.
MuchaLibre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-18, 15:57   #124
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolfman Pokaż wiadomość
A do mnie mimo wszystko nie dociera przejmowanie się mediami publicznymi. Może dlatego, że jestem z pokolenia, które korzysta z internetu i sam sobie szukam informacji. Z tego co widziałem, to jedynie Polsat próbuje być w miarę obiektywnym medium, bo TVP i TVN przeginają w swoje strony.
Ja sie przejmuje bo za to placw. Od publicznej tv oczekuje:
- wiadomosci z kraju i ze swiata ktore beda jak najbardziej obiektywne.

Widac wielka roznice w sposobie wypowiadania, jakosci materialow
Wiadomosci to nyla kiedys dla mnie podstawa-teraz nie moge tego blazenstwa zniesc.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-18, 17:21   #125
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Ja sie przejmuje bo za to placw. Od publicznej tv oczekuje:
- wiadomosci z kraju i ze swiata ktore beda jak najbardziej obiektywne.

Widac wielka roznice w sposobie wypowiadania, jakosci materialow
Wiadomosci to nyla kiedys dla mnie podstawa-teraz nie moge tego blazenstwa zniesc.
Dlatego nie powinno być publicznych mediów. Przecież to jest całkowicie naturalne, że każda władza będzie wykorzystywać TVP jako tubę propagandową. I tak było za SLD, za AWS, za SLD, za PiS, za PO i ponownie jest tak przy PiS.
Wydaje Ci się, że kiedyś informacje były rzetelniejsze, to także normalna sprawa - nie od dziś wiadomo, że ludzie wolą słuchać autorytetów, które mówią to, co dana grupa ludzi chce usłyszeć:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_potwierdzenia

Więc nie, TVP nie była kiedyś obiektywniejsza, po prostu mówiła to, co grupa ludzi A chciała usłyszeć. Teraz natomiast mówi to, co grupa ludzi B chce usłyszeć

"Byłam zszokowana i zasmucona" - powiedziała dziennikarzom Maja (25 lat), która odwiedziła felerny bar 11 listopada:

http://www.rp.pl/Spoleczenstwo/17111...apy-broni.html

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30

Edytowane przez Leszy
Czas edycji: 2017-11-18 o 18:08
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-18, 18:07   #126
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Dlatego nie powinno być publicznych mediów. Przecież to jest całkowicie naturalne, że każda władza będzie wykorzystywać TVP jako tubę propagandową. I tak było za SLD, za AWS, za SLD, za PiS, za PO i ponownie jest tak przy PiS.
Wydaje Ci się, że kiedyś informacje były rzetelniejsze, to także normalna sprawa - nie od dziś wiadomo, że ludzie wolą słuchać autorytetów, które mówią to, co dana grupa ludzi chce usłyszeć:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_potwierdzenia

Więc nie, TVP nie była kiedyś obiektywniejsza, po prostu mówiła to, co grupa ludzi A chciała usłyszeć. Teraz natomiast mówi to, co grupa ludzi B chce usłyszeć
nie wydaje mi sie tylko tak bylo

i tak nie mowili tego co chce uslyszec bo moje poglady dosc odbiegaja od tego co serwuja partie w Polsce.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
Stary 2017-11-18, 18:14   #127
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c
Konto usunięte

kennedy, prosze cie, czytalas pierwszy post?
Oni naprawde maja swoj watek o takiej samej tematyce. Nie mozesz ich po prostu ignorowac lub isc z nimi dyskutowac w watku,
ktory zdominowali?
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-18, 18:21   #128
kennedy
Zakorzenienie

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7892645 1]kennedy, prosze cie, czytalas pierwszy post?
Oni naprawde maja swoj watek o takiej samej tematyce. Nie mozesz ich po prostu ignorowac lub isc z nimi dyskutowac w watku,
ktory zdominowali?
[/QUOTE]Sorry koncze.

Stary 2017-11-18, 18:21   #129
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
i tak nie mowili tego co chce uslyszec bo moje poglady dosc odbiegaja od tego co serwuja partie w Polsce.
O, tego nie wiedziałem. Mogłabyś je przybliżyć?

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7892645 1]kennedy, prosze cie, czytalas pierwszy post?
ktory zdominowali?[/QUOTE]

Przez ostatnie 28 stron tamtego wątku napisałem 16 postów. Jak to jest dominacja, to ja nie wiem o co chodzi Ale to całkiem ciekawe, że dwójka światłych inaczej, taką mi opinię zbudowała

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30

Edytowane przez Leszy
Czas edycji: 2017-11-18 o 18:51
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-18, 21:50   #130
ruda_beksa
Zakorzenienie

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...ch-slow-z.html

Bo trzeba być "ekooszołomem" i "skrajnym lewakiem" żeby nie zgadzać się na niepotrzebną torturę żywych istot.

Dlaczego jakikolwiek przejaw empatii dla innych to lewacka cecha? I co to mówi o prawilnych?

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-18, 21:55   #131
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Boże, karakan pierwszy raz w życiu powiedział coś sensownego

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
I co to mówi o prawilnych?
pytanie retoryczne, eh?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-18, 21:58   #132
Konto usunięte

Cytat:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...ch-slow-z.html

Bo trzeba być "ekooszołomem" i "skrajnym lewakiem" żeby nie zgadzać się na niepotrzebną torturę żywych istot.

Dlaczego jakikolwiek przejaw empatii dla innych to lewacka cecha? I co to mówi o prawilnych?
Nie wierze. Pan Prezes RAZ w zyciu powie cos sensownego i jeszcze zostanie za to zjechany.
Prezesie, wymsknelo ci sie, jedna wypowiedz i jedna decyzja nie kierowana nienawiscia, a empatia. Zle. Prawica chce miesa.

Na twitterze tego za przeproszeniem dziennikarzyka: ''Sądzę, że większość zwolenników zakazu hodowli futerkowych to ludzie, którzy sami niczego nie stworzyli ani nie zdobyli żadnego majątku. Nie rozumieją, jakim dramatem jest zburzenie całego życiowego dorobku jedną polityczną decyzją, bo go nie mają.''

62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-18, 22:01   #133
MuchaLibre
I tak powiem

Akurat bracia Kaczyńscy od zawsze byli znani z miłości do zwierząt. Już ich matka w jakimś wywiadzie opowiadała, jak w dzieciństwie potrafili przyprowadzać jakieś bezdomne psy, żeby je umyć i nakarmić. Kotek prezesa, Alik to był swego czasu prawdziwy VIP . Tej cechy Jarkowi odmówić nie można.
Stary 2017-11-18, 22:24   #134
ruda_beksa
Zakorzenienie

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7893312 1]Nie wierze. Pan Prezes RAZ w zyciu powie cos sensownego i jeszcze zostanie za to zjechany.
Prezesie, wymsknelo ci sie, jedna wypowiedz i jedna decyzja nie kierowana nienawiscia, a empatia. Zle. Prawica chce miesa.

Na twitterze tego za przeproszeniem dziennikarzyka: ''Sądzę, że większość zwolenników zakazu hodowli futerkowych to ludzie, którzy sami niczego nie stworzyli ani nie zdobyli żadnego majątku. Nie rozumieją, jakim dramatem jest zburzenie całego życiowego dorobku jedną polityczną decyzją, bo go nie mają.''

[/QUOTE]

To nie trzeba było "budować dorobku" na męczarni zwierząt. Osobista odpowiedzialność. To nie mój problem, że ktoś podjął decyzję o wzbogacaniu się na cierpieniu innych.

Uwielbiam prawilne argumenty że "wam to przeszkadza bo się nie dorobiliście, REEEEE". Ostatnio republikanin na FB usiłował mi wmówić, że chcę reformy ubezpieczeń, bo wyciągam leniwą łapę po pieniądze ciężko pracujących podatników

Stary 2017-11-18, 22:32   #135
Konto usunięte

Cytat:
To nie trzeba było "budować dorobku" na męczarni zwierząt. Osobista odpowiedzialność. To nie mój problem, że ktoś podjął decyzję o wzbogacaniu się na cierpieniu innych.
To jest tak beznadziejnie oczywiste, że mózg wybucha, że w ogóle trzeba to mówić na głos

Cytat:
Uwielbiam prawilne argumenty że "wam to przeszkadza bo się nie dorobiliście, REEEEE". Ostatnio republikanin na FB usiłował mi wmówić, że chcę reformy ubezpieczeń, bo wyciągam leniwą łapę po pieniądze ciężko pracujących podatników
śmiech przez łzy jak ci skrajni egoiści zakochani w mamonie jednocześnie wycierają sobie gęby Bogiem i Ewangelią. jak chodzi o aborcję czy antykoncepcję to pierwsi wysnuwają argument z religii mało nie pozabijając tych, którzy ośmielają się nie zgodzić, a jak mowa o piniążkach to już nagle Chrystus jest mało ważny.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-18, 22:48   #136
ruda_beksa
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7893430 1]
śmiech przez łzy jak ci skrajni egoiści zakochani w mamonie jednocześnie wycierają sobie gęby Bogiem i Ewangelią. jak chodzi o aborcję czy antykoncepcję to pierwsi wysnuwają argument z religii mało nie pozabijając tych, którzy ośmielają się nie zgodzić, a jak mowa o piniążkach to już nagle Chrystus jest mało ważny.[/QUOTE]

Doprowadza mnie to do białej furii. "Wartości chrześcijańskie" są super jeśli chodzi o aborcję, prawa gejów, edukację seksualną... ale są BE i LEWACKIE jeśli chodzi o ubogich, uchodźców, chorych, bezdomnych.

A jak to wytykasz, to ewidentnie jesteś nieudacznikiem korzystającym z pomocy socjalnej i zazdroszczącym przedsiębiorcom. Bo innej opcji nie ma.

W temacie:

https://www.google.com/search?tbm=is....0.wJN1gL7wC7U

Stary 2017-11-18, 22:59   #137
Konto usunięte

yeah, that about sums it up.

genialne w swej prostocie.

Trochę nawiązując do niedawnego odłamu dyskusji ze zdziwka politycznego, co robią jeszcze w kościele normalni ludzie, skoro jest tam tyle zarazy. Pozwolę sobie wkleić całość, bo bardzo mi się spodobało. Post Hołowni z FB:

"Zakon Marianów nadal czołga jak pierwszorocznego kadeta swojego jedynego znanemu komukolwiek (poza parafiami i klasztorami) przedstawiciela (i byłego owego zakonu generała). Uparcie słucha sączących swój świątobliwy jadzik donosicieli, którzy - zamiast zająć się robotą - znów przeżywają, niczym panna na pensji, że się "Rozalka, olaboga!", znów biedacy czymś zgorszyli. Ślepy i głuchy jest na tysiące głosów tych, dla których ksiądz Adam Boniecki bywa ostatnią deską kościelnego ratunku, kimś kto ich w naszym Kościele jeszcze trzyma. Pokażcie mi jedną osobę, która straciła przez Bonieckiego wiarę, pokażę wam chętnie dziesięć, które dzięki niemu jeszcze ją mają. I dodam od siebie, że dla mnie skrajnie gorszące (i wypychające ludzi z Kościoła) jest nie to, co zrobił marianin Boniecki, ale to, co teraz robią z nim - zgodnie z literą prawa, niezgodnie z duchem tego Prawa - jego czcigodni współbracia.
W homilii księdza Adama na pogrzebie Piotra Szczęsnego nie ma jednego słowa sprzecznego z ewaneglicznym przesłaniem nadziei i troski o każdego człowieka. To zdjęcie z jakąś akcją środowisk LGBT? Nie pierwszy raz jestem zdania, że Adam powinien robić sobie zdjęcia z ciut większą ostrożnością (pamiętamy historię z Nergalem), ale - na wszystkie świętości - czy Nergal nie jest człowiekiem? Czy osoby LGBT nie są ludźmi? A gdzie jest miejsce księdza, jeśli właśnie nie z ludźmi, również tymi spoza Kół Żywego Różańca i mariańskiej sodalicji? Gdzie wezwanie Franciszka, by iść na perferie, by powalczyć wreszcie i o tę dobrze ponad połowę polskich ochrzczonych, która omija kościoły, o tych "którzy się źle mają"? Wyobrażacie sobie, jak przerąbane miałby u tych gorszących się co piętnaście minut nadwrażliwych serc i sumień, pan Jezus, po tym jak - bez żadnych warunków wstępnych - wprosił się sam na kolację do złodzieja i ówczesnego folksdojcza, Zacheusza?
Czasem etatowi funkcjonariusze mojego Kościoła nie przestają mnie zadzwiać. Zapraszam do lektury linku.
http://kosciol.wiara.pl/doc/4314886....-swoj-czy-obcy
Dla tych, którym się nie chce: z ankiety (dobrowolnej, więc na szczęście niereprezentatywnej) przeprowadzonej w kilku polskich seminariach, wynika np., że są kwestie w których tylko 30 proc. kleryków zgadza się z papieżem Franciszkiem. A np. połowa uważa, że uchodźcy są "zagrożeniem dla zdrowia publicznego". To, o czym w swoim wpisie pisze Maciej Biskup, to też obserwowana i przeze mnie rzeczywistość.
I co ja, szara kościelna myszka, mam z tym zrobić? Tylko jedną rzecz: trzymać się mocno tych pasterzy, którzy nie karmią swojej trzódki lękiem, a nadzieją. Dla których wyrocznią nie są propagandowe portale ich politycznych bóstw i bóstewek, a Ewangelia. Jest ich w naszym Kościele sporo. Nie wiem, czy większość, czy mniejszość. Wiem - z codziennego doświadczenia - że tylu że dla każdego, kto rzeczywiście chce wziąć odpowiedzialność za siebie - wystarczy.
Często to powtarzam: ja naprawdę czuję się w tym Kościele jak ryba w wodzie. Nauczyłem się bowiem pływać w nim tam, gdzie jest co jeść, a współbracia nie zajmują się podgryzaniem, a motywują do nawracania się i do roboty. Nie dziwi mnie też już to, że czasem największy opór budzi w tobie wcale nie to, co przychodzi z zewnątrz, ale to z czym spotykasz się wewnątrz. Tylko że - na koniec dnia: co z tego? Roboty z walką o to, by Ewangelia rzeczywiście zmieniła moje życie jest tyle, że nie za bardzo mam czas, ochotę i siły na nic innego.
Może zrobimy roboczo taki układ, że uberświątobiliwi odczepią się od liberała Bonieckiego? Ja wtedt odczepię się od kleryków, którzy tak się naczytali Ewangelii, że aż się biedacy zalękli, że ich Syryjczyk czymś zarazi. Każdy z nas zajmie się swoją robotą, a rozsądzi nas Sąd Ostateczny. Tam się przekonamy jaki był nasz performance, do kogo z nas przyzna się wtedy Pan Jezus? Inne wyjście nie za bardzo teraz widzę."
Stary 2017-11-18, 23:08   #138
ruda_beksa
Zakorzenienie

Pięknie ujęte. Oby tych pasterzy karmiących nadzieją było coraz więcej, i oby ich głosy zagłuszyły wrzask frondopodobnych.

Cytat z artykułu o Franciszku:

"„papież pokalał swoją obecnością nasze najświętsze miejsce chrześcijańskiego kultu”."

KREW
MNIE
ZALEJE

Stary 2017-11-18, 23:38   #139
Wolfman
BAN stały

Mnie cieszy, że polski Kościół nie słucha Franciszka i większość duchowieństwa jest przeciwko przyjmowaniu muzułmańskich darmozjadów zza Morza Śródziemnego.
Wolfman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-19, 19:35   #140
Konto usunięte

Na fali wątku paczkowego, ale i nawiązując do pseudokatolików. Telepało mną jak to czytałam. A z drugiej strony niesamowite, że gość z takim podejściem ochoczo organizuje akcję dla bezrobotnych z zawodu.

https://manager.money.pl/ludzie/arty...0,2046785.html
Stary 2017-11-19, 21:19   #141
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7895296 6]Na fali wątku paczkowego, ale i nawiązując do pseudokatolików. Telepało mną jak to czytałam. A z drugiej strony niesamowite, że gość z takim podejściem ochoczo organizuje akcję dla bezrobotnych z zawodu.

https://manager.money.pl/ludzie/arty...0,2046785.html[/QUOTE]

No i wlasnie to sie sprowadza do watku, ktory zalozylam jakis czas temu, gdzie konczy sie granica moralnego bogacenia sie? czy jakos tak.

Uwazam, ze ksiadz (a zwlaszcza tak rozpoznawalny ksiadz jak zalozyciel SzP) powinien jednak inaczej formulowac swoje zdania. Sugerowanie, ze Jezus wcale nie kazal sie dzielic wypowiedziane przez autorytet od spraw moralnych (bo powiedzmy, ze ksieza w ogolnym rozrachunku takim autorytetem dla wielu ludzi sa) moze byc mylace i przyczyniac sie do znieczulicy. Mozna bylo to inaczej sformulowac. Mozna bylo powiedziec, ze wysokie zarobki czesto wynikaja z bardzo ciezkiej pracy itd itd, ale ze nic nie stoi na przeszkodzie, zeby pomagac biedniejszym od nas, jesli tylko mamy taka mozliwosc.
Stary 2017-11-19, 21:32   #142
Konto usunięte

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7895623 1]No i wlasnie to sie sprowadza do watku, ktory zalozylam jakis czas temu, gdzie konczy sie granica moralnego bogacenia sie? czy jakos tak.

Uwazam, ze ksiadz (a zwlaszcza tak rozpoznawalny ksiadz jak zalozyciel SzP) powinien jednak inaczej formulowac swoje zdania. Sugerowanie, ze Jezus wcale nie kazal sie dzielic wypowiedziane przez autorytet od spraw moralnych (bo powiedzmy, ze ksieza w ogolnym rozrachunku takim autorytetem dla wielu ludzi sa) moze byc mylace i przyczyniac sie do znieczulicy. Mozna bylo to inaczej sformulowac. Mozna bylo powiedziec, ze wysokie zarobki czesto wynikaja z bardzo ciezkiej pracy itd itd, ale ze nic nie stoi na przeszkodzie, zeby pomagac biedniejszym od nas, jesli tylko mamy taka mozliwosc.[/QUOTE]

O właśnie, zapomniałam o tamtym Twoim wątku - nawet bardziej by pasowało.

Dla mnie to co on pie.doli jest nie do obronienia z punktu widzenia teologii katolickiej, Ewangelii. I tyle.

Zresztą to co Ty piszesz to zupełnie coś innego niż to, co on ma na myśli. Ja naprawdę nie widzę w tym wywiadzie ani cienia empatii i zrozumienia dla czegokolwiek co nie jest pieniądzem. A o pieniądzu Chrystus akurat wypowiadał się bardzo jasno. Że tak tylko pierwszy z brzegu cytat przytoczę - "Nie możecie służyć Bogu i mamonie".
Stary 2017-11-19, 21:39   #143
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7895296 6]Na fali wątku paczkowego, ale i nawiązując do pseudokatolików. Telepało mną jak to czytałam. A z drugiej strony niesamowite, że gość z takim podejściem ochoczo organizuje akcję dla bezrobotnych z zawodu.

https://manager.money.pl/ludzie/arty...0,2046785.html[/QUOTE]

Co dokładnie powodowało telepanie? Generalnie się z tym człowiekiem zgadzam.
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-19, 21:40   #144
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7895674 6]O właśnie, zapomniałam o tamtym Twoim wątku - nawet bardziej by pasowało.

Dla mnie to co on pie.doli jest nie do obronienia z punktu widzenia teologii katolickiej, Ewangelii. I tyle.

Zresztą to co Ty piszesz to zupełnie coś innego niż to, co on ma na myśli. Ja naprawdę nie widzę w tym wywiadzie ani cienia empatii i zrozumienia dla czegokolwiek co nie jest pieniądzem. A o pieniądzu Chrystus akurat wypowiadał się bardzo jasno. Że tak tylko pierwszy z brzegu cytat przytoczę - "Nie możecie służyć Bogu i mamonie".[/QUOTE]

Ty wiesz lepiej niz ja, co mowi Ewangelia. Ale ja sie raczej odnosilam do niego jako autorytetu. Mysle, ze wielu ludzi, ktorych sluchaja inne osoby, np. youtuberzy, ktorych fankami sa miliony nastolatek, sa w jakis sposob odpowiedzialni za tych ludzi, tzn. nie moga sobie pozwolic na powiedzenie wszystkiego, na co maja ochote, bo moze sie okazac, ze pod wplywem ich slow ktos sobie np. odbierze zycie. I wlasnie dlatego ksiadz nie moze sobie pozwolic na taki nieempatyczny wywiad. Bo za nim pojda setki owieczek.
Stary 2017-11-19, 21:43   #145
Konto usunięte

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7895696 1]Ty wiesz lepiej niz ja, co mowi Ewangelia. Ale ja sie raczej odnosilam do niego jako autorytetu. Mysle, ze wielu ludzi, ktorych sluchaja inne osoby, np. youtuberzy, ktorych fankami sa miliony nastolatek, sa w jakis sposob odpowiedzialni za tych ludzi, tzn. nie moga sobie pozwolic na powiedzenie wszystkiego, na co maja ochote, bo moze sie okazac, ze pod wplywem ich slow ktos sobie np. odbierze zycie. I wlasnie dlatego ksiadz nie moze sobie pozwolic na taki nieempatyczny wywiad. Bo za nim pojda setki owieczek.[/QUOTE]

Tak, tak, z tym się jak najbardziej zgadzam. I to jest straszne, że taki ksiądz może sobie spokojnie głosić "ewangelię Pieniądza", a księżom głoszącym Chrystusa zamyka się usta.

Niestety masz rację, że może się to w bardzo konkretny sposób przyczyniać do wzrostu znieczulicy

Natomiast tylko wskazałam na to, że to co Ty ładnie napisałaś o tym, że zarabianie ciężką pracą jest ok, i żeby pomagać uboższym w miarę możliwości, nie odzwierciedla niestety poglądów tego pana - bo są one o wiele bardziej ekstremalne.

Edytowane przez 3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Czas edycji: 2017-11-19 o 21:45
Stary 2017-11-19, 21:54   #146
Konto usunięte

Ksieza sa przenoszeni do innej parafii za pedofilie... tylko tyle. Nie ma za bardzo sensu oczekiwac, ze za takie poglady poniosa jakiekolwiek konsekwencje. Dalej beda w niedziele wzywac na mszy do przekazania sobie znaku pokoju.
Stary 2017-11-19, 22:06   #147
Konto usunięte

<autocenzura>

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos....html#MTstream
Stary 2017-11-19, 22:31   #148
MuchaLibre
I tak powiem

No ale co? Mnie też ten Zapad 17 i w ogóle polityka Putina w ostatnich latach wygląda niepokojąco. Polska armia powinna być w pełnej gotowości na wszelki wypadek.
Stary 2017-11-20, 01:00   #149
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MuchaLibre Pokaż wiadomość
No ale co? Mnie też ten Zapad 17 i w ogóle polityka Putina w ostatnich latach wygląda niepokojąco. Polska armia powinna być w pełnej gotowości na wszelki wypadek.
W polityce FR nie ma nic niepokojącego. To normalne u nich,że armia ma być w stanie gotowości bojowej cały czas. Zresztą co by nie mówić to sankcje sankcjami,ale np. poprzez Białoruś handel Europy z Rosją idzie normalnym trybem.
Manewry Zapad to tylko i wyłącznie odpowiedź na manewry NATO w naszym kraju.
A to,że Antek znowu odleciał to cóż, ten typ już tak ma...
Stary 2017-11-20, 11:50   #150
Autumna
Raczkowanie

Przepraszam bardzo, ale co ma być w pełnej gotowości? Jaka polska armia? W tej chwili nic podobnego nie istnieje. A mrzonki o stworzeniu armii gotowej do odparcia "każdego ataku" do 2020 roku łykać jak pelikany mogą tylko ci, którzy z wojskiem nie mieli i nie mają nic wspólnego.
Prawda jest bolesna - gdyby Władimir P. chciał zaatakować Polskę, to byłoby po wszystkim w 4 minuty. Słownie: cztery. Tyle trzeba rosyjskiemu lotnictwu na wykonanie zadania. Polskie lotnictwo nie istnieje. No ale może do 2020 roku uda się zakupić parę dronów.
Kim trzeba być, aby w takiej sytuacji zaogniać stosunki z Federacją Rosyjską i wymachiwać szabelką?
Autumna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości