|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Praca dla nastolatki
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Ma może ktoś informacje o pracy dla niepełnoletnich w Zielonej Górze/ Sulechowie?
|
|
|
|
|
#124 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
niqsia13 heh no może ktoś będzie tak dobry
Jeśli pracuje np przy rozdawaniu ulotek to może się podzielić informacjami
|
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
no chyba ze tak
powodzenia w znajdowaniu pracy
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
18stkę mam dopiero pod koniec wakacji, a szkoda bo o wiele łatwiej by było gdzieś się wkręcić
|
|
|
|
|
#128 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
ale legalnie można być zatrudnionym od 16. roku życia
|
|
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
no legalnie, zeby nie bylo nie propaguje jakich nielegalnychzachowan, ale same wiecie jak czesto jest
mniej masz, to tez mozesz ulotki rozdawac, jak oni nie ksieguja tego i podatku nie placa za nas to bardziej sie im oplaca |
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuj w Avon'ie lub Oriflame.
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
ja mam 14 lat i też szukam pracy na wakacje tylko że mieszkam w malym mieście i trudno będzie coś znaleźć. myslalam o tym żeby zbierać owoce z moją siostrą tylko wiem że to ciężka praca
. slyszlam o statystowaniu w filmach ale nie wiem gdzie moglabym się zglosić jakby ktoś wiedzial to napiszcie. pozdrawiam wszystkie dziewczyny szukające pracy |
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, wszyscy mówią, że ten oriflame jest oklepany i avon, i ze nic na nim się nie zarobi.
Ja jetsme konsultantka razem z koleżanką. Raz nam się nudizło w wakacje, to przeszliśmy się po osiedlowych sklepikach, pokazując katalogi i pare kosmtyków. Zajeło nam to z 3 godziny. Później jak zebraliśmy zamówienia, to pojechałyśmy do ori kupić te kosmetyki i je następnego dnia daliśmy klientkom. Na czysto zarobiliśmy po ok. 25zł. Więc jakby tak jedna chodizłą to 5dych by miała. Dodam, że niektóre z nich, staly się stałymi klientkami, więc co katalog mamy tez od niehc zamówienia. Wystarczą by miec pozytywne nastawienie to wtedy wyjdzie ![]() Na serio aż tak się nie opłaca?? Dodam, że miałam wtedy 14,5lat węc o jaką kolwiek inną pracę nawet nei arto się starac. A tak to ejstem zapisana na mamę i robię zamówienia
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
może i masz rację, ale ja nie odwazylabym się chodzić po sklepach osiedlowych i pytać się czy ktoś chce katalog. mając 14 lat to raczej pracy się nie znjadzie. ja z moją siostrą mamy zamiar w te wakacje zbierać owoce jeszcze nie wiemy jakie ale ne pewno te gdzie można dużo zarobić. jak sie dobrze zrywa to można nawet 100 pare zlotych zarobić ja bym chciala dziennie zarobić 20 zł to przez miesiąc bylabym w stanie zarobić 500 zł. wiem że sie trochę namęcze ale bedę mieć satysfakcje że sama zarobilam jakieś pieniądze. a potem w sierpniu może gdzieś wyjadę to sobie odpoczne. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Nom, masz racje
a w dodatku przy takich pracach, bd opalona jakbyś conajmniej spędziłą 2 tygodnie na karaibach. Moja koleżanka w 5 dni tak zrywałą dobrze, ze zarobiiła koło 200zł. Nie wiem jak ona to zorbiła...
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
opale się pod warunkiem że będzie świeciło slonce mam nadzieje że nie będzie padał deszcz. nie wiem jak twoja kolezanka to zrobila, ale moja ciocia w 1 dzień zarobila 115 zł i też nie wiem jak ona to zrobila. a ty masz jakąś prace na wakcje?? pozdrawiam wszystkie dziewczyny szukające pracy
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Ja również w te wakacje planuję pójść do pierwszej pracy
Zastanawiam się poważnie nad programem w mc donaldzie "zarób na wakacje"- u mnie stawka na rękę to 6,5 zł/h - praca 5 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu, a młodzież ma o tyle lekko, że bardzo przestrzegają tam regulamin i np. nie możemy pracować przy smażeniu, czy dźwigać cięzkich rzeczy No i opłacają wyrobienie książeczki sanepidowskiej (później przyda się, jak np. będę chciała pracować jako hostessa, w wolne weekendy). No i zawsze jakieś doświadczenie do wpisania w cv
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zazdroszcze ci bo ja mam 14 lat i raczej nie moglabym tam pracować. a poza tym tu gdzie mieszkam nie ma mcdonalds niestety. |
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i oczywiscie zastanawiam sie powaznie czy sie tam nie zalapac..swietne warunki (mozesz wybrac sobie dni w ktorych chcesz pracowac) nhajlezejsza praca..zarobka ;D dla mnie stawka powyzej 5zl/h to sporo jak na same moje wydatki ale trza juz o tym wczesniej myslec zeby zaswiadczenie lekarskie salatwic na ktore czeka sie okolo 2 tyg..
|
|
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To świetna (no moze po prostu b. dobra ) praca dla kogoś bez doświadczenia i pełnoletności ![]() Ja chcę zacząć z początkiem lipca, więc myślę, że udam się do maka w na początku czerwca ![]() A później- hmm.. może zrobie jakiś kurs na opiekuna zwierząt, np. TAKI (w przyszłość zamierzam studiować weterynarię) i z takim papierkiem miałabym wspaniałą pracę na następne wakacje
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
)Ja również jak Wy wszystkie, zamierzam w tym roku zacząć pracować. Na razie słabo mi to idzie, myślałam o pracy w supermarkecie, ale potrzeba mi by była książeczka sanepidowska.. Jak i pracy w mcdonaldzie, ale to dopiero w wakacje, może macie jakieś znajomości na śląsku (Chorzów, Katowice, Ruda Śląska, Bytom), ktoś może szuka nastolatki, do pracy? Ne jestem wymagającą dziewczyną:PP Potrzebuję trochę pieniążków na własne wydatki.. Pozdrawiam ![]()
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiem wam, ze praca w macu moze i wydaje sie atrakcyjna, ale tylko wtedy, gdy nie planujesz nigdzie wyjedzac na wakacje. rok temu wlasnie z kolezanka bylam tam, bo byla zaintersowana jednak powiedzieli jej ze przyjmuja tylko i wylacznie na 2 miesiace. na krocej im sie nie oplaca.
a co do supermarketu to ja pracowalam bez ksiazeczki, ale to bylo po znajomosci i zastepowalam kolezanke na jej ksiazeczke ![]() sama jestem zaintersowana praca na wakacje, jednak ja mysle pracowwac tylko miesiac a w drugi miesiac poszalec. jednak, ze wlasnie w te wakacje bede juz pelnioletnia to planuje sie zatrudnic jako kelnerka, najlepiej do jakiejs kawiarenki, ew. restauracji. |
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 15 lat więc trudno z tą pracą, ale chciałabym poszukać może jakieś zrywanie owoców przynajmniej na 2 tygodnie, tlyko, ze tu we wrocku to trudno znaleźć jakąś plantacje... Poztaym nie wiem jeszcze keidy wyjeżdzam... A jak nic nie znajde, to przejdę się moze przez parę dni z katalogiem tu i tam( chociaż już mi się to znudziło) i zarobie na czysto przez moze 5 dni koło 150-200zł
|
|
|
#145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktoś wspomniał, że jest na to za młody. Można poprosić mamę lub siostrę o podpisanie umowy...
|
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam prawie 17 lat. Często chodze na promocje jako hostessa, mojej kumpeli siostra pracuje w firmie która zajmuje sie takimi akcjami i mam 10zł za godzine ;p heh, czesto nawet dostaje pięniążki za 10 godzin chociaż pracowałam 8. jest to dosyć trudna praca, z resztą zależy na jaką promocje sie trafi.. ale ogólnie polecam bo można pracować przez weekand i zarobić 200zł. oprócz tego jestem konsultantką oriflame. kiepsko mi z tym idzie bo te kosmetyki na prawde nie są rewelacyjne, i kupuja je tylko moje ciotki, koleżanki wolą te Diora,Chanel, Lancome itd. ...
jest całkiem sporo sposobów żeby zarobić kase. ulotki też są niezłe, albo pakowanie jakichś produktów, idziesz na noc do jakiegoś magazynu i układasz towar, segregujesz itd. też nieźle płacą... jak sie dobrze poszuka to wszędzie można coś znaleźć. tylko właśnie trzeba SZUKAĆ bo praca sama sie nie znajdzie... pozdrawiam
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rozkłądanie towartu po nocach dla 15latki to nie jest chyba coś dobrego. Moja mama to by się zpawne nie zgdoziłą, gdybym np musiała wracac koło 2 w nocy...
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w sumie mam rocznikowo 17 ;x nom tylko rocznikowo.. Masz znajomości, czy już od 16 lat można pracować na promocjach? Mnie by taka praca odpowiadała, wiem, że jest bardzo ciężka bo stanie na takich promocjach tyle godzin to bardzo męczące.. Mogę wiedzieć w jakim sklepie pracujesz? I czy potrzebna książeczka sanepidowska?
|
|
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
nieprawda 16 lat tez mozna, jak masz znajomosci to nawet mniej :P
|
|
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak szukam i szukam i się zastanawiam,może by coś wcześniej zacząć ( maj ) a może i na wakacjach.Kelnerka - może być.Hostessą nie chce być,jakoś nie podobałoby mi się naśmiewanie w sklepach.Jakieś inne propozycję pracy dla 17latek może znacie?Mój kolega w wakacje idzie na automyjnię ( mówił,że mnie raczej nie tam nie zatrudnią
) prosiłabym bardzo o jakieś propozycję inne z góry dziękuję
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

?

. slyszlam o statystowaniu w filmach ale nie wiem gdzie moglabym się zglosić jakby ktoś wiedzial to napiszcie. pozdrawiam wszystkie dziewczyny szukające pracy 

) prosiłabym bardzo o jakieś propozycję inne z góry dziękuję