|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie lubię kawy fuj fuj fuj!
Ja nie piję kawy bo po prostu nie mogę.
Kawosze to dziwni ludzi Kiedy odmawiam, strasznie się dziwią "jak możesz nie pić kawy?!" i mają przy tym takie miny --> ![]() Jednak można żyć bez tego napoju
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam kilkoro znajomych, którzy nie piją kawy. nie dziwię się, bo ja np. nie jem śledzi , a oni za nimi przepadają
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam kawe lubie.Jetsem jej fanka heheh bo nie wytrzymam nawet jedendo dnia bez wypicia tej czarnej przyjemnosci.-oczywiscie rozuszczlnej.
Do tych ktore nie lubia:mam kolezanki ktore tak jak wy nie lubia pic kawy.Ale jak bedziecie kiedys np.w USA to sprobujcie Starbucks'a i uwierzcie mi wtedy to wy kawe pokochacie ![]() pozdrawiam
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie lubię kawy
Sam zapach doprowadza mnie do szału. Piję za to herbatkę zieloną i czerwoną
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Kawa-brzyyydal
Nie lubię ,no chyba że jakiś cudowny wynalazek w stylu mrożonej czy frappe, także mało w ogóle tam czuc kawy , to owszem. Kiedyś piłam inkę z ogromna ilością mleka i drobinka kawy, no ale to się chyba raczej pod kawę nie klasyfikuje W sensie dopalacza nawet nie wiem jak na mnie działa , bo nigdy nie byłam w stanie przełknąć w całości filiżanki.
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
nie lubie samej kawy jak rowniez jej zapachu.... wypilam kiedys 1 raz i mnie nie urzekala
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rodzina (no coś Ty - bez kawy i dobrze się czujesz?!), ludzie na studiach (jak ty możesz się uczyć bez kawy?!), w pracy (dziewczyno jak ty egzystujesz bez kawy?!).Dosłownie zawsze i wszędzie
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
kocham kawę
ale tylko fusiastą, żadne tam rozpuszczalniki właśnie zaparzyłam. czarna, gorzka i gorąca. nie toleruję śmietanek, lodów ani pianek w kawie czasem dosypię szczyptę cynamonu.ale kiedyś pamiętam, sama się dziwiłam ludziom, dlaczego ją piją skoro jest czarna, fusiasta, gorzka ![]() dlaczego ją piję? bo mi smakuje bo lubię zapach kawy parzonej, mielonej.. obojętnie bo uwielbiam kupować nowe rodzaje.. i próbować.. bo sam rytuał jest fajny.. ![]() "Kawa moja wspaniala kawa, nikt zabierać jej nie ma mi prawa." ![]() ale.. nie znoszę herbaty, próbowalam się przekonać.. kupowałam różne smakowe, zapachowe i nic... ale nie zmuszajcie sie do kawy, jesli nie lubicie
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kawy nie piję- ale moja "familja" a i owszem. Kiedy spotykają się u nas w domu (o zazstraszających godzinach 8 rano .Podkradam ziarenka wtedy pachnie mi w pokoju . Sama spróbowałam, wzięłam łyka... ale niestety pozostaję przy tym żeby wąchać U mnie w rodzinie panuje taki rytuał jak "Pijemy kawę, nie ma nas godzinę. Zajmijcie się sobą sami"
|
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie w rodzinie też jest taki rytuał, wtedy cała kuchnia zastawiona jest kawą, filiżankami, kubkami, słodzikami albo cukrem, bo dużo nas i każdy ma inne preferencje
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to robię codziennie Naprawde jest boooossska- polecam ![]() U mnie wszyscy (cała rodzina) pije kawę z mlekiem bez cukru
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śmietankowa? ![]() ![]() Właśnie sobie zapodałam kolejną kawę Lubię wieczorkiem się pobudzić.
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj a ja na wodzie jestem
ale chyba herbatkę sobie strzelę, bo kawa... o fuj co to to nie ![]() Cytat:
No właśnie Co to ma znaczyć, to jest wątek anty-kawowy, proszę nie lobbować tu w drugim kierunku
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
fuj kawa
jak to wogóle można pić obrzydlistwo ! no chyba że nescafe frappe
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam kawe i traktuje to jako pewien rytual
zreszta uwielbiam wszelkie kawy smakowe,i ten zapach swiezo zmielonej kawy...Jednak rozumiem,ze ktos moze kawy nie lubic i w zaden sposob sie do niej nie przekona,zadziwia mnie tylko pewien stereotyp typu"jak mozesz obyc sie bez kawy????" "jak mozesz nie lubic kawy??" Herbate lubie,najlepiej mocnego i aromatycznego Earl Greya ale wszelkim wynalazkom owocowym,czerwonym,zielon ym mowie stanowcze NIE-probowalam pare razy zeby sie przekonac ale...skutek zaden,zostaje przy tym co lubie i nikogo nie zmuszam,by polubil to samo co ja
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
Kawa jest dla mnie jak papieros. Szkodzi zdrowiu.
Nie pije kawy, nie pale papierosow i nie pije alkoholow - fuj, fuj, fuj!
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
kawa.......fujjjj
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubie kawy,lodów kawowych,cukierków i zapachu kawy.W swoim życiu nawet nie wypiłam jedniej filiżanki kawy po połowie doszłam do w noisku,że to jest okropne
.
|
|
|
|
|
#142 |
|
BAN stały
|
Ja zwykłej kawy tzn sypanej nie lubie,ale wypije kawe nescafe 3 w 1,albo capucinko
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli już kawa, to z mlekiem i nieźle posłodzona, raz na kilka miesięcy
albo z lodami, bitą śmietaną... Ale wolę herbatę
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
a moj stosunek do kawy jest ze tak powiem neutralny. nie lubie tylko takiej mocnej i jak juz pije to duzo slodze
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Ja kawe pije pare razy do roku.Mozna policzyc na palcach jednej reki
Nie przepadam jakos za nia i niewiem jak ktos moze pic kilka kaw dziennie/Jak ja juz ja pije do daje duzo mleka i cukier bo inaczej bym nie wypila.Najchetniej wypijam kawe z expresu
|
|
|
|
|
#146 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Nie rozumiem w ogóle jak można pić to gorzkie, brudne "coś"
![]() Do fajek mam podobny stosunek, |
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Zgłaszam się do grona antykawoszek
Kilka lat temu, jak paliłam papierosy(rzuciłam 3 lata temu . Zapach świerzo zmielonej kawy bardzo mi się podoba, ale sam smak mnie odstręcza.Ostatnio koleżanka namówiła mnie na filiżankę słabej, świerzo mielonej kawy. Wypiłam mniej niż połowę i myślałam, że umrę Jakoś z tego powodu nie cierpię, bo nie znoszę kawy. Za to kocham herbatę, wypijam ich przynajmniej 7 na dobę.
"I nawet kiedy będę sam, nie zmienię się, to nie mój świat, przede mną droga którą znam, którą ja wybrałem sam...." MYSLOVITZ ZAPRASZAM NA MÓJ PAZURKOWY WĄTEK https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=134430 |
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja lubię kawkę mniam mniam, ale: rozpuszczalną (nie parzoną bleh) + z mlekiem + z cukrem, ale jak to mówią "smakosze" to już nie kawa, bo kawa musi być gorzka i bez mleka (czarna). Czasami dodaje jeszcze 1-2 łyżeczki cappucino kokosowego lub waniliowego (tak dla smaczku )W upały, jaki eostatnio były, pijałam włąściwie napój kawowy a nie kawę (nie dla celów "obudzenia" tylko chłodząco-orzeźwiających) - 2 łyżeczki rozpuszczalnej, łyżeczka cukru, trochę zimnej wody, ubicie piany "mikserkiem" i dolanie duuużej ilości zimnego mleka + kilka kostek lodu ![]() Też długo kawy nie lubiłam. A jak polubić? Najlepiej poeksperymentować, poprzez dodawanie mleka, cukru, cappucino... Można polubić i ja jestem dobrym tego przykładem. Z tym, źe gorącą kawkę lubię pić jesienią, zimą, gdy mróz, szaro za oknem W lecie ograniczam się do mrozonej kawy, bo i "pobudzenia" nie trzeba
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłączę się bo też kawy nienawidzę
Poprostu nie potrafię zrozxumieć jak można to lubić
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
ja kawę pijam wyłącznie na wizytach rodzinnych do ciasta
![]() najpierw była to słaba rozpuszczalna z mleczkiem i cukrem, potem taka sama tylko bez cukru (bo przestałam słodzić wszelkie napoje ), ostatnio piłam cienką rozpuszczalna czarną bez dodatków (bo zaczęłam pić chude mleko a dostępne było tylko tłuste ![]() tak wiec ewolucja jest, da się wypić ten napój, do ciasta jest nawet ciekawym dodatkiem smakowym.. ale nic więcej ciekawego w kawie nie widzę, co do smaku zdecydowanie bardziej wolę herbaty i soki czy wino, niezbyt pobudzająco na mnie działa.. no ale przełknąc jestem w stanie, choć kiedyś uważałam ją za obrzydliwą widać do większości rzeczy można się przemóc, poza tym wrażenia smakowe z biegiem lat (przynajmniej u mnie) trochę się zmieniają
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

Kiedy odmawiam, strasznie się dziwią "jak możesz nie pić kawy?!" i mają przy tym takie miny -->

W sensie dopalacza nawet nie wiem jak na mnie działa , bo nigdy nie byłam w stanie przełknąć w całości filiżanki.

Rodzina (no coś Ty - bez kawy i dobrze się czujesz?!), ludzie na studiach (jak ty możesz się uczyć bez kawy?!), w pracy (dziewczyno jak ty egzystujesz bez kawy?!).

.
jak to wogóle można pić obrzydlistwo ! no chyba że nescafe frappe 

. Zapach świerzo zmielonej kawy bardzo mi się podoba, ale sam smak mnie odstręcza.