![]() |
#121 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;80316271]Dobra to na nowym wątku już mogę się pochwalić, że będziemy mieli dziewczynkę
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
W pierwszej ciąży były przed owu i w owu, no i jest córka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pogrubienia rzeczywiście nie ma, ale wielocytowanie jest. Trzeba po kolei klikać na posty, które chce się zacytować. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#123 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas w rodzinie podobny problem z zarejestrowaniem na ekuz, brak miejsc i trzeba prosić lekarza o przyjęcie między pacjentami. Trzymam kciuki, żebys jutro nie musiała siedzieć tak długo w poczekalni ![]() Obyś nie dostała tylko paracetamolu ![]() Ja chciałam Basię, Urszulę, Gabrysię albo Alicję właśnie. Cytat:
![]() Cytat:
Podoba mi się np. imię Beniamin, ale z naszą Marią nie bardzo się komponuje ![]() Tż malował dziś kuchnię. Chciałam po kosztach pomalować na żółto, dużo dobrej farby znalazłam w piwnicy. Oczywiście nie, bo on starą farbą malować nie będzie. I kupił szarą, bez konsultacji. W dużym pokoju mamy szary, teraz w kuchni trochę ciemniejszy szary. Nie podoba mi się, ale siedzę cicho, bo wszystko ładniejsze od tych brudnych i odrapanych ścian. A to ja znienacka wyskoczyłam z tym malowaniem. Do pracy bym poszła, to by mi się odechciało niemądrych pomysłów ![]() Zaczęłam sortować zabawki córki. Zwolniłam jedną maleńką szufladę. Pytanie, czy zmieści się tam wyprawka ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może wstrzymaj się jeszcze do środy, jakby się faktycznie okazało ze coś się zmieni. Może lepiej nie zapeszać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty tam tylko nie siedz w tym smrodzie farb za długo i wywietrzcie dobrze mieszkanie pozniej. Chociaż obecnie farby sa podobno na bazie wody, ale to wciaz chemia, lepiej pojsc na czas malowania na spacer ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witam się z kawką oczywiście ![]() Drugi dzień po urlopie wstawania o 5.30 to jakaś masakra ![]() ![]() ![]() Miłego dnia wszystkim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry!
![]() |
#129 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakoś staram się uciekać przed tą farbą, na szczęście dziś koniec Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle ostatnio źle śpię mimo poduchy, ciągle się odkrywam potem się budzę bo zimno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
ja też nie śpię, tak jak kiedyś, poza tym wstaję w nocy na sikanie... ech te trudy ciążowe
![]() misiol no Tadzio i Mania to już na pewno do siebie pasują ![]() ![]() Boże, mam tyle syfów na twarzy, że wyglądam jak 14stolatka.... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- a ze zgagą to niestety nie wiem co robić, też czasem mam, ale dodatkowo mi się wtedy odbija i mam ewidentne problemy z trawieniem, więc piję herbatę miętową... po czasie przechodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ja mieszkam pod Poznaniem i tutaj dzwonię tego samego dnia do internisty i mogę sobie wybrać godzinę. Są dwie przychodnie na jedną spora wieś więc widocznie mniejsze kolejki i dobrze. W Poznaniu miałam to co opisujecie. Albo wiszenie na słuchawce albo przy okienku od 7 żeby zająć miejsce. Wypisałam się
![]() U nas będzie fajnie bo jeśli druga dziewczynka to będzie Hania. Ja Joanna, córka Zuzanna i druga Hanna ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#133 |
Zakorzenienie
|
U nas jeśli dziewczynka to na 99% Zoja. Mi jeszcze po głowie chodzi Pola, już przy starszej chodziło ale zrezygnowaliśmy z uwagi na moje imię (Paula), ale starsza już Zoja i Zoja - i chyba nie mam wyboru
![]() Dla chłopca nie mamy kompletnie nic. W pierwszej ciąży pewniakiem był Wiktor, teraz już przekonana nie jestem ![]() I też jestem zdania, że imiona dzieci powinny do siebie pasować ![]()
#134 |
Zakorzenienie
|
Ojej, Zoja mi się strasznie podoba
![]() ![]() Wiktor też mi się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz Zoja wróciła i raczej jest pewniakiem - zwłaszcza, że mężowi też podoba się najbardziej ![]() Co prawda ważne jest też dla mnie, żeby imię pasowało w każdym wieku (np. podoba mi się Blanka, ale kłóci mi się np. 60letnia Blanka), i Zoja też mi trochę kłóci się ze starszą osobą, ale zanim by miała te 50-60 lat, to już dorosną wszystkie Dżesiki itp. ![]() Wiktor mimo wszystko najbardziej, choć już nie tak bardzo jak parę lat temu ![]()
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
O nie, Blanka to następne przepiękne imię, na które mąż nie chce się zgodzić za żadne skarby
![]() ![]() ![]() myślę, że nie ma co myśleć o 60 letnich dzieciach, bo wtedy już będzie cały przekrój imion wydaje mi się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
jedyne imię, z jakim doszliśmy do kompromisu to Emilka
![]() No i inna kwestia, że prawdopodobnie będzie chłopak, a tu już mamy wybrane na szczęście, było nam łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas imię dla dziewczynki też było wybrane, ale obawiam się, że pewnie bym z nim kombinowała przez ten czas czy aby na pewno ma takie zostać. Z Rafałem rzeczywiście nie ma takiego problemu. No i mama kupiła na drugi dzień po wieści o płci ręcznik z imieniem, więc postanowione ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Dokładnie tak. No i działa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Butterfly, kalka gratuluję dziewczynek
![]() Lady proszę dopisz mi wizytę 24.01 i połówkowe+echo serduszek 5.02 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas są dwie przychodnie na ponad 30 tys. miasto ![]() Robisz połówkowe i echo serduszek tam, gdzie ug? Ja nie wiem jeszcze, pewnie połówkowe mi mój gin zrobi. I ciekawe, czy będzie wskazanie do echa serca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Witam
My z tz zaplanowaliśmy że w sobotę jedziemy na zakupy. W piątek wizyta więc mam nadzieję że poznam płeć i będę mogła w końcu coś kupić. W tym tygodniu muszę przejrzeć jeszcze ciuszki po córce i zobaczyć co i czego jest. ![]() Na niedzielę tz też planuje malowanie klatki schodowej. Niedługo ma przyjść nam majster zamontowac schody, więc musi być do konca wymalowane przed. Kiedyś wymyśliłam sobie żeby klatkę pomalować na biało i 2 warstwy już są tak pomalowane pozostała jedna bo poprzednie do końca nie pokryły i teraz najchętniej na inny kolor bym pomalowala ale tz nie chce się zgodzić. Mówi że specjalnie kupowalismy drogą zmywalna farbę a ja teraz wymyslam. I to co bym teraz chciała to by musiał znowu 3 warstwy nakładać. Więc teraz chyba mu odpuszczę, jednak że to będzie biały kolor to za rok pewnie będzie musiał znowu malowac ![]() Cytat:
Ja tak normalnie też nigdy zgagi nie miałam, jak w pierwszej ciąży zaczęło mnie męczyć to na początku nie wiedziałam co jest grane. Po urodzeniu jak ręką odjąć i teraz już też mi się zaczyna, jak narazie to delikatnie i da się wytrzymać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny spróbuje z tymi migdalami
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
#149 |
Zakorzenienie
|
Ja rozstępy na brzuchu już mam po tym jak utylam więc jestem przekonana, że mimo codziennego smarowania teraz też będą 😔
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#150 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale co prawda, to prawda. Mógłby czasem coś opowiedzieć, nam tylko o płci mówił. Mam wrażenie, że on wychodzi z założenia, że my i tak nie wiemy, co znaczy np. NT. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.