![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co zmienić w tym salonie?
na zdjeciu widac ze masz ladn podloge[parkiet czy panele?] wiec zrezygnowala bym zupelnie z dywanu ewentyalnie dywan w kolorze pomaranczowym bez wzorow z dlugim wlosiem,ale nie bardzo duzy i raczej na srodku, no i radzila bym odstawic kanapy od scian i moze podzielic troche te mebelki bo ogolnie wszystko co masz jest stloczone w dwoch grupach ,po dwoch stronach salonu i zostawia na srodku takie jakies nie mile wrazenie prozni
sprobuj troche poprzestawiac meble np,po 2 ,3 dni w jakims nowym ukladzie i zobaczysz czy bedzie ci odpowiadal nowy wyglad grunt to dobrze sie czuc w swoim domu ![]() no i koniecznie jakas duza roslina :moze monstera olbrzymia? mam taka i swietnie wyglada jako pojedynczy kwiat w salonie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem zielony pasuje do niebieskiego, a czerwony czy pomarańczowy- gryzie sie. U mjego brata ciotecznego patrzyliśmy takie połączenia- moim zdaniem zbyt odwaznie i ekstrawagancko wygląda jak na salon. Oliwkowy- myslę, że w odpowiednim, ostrożnym i spokojnym odcieniu bedzie pasował do granatu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urzadzamy pokoj dzienny / salon
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
czerwony i niebieski sa kolorami kontrastu.. ale z drugiej strony są tacy, co kontrasty lubią, a ta oliwka do niebieskiego średnio mi pasuje. ja bym poleciła pomarańcz. tak czy siak - bez względu jaki kolor dywanu wybierzesz przed zakupem nowych sof musisz brać pod uwagę, że potem będziesz dobierała sofy pod kolor dywanu (:
jeśli pozwolą Ci na to finanse radziłabym dokupić jakieś narzuty. mogą być w podobnym kolorze do dywaby - czy będzie on oliwkoczy, czy czerwony, czy jakikolwiek inny (:
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
bajdusiu, Twój salon od razu skojarzył mi się z takim z gazety. Zrobiłam zdjęcia i wklejam , może zainspirują Cię jeśli jeszcze nie obmyśliłaś swojego projektu
![]() Ja osobiście marzę na dzień dzisiejszy o takich czarnobiałych dodatkach. Myślę że są one uniwersalne i dadzą się połączyć z różnymi kolorami. A graficzne wzory są dziś modne no i wprowadzają taki ład, takie przynajmniej odnoszę wrażenie ![]() Na jednym ze zdjęć jest pokój "przed", bardzo podobny do Twojego ![]() Myślę że obrazki na ścianach, tak jak w tym przypadku, wprowadzą ciepły klimat. Proponuję też abyś obmyśliła sobie tematykę i klimat w jakich chcesz zaaranżować swój wypoczynkowy kącik, żeby stanowił spójną całość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję. Mi też się podobają biało czarne obrazki bo dodatkowy kolor pewnie by tu jeszcze namącił w tym pokoju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Widze ze prace ida pelna para
![]() Czekam na efekty koncowe przede wszystkim ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Dolaczam kilka zdjec;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
I na czym w końcu stanęłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
ja rzuciłabym jakieś jaśniejsze poduchy na sofy, żeby trochę zmniejszyć kontrast z jasną ścianą. dywan też zdecydowanie jaśniejszy. firany w oknach dodają lekkości i salon byłby przytulniejszy. na ścianach powiesiłabym duże obrazy, drobnica się gubi w tym wielkim pokoju. zdecydowanie brakuje mi zieleni - kwiatów.
acha, wydaje mi się, że kwadratowy stolik byłby odpowiedniejszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Dot.: projekt salonu
Gdzie udało się Wam przygotować taki świetny projekt? <wystarczył program komputerowy, czy udaliście sie do specjalisty?>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Witam!
Do stworzenia takiego projektu użyliśmy programu komputerowego PRO 100. W internecie jest dostępna wersja DEMO.Nie daje ona jednak możliwości zapisania stworzonych prac, więc należy zrobić screena za pomocą C+Print Screen,a następnie otworzyć paint'a i w edycji zaznaczyć wklej.Powodzenia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
pieknie dziekuje Vesto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
umeblowanie salon
Bardzo proszę o pomoc w umeblowaniu salonu. Pokój jest nowy, a meble stare i trzeba je jakoś upchnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Dot.: umeblowanie salonu
postaraj się dodac fotki to przynajmniej latwiej bedzie cos konkretnego wymyślić a ten stól z kzesłami to duży jest?? ile krzeseł??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Dot.: umeblowanie salonu
Oprócz tego rysunku nie mam nic więcej, wszystko jest narysowane w skali. Więc zajmuje tyle miejsca, ile widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Podciagam watek
hoooppp ![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Dekoracja i rozplanowanie salonu - proszę o pomoc i porady ! :)
Dziewczyny, niedługo wprowadzam się do nowego mieszkania. W związku z tym muszę je urządzić.
![]() Problem mam z salonem, w którym znajduje się aneks kuchenny. Nie wiem na jakie rozplanowanie pokoju się zdecydować. Może macie jakieś pomysły, propozycje? Załączam zdjęcia mieszkania w kolejności od aneksu, idąc zgodnie ze wskazówkami zegara ![]() ![]() Jaką kolorystykę proponujecie? Meble mam już kupione, a przynajmniej większość. Załączam zdjęcia. Są w kolorze buku, jasne. Meble w aneksie, jak na zdjęciach. Jakie dodatki? Pole do popisu jest duże. Problem mam też ze ścianami, nie cierpię białych. Mieszkanie jest wynajmowane, więc właściciel niechętnie zgadza się na malowanie. Może macie jakiś pomysł na białe mury? Ostatnio wpadłam na pomysł naklejenia motywu kwiatowego. Coś jak na fotce ![]() Czekam na wszystkie propozycje i sugestie. ![]()
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dekoracja i rozplanowanie salonu - proszę o pomoc i porady ! :)
Zdjęcia mebli
![]() Myślałam, żeby na tapicerce krzeseł też namalować jakiś motyw. Ostatnia szafka jest w kolorze buku, nie mam innego zdjęcia.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
W pokoju muszę mieć biurko na laptopa itp, więc zdecydowałam się na prosty blat z nogami. Mam problem z wyborem koloru nóg haha Jakie wybrać? Ewentualnie może inne propozycje na biurko? Akurat to jeszcze nie kupione
![]() Na zdjęciu mieszkania (post wyżej) jest stolik z telewizorem. Stolik już poszedł out, został TV. Stoliczek pod TV, jak na foto ![]()
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam też lamkę z kloszem, na zdjęciu 3 od prawej. Może taka kolorystyka?
W związku z tym, że kanapa jest jasna pomyślałam, że można ją jakoś ożywić. Póki co zakupiłam taki materiał, jak na drugim zdjęciu. Chyba, że inne propozycje? 3 ostatnie zdjęcia - o dekoracjach w tym guście myślałam. Oczywiście ścianę mam na myśli. Wzory naklejane raczej. W oknach są rolety, a co sądzicie o zasłonach? Jakieś kolorowe dla ożywienia?
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Nikt nie pomoże?
![]()
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
te trzy ostatnie zdjęcia bardzo mi się podobają, wesłam na chwilkę tylko, bo opiekuje się dzidziusiem i jak zaśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
*biurko postawiłbym między tymi dwoma skosami (patrzac na plan po prawej stronie) tam ejst okno i z odświdczenia jakoś właśnie biurko przy oknie mi odpowiada, kanapę tylem do aneksu kuchennego tak mniej wiecej przy tej poziomej linii i telewizor z szafeczką na wprost, pomiędzy jakiś dywanik w stonowanych barwach, a tak kanapa tyłem kojarzy mi się z serialem ,,Przyjaciele" i zawsze marzyłam by wlasnie kanapa tak stala, to byloby tez oddzielenie jakby kuchni od takeigo saloniku,
*co do materialu bardzo mi sie podoba, bo kolor pasuje do tego pomieszczenia, wprowadziłąbym jeszcze czerowny i czanry no i taki właśnie oliwkowy, a materiałem chcesz obić??? fajnie mogłoby wyglądać kilka poduszek właśnie w stylu orientalnym tylko w różnych kolorach (tych co pisalam) lub różnych deseniach w tym samym kolorze, *nad Tv proponuje obrazki (plakaty) wiele jest w Ikie zwłaszcza już skompletowanych stylem i fajnie wyglądałyby w czarnych lub stalowych ramach, np. 3 na tej smaej wysokości lub takie stopnie, coraz nizej jeden plakat, *przy kanapie mógłby stać taki mały stoliczek ten z Twojego zdjątka, a na nim ta lampka, * a prawy narożnik górny jest pusty tak??? to tam proponuje jakąś czafe czy szafki czy coś takiego, * taki p.s. ode mnie - jakościeżko mi ten pokoj sobie wyobrazić hehe:P chyba nie mam orientacji przestrzennej, *jadę dalej - tam masz takie drzwi - średnio mi sie pdoobaja, ale fajnym rozwiązaniem jest rolete bambusowa (musiałabyś wymeirzyć po prostu ta szybe) i dobierzesz ja hehe w Ikei , nie sa drogie ![]() *tam gdzie taka szafka jest czy coś nie wiem co to obok drzwi jest taka skośna ścianka, a jakbyś właśnie na niej motyw kwiatowy walnęła ![]() * może wymyśle jeszcze coś, ale myślenie trochę czasu mi zajmuje hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
ja pomalowałabym jedna sciana ta na której bedzie stała kanapa na jasny lawendowy kiedys widziałam jak sie nakłada specjalny klej i tworzy wzory np takie secesyjne w zaleznosci od gustu a potem odkleja to tez by fajnie wygkadalo na tej lawendowej scianie proponuje zeybys sciane z oknem zostawiła w białym kolorze zafunduj sobie poduchy w zaleznosci na jaki kolor sie zdecydujesz moga byc w grube paski półke tez mozesz pomalowac w paski w tym samym kolorze co poduchy
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
dodatki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
kolejne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
poduszeczki, dywan(ostatni), zasłona (3)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
lampki takie orientalne bardzo ładnie się prezentują, no i obrazki w takim stylu znalazłam choć to nie jest jeszcze to czego szukałam i jeszcze bambusek, o którym wspomniałam wcześniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
i coś jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.