|
|
#121 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Dług za mieszkanie u faceta
Cytat:
.Cytat:
Śmieszy mnie też, jak się tutaj twierdzi, że opłaty za mieszkanie to marne grosze. Swoją drogą ci, którzy krzyczą, że należy płacić za wynajem, jakoś nie widzą, że chłopak Autorki też zyskuje na mieszkaniu z Autorką. Generalnie zgadzam się z tym, co napisały Hultajka i xfrida (i inne podobnie piszące dziewczyny też, ale wypowiedzi ww. najbardziej mi się rzuciły w oczy). A branie od Autorki pieniędzy w czasie gdy pozostawała bez pracy uważam za bardzo słabe (zwłaszcza jeśli chłopak faktycznie zarabia około dwa razy więcej).
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2018-01-21 o 12:24 |
||
|
|
|
|
#122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dodatkowo ja bym mu powiedziała, że nie zapłacił mi za usługi seksualne, i to się wyrównuje. |
|
|
|
|
|
#123 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
odnieś się proszę do motywów autorki, co do zamieszkania razem. bardzo jestem ciekawa co na ten temat masz do powiedzenia Cytat:
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;80693531] To tak jakby ona w przyszłości zadała kasy za opiekę nad wspólnym dzieckiem,sprzątanie lub seks bo obcej osobie też by musiał płacić[/QUOTE] a z jakiej racji zakładasz że to ona wszystko w mieszkaniu robiła? a moze to chłopak jej gotował, sprzątał i robił pranie. nie masz żadnych podstaw do swoich założeń i robisz je tylko po to, żeby wyszło na Twoje i może to ona powinna jemu płacić za seks. przecież tego co chciała. czy robimy z niej biedną niewolnicę teraz? Cytat:
w swoim mieście miałaby droższe mieszkanie (jasno wynika z wypowiedzi, którą cytujesz) i straciła pracę (co znowu wynika z tej części którą wygodnie usunęłaś)Cytat:
ona nie rzuciła pracy. ONA STRACIŁA PRACĘ! i wtedy jej się przypomniało, że u chłopaka będzie mieć taniej widzę, że wygodnie Ci się usuwa części wypowiedzi i dopowiada swoje historie |
||||||
|
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym nie oddała. On nic nie traci na tym, że nie oddasz. Kredyt jest jego i z Tobą, czy bez Ciebie musi go spłacać i sam świadomie się do tego prawnie zobowiązał. Ty nie masz umowy najmu, nie jesteś zameldowana, właściwie w tym momencie żyjesz na jego łasce, że Cię z dnia na dzień nie wyrzuci. Nie jesteś w żaden sposób zabezpieczona. A jeśli jemu tak łatwo przychodzi oszukiwać US, to i ja nie czułabym się w obowiązku być uczciwa wobec nieuczciwego człowieka. Nie wiem, dlaczego niektóre z Was piszą tu o wynajmowaniu, skoro ona niczego nie wynajmuje. Pewnie nie ma nawet własnego pokoju ani kąta w tym mieszkaniu.
|
|
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
Juz nie mowiac o tym, ze dziewczyna stracila prace dlatego, ze przystala na jego propozycje przeprowadzki, wiec juz chociazby dlatego powinien czuc sie zobowiazany pokryc koszta zycia w czasie szukania pracy a nie radosnie zabierac jej oszczednosci.
|
|
|
|
|
#126 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Konto usunięte
|
Magda, nie mierzi Cię że facet proponuje dziewczynie żeby się do niego przeniosła, z nim zamieszkała i przez czas kiedy ona szuka pracy, nalicza jej opłaty "do oddania"?
|
|
|
|
|
#130 | |
|
BAN stały
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8069666 6]Juz nie mowiac o tym, ze dziewczyna stracila prace dlatego, ze przystala na jego propozycje przeprowadzki, wiec juz chociazby dlatego powinien czuc sie zobowiazany pokryc koszta zycia w czasie szukania pracy a nie radosnie zabierac jej oszczednosci.[/QUOTE]
dobry boże! czytałaś ze zrozumieniem 1 post? Cytat:
2 on zaproponował nie odwrotnie |
|
|
|
|
|
#131 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#134 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie tylko, co też napisała w pierwszym poście.
|
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Umówmy się, że gdyby nie związek Autorki, to by nie szukała wynajmu w mieście chłopaka. I wtedy by miała taniej, bo z tego co pamiętam, pisała, że u niej wynajem kawalerki był tańszy niż pokój u jej chłopaka.
|
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;80696756]Magda, nie mierzi Cię że facet proponuje dziewczynie żeby się do niego przeniosła, z nim zamieszkała i przez czas kiedy ona szuka pracy, nalicza jej opłaty "do oddania"?[/QUOTE]To jest okropne, i nie rozumiem jak można tak robić własnej dziewczynie, zwłaszcza jak się nie ma bardzo trudnej sytuacji finansowej.
Ale samo płacenie za mieszkanie, w sensie czynsz + rachunki? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#138 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
BAN stały
|
kolejność podawanych przyczyn zawsze za znaczenie. automatycznie i bezwiednie podaje szereguje się je wg stopnia istotności. a wiec mamy:
1. utrata pracy 2. kasa 3. kasa 4. no tak... też go kochałam ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- źle pamiętasz. opcja u chłopaka była dla niej najtańsza |
|
|
|
|
#140 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edit: ale wynajem kawalerki u niej w mieście jest tańszy niż wynajem pokoju w mieście chłopaka. Co to za miasto? W moich Kielcach kawalerka to MINIMUM 1000 zł + opłaty, a gdzie są pokoje do wynajęcia za 1000? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2018-01-21 o 12:46 |
|
|
|
|
|
#141 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Ano właśnie, o tym pisałam wyżej. Do płacenia za kredyt Autorka ma być traktowana jak najemca, ale żeby prawa jakieś miała, jako najemca - no jak to, przecież to partner
.
|
|
|
#142 |
|
BAN stały
|
oczywiście, że widzę. ale Ty z drugiej strony nie widzisz różnicy między związkiem partnerskim a ukrytym sponsoringiem.
i nie rozumiem jak dziewczyna z czystym sumieniem może "wymagać" aby chłopak ją sponsorował. |
|
|
|
|
#143 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A. Istotnie o kosztach jedzenia, picia i wody nie pomyślałam w czasie tych weekendowych pobytów. Doliczę. |
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Tak, przepraszam, przeczytałam teraz jeszcze raz. Opcja wynajmu pokoju w mieście chłopaka (ale nie u niego) była droższa niż kawalarka w jej mieście. Tym samym i tak nadal opłacało jej się zostać u siebie, czyż nie?
|
|
|
|
#145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja jestem za zrzutką proporcjonalną do przychodów - konto wspólne, na które wrzuca się kasę procentowo od kwoty przychodów - i z tego finansuje się opłaty i życie. Ale nie raty kredytu bo to może spowodować późniejsze roszczenia wobec właściciela mieszkania. Jeżeli partner mieszkający u kogoś chce się zrewanżować to finansowanie odrębnego majątku przez spłatę raty |
|
|
|
|
|
#146 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Oczywiście że zdecydowała o przeprowadzce również z powodów finansowych, nie widzę tu nic szokującego szczerze pisząc. Pokój u niego wyszedł jej taniej niż wynajmowanie całego mieszkania - no logiczne, we dwójkę się zazwyczaj mieszka taniej. Jak już się zdecydowała na wyjazd do jego miasta, to oczywiste że wolała mieszkać u niego, niż u kogoś i drożej. Nie widzę tu ciężkiego materializmu, który próbujesz tu jej zarzucić. Nie wiem po co tutaj robi się z autorki wrednego pasożyta, który liczył tylko na zyski finansowe w tym związku.
|
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem z pierwszego postu wynika, ze dla niego zmienila prace. Niefortunnie napisane, ale ja tam nie widze, zeby ona stracila prace, zanim sie do niego przepriwadzila.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#148 |
|
BAN stały
|
Normalne by było dzielenie kosztów za czynsz i media - ewentualnie. Spłacanie połowy jego kredytu bez własnego udziału w własności lokalu to sponsorowanie jego przez nią. Kazanie własnemu parterowi płacić sobie za wynajem w swoim mieszkaniu to wyrachowanie i powód do rzucenia go w diabły. Ebenezer Scrooge, normalnie.
|
|
|
|
|
#149 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#150 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie wspolne mieszkanie to powazna deklaracja. Deklaracja gdzie partnerzy sie nawzajem wspieraja.
Jak facet zarabia dwa razy wiecej i ma kredyt na siebie, to zwyczajnie po ludzku powinien nie brac od autorki zadnej kasy za ten kredyt. Nie widze sensu w takim wypadku obciazac drugiej osoby. Naprawde nie wiem co to za przyjemnosc miec rosnaca kase na koncie i jednoczesnie patrzec jak sie druga osoba zamartwia brakiem stabilnosci finansowej. A branie kasy gdy druga osoba nie ma pracy to juz w ogole przekroczenie granic. Dla mnie to przemoc ekonomicza. Obrzydliwy typ. Powinnas autorko z nim zerwac dawno temu. Czy kase oddac- nie wiem. Ja bym chyba dla swietego spokoju zrobila mu przelew po wyprowadzce, zeby wiecej juz z tym typem nie miec nic wspolnego. Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2018-01-21 o 12:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

.

w swoim mieście miałaby droższe mieszkanie (jasno wynika z wypowiedzi, którą cytujesz) i straciła pracę (co znowu wynika z tej części którą wygodnie usunęłaś)

.