![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2017 na roczek gotowe :) II cześć <3
Younan super!
Almat jak tam fitness? Ja z koleżankami pójdę 1 marca, dopiero ruszają u nas takie zajęcia, niestety pójdziemy tylko raz pewnie, bo można z dzieckiem do 1rż tylko :-( Interewcia udanej imprezy o łatwego szykowania ;-) Witch i jak nocka? My mieliśmy chyba trzydniówkę, bo po gorączce dzisiaj nie ma śladu ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Kajusia do Self-reg trzeba mieć niestety siły :-( możesz się dodać na grupę Self-reg na fb, dużo się tam dzieje, są live'y co można odsłuchać później, zawsze łatwiej tak wiedzę chlonac ![]()
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
U nas karmienie nocne zmniejszyło się do 2
![]() Nadal pracuję nad projektem, więc nie mam na nic czasu. Za tydzień imprezka urodzinowa, więc zaczynam rozmyślać co przyszykować. Roczek kończy 1.03 ![]() Kiedy to zleciało ![]() Kajetan zaraz się obudzi z drzemki i jedziemy na basen ![]() U nas teraz -9 st, a u Was jak pogoda?
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Interewcia, jak się udała imprezka? Igorek zadowolony z prezentów?
Almat, Zuzia od dawna nie używa smoczka, więc podmianka nie wchodzi w grę ![]() Pantera, ja to ostatnio nawet na fb nie mam czasu. Liczę na to, że kiedyś dam radę przebrnąć przez tę książkę ![]() Co do butów to przejrzałam oferty. No cóż... Są bardzo drogie. Sama nie wiem, na jakie się zdecydujemy. Mamy jeszcze trochę czasu. Sonia, Youan, a te buty, które Wy macie dla dziewczynek, są miękkie? Podobają mi się buty Emel, ale cena powala. Patrzyłam też na Attipas, ale nie jestem przekonana co do chodzenia w nich na dworze. U nas rano było -16 stopni. Nawet nie wyszliśmy dziś na spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2017 na roczek gotowe :) II cześć &amp;amp;lt;3
Brrr jak zimno
![]() Kajusia butki są giętkie i miękkie ![]() ![]() ![]() ![]() Kupowałam wyprawkę do żłobka... To już takie realne! Ze Starsza było mi łatwiej bo miała półtora roku, dużo mówiła, zostawiłam ja na max 5h i w ogóle to dostałam propozycje pracy i po chyba 3 dniach była w zlobku ![]() Jeśli mój mózg dobrze koduje dziś w nocy była tylko 1 pobudka ![]() Dziewczyny jeśli nie macie komu oddać 1%z pitu to dajcie znać... Znajomy 5latek walczy z nowotworem... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez youan Czas edycji: 2018-02-25 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2017 na roczek gotowe :) II cześć &lt;3
Kajusia my butki wiosenne ecco kupiliśmy za jakieś 60zl. Podeszwa mięciutkie a pieta usztywniona. Poszukaj może macie w okolicy jakiś sklep wyprzedażowy. My zawsze tak kupujemy buty dzieciakom, maja dobre firmy i nie za miliony monet.
Youan to daj namiary na maluszka właśnie będę się rozliczać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
W sumie mogę nawet dostać bana bo każda złotówka się liczy... http://www.krwinka.org/aktualnosci/pomoc-dla-bartka/
Bartek jest w wieku mojej Starszej Córki... Generalnie cudowny Chłopiec, fajna rodzina... Ryczę jak o tym myślę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Dziś Zuzka kończy roczek. Niestety, jest chora
![]() ![]() ![]() Buty kupimy stacjonarnie, ale w tym celu musimy udać się do jakiegoś większego miasta. U mnie nie ma nawet Deichmanna, zresztą nic nie ma, Rossmana też ![]() Powiem Wam, że szybko poszło z tym chodzeniem u nas. Zaczęła w sobotę tydzień temu, a już kursuje po całym domu. Potrafi nawet pokonać przeszkody na drodze np. rurę od odkurzacza. ---------- Dopisano o 04:39 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ---------- U mnie teraz 17,2 na minusie! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Masakra z tym mrozem... Lubię zimę ale bez przesady
![]() ![]() Dzisiaj idę na randkę z Mężem a z Dziećmi zostaje Babcia <3 pójdziemy na pizze pewnie a potem... Do biedronki ![]() ![]() Mmm dziś robię rosół na obiad więc wreszcie jeden obiad dla wszystkich ![]() ![]() Jak się robi omlet? Bo chciałam Małej zrobić ale mi się przykleil do patelni... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Ja robię omlet roztrzepuję jajko, odrobinę mleka i mąki. Smażę na bardzo małym ogniu.
Druga wersja jajko z dobrze rozgniecionym bananem. To wszystko i na rozgrzaną patelnie i przykręcam ognień na minimum. Jak jest mała patelnia i wychodzi grubo to pod przykryciem, żeby powoli sobie jajko doszło, a nie spaliło się ![]()
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
No i to Ci się nie przykleja do patelni? Bo nie mogę sobie z tym dać rady...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Kajusia 100 lat dla Zuzi! I dużo zdrówka
![]() Byłam dzisiaj w żłobku. Aneczka startuje 9 kwietnia. Płakać mi się chce 😭 Sent from my SM-G903F using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Asiu rozumiem Twój smutek :-( :-*
Younan ja bełtam jajko, dosypuje dodatki np. Paprykę, ser, szynka. Na patelnie daje nieco masła, wylewam jaja i przykrywam na malutkim ogniu i czekam aż wszystko się zetnie. Czasem obracam na drugą stronę. I nie przywiera. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Kajusia 100 lat i zdrówka! Oby się wykurowała na sobotę!
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Youan, może patelnię masz juz starszej daty z zarysowana powierzchnia?
Randka udana? ![]() Asia, współczuje ![]() Na ile h ją puszczacie docelowo? U nas pójdzie na 5h, z czego pewnie 1-2h przespi (chociaz na ten moment nie wiem jak to się stanie skoro on zasypia przytulony i miziany przeze mnie). Kajusia, jak się macie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Almat od czerwcu na 10 godzin😭nie mamy wyjścia, nikogo do pomocy. Ja muszę dotrzeć do pracy na drugi koniec miasta, godzinę będę jechać w godzinach szczytu...będę mała zaprowadzac gdzieś koło 6:45 i odbierać koło 17.
Sent from my SM-G903F using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Minus taki, że my z mężem będziemy mało czasu spędzać razem i ogólnie jako rodzina we trójkę.
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Melduję się po podpisaniu umowy ze żłobkiem-okazało się że płacę jeszcze mniej i w sumie zamykam się w... 450zl
![]() ![]() ![]() miałam plan jechać na weekend w góry ale wszystkie noclegi zajęte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
A my mamy nowy fotelik
![]() ![]() Younan szczesciara z Ciebie z tym zlobkiem <3
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy za życzenia. Zuzia już lepiej. Został tylko katar. Gorączka trwała jedną dobę.
Pantera, gratuluję fotelika! Masz minikida? Youan, to faktycznie niewiele za ten żłobek. Super, że się tak udało. Ogólnie to współczuję Wam tych żłobków. Tyle godzin... Wiem, że są różne sytuacje życiowe, ale gdybym nie miała niani to poszłabym na wychowawczy. Trudno. Klepalibyśmy biedę najwyżej ![]() Tymczasem przygotowania do impry roczkowej u nas trwają, a Zuzia prawie biega! po domu. Szok! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Kajusia tak
![]() Oh przygotowania do roczku zaczynają spędzać mi sen z powiek :'( Powodzenia!
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
My będziemy w prZyszłym tyg kupować fotelik. Zobaczymy ile nam miejsca z przodu zostanie.. auto kupiliśmy rok temu i chciałabym pojeździć nim jeszcze ze 3 lata a przy takich fotelikach może być ciężko..
Pantera czy wygodnie wklada Ci sie Roberta do fotelika? Do nas też płyną juz ozdoby z Alli na roczek. I cały czas nie wiem czy robić większą imprezę dla rodziny.. u nas nie ma tego w zwyczaju. W sumie super sie złożyło, ze w dniu urodzin bedziemy w Sudetach i wtedy na pewno bedzie tort i wszystkie ozdoby, ale gośćmi będą tylko nasi najblizsi przyjaciele sztuk 4 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
My też rok temu auto kupiliśmy :-P Myślimy o nowym, ale jeszcze trochę ;-)
Almat jeśli chodzi o wkladanie to jestem mile zaskoczona, nawet kiedy wsiadam z nim do auta żeby zdjąć kurtkę i wkładam go siedząc jest spoko. Mamy jedynie taki problem że się potwornie pręży przy próbie wsadzenia i to utrudnia :-( Jednak nie upatruje winy w foteliku, bo identycznie robi w wózku. Niemniej najlepiej pojechać do sklepu żeby wszystko sprawdzić w swoim aucie itd. My mamy roczek w dwóch turach, razem 26 osób ![]()
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Pantera u nas jest to samo z władaniem czy to w wózek czy fotelik
![]() Padam, mam dość, nie mam sil- po kolejnej nocy z pierdyliardem pobudek oficjalnie ogłaszam że dziś chodzę marudno-wkurzona... Liczę na długą drzemke i mój sen... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
My wczoraj skonczyliśmy roczek
![]() Tort był symboliczny z pancaków ![]() Większy będzie w sobotę na imprezie U nas idą czwórki, więc trochę jest marudny, ale i tak dzielnie to znosi.
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Monika zjadłabym
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Monika super tort! A co jest "farszem" ? 100 lat!!
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
A ja wpadam do Was podczytywać a nie mam kiedy napisać coś.
Wszystkim raczkowym maluchom spóźnione wszystkiego najlepszego ![]() U nas chorobowo było, Iga miała trochę katar a najbardziej rozłożyło mnie. Także największe mrozy przesiedzieliśmy w domu. Teraz już lepiej jest i zaczynamy wychodzić do ludzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle fajnie się marzec zapowiada - dzisiaj idziemy na urodziny do przyjaciół, za tydzień impreza u nas a za 2tyg jedziemy na weekend do Gdyni na półmaraton ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Serek naturalny i domowa "nutella"
![]() My juz po imprezie domowej, było super ![]() Też marzec mamy zalatany, imieniny mamy i urodziny siostrzeńca ![]()
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
coś nam umiera wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Melduję się po pierwszym dniu w zlobku- godzina zabawy, zero płaczu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.