![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki Wózek Najlepszy???
Oby jak najczęściej-mamusie muszą czasem odpocząc
![]() Odnośnie jeszcze "kubełkowych" spacerówek-co z tego,że się przechylają na leżąco,skoro nie prostuje sie dziecku kręgosłup w odcinku krzyżowym(jest ciągle w pozycji "L").Jak siedzimy godzinę na krześle i bolą juz nas od tej pozycji plecy, to nie poprawi nam się, jeśli ktoś odchyli nas na tym krześle do tyłu,bo krzyża to nie odciąży.Nie wiem, jak mam to lepiej wytłumaczyc-wiecie,o co mi chodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem o co chodzi. ![]() Dziecko do 6 miesiąca życia lezy w sztywnej gondoli. Nie ma żadnego obciżenia na kręgosłup. Nawet w systemie travel system: gdzie dziecko leży w foteliku samochodowym: maluszek możespędzić spokojnie 2-2.5h bez obciążania kręgosłupa. Nie wyobrażam sobie 3-4 godzinnegogo spaceru z 6miesięcznym dzieckiem ![]() Inna sprawa: znalazłam wózek, który bardzo mi się spodobał. http://www.allegro.pl/item423010521_...abrio_fix.html
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Witam, ja mam chicco trio enjoy i jestem bardzo zadowolona. Wózek jest lekki, wąski (mieszkam w kamienicy są tu podwójne drzwi, jedna połówka bardzo ciężko się otwiera i sąsiadka, która kupiła tako ma kłopot, żeby dostać sie do domu), łatwo się składa, daje się prać w pralce. Synuś ma 7 miesięcy, w gongoli jeżdził do 5 miesiąca, potem zaczął siadać i przesadziłam go do spacerówki. Nie rozumiem jak komuś mogło dziecko wyrosnąć z gondoli, bo u mnie ona stoi w kuchni i służy małemu do drzemek i nie zanosi się na to, żebym mu musiała wycinać dziury na nogach
![]() ![]() prowadzi się łatwo, dobrze manewruje, mimo małych kół jeżdziłam nim i po polnych drogach i po asfaltowych ścieżkach i różnic w komforcie jazdy nie zauważyłam. Wózek ma amortyzację - wielbicielki Tako informuje, że amortyzacja to nie tylko ochydne skórzane paski. Swoja drogą widzę, że na chicco narzekają te mamy, które wybrały Tako - o połowę tańsze, rozumiem, że trzeba dorabiać ideologię do tego, że się nie kupiło drogiego wózka ![]() Acha - fotelik w chicco enjoy służy dziecku do 13 kg, a nie do standartowych 9 jak w wielu innych fotelikach
#124 |
Zakorzenienie
|
***luna-świetny ten wózek, bardzo mi sie podobają takie zwykłe gondolki bez bajerów i ozdobników
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#126 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
lea ja nie mam na myśli kilkugodzinnego spaceru
![]() ![]() Mój syn mimo długich spacerów wychodził z wózka na karmienie, przewijanie, noszenie na rękach i lezakowanie na trawce (na kocyku wiosną latem)
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2008-08-25 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Czytam i czytam te opinie o wózkach i jestem przerazona! Kupić wózek jest trudniej niż kupić samochód!
Ale nadal obstawiam za x-landerem xt lub xa
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Ja się poważnie zastanawiam nad V-CROSS 3 i 4 lub V-TRAVEL-do wyboru 3 różne rodzaje przednich kółek,a jeszcze mozna wybrac piankowe albo pompowane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
passionfruit jak waga nie problem to X-lander jest ok
![]() ![]() teraz ja ma któś wózek z przekładana rączką - spacerowy?? co polecicie ??
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
ja od 6 miesięcy używam wózka teutonia -mistral s i jak na razie żadnych wad nie znalałam.
Jak dla mnie jest pod każdym względem rewelacyjny Wózek spacerowy Mistral S. Najwyższą jego jakość potwierdza 3 letni okres gwarancji oraz liczne ceryfikaty. W wyposażeniu siedzisko spacerowe, koła nr 50 lub 60 oraz peleryna przeciwdeszczowa. Główne zaletety wózka:
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Jej! Zgłupiałam doszczętnie czytając Wasze wypowiedzi:O
Zastanawiam sie obecnie nad: - x-lander XA- skrętne kółka, możliwośc zamocowania fotelika maxi-cosi ( waga dla mnie nie jest problemem) a niemożliwośc przekręcenia sacerówki aby jechała tyłem raczej nie jest niezbędna. - x-lander X1- mieszczkam na wsi, taka amortyzacja może byc przydatna, ale tu juz nie ma skrętnych kółek - taco jumper- ale brak skrętnych kółek jest dla mnie sporą wadą, i fotelik jak dla mnie odpada - zastanawiałam sie też nad chiccko ale te malutkie kółeczka na dziurawe lesne drogi - raczej sie nie nadają. Zastanawiałam sie tez nad koniecznością zkupu gondoli _ skoro rodze w styczniu, boje sie że dziecko na początek nie bedzie za wiele jezdziło, lub bedzie chorowite ( tfu tfu ) i szybko wyrośnie- wiec zastanawiam sie czy nie upić wózka spacerowego + fotelik a gondolke dokupic w razie potrzeby. Masa pomysłów - tylko wygrywac w totka. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
No fakt - dlatego chyba skorzystam z jednej z rad i kupimy tani wózek z gondolką a później porządna spacerówę. A fotelik- hmmmm... osobno
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
bezsenność,fotelik możesz kupic w komplecie ze spacerówką z mozliwościa montażu na stelażu wózka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
własnie o to chodzi.
Patrze, licze i głupieję mam 2 typy wózków na oku( x-lander i tako) - zależy mi na foteliku maxi-cosi- pasuje tylko do x-landerów - kupując uzuwany tako city dam ok 300 zł - i ten wózek wychodzi najbardziej opłacalnie - ale może juz zainwestowac w x landera i miec z głowy - tu koszta nowego wachają sie w okolicach 1100 + fotelik i adapter Kurcze- przydał by sie jakiś spory dopływ gotówki |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
No właśnie-a najlepiej,jakby teraz można było odebrac becikowe
![]() Ja też bym kupiła od razu jakis wielofunkcyjny,żeby "miec z głowy",ale zniechęca mnie ich waga.Ech,ciężki wybór.Niedługo pójdę do komisu i po prostu zobaczę, co tam mają.Może akurat będzie jakaś okazja i tanio kupie dobry wielofunkcyjny? |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
No to powodzenia zyczę i 3mam kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózków mieli ponad 50, dostałam oczopląsu. ![]() Kilkoma pobrykałam i na razie mam dwa przemyślenia: - nie chcę już chyba wózka 3-kołowego; nie wiem jak tym się jeździ ale ani razu nie udało mi się poprowadzić wózka po linii prostej; popychany skręcał, ciągnięty jechał zygzakiem ![]() - koła mają być duże i pompowane; prowadzenie 4-kołowego wózka o takich kołach to sama przyjemność; ![]() Reszta nadal jest poza moją zdolnością logicznego rozumowania. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Ja zdecydowałam sie na x-landera xa.
Ma duże pompowane koła, skrętne z mozliwościa blokady. Prowadzi sie lekko jedna ręką. Bedzie parkowany w garażu dlatego jego waga mi nie przeszkadza. Gondolka z 2008 r jest duża - standartowa. Wieloma wózkami brykałam po sklepie i wiem że dokonałam słusznego wyboru. Za jakies 2 dni powinnam miec już go w domu- więc dokładniej będę mogła podzielić się wrażeniami. |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
xa- to wersja czterokołowa. Natomiast trzykołówka to xt.
Można kupić wesję spacerową + gondola. Fotelik także posiadaja do tego modelu ale ja zdecydowałam sie na fotelik maxi-cosi cabrio fix który pasuje także do tego wózka po zastosowaniu odpowiednich adapterów (adaptery to koszt ok 60-100 zł) czyli jest to typowy wózek wielofunkcyjny. Niestety nie ma w nim możliwości jazdy dziecka spacerówką przodem do prowadzącego- lecz zawsze przodem do kierunku jazdy. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Jak porównywałam gondole z różnych wózków sklepie(tak na oko), to ta w
x-landerze wydała mi się rażąco mała-to było moje pierwsze spostrzeżenie,jak go zobaczyłam... |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() http://www.kids24.pl/product_info.ph...roducts_id/408 |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy ktoś używał wózka Luna Mamas&Papas? Dzisiaj widziałam go w sklepie i mojemu mężowi się strasznie spodobał. Chciałabym znać o nim opinie.
Podaję link do tego wózka: http://www.mamasandpapas.co.uk/produ...189501/type-i/ jest też w wersji trójkołowej: http://www.mamasandpapas.co.uk/produ...111500/type-i/ Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.