![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2019 cz. 3
Hej woollyy
![]() Na pewno szybciej zleci, mi już prawie półtora roku zleciało nie wiem kiedy ![]() Zapisuje perfumy, bedę niuchać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jak ludzie wytrzymują planując ślub jeszcze wcześniej. Chyba bym osiwiala 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Hej woollyy
![]() Wczoraj zeszłam o 22 z pracy i dzisiaj jadę na 9, jestem taka nieprzytomna jak żyyyyć Ktoś wspominał o Black Opium ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#124 |
Wtajemniczenie
|
Moja przyjaciółka wraca 8 marca ze stanów, ślub ma w listopadzie i mają tylko zespół zaklepany i sale
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do perfum to jeszcze teraz mam w głowie Elie Saab EDT lub EDP. Myślę, że pasują na ślub, bo to takie wyraźne, ale jednocześnie delikatne i bardzo kobiece białe kwiaty ![]() Witam się ![]() Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Marysienka a na cywilny slub ktore uzylas?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj idę z narzeczonym do galerii to wejdziemy do jakiejś sephory
![]() W poniedziałek zapowiadają u nas -20stopni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;81563051]Hej
![]() Co do zapachu na ślub to ja chyba zdecyduje sie na Versacem Bright Crystal, jak do tej pory to jest mój ulubiony zapach ![]() ![]() Wysłano przez gołębia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#130 |
Zadomowienie
|
Szalone... nie spamujcie tak
![]() Co Wy na to, żeby dopisywać do wizytówek okolice, z których się pochodzi / gdzie organizuje ślub wesele? Często podajecie i pytacie kto gdzie, trudno wszystko zapamiętać ![]() Słuchajcie, boję się iść do upatrzonego kościoła zagadać o termin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zleci na pewno szybciej, niż nam się teraz wydaje ![]() Chociaż chciałabym, żeby ten czas zwolnił trochę, mam wrażenie, że dopiero Sylwester był, a dni lecą jak głupie i zaraz koniec lutego. Może wiosna kiedyś przyjdzie... ![]() Balewska, nie strasz tymi temperaturami! ![]() Cytat:
![]() Super, że sobie pochodzisz! Też bym się chciała przejść i pooglądać suknie na spokojnie, ale to nie wcześniej niż latem - wcześniej chyba nie ma co, a i nie będę miała z kim pójść, wszyscy ślubują w 2019 i nikt się jeszcze nie wybiera ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Balewska Wy mieszkacie w Rz czy cos pokrecilam? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Moja wizytówka:
nikiii -rocznik 89 15.06.2019 Ślub kościelny Zaprosimy 95os, przyjdzie pewnie 80 max Załatwione: -sala -wodzirej -fotograf- prawie podpisana umowa Do załatwienia: -kościół -dekoratorka -alkohol i tort Jakby co, to jestem z mazowieckiego ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Tak więc Nikiii ruszaj tyłeczek i do księdza 🤗 a najlepiej sprawdź sobie jak kancelaria parafialna jest czynna i wtedy się wybierz
![]()
#137 |
Zakorzenienie
|
My nie mamy zarezerwowanego
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Mariamarysienka znalazłam coś ![]() aby przystąpić do ślubu z osobą niewierzącą, potrzebne jest uzyskanie dyspensy od biskupa parafii, w której przyszła Para Młoda planuje wziąć ślub. Należy tu zaznaczyć, że dyspensa taka jest konieczna w obu, wyodrębnianych przez Kościół przypadkach: 1. ślubu między osobą wierzącą a osobą niewierzącą, która porzuciła wiarę katolicką, ale przystąpiła do niezbędnych sakramentów takich jak chrzest i bierzmowanie 2. między osobą wierzącą a osobą niewierzącą i nieochrzczoną. Jak widać z powyższych zapisów☠ślub z osobą niewierzącą ochrzczoną☠jest jednym z dwóch przypadków.☠ ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- I jeszcze to: Otóż osoba niewierząca ma obowiązek wspólnego, ze swoją partnerką lub partnerem, uczestniczenia w☠naukach przedmałżeńskich.☠Nie ma natomiast obowiązku przystępowania do☠spowiedzi przedślubnych☠i, co oczywiste, nie prosi o wygłoszenie☠zapowiedzi☠w swojej parafii, gdyż takowej nie ma. Przed zawarciem związku małżeńskiego, osoba☠niewierząca☠ma obowiązek złożenia☠deklaracji, w której zapewni, że nie będzie utrudniała stronie wierzącej, wychowywania dzieci w religii katolickiej i nie będzie próbowała odciągnąć od niej swojego współmałżonka. Jest to oświadczenie, które należy powtórzyć w trakcie spisywania przedmałżeńskiego protokołu. To w nim, szczegółowo poruszane są te i im podobne kwestie. Natomiast osoba☠wierząca, ma obowiązek złożenia, jeszcze przed ślubem,☠obietnicy, w której zapewni, że będzie daleka od „niebezpieczeństwa utraty wiary", tzn., że nie da się namówić małżonkowi, na odejście od Kościoła katolickiego. ☠Jest również zobowiązana do obietnicy, że potomstwo narodzone z tego związku, wychowa w wierze katolickiej.
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
My też nie mamy załatwionego, jedziemy dopiero w wakacje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#140 | |
Zakorzenienie
|
Super pomysł z tymi wizytówkami
![]() Też dodam swoją, jak mi stuknie ten miesiąc stażu (a na razie mam chyba tydzień ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja muszę urząd załatwić, ale na to chyba jest jeszcze chwila...? Zadzwonię tam i się dowiem, może już gdzieś ołówkiem zapisują na przyszły rok... Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2018-02-21 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Niby coś dziewczyny mówiły, że urząd pół roku wcześniej? Czy 3 miesiące? Ale lepiej zadzwonić i dopytać, bo znowu wyjdzie akcja, że Pani urzędnik już wie że będzie wtedy na urlopie haha
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojej, znów czegoś nie doczytałam i się pospieszyłam z wizytówką... jak nie zapomnę to wkleję znów za x czasu. Mam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie było mnie tu parę dni, a tu prawie 30 stron nadrabiania ![]() Wróciłam z wyjazdu z gór, było super ![]() ![]() ![]() Widziałam, że uzupełniacie wizytówki ![]() ![]() Ja będę szukała perfum na ślub, ale chciałam jakiś zapach kwiatowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym wcześniej nie szła oglądać sukni, ale w takim przypadku bardzo chętnie się wybiorę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Aga rocznik 91
Ślub kościelny 29.06.2019 wesele około 180 osób z poprawinami Motyw kwiatowy(piwonie)/pudrowy róż Załatwione: Kościół godzina 16 Sala Zespół Fotograf Kamera Oprawa muzyczna ślubu Dekoracja światłem |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Domii następnym razem pisz, wyskoczymy na herbatkę
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz stara sie o nowa pompe i przeniosl sie do tamtejszego diabetologa, srednio co 2 tygodnie jestesmy w Rzeszowie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że masz upatrzony ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
Domii w jakich godzinach?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.