![]() |
#121 |
Kobieta z klasą
|
Dot.: Związek z żonatym jakich wiele a jednak...
Chyba komuś żal, że nie jest w centrum uwagi.
Z tego co opisała autorka nic nie wskazuje, że facet chce ją wykorzystać lub kręci. Papiery złożone dawno, facet wyprowadzony, z nowym związkiem się nie spieszy... może czeka na rozwód, aby zrobić jakiś krok na przód? To akurat dobrze o nim świadczy, bo zamknąłby jeden rozdział przed rozpoczęciem innego.
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Moge Ci powiedzieciec tyle.Zapomnij o nim.I to szybko.Mam 40 lat i taki 7 letni zwiazek za soba...Nie marnuj sobie zycia.Uwierz mi.Nie bede opisywala szczegolow poniewaz musialabym napisac 200 stron...gdy z nim zostaniesz bedziesz zawsze ta druga....a wiesz czemu?bo ta zona zawsze bedzie....w waszych rozmowach...w waszym prostym byciu...to jest ogromny problem a zarazem trauma.Ja nie moge do tej pory otrzasnac sie po tym zwiazku.Chcac nie chcac zazdrosc zabihala mnie od srodka...niszczyla....Pro szę przemysl to.i uciekaj.Nie Jest Cie wart...Powiedz aby wrocil gdy juz bedzie po wszystkim....ale z zycia i doswiadczenia wiem ze te"po wszystkim"Nigdy sie nie stanie.Pozdrawiam Cie.Aneta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, rozmawialiśmy wczoraj. I w nocy. I dzisiaj. Dopiero wróciłam do domu Ale po kolei.
Spotkaliśmy się wczoraj, tym razem na moją prośbę w kawiarni, gdzie kilka razy się spotkaliśmy. Był zaakoczony moją inicjatywą bo zazwyczaj to od niego wychodziło. Powiedział, że domyśla się o co chodzi o dodał tylko "też już chcę tę rozmowę za sobą". Bez owijania w bawełnę i rozmów o pogodzie wyjaśniłam mu wszyskie moje wątpliwości podkreślając, że główną z nich jest moja niewiedza co do jego zamiarów wobec naszej znajomości. Zaznaczyłam, że nie jestem pewna czy traktuje mnie jak koleżankę czy kandydatkę na partnerkę a że mam lat 28 a nie 18 to pytam wprost. Chcę mieć wszystko jasne i poukładać to w głowie. Uśmiechnął się i powiedział, że domyślał się takiej rozmowy i sam chciał ją zaproponować ale w obecnej sytuacji czuł się nie swojo rozmawiając o przyszłej reacji mając nierozwiązaną ostatnią. Skoro jednak sama poruszyłam temat to on chętnie odpowie szczerze. Powiedział, że bardzo by chciał aby nasza relacja poszła w kierunku czegoś poważniejszego ale zdaje tezw sobie sprawę, że w obecnej sytuacji mogę czuć się niekomfortowo, w końcu pozostaje w związku małżeńskim dlatego zrozumie jeśli nie będę chciała tego kontynuować lub poczekam aż bedzie po wszystkim. Zaznaczył jednak, że nie wie kiedy to nastąpi. W tym momencie zapytałam wprost jak to jest z tym jego rozwodem, poprosiłam o szczerość skoro chciałby związać ze mną przyszłość. I opowiedział wszystko od początku, nie będę przytaczac szczegółów bo są zbyt intymne a poza tym czuję się zobowiązana do zachowania tego dla siebie. Im dłużej opowiadał tym bardziej było mi go żal ale pomyślałam STOP, przecież ta historia o królową śniegu by wzruszyła. No i zapytałam o dowody. Trochę mu sie smutno zrobiło choć powiedział, że rozumie. Poszliśmy do niego. Pokazał całą opasłą teczke z dokumentacją rozwodową, łącznie z opinia psychologiczną terapeuty, u którego się leczy. Z jednej strony poczułam się paskudnie wyciągając takie brudy, z drugiej trochę ułożyło mi. Przegadaliśmy całą noc i prawie cały dzień, oboje wzięliśmy urlop na żądanie w pracy. Na zakończenie powiedział, że cieszy się z tego spotkania i że nikt nie wie o sprawie tyle co ja, wyłączając jego prawnika. Prosił żebym przemyślała wszytsko i skoro wiem jaka jest sytuacja to mogę podjąć w pełni świadomą decyzje co do naszej przyszłości. A ja mam mętlik w głowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty masz prawo opowiedzieć mi te szczegóły i to skomplikowanie albo pogodzić się z moją oceną twojej historii. Ja bym zrobiła to drugie, ale twoja broszka. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Jedyne co napisałam, to że ja bym tych kanapek nie zjadła, bo mam godność i byłabym się otrucia. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#126 |
po drugiej stronie szafy
|
Brzmi bardzo na korzyść tego faceta, ale nie ma co ukrywać, sytuacja do łatwych nie należy i trzeba dobrze przemyśleć podjęcie decyzji, jaka by ona miała nie być. Daj sobie czas.
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
![]()
Moja koleżanka z pracy rozwodzi się już ponad dwa lata... Można? Można. Fakt jest taki, że zdradziła męża i to nie jednorazowo. On chce z orzeczeniem o winie, ponieważ kupę kasy inwestował w dom, który ona dostała po rodzicach i chce, żeby ona go spłaciła... A ponieważ nie może znaleźć dowodów, świadków z rozprawy na rozprawę wymyśla nowe argumenty niezgodne z prawdą, byleby przedłużyć sprawy, a w tym czasie on mógł węszyć... Cyrk na kółkach.
Wracając do tematu - dziwne, że mężczyzna nie martwi się, że czasami żona pozwie jego... w końcu on też się z kimś spotyka, a formalnie są małżeństwem, więc gdyby żona się dowiedziała, mogłoby być kiepsko, przynajmniej tak mi się wydaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Natomiast faktem jest, że jeśli żona jest upierdliwa, to może to temat przedłużyć. Dlatego ja bym poczekała, rozwijałabym znajomość, jak najbardziej, ale na razie w spokojnym tempie. Ale to już autorka musi zdecydować, jej życie.
![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8233605 1]Ja bym jeszcze sprawdziła czy nie zamurował kogoś w piwnicy...[/QUOTE]
https://wiadomosci.wp.pl/16-lat-trzy...1719493735041a ![]()
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet kilku zdań nie potrafisz ze zrozumieniem przeczytać. Ale cieszę się, że jednak jesteś ponad to. Szkoda się przejmować, co o tobie myśli obca osoba na forum. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepszą obroną jest atak i dlatego taką formę stosujesz?
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam przed czym się bronić. Wyraziłam swoje zdanie, ty możesz się nim przejąć bądź nie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#135 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
A wiesz przynajmniej, dlaczego? Mnie coś tu śmierdzi. Ciebie facet zmiękczył łzawą historią, ale patrząc z zewnątrz: 1. Ożenił się z kobietą, która go zdradzała. 2. Pozwolił jej wyprowadzać jakieś pieniądze ze wspólnego jak mniemam konta (czyli urodził się na księżycu i nie słyszał o rozdzielczości majątkowej). 3. Dał wykopać się z własnego (ponoć) domu. Toż to ofiara losu, nieumiejąca zadbać o siebie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że osoba zdradzona czy też oszukana przez ukochaną osobę nie zasługuje z automatu na miano ofiary losu. Poza tym felernym małżeństwem M. wydaje się osobą rozważną, twardo stąpającą po ziemi. Zajmuje wysokie stanowisko managerskie, rozwija swoją działalność gospodarczą, ma mase zainteresowań. Dla mnie nie tak wygląda życie ofiary losu. A że został oszukany, któż z nas w mniejszym lub większym stopniu nie był... Sytuacja z wyprowadzaniem pieniędzy z konta nie była oczywista, ponieważ oni nie mieli wspólnego konta. Na życzenie żony zresztą. W ten sposób chciała uśpić jego czujność a poza tym ciężej jest w takim przypadku coś udowodnić. Zamiast tego powiedziała mu, że sama ma kredyty jakieś, jeden jeszcze studencki a drugi miała niby wziąć dla rodziców na remont ich mieszkania. Powiedziała, że splaci je sama ale M. chciał jej pomóc, w koncu to żona i nie wyobrażał sobie inaczej postąpić w takiej sytuacji. Poza tym zarabiał dużo więcej, miał też oszczędności i polisę więc chyba naturalne, że chciał pomóc własnej żonie. Przelewał jej zatem co miesiąc określoną kwotę a ona miała spłacać długi. No ale okazało się, że ona żadnych długów nie miała a jedynie jej kochanek. Z domu wyprowadzić się nie chciał ale po 10 miesiącach miał dość. Mówił jej wiele razy, że ma się wynieść ale cóż siłą jej wyrzucić nie mógł a ona miała gdzieś jego prośby a później żądania. Sprawa ciagnie się długo bo żona długi czas przedstawiała zwolnienia lekarskie i trzeba było przesuwać terminy rozpraw. Podobno jest przewlekle chora, co częściowo jest prawdą ale jest to też swietny sposób na przeciąganie sprawy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#137 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak wyszlo na jaw to byl ubaw ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Wnioski jak najbardziej ciekawe i byc moze trafione.
![]() |
#140 |
po drugiej stronie szafy
|
Przykre, że jak ktoś ufa i zostaje oszukany, to od razu jest ofiarą losu.
Dobrze że to tylko na Wizażu ![]()
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Miał przewidzieć punkt 1 i uprzec się przed ślubem na intercyze? 3. Jakby mieszkał w swoim domu to by było "mieszka z żona? Napewno z nią sypia" Raczej szkoda nerwów w takiej chwili na mieszkanie z eks. A jej nie ma siły żeby wyrzucić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie facet wydaje się w porządku. Ludzie się rozwodzą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie każdy ma magiczna kule i widzi przyszłość jak Ty. Rozumiem, ze Ciebie nigdy partner nie zdradzi i dasz sobie rękę za to uciąć. Ze masz albo będziesz miec intercyzę Nigdy nie wyprowadzisz sie na czas rozwodu od partnera aby miec święty spokoj |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | ||
lokalna gwiazda
|
Cytat:
z netu: Rozdzielność majątkowa w trakcie małżeństwa Najczęstszą przyczyną ustanowienia rozdzielności majątkowej jest obawa przed egzekucją ewentualnych długów współmałżonka oraz chęć uchronienia tego co nabyliśmy po ślubie. Rozdzielność majątkowa jest korzystnym rozwiązaniem, gdy jeden z małżonków prowadzi działalność gospodarczą, która wiąże się z ryzykiem finansowym, gdzie mogą wystąpić spore długi cywilne na rzecz kontrahentów, zaległości podatkowe wobec fiskusa lub wobec ZUS. Drugą częstą przyczyną ustanowienia rozdzielności majątkowej jest sytuacja, w której w małżeństwie tylko jedna strona, w należyty sposób wykorzystując w tym celu swoje możliwości, przyczynia się do powstawania wspólnego majątku i dba o rodzinę. Drugi małżonek zaś, z różnych powodów, nie stara się o zwiększanie wspólnego majątku lub o dbanie o dom, rodzinę albo lekkomyślnie trwoni wspólne środki. Rozdzielność majątkową można ustanowić u notariusza lub przed sądem. ad 3 Skoro wynajął mieszkanie, to czemu dla siebie, a nie dla żony? Mógł przetransportować dobytek żony, wręczyć jej klucze, u siebie zmienić zamki. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Wyprowadzka z domu (pewnie z jedną walizką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie mógł tego zrobić. Dopóki ona jest jego żoną, ma pełne prawo tam mieszkać.
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
I am Rock ja wiem, że można przeprowadzić rozdzielnosc w trakcie małżeństwa, mój mąż tak zrobił 😉
Tylko nie rozumiem na co mu to w tym momencie? Oprócz normalnego rozwodu ma dodatkowo się sądzić z nią o rozdzielnosc (Bo wiadomo, że się nie zgodzi),wydać kasę na prawników, nawet bez pewności czy wygra? Co do 3 punktu, to mial przeniesc jej rzeczy i ja tez sila przeniesc? Na szczescie nie ma takiego prawa zeby wspolmalzonkowi pokazac drzwi. Mojej koleżanki mama tak zrobiła jak radzisz, zmieniła zamki, więc tata wrócił z policją i po zabawie 😊 Na mnie też by to zrobiło lepsze wrażenie niz wyrzucanie żony z mieszkania w którym kobieta ma prawo mieszkać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
po drugiej stronie szafy
|
Zdecydowanie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Bo inaczej nie rozumiem pewności w twojej wypowiedzi. Ty miałaś pecha, czemu to świadczy o tym, że facet autorki nie jest jej wart? ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.