![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: nie żałujecie dziewictwa?:)
ja na początku troche żałowałam, ale teraz widze same plusy. Nie musze juz sie bac seksu, czerpe z niego przyjemnosc. Nie ma juz tej presji "wyjątkowej chwili, romantycznych uniesień, bliskosci, czulosci, zapalonych świec i lampki wina..." bla bla bla.
Cała ta otoczka wokol pierwszego razu tylko mnie denerwowala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie zalowalam. Zreszta, nigdy nie myslalam o pierwszym razie jako o koncu dziewictwa. Raczej jak o poczatku epoki seksu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Nie żałuję, pomimo, że już ze sobą nie jesteśmy (to ja zerwałam).
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
epoka seksu
![]() Ja jestem w pełni świadomą dziewicą ![]() Sądzę jeszcze, że jeśli ktoś decyduje się na seks, musi być też gotowy na urodzenie i wychowanie dziecka. Ja będę dopiero po ślubie, gdy będę wiedziała, że jest mnie na nie stać, będzie miało ojca i kochającą się rodzinę. I wydaję mi się, że w dzisiejszych czasach nie ma kultu dziewicy, raczej kult nie dziewicy. Każda nastolatka chce to zrobić, bo uważa, że to wstyd. Nie ma również co dyskutować, ponieważ każdy ma inne podejście, wyobrażenia, inaczej przeżywa takie sytuacje. Nie spieram się i nikogo nie namawiam. Podjęłam świadomą decyzję i proszę tego nie negować ![]() A chciałam się tylko podzielić moim poglądem na "te" sprawy ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Dziewictwo nie jest stanem, które miałoby cię w jakiś sposób wartościować, o ile nie jestes wierząca osobą i twoj przyszły mąz nie bedzie miał poglądów ze ślub tylko z "nieuzywaną".
Seks jest przyjemny i smakuje najlepiej, gdy jest się młodym. Odwlekanie sobie tej przyjemnosci z innych przyczyn niż religijna ideologia jest nieuzasadnione. Ale jesli masz obawy, czy w przyszłości nie bedziesz miala z tego tytułu wyrzutów sumienia, lepiej odstaw sobie seks na noc poslubną. Byles potem nie załowała "dlaczego tak późno?" ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Mi się wydaje, że jeśli takie rzeczy typu kochanie się istnieją to należy z tego korzystać. Bo jak ktos mądrze powiedział seks jest przyjemny, ale pod warunkiem, ze obie strony sa gotowe i tego chcą. A to, ze pytasz., czy jesteś gotowa czy juz świadczy o tym, ze raczej nie za bardzo z ta gotowoscia.Osoba pewna tego nie pyta inny na forum tylko robi to badz nie robi i nie interesuje jej niczyja opinia oprocz jej samej i jej chłopaka. Ja np. jestem gotowa, ale nie mam z kim, znaczy mam, ale on chyba nie chce:P smiechu warte
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Ja póki co straciłam tylko dziewictwo "mentalne"
Z biegiem czasu z jednej strony żałuję że zdecydowałam się na petting z moim ex (wczesniej nie żałowałam-dopiero jak zerwaliśmy zrozumiałam ten błąd) ale z drugiej nie żałuję gdyż nabrałam doświadczenia i było nam łatwiej zacząć pieszczoty z moim obecnym TŻ-tymbardziej że on nie był doświadczony więc mogłam go czegoś nauczyć ![]()
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
hmm też jestem młoda, może jeszcze głupia i mało wiem o życiu, ale przed swoim pierwszym razem też miałam mega wątpliwości. w sumie w jakimś małym stopniu bałam się wszystkiego, ale najbardziej chyba było mi żal tego, że już nie będę miała tej świadomości, że jestem 'czysta' :p może to śmieszne, ale na prawdę masę myśli mi się wtedy przewijało przez głowę. a czy żałuję... wtedy bym żałowała, teraz nie, bo zrobiłam to z kimś dla mnie wyjątkowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Hmm Ja nie żałuje dziś straciłam dziewictwo na spontanie oczywiście biore tabletki antykoncepcyjne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
ojj chyba dla mało której z nas pierwszy raz nie jest bolesny. zresztą mnie nie tylko za pierwszym razem bolało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Realistka
|
mnie tez
![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
kiedyś żałowałam, a teraz się cieszę.
![]() Gdy rozmawiałam ze swoim TŻ to było nam troszkę przykro, że ktoś tam był przed nami (z jednej i drugiej strony), ale szybko stwierdziliśmy, że to i lepiej. Chcemy razem spędzić resztę życia i gdybyśmy z nikim wcześniej tego nie robili, to na bank po kilku latach małżeństwa zżerała by nas myśl jak to jest z inną osobą. Taką ciekawość mamy już z głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
ja mam 17 i na razie jestem dziewicą. mam chłopaka od 2 tygodni i tak mnie ciągnie, że nie wiem czy dam rade wytrzymać miesiąc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na temat: niczego nie żałuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Ja swoj pierwszy raz przezylam ponag rok temu z facetem z ktorym chce byc do konca zycia
nie zaluje ze czekalam prawie 19 lat na to zdarzeninie wiadomo poczatki byly trudne i myslalam zetonie dla mnie ze przyjemnosci nie mialam biore teraz tabletki i z kazdym razem ejst coraz bajeczniej ![]() Nawet nie wiecie jakie to mialo znaczenie dla mojego TŻ ze byl dla mnie pierwszym (i vice versa) powiedzial mi kiedys ze nie chce zeby sie to kiedys zmienilo ze nie wyobtraza se zeby ktos inny mogl mnie dotykac powiedzial to w taki slodki sposob ze poczulam sie na prawde cudownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Nie można żałować czegoś, co się zrobiło z Najwspanialszym Partnerem na Świecie
![]()
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Nie żałuję
![]()
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Nie żałuję w ogóle - może dlatego, że czekałam z pierwszym razem na faceta, który mnie kocha i którego ja kocham
![]() ![]() ![]()
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, nie szkoda Ci czasu, nie kusi Ciebie i Twojego chłopaka aby zacząć współżycie? ![]() Ja to chyba podziwiam takie deyczje i ludzi którzy umieją w nich wtrwać, bo ja bym nie potrafiła, ba! nawet bym nie chciała, szkoda czasu. ![]()
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2009-06-16 o 19:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
BAN stały
|
A co w sytuacji, gdy ten pierwszy okaże się niewłaściwy, a facetowi poznanemu później, który mógł by być tym jedynym, najwspanialszym i na całe życie będzie zależało, aby był pierwszym swojej przyszłej żony
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic wtedy, jeśli jest rozsądnym człowiekiem to nie będzie miał focha o przeszłość [przyszłej] żony. To normalne jest, że każdy na jakimś etapie życia zaczyna się umawiać, spotykać z płcią przeciwną i randki nie polegają tylko na jedzeniu popcornu i oglądaniu filmów... dajmy spokój. Poza tym-a czy ona taki cnotliwy, że sam szuka żony-cnoty? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
BAN stały
|
No, ale może taki książę z bajki będzie miał taką zasadę i koniec... facet idealny, cud malina... i nic z tego bo sobie pojdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.