nie żałujecie dziewictwa?:) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-24, 14:20   #121
gexpectations
Przyczajenie

Dot.: nie żałujecie dziewictwa?:)

ja na początku troche żałowałam, ale teraz widze same plusy. Nie musze juz sie bac seksu, czerpe z niego przyjemnosc. Nie ma juz tej presji "wyjątkowej chwili, romantycznych uniesień, bliskosci, czulosci, zapalonych świec i lampki wina..." bla bla bla.
Cała ta otoczka wokol pierwszego razu tylko mnie denerwowala.
gexpectations jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-24, 22:07   #122
Olila9
Raczkowanie

Nigdy nie zalowalam. Zreszta, nigdy nie myslalam o pierwszym razie jako o koncu dziewictwa. Raczej jak o poczatku epoki seksu.
Olila9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-25, 14:38   #123
Toxique
Raczkowanie

Nie żałuję, pomimo, że już ze sobą nie jesteśmy (to ja zerwałam).
Stary 2008-12-25, 20:21   #124
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Cytat:
Napisane przez Olila9 Pokaż wiadomość
Zreszta, nigdy nie myslalam o pierwszym razie jako o koncu dziewictwa. Raczej jak o poczatku epoki seksu.
dokładnie...
czokled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-26, 23:41   #125
hryzotemis
Zadomowienie

epoka seksu
Ja jestem w pełni świadomą dziewicą Czekam do ślubu, ponieważ uważam, że wtedy możemy poznawać swoją seksualność, zacząć nowy etap i dopełnić nasze życie. Jestem z Tż ponad 4 lat, więć jak widać byłaby to odpowiednia osoba. Decyzję podjeliśmy wspólnie.

Sądzę jeszcze, że jeśli ktoś decyduje się na seks, musi być też gotowy na urodzenie i wychowanie dziecka. Ja będę dopiero po ślubie, gdy będę wiedziała, że jest mnie na nie stać, będzie miało ojca i kochającą się rodzinę.

I wydaję mi się, że w dzisiejszych czasach nie ma kultu dziewicy, raczej kult nie dziewicy. Każda nastolatka chce to zrobić, bo uważa, że to wstyd.

Nie ma również co dyskutować, ponieważ każdy ma inne podejście, wyobrażenia, inaczej przeżywa takie sytuacje. Nie spieram się i nikogo nie namawiam. Podjęłam świadomą decyzję i proszę tego nie negować

A chciałam się tylko podzielić moim poglądem na "te" sprawy
Pozdrawiam
hryzotemis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 17:38   #126
Sharllote
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sevda Pokaż wiadomość
Hej mam 16,5 lat i jestem prawie rok ze swoim chłopakiem, rok starszym ode mnie. Czuję, że jestem gotowa na seks, wiem jak się zabezpieczyć itd., ale zastanawiam się czy nie będę kiedyś żałować, że nie jestem dziewicą Jak myślicie? Czy pierwszy seks koniecznie musi być z przyszłym mężem?? Piszcie jak uważacie, bardzo ciekawi mnie wasze zdanie Kocham mojego chłopaka i myślę, żę chciałabym to zrobić. Napiszcie co myślicie please
Hmm ja mam 16,5 lat tak jak ty Jestem z chłopakiem który ma 19 lat i postanowiliśmy współżyć.Oczywiście najpierw dobre zabezpieczenie mam tu na myśli tabletki antykoncepcyjne w moim wypadu 'YAZ'. Ja dziewica On prawiczek . Oby dwoje o tym myślimy ,była już jedna próba lecz nie wytrzymała bólu wkrótce kolejna/ Myślę, że nie będę tego żałować bo i czemu? . Dziewictwo jak dziewictwo jesteś gotowa zrób to)
Sharllote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 19:14   #127
Elfir
Zakorzenienie

Dziewictwo nie jest stanem, które miałoby cię w jakiś sposób wartościować, o ile nie jestes wierząca osobą i twoj przyszły mąz nie bedzie miał poglądów ze ślub tylko z "nieuzywaną".

Seks jest przyjemny i smakuje najlepiej, gdy jest się młodym. Odwlekanie sobie tej przyjemnosci z innych przyczyn niż religijna ideologia jest nieuzasadnione.

Ale jesli masz obawy, czy w przyszłości nie bedziesz miala z tego tytułu wyrzutów sumienia, lepiej odstaw sobie seks na noc poslubną.
Byles potem nie załowała "dlaczego tak późno?"

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-27, 21:39   #128
kukurydzianka
Raczkowanie

GG do kukurydzianka

Mi się wydaje, że jeśli takie rzeczy typu kochanie się istnieją to należy z tego korzystać. Bo jak ktos mądrze powiedział seks jest przyjemny, ale pod warunkiem, ze obie strony sa gotowe i tego chcą. A to, ze pytasz., czy jesteś gotowa czy juz świadczy o tym, ze raczej nie za bardzo z ta gotowoscia.Osoba pewna tego nie pyta inny na forum tylko robi to badz nie robi i nie interesuje jej niczyja opinia oprocz jej samej i jej chłopaka. Ja np. jestem gotowa, ale nie mam z kim, znaczy mam, ale on chyba nie chce:P smiechu warte POzdrawiam i zycze dobrych wyborow i radosci z tego, ze masz z kim odczuwac radość zycia

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez hryzotemis Pokaż wiadomość
epoka seksu
Ja jestem w pełni świadomą dziewicą Czekam do ślubu, ponieważ uważam, że wtedy możemy poznawać swoją seksualność, zacząć nowy etap i dopełnić nasze życie. Jestem z Tż ponad 4 lat, więć jak widać byłaby to odpowiednia osoba. Decyzję podjeliśmy wspólnie.

Sądzę jeszcze, że jeśli ktoś decyduje się na seks, musi być też gotowy na urodzenie i wychowanie dziecka. Ja będę dopiero po ślubie, gdy będę wiedziała, że jest mnie na nie stać, będzie miało ojca i kochającą się rodzinę.

I wydaję mi się, że w dzisiejszych czasach nie ma kultu dziewicy, raczej kult nie dziewicy. Każda nastolatka chce to zrobić, bo uważa, że to wstyd.

Nie ma również co dyskutować, ponieważ każdy ma inne podejście, wyobrażenia, inaczej przeżywa takie sytuacje. Nie spieram się i nikogo nie namawiam. Podjęłam świadomą decyzję i proszę tego nie negować

Pozdrawiam
Nie szkoda ci czasu? Ja np. nie podchodze do dziewictwa jak do jakiejs rzeczy sacrum. Myślę o tym bardziej w kontekscie biologicznym a samo przyzycie pierwszego razu uwazam za wazne, nie sama obecnosc gdzies tam blony: Myśle tez, ze nie po to mamy tyle wrazliwych miejsce, zeby wiecznie lezaly odlogiem, tylko zaczely byc przydatne, mam zamiar ich niedlugo uzywac znowchoc jestem dziewica pozdrawiam, choc za cholere nie rozumiem
kukurydzianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 16:46   #129
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Ja póki co straciłam tylko dziewictwo "mentalne"

Z biegiem czasu z jednej strony żałuję że zdecydowałam się na petting z moim ex (wczesniej nie żałowałam-dopiero jak zerwaliśmy zrozumiałam ten błąd) ale z drugiej nie żałuję gdyż nabrałam doświadczenia i było nam łatwiej zacząć pieszczoty z moim obecnym TŻ-tymbardziej że on nie był doświadczony więc mogłam go czegoś nauczyć

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 14:22   #130
temptati0n
Raczkowanie

hmm też jestem młoda, może jeszcze głupia i mało wiem o życiu, ale przed swoim pierwszym razem też miałam mega wątpliwości. w sumie w jakimś małym stopniu bałam się wszystkiego, ale najbardziej chyba było mi żal tego, że już nie będę miała tej świadomości, że jestem 'czysta' :p może to śmieszne, ale na prawdę masę myśli mi się wtedy przewijało przez głowę. a czy żałuję... wtedy bym żałowała, teraz nie, bo zrobiłam to z kimś dla mnie wyjątkowym
temptati0n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 21:20   #131
Sharllote
Raczkowanie

Hmm Ja nie żałuje dziś straciłam dziewictwo na spontanie oczywiście biore tabletki antykoncepcyjne ....Gdyby nie ból było by wspaniale no,ale strasznie bolało.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 22:17   #132
temptati0n
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sharllote Pokaż wiadomość
Hmm Ja nie żałuje dziś straciłam dziewictwo na spontanie oczywiście biore tabletki antykoncepcyjne ....Gdyby nie ból było by wspaniale no,ale strasznie bolało.
ojj chyba dla mało której z nas pierwszy raz nie jest bolesny. zresztą mnie nie tylko za pierwszym razem bolało.
Stary 2009-04-30, 07:25   #133
FALLinLOVE
Realistka

mnie tez pierwsze kilka razy bolalo ale coraz mniej nie zaluje puierwszego razu i jestem baaardzo szczesliwa ze byl to pierwszy raz z mezczyzna z ktorym jestem nadal i baaardzo go kocham
Stary 2009-05-01, 10:19   #134
Sharllote
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez temptati0n Pokaż wiadomość
ojj chyba dla mało której z nas pierwszy raz nie jest bolesny. zresztą mnie nie tylko za pierwszym razem bolało.
Nie wątpie, że kolejne też bolą . Ja narazie sie nie spiesze z następnym razem jakoś mnie nie ciagnie do tego sexu .. My to mamy troszkę przerąbane z tymi boleściami he pozdrawiam.
Stary 2009-05-01, 10:44   #135
temptati0n
Raczkowanie

Cytat:
Nie wątpie, że kolejne też bolą . Ja narazie sie nie spiesze z następnym razem jakoś mnie nie ciagnie do tego sexu .. My to mamy troszkę przerąbane z tymi boleściami he pozdrawiam.
rozumiem, też tak miałam. to przez ten ból. ale z każdym razem będzie coraz lepiej
Stary 2009-06-15, 08:58   #136
kukurydzianka
Raczkowanie

GG do kukurydzianka

Cytat:
A ja właśnie nieDokladnie 04.06 kochałam się pierwszy raz i czułam delikatniuśki ból. Aż sobie myślę, że nie miałam błony dziewiczej, choć oboje czuliśmy opór. Ale mi się to tak spodobało, że po kilku dniach znów A taki lekki ból to dla mnie graniczy z rozkoszą i go lubię

kukurydzianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 09:50   #137
Nonna
Raczkowanie

kiedyś żałowałam, a teraz się cieszę.

Gdy rozmawiałam ze swoim TŻ to było nam troszkę przykro, że ktoś tam był przed nami (z jednej i drugiej strony), ale szybko stwierdziliśmy, że to i lepiej.
Chcemy razem spędzić resztę życia i gdybyśmy z nikim wcześniej tego nie robili, to na bank po kilku latach małżeństwa zżerała by nas myśl jak to jest z inną osobą.
Taką ciekawość mamy już z głowy
Nonna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 10:22   #138
andy3334
Raczkowanie

ja mam 17 i na razie jestem dziewicą. mam chłopaka od 2 tygodni i tak mnie ciągnie, że nie wiem czy dam rade wytrzymać miesiąc jestem tak ciekawa że bez względu na to, ile sie znamy, w końcu mu się oddam. I też sie zastanawiam, czy to aby nie za szybko i czy nie bede żałować, ale tak cholernie tego chce....
andy3334 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 10:24   #139
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andy3334 Pokaż wiadomość
ja mam 17 i na razie jestem dziewicą. mam chłopaka od 2 tygodni i tak mnie ciągnie, że nie wiem czy dam rade wytrzymać miesiąc jestem tak ciekawa że bez względu na to, ile sie znamy, w końcu mu się oddam. I też sie zastanawiam, czy to aby nie za szybko i czy nie bede żałować, ale tak cholernie tego chce....
eeeee ... bez dalszego komentarza, proponuję szklankę wody.

a na temat: niczego nie żałuję
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 10:25   #140
Nonna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andy3334 Pokaż wiadomość
o to chodzi, żeby chcieć
Nonna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 11:02   #141
89Madzia89
Raczkowanie

Ja swoj pierwszy raz przezylam ponag rok temu z facetem z ktorym chce byc do konca zycia
nie zaluje ze czekalam prawie 19 lat na to zdarzeninie
wiadomo poczatki byly trudne i myslalam zetonie dla mnie ze przyjemnosci nie mialam biore teraz tabletki i z kazdym razem ejst coraz bajeczniej
Nawet nie wiecie jakie to mialo znaczenie dla mojego TŻ ze byl dla mnie pierwszym (i vice versa) powiedzial mi kiedys ze nie chce zeby sie to kiedys zmienilo ze nie wyobtraza se zeby ktos inny mogl mnie dotykac powiedzial to w taki slodki sposob ze poczulam sie na prawde cudownie
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 11:09   #142
aalien
Rozeznanie

Nie można żałować czegoś, co się zrobiło z Najwspanialszym Partnerem na Świecie

aalien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 11:28   #143
GothicLolita22
Zadomowienie

Nie żałuję
Stary 2009-06-16, 00:34   #144
trawka
Raczkowanie

GG do trawka

Nie żałuję w ogóle - może dlatego, że czekałam z pierwszym razem na faceta, który mnie kocha i którego ja kocham Kiedyś chciałam czekać z seksem do ślubu, ale zmieniłam zdanie i wcale nie żałuję. Co prawda pierwszy raz był taki sobie w porównaniu do tych "razów", które mamy teraz, ale warto było W końcu praktyka czyni mistrza
Stary 2009-06-16, 00:51   #145
ewelline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sevda Pokaż wiadomość
właśnie chciałabym móc to później rozpamietywać z przyjemnością
Owszem to w pamięci zostaje Ale w trakcie lat współżycia wraca się wspomnieniami do tych najbardziej zmysłowych namiętnych wspomnień
ewelline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 19:24   #146
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ja nie żałuję. Zresztą nie przywiązywałam nigdy wielkiej wagi do dziewictwa bądź jego braku, a sam akt tracenia cnoty nie jest aż taki romantyczny i cudowny, raczej dość niezręczny. Teraz kiedy czasy dziewictwa dawno za mną jestem bardziej wyluzowana, doświadczona i jest OK
Śmiało mogę się podpisać pod postem Aggie. Mam identyczne odczucia.

Cytat:
Napisane przez hryzotemis Pokaż wiadomość
epoka seksu

Pozdrawiam
A kiedy będzie ślub?

Kurcze, nie szkoda Ci czasu, nie kusi Ciebie i Twojego chłopaka aby zacząć współżycie? Przecież normalnie człowiek odczuwa takie potrzeby i nie jest to nic niestosownego... Ja wiem, że potrafi też myślec i panować na pociągiem, ale poznawać swoja seksulaność można i przed ślubem, a po ją wciąż i zawsze udoskonalać.
Ja to chyba podziwiam takie deyczje i ludzi którzy umieją w nich wtrwać, bo ja bym nie potrafiła, ba! nawet bym nie chciała, szkoda czasu.

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2009-06-16 o 19:25
Pomadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 19:31   #147
lc0ne
BAN stały

A co w sytuacji, gdy ten pierwszy okaże się niewłaściwy, a facetowi poznanemu później, który mógł by być tym jedynym, najwspanialszym i na całe życie będzie zależało, aby był pierwszym swojej przyszłej żony ? I co wtedy ? Zagmatwane, ale wiadomo o co chodzi...
lc0ne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 20:03   #148
irie18*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lc0ne Pokaż wiadomość
A co w sytuacji, gdy ten pierwszy okaże się niewłaściwy, a facetowi poznanemu później, który mógł by być tym jedynym, najwspanialszym i na całe życie będzie zależało, aby był pierwszym swojej przyszłej żony ? I co wtedy ? Zagmatwane, ale wiadomo o co chodzi...
Jesli będzie naprawde zakochanym i dojrzałym facetem to mysle ze sie z tym pogodzi
Stary 2009-06-16, 20:05   #149
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lc0ne Pokaż wiadomość
Miał pecha?

Nic wtedy, jeśli jest rozsądnym człowiekiem to nie będzie miał focha o przeszłość [przyszłej] żony.
To normalne jest, że każdy na jakimś etapie życia zaczyna się umawiać, spotykać z płcią przeciwną i randki nie polegają tylko na jedzeniu popcornu i oglądaniu filmów... dajmy spokój.

Poza tym-a czy ona taki cnotliwy, że sam szuka żony-cnoty?
Stary 2009-06-16, 20:09   #150
lc0ne
BAN stały

No, ale może taki książę z bajki będzie miał taką zasadę i koniec... facet idealny, cud malina... i nic z tego bo sobie pojdzie Później do końca życia będzie sobie pluć taka kobietka w brodę, że nie zaczekała ;D Kobiecie może tak nie zależy, jak facetowi
lc0ne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości