|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do tego będę miała RegularKate to spacerów ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Zua Ty tu o truskawkach, a ja zjadłam całą makrelę
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
A my oglądamy Kobiety Mafii, a ja biorę się za prasowanie chyba
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
My już dziś padamy, szczególnie Tż bo malowanie dalej ogarniał tym razem klatka schodowa, dół itp. Ja tez trochę porobilam, a na wieczor planujemy jechać do nas na wieś bo może uda się jutro zbiór miodu zrobić, w dodatku bierzemy” nasza” szescilatke- córkę kuzynki wiec znów będzie aktywnie. Emma pytałaś o kolor wózka- pierwotnie wybraliśmy gondole manhattan grey, ale potem trafiła się okazja i zamieniliśmy na taki z rybkami chyba koi crystal czy jakoś tak, spacerówka butterfly- bo to już bardziej chłopięce kolory a i Tż z racji swojego zawodu ten wzór moro pasował, natomiast fotelik mamy szary. Nie mam żadnych zdjęć bo rozłożyliśmy na szybko, sprawdziliśmy czy działa i z powrotem do pudel.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
U mnie po burzy przyjemna temperatura i to rześkie powietrze 😊 Idealnie. Tez mysle zaraz sie zabrać za prasowanie, korzystając, ze troszkę jest chłodniej.
Z nowości złapałam jakaś alergie chyba skórna ogólnie mam takie skłonności. Najpierw miałam czerwone miejsce pod pacha piekło i tak ciepło było od tego. Myślałam ze to odparzenie , ale teraz mam tam jakby łuszcząca sie skore mega suche i potem na szyi zaczelam miec tez taka czerwona plamę ale zeszło. Zapisałam sie na środę do dermatologa od razu zapytam o usuwane rozstępów po ciazy.. |
|
|
|
#129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Blanko odnośnie zgagi próbowałaś migdały ? Mnie ostatnio dzien w dzien męczyła i wlasnie poleciła mi szwagierka garść migdałów zjeść i mi pomaga
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Elciu.
Blanka polecasz film? Aaska myslisz,że to.od jedzenia? Aniama pracowity dzień! U nas od 2 h zbiera się na burze,ale to.teren sadowniczy i sadownicy strzelaja do chmur burzowych,słyszę tylko wystrzaly.A mogloby popadac,bo.tak czuję ,ze wisi w powietrzu i.jest takie niefajne samopoczucie |
|
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boje się cokolwiek jeść powoli... A pije tylko wodę. Masakra, nie sądziłam, że to takie straszne jest mała nieźle mi uciska. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
polecam, ale pod warunkiem, że ktoś lubi takie filmy... Duzo nagość, przemocy, ostrego języka itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was ma/ planuje przewijak na komodę ale kupowany oddzielnie? Pokażcie co macie. U nas Tż niby chce wanienkę z przewijakiem ale mnie się to średnio widzi- dodatkowy wydatek i dodatkowy mebel. Łóżeczka początkowo nie będziemy mieć wiec pozostaje przewijak na komodę. Ale jeśli mialybyscie na oku jakaś fajna wanienkę z przewijakiem to tez chętnie obejrzę.strasznie żałuje ze mi się wanienka w łazience nie zmieści. Wiec z drugiej strony i tak muszę ja na stojaku postawić to może rzeczywiście już z przewijakiem kupić.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany Norka jakie placki ️. Ja nie umiem takich pięknych zrobic. Czy Ty pozbywasz sie z nich wody??? Kocham placki ale takie jak Twoje moje sa gumowe i wcale nie chrupiące...Cytat:
Ale ładna pościel! A to pierwsze to prześcieradło? Z czego to? Cytat:
Oj super będziecie miec mase tematów do rozmów. Zazdroszcze! Cytat:
Ehh Blanka ja nie wymiotuje ale nadal mnie mdłości męczą na przemian ze zgaga. Tez mam juz tego po dziurki w nosie. Emma mnie wczoraj zainspirowała i zrobiłam camembert w szynce z gruszkami żurawina, sałatka i bagietka. Ktos pytał co na przewijak kładziemy. Ja kupiłam takie trzy ręczniki bambusowe i one beda na przewijak. ImageUploadedByWizaz Forum1527962526.381936.jpg |
||||
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia, czy to może być od jedzenia, chociaż teraz to wszystkie warzywa i owoce są tak pryskane może coś w tym być. Raczej staram się z warzywniaka i sprawdzonych miejsc jeść, ale wiadomo różnie to bywa. Ogólnie mam wrażliwą skórę przy zmianie wody, produktów pielęgnacyjnych itp. Ogólnie teraz jest ok, ale wolę się skonsultować jeszcze z dermatologiem
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Blanka To współczuję szczerze to musi być strasznie męczące.. :/
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Karolina K Pysznie wygląda i pewnie tak samo smakuje ślinka cieknie
|
|
|
|
#138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A ja juz dawno makreli nie jadlam, hmmmm. W poniedziałek bedzie moja
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#139 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina wygląda pysznie!
Zua jak nastrój? Blanka współczuję wymiotow. Aaska no właśnie nie wiadomo od czego,może być o tych różnych syfow,którymi są pryskane owoce i warzywa. U.nas wreszcie pada!To może być przyjemna noc! Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-06-02 o 20:30 |
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Dziewczęta za miłe słowa. Smaczne było ale teraz to placki ziemniaczane Norki mi chodzą po głowie
. Uwielbiam placki. Elaaa tak wlasnie chodziło mi o materiał bo tak mięciutko wyglada. |
|
|
|
#142 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a prześcieradło, baardzo mięciutkie ![]() Cytat:
Ja dziś widziałam prognozę i od środy ma się ochłodzić do około 20-25 stopni max ![]() U nas na Śląsku 20, dla nas dziewczyny idealnie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie nic nie padalo, i nie zanosi sie !
Nastrój troche lepszy, maz wrócił, zdążyliśmy sie juz ściąć i pogodzić yetaz poszedl grac w siatkę na osiedlowe boisko a ja siedzę w wanience. Zaraz wychodzę bo jakas padnieta jestem.....Zaczelam czytac "na skraju zalamania" i póki co podoba mi sie. Nie jest to szczegolnie wybitna powieść, ale kilkukrotnie mowilam, że w sumie to ja lubie takie malo wymagajace książki, szczegolnie teraz jakos do mnie przemawiają ![]() Karolinko - i po "dziewczynie z brooklynu" moje odczucia w miare pozytywne - koncowka troche naciagana, ale ogolnie ppdobalo mi sie. Nie wiem czy doszlas do tego momentu w ktorym opisana jest smierc dziennikarki, ale dla mnie gigant, wbilo mnie w fotel, łóżko czy na czym ja to bylam jak to czytalam. Mocne i poruszające. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia strasznie cieszę się tymi prognozami,ja już dzisiaj.inaczej się czuję.
Tylko.najadlam się zbyt.wielu.pyszności i waga leci w górę. Moi rodzice pojechali,miło było spędzić z nimi czas! |
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Zua chyba przeczytałam o. Śmierci dziennikarki. Ogólnie to przeczytalam 460 stron na 570 wiec prawie całość. Jednak w pewnym momencie okropnie zaczela mnie nudzić. Miałam tak kiedys ze czytałam wszystko od początku do końca jednak od jakiegoś czasu jak cos mnie meczy to sie okropnie zniechęcam
. Co wcale nie jest dobre... wiem!
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
A ja placków i domowych frytek nie mogę bo mam rewolucje żołądkowe.
Dzieci śpią, chwila relaksu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie dzisiaj zapomniałam odsączyć.. Ale starałam się łyżką jakoś odsączać, nie zrobiłam tego ręcznie, bo to było już po dodaniu całej reszty i nie chciałam utracić. Ja robiłam jak leci, ale zapamiętałam, że mój mąż smaży na rozgrzanym oleju, na dużym ogniu i niezbyt grube, ale każde placki, które poleżą w końcu miękną i flaczeją. Faktycznie, jedna łyżka mąki w zupełności starczy I tak a propos - moje placki nie umywają się do twojego camemberta Jestem nieprzytomna, jak się umyję, to nadrobię
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Norcia poszlas w końcu na zakupy?
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie ćwiczyłam składanie tetry w latawiec
no to ten... pora zamówić otulacze pul. Chyba dam jakieś ogłoszenie na bazarkuWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja w nowym wątku!
Miałam nadzieję już na przeniesienie z zaginionych mamuś![]() U nas była burza i deszczyk padał - w końcu można odetchnąć! Udało mi się zrobić 3 prania i ubrania mam dla Malutkiej wyprane, nie mam jeszcze tych otulaczy, bambusów i kocyków, prześcieradeł i pościeli i czytam z zapartym tchem co wybieracie wózka też nie mamy i fotelika... Wózek to jednak używany weźmiemy, a fotelik to niech już TŻ wybiera, może jeszcze na jakąś promocję na dzień dziecka uda się załapać ![]() Pyszności dziś macie placki z cukinii też bardzo lubię i ziemniaczane, teraz muszę zrobić Norcia przepis już zapisałam u mnie dziś makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, a do tego chyba z kilogram czereśni wciągnęłam Polu moja mała też się tak rozpycha, a nogi to chyba na długość prostuje🤣 teraz jeszcze czuję takie drętwienie w pachwinach. Zazdroszczę przespanych nocy, u mnie dalej pielgrzymki do wc, a jak wstanę czy też stoczę się z łóżka strasznie bolą mnie krzyże - lepiej nie będzie ![]() Co do wychowania to faktycznie konsekwencja to klucz do sukcesu, ale dużo zależy od charakteru dziecka, wiadomo, że będziemy się starać, żeby efekt był jak najlepszy. Chciałabym żeby moje dzieci wiedziały, że zawsze mogą się do mnie zwrócić i same też szukały tego kontaktu czy rozmowy. Z drugim dzieckiem też jest inaczej, bo trochę się odpuszcza, czy też ma się świadomość, że pewne rzeczy są przejściowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

ale tak się cieszę bardzo 

mała nieźle mi uciska.
Zafunduję sobie takie w poniedziałek, dzięki! 

Ja pamiętam jak byłam mała i wręcz nie cierpiałam chodzić do kościoła, bo było nudno, bo trzeba było stać, bo nogi bolO, itd. Ale poniekąd jestem im wdzięczna, że wpoili mi wiarę. Mam tylko żal, że za małego nie potrafili usiąść ze mną i wyjaśnić to wszystko małemu dziecku, a nie na przymus.Zacny zapas do wielopieluchowania, pięknie! 
️. Ja nie umiem takich pięknych zrobic. Czy Ty pozbywasz sie z nich wody??? Kocham placki ale takie jak Twoje moje sa gumowe i wcale nie chrupiące...

. Uwielbiam placki.
Ale starałam się łyżką jakoś odsączać, nie zrobiłam tego ręcznie, bo to było już po dodaniu całej reszty i nie chciałam utracić. Ja robiłam jak leci, ale zapamiętałam, że mój mąż smaży na rozgrzanym oleju, na dużym ogniu i niezbyt grube, ale każde placki, które poleżą w końcu miękną i flaczeją. Faktycznie, jedna łyżka mąki w zupełności starczy
no to ten... pora zamówić otulacze pul. Chyba dam jakieś ogłoszenie na bazarku

placki z cukinii też bardzo lubię i ziemniaczane, teraz muszę zrobić