Mamy październikowe 2018 cz. III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-19, 12:30   #121
Pepsi_90
Raczkowanie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Kosmetyki do mycia maja 12-24 miesiace od otwarcia wiec nie zestarzeja sie. Apteczne zamowie we wrzesniu zeby byly swieze i nie lezaly u mnie w te upaly. Te misiowe kombinezony super. Ja mialam upatrzony na aliexpress wychodzi 40zl ale z ta cena oplaca sie smyk.. poogladam dzisiaj. Czy w sklepach tez sa?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak, u mnie w smyku widziałam ten niebieski i jest bardzo ładny, taki misiowy i mięciutki. Jakościowo tez bardzo fajny, a ze smykiem to różnie bywa.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Zgaga_ Pokaż wiadomość
hejka
Melduje się w nowym wątku. Dzisiaj również mam wizytę ale dopiero na 17 00. Zobaczymy co lekarz powie. Teraz jestem na etapie robienia naleśników. A co do wyprawki to mam jedynie wózek i łóżeczko w dodatku bez materaca... Niepozbierana taka jestem ze szkoda gadać.
Tez chcę naleśniki! ale nie chce mi się iść do sklepu po owoce.

Dziewczyny wizytujące dzisiaj, kciuki dla Was i czekamy na dobre wiadomości!
Pepsi_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 12:31   #122
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
W biedronce to ciężko, nie przecisniesz się z koszykiem jak ludzie stoją z wyładowanym towarem żeby podać swój, chyba ze masz kilka rzeczy w ręce tylko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nie wiem jak u was, u nas poprostu wtedy podajemy bezposrednio kasjerce z koszyka rzeczy ktore odrazu kasuje

ℒℴѵℯ ..

Edytowane przez lianeska
Czas edycji: 2018-06-19 o 12:33
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 12:31   #123
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Jakieś konkretne firmy które polecasz??

Po Antku mam 2 cienkie, 2 bambusowe z texpolu. Dokupiłam grubszy z minky i otulacz z samiboo. No ale chodzi mi po głowie coś dzianinowego z bambusa albo bambus+bawełna. Tylko go kosztuje..

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
Ja kupowałam na 2 cienkie na HubiWorld ale patrzę, że już ich nie ma. Jeden taki grubszy z biedronki, jeden z pepco jest i jeden dostaliśmy z USC jak mąż rejestrował córkę. A no i jeden taki dziurkowany jest po mnie. Bardzo go lubię.
Cytat:
Napisane przez Pepsi_90 Pokaż wiadomość
Ja jestem jeszcze przed zakupami kocykowymi. Podoba mi się ten z colorstories, ale będę musiała dokupić jeszcze drugi cieplejszy na spacery.
Załącznik 7570601

Fajnie, nasze były typowe dziewczynkowe i tylko jeden nada się dla chłopca.

Poduchę polecam! Mega wygoda, bo nie bolą tak ręce i plecy od trzymania i pochylania się. W kwestii firmy, niestety nie pomogę, bo nie miałam tej z motherhood, ale moja tez spełniła swoją rolę. Teraz tez kupię.
A odnośnie rożka, to warto mieć dwa, zwłaszcza jeśli planuje się, że dziecko będzie w nim spało. Moja córka dużo ulewała i gdybym miała tylko jeden, to czasami mógłby nie zdążyć wyschnąć.
Ja mam tylko jeden typowo dziewczęcy bo to z USC a tak to takie neutralne.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 12:32   #124
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
A są takie kasy?

Starsze panie są najlepsze. W kolejce nie wystoją ale pod blokiem na plotkach już tak.

ℒℴѵℯ ..
Stary 2018-06-19, 12:33   #125
Suqub
Zakorzenienie

Dziewczyny a jaki rozmiar ręczników bierzecie? Ja to już nie pamiętam.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć

Stary 2018-06-19, 12:34   #126
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Jestem
Wyszłam z dziećmi na plac a tu nowy wątek
Jejusiu, a ja weszłam na stary, patrzę, że tylko 2 str. to myślę, nadrabiam, nie ogarnęłam, że będzie nowy wątek
Jestem, ale tak dorywczo, bo w tym tyg. urzędują u mnie siostra i 14-miesięczna siostrzenica

Cytat:
Napisane przez Jasiel Pokaż wiadomość
"Jak ja to urodzę?" To ja się siebie pytam już od kilku tygodni.

A wczoraj zauważyłam na swoim zwolnieniu lekarskim 1 - że mam leżeć. Tego lekarza chyba Bóg opuścił, ja się chciałam na basen zapisywać i już teraz kilometry dziennie zaczynam chodzić. Co ja na kontroli z ZUSu zrobie?
Z jakiego powodu masz wskazania do leżenia?
U mnie na szczęście zwolnienie chodzące, lekarka sama mnie zachęca do ruchu, "bo jak dziecko się urodzi, to organizm dozna szoku". Tyle, że ze względu na bóle podbrzusza pewne rodzaje ruchu mam wykluczone, ale basen na przykład jest ok.

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Łącze się w boli bo też od rana wymiotuje

Ja się również z Wami łączę, co prawda nie wymiotuję, ale od zeszłego tygodnia jakbym się cofnęła w czasie, zero apetytu, zgaga i mdłości od rana do nocy.

Cytat:
A ja w SZOKU! W biedrze przepuścili mnie w kolejce. Pani do mnie żebym przeszła bo ja to nie powinnam stać. No to ja jej mówię, że zawsze stoję a ona, że oni na kamerach mnie wyhaczą. To jej mówię, że nie zdarzyło mi się to jeszcze. No ale przepuściła mnie i ona i jeszcze jedna Pani. No normalnie odruch ludzki jeszcze jakiś jest Ale uświadomiłam też sobie, że skoro przepuszczają mnie w kolejce to jednak ten brzuch już mi urósł.
Zazdro! Najgorsze jest dla mnie stanie w Biedronce. Wczoraj stałyśmy z siostrą, ja w ciąży, ona z rocznym dzieckiem i co? Wszystkich obchodzi tylko, żeby wyładować swoje zakupy. Dodam, że miałyśmy tylko parę rzeczy, więc też czasu dużo przy kasie nie zajęłyśmy. To samo było wczoraj w Rossmanie Miła sytuacja za to spotkała mnie na urodzinach koleżanki, w BARZE (!) w sobotę - jak stałam do toalety, to od razu ktoś przede mną mnie przepuścił i jeszcze krzyknął "tu jest pani w ciąży!" i cała kolejka się rozstąpiła jak Morze Czerwone
Cytat:

Ostro tez się zastanawiam nad poducha do karmienia. Czy kupować ta z motherhood za 70 zł. Czy jakaś podróbę za 35 czy w ogóle kupować, a nie podkładać zwykłej poduszki np takiej podłużnej z ikei.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Ja mam zwykle takie dla niemowlaków z pepco

Ja będę wykorzystywać poduszkę-banana z którą teraz śpię.
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 12:35   #127
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Dobrze wiedzieć
chodzi mi ogolnie o te kasy pierwszenstwa, zeby nie bylo

ℒℴѵℯ ..
Stary 2018-06-19, 12:38   #128
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
nie wiem jak u was, u nas poprostu wtedy podajemy bezposrednio kasjerce z koszyka rzeczy ktore odrazu kasuje
U nas są takie koszyki duże z kołkami wiec ja bym tego nie dźwigla a żeby podejść do kasjerki to kasy z kolejki musiałby się do tylu przesunąć i wyjść zza kasy.

Cytat:

Dobrze wiedzieć

Ja biorę standardowe nie te kąpielowe tylko te ciut mniejsze. + 1 z kapturkiem mam z ikea

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 12:44   #129
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
U nas są takie koszyki duże z kołkami wiec ja bym tego nie dźwigla a żeby podejść do kasjerki to kasy z kolejki musiałby się do tylu przesunąć i wyjść zza kasy.

Ja biorę standardowe nie te kąpielowe tylko te ciut mniejsze. + 1 z kapturkiem mam z ikea

Ja właśnie patrzę na te z kapturkiem bo są wygodne ale widzę, że są różne rozmiary.

Stary 2018-06-19, 12:49   #130
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie patrzę na te z kapturkiem bo są wygodne ale widzę, że są różne rozmiary.

60x125 wzięłam taki biało różowy

PEDAGOG

Stary 2018-06-19, 12:54   #131
Angela_B
Raczkowanie

Cytat:
To cisne do smyka zaraz. Ja mam kocyk Minky taki cieplejszy. Drugi robi sie na drutach zolty. Mama TZ jakis ma nie wiem jaki. Planuje jeszcze rozek Minky.

Rożek minky tez mam wlasnie z allegro bardzo fajne bo one są takie milutkie

Angela_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 12:56   #132
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Hejka! Pędzimy z nowymi wątkami!
Angela, nasze misie będą wyglądały tak samo heh, też mam ten niebieski kombinezonik ze smyka i jest cudny i mięciutki
Esti, Apola kciuki za wizyty
awusia, fajnie że wypoczęłaś.
Ja już mam praktycznie całą wyprawkę, wczoraj przyszła mi wanienka. Jest śliczna Muszę też obejrzeć te kocyki co polecacie z allegro Jak mąż wróci z delegacji to zaczynamy mały remont dziecięcego pokoiku i jedziemy zamówić brykę
Załącznik 7570606

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Też się przyglądałam właśnie tej wanience na allegro ale było sporo aukcji że stojakiem a ja wolę bez i na razie temat wanienki jakoś pozostawiłam

Cytat:
No i to wystarczy wydaje mi się jeśli chodzi o okrycia wierzchnie ;D

Mnie z wyprawki w sumie zostaw wózek do kupienia, kosmetyki i akcesoria typu grzebyk, cążki, smoczki, butelki + artykuły higieniczne jak waciki, sól fizjologiczna, pampersy.

Łóżeczko będziemy zamawiać z materacem pod koniec miesiąca.

Potem zostanie „wyprawka” dla mnie do szpitala bo nie mam nawet 1 koszuli

Na tym też zamierzam poprzestać mi też sporo zostało do kupienia dlatego ta studniówka mnie zmobilizowała żeby etapami zacząć to zamawiać powoli bo na raz jakoś tak nie umiem, a to po chwili uznam że to i to w sumie niepotrzebne więc ja to muszę na spokojnie Łóżeczko mamy wielopokoleniowe można powiedzieć drewniane początkowo było moje, później przejęła siostra mamy ale dwójka jej dzieci niechętnie w nim spala i jak je oglądałam w weekend to wygląda świetnie jak na swoje lata nawet nie porysowane tylko kolory nie moje bo żółty z pomarańczą więc mężu musi je w wakacje odświeżyć i przemalować na biało mieliśmy kupować właśnie na allegro bo w Ikei sobie liczą a to zwykła płyta jak w każdym łóżeczku ale skoro tamto jest w dobrym stanie to nie ma sensu teraz kupimy sam materac, a później mu kupimy fajne łóżko

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez izaa29
Czas edycji: 2018-06-19 o 12:58
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 12:58   #133
xxboo
Zakorzenienie

Mamy październikowe 2018 cz. III

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Na tym też zamierzam poprzestać mi też sporo zostało do kupienia dlatego ta studniówka mnie zmobilizowała żeby etapami zacząć to zamawiać powoli bo na raz jakoś tak nie umiem, a to po chwili uznam że to i to w sumie niepotrzebne więc ja to muszę na spokojnie Łóżeczko mamy wielopokoleniowe można powiedzieć drewniane początkowo było moje, później przejęła siostra mamy ale dwójka jej dzieci niechętnie w nim spala i jak je oglądałam w weekend to wygląda świetnie jak na swoje lata nawet nie porysowane tylko kolory nie moje bo żółty z pomarańczą więc mężu musi je w wakacje odświeżyć i przemalować na biało mieliśmy kupować właśnie na allegro bo w Ikei sobie liczą a to zwykła płyta jak w każdym łóżeczku ale skoro tamto jest w dobrym stanie to nie ma sensu teraz kupimy sam materac, a później mu kupimy fajne łóżko

No to pewnie ze nie ma co kupować nowego jak
Macie, na właśnie łóżeczka niestety nie odziedziczyłam po nikim a szkoda ale to z Allegro kosztuje 140 zł ma wyciągane szczebelki i ściągany jeden bok (żeby zrobić tapczanik) wiec wydaje mi się ze akurat waham się tylko między kolorem szarym a białym

Dziewczyny a kupujecie jakiś krem do buźki na zimno i wiatr? Jeśli tak to jaki konkretnie ?

PEDAGOG

Edytowane przez xxboo
Czas edycji: 2018-06-19 o 13:00
Stary 2018-06-19, 13:02   #134
Angela_B
Raczkowanie

Cytat:
Macie, na właśnie łóżeczka niestety nie odziedziczyłam po nikim a szkoda ale to z Allegro kosztuje 140 zł ma wyciągane szczebelki i ściągany jeden bok (żeby zrobić tapczanik) wiec wydaje mi się ze akurat waham się tylko między kolorem szarym a białym

Dziewczyny a kupujecie jakiś krem do buźki na zimno i wiatr? Jeśli tak to jaki konkretnie ?

A masz gdzies link do tego łóżeczka?

Stary 2018-06-19, 13:02   #135
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:

To moje też ma właśnie wyciągane szczebelki bok ściągany tylko jeszcze mąż się musi wykazać i będzie jak nówka
Co do kolorów ja bym pewnie brała białe ale nie jestem obiektywna po prostu w mieszkaniu mam sporo szarości i ten kolor we wnętrzach mi się po prostu przejadł ale ubrania uwielbiam w takich tonacjach nie rzucających się w oczy dla malucha też sporo szarości mam

izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 13:03   #136
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angela_B Pokaż wiadomość
A masz gdzies link do tego łóżeczka?

Zobacz ofertę: Z PROMOCJA ! Łóżeczko MAGDA SZARA B/SZ http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7202820087

PEDAGOG

Stary 2018-06-19, 13:08   #137
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a jaki rozmiar ręczników bierzecie? Ja to już nie pamiętam
Ja mam ze 2-3 w tym jeden taki naj ponad metr na metr i starcza spokojnie do roczku.
W dodatku cieniutki, ale świetnie osusza i szybko schnie

Kocykòw mam kilka, ale mam ochotę kupić jeszcze komplet do wòzka... Muszę przy okazji zobaczyć czy mam jeszcze gdzieś podusię po còrze, bo miałam taką płaską z falbanką. Do tego kocyk już jakikolwiek pasuje, a na zimę i tak mam porządny śpiworek.

Pieluchy na pewno tetrowe dokupię z 5 sztuk, bo jeszcze mam nòwki jakieś w szafie. Flanelowe też mam.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 13:10   #138
amiyaa
Zadomowienie

izaa, ja właśnie przekopałam się przez mnóstwo ofert ze stojakiem, ale ta co zamówiłam to jest bez stojaka Wanienka+fotelik tega - jakoś tak trzeba wpisać Mnie urzekły te sówki, są super

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 13:13   #139
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:

Nie polecam tego z babydream. Ma wodę w składzie. Miałam hippa i nivea. Bivea nam lepiej podpasowala, Hipp bardzo tłusty.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Pepsi_90 Pokaż wiadomość
Ja jestem jeszcze przed zakupami kocykowymi. Podoba mi się ten z colorstories, ale będę musiała dokupić jeszcze drugi cieplejszy na spacery.
Załącznik 7570601

Fajnie, nasze były typowe dziewczynkowe i tylko jeden nada się dla chłopca.

Poduchę polecam! Mega wygoda, bo nie bolą tak ręce i plecy od trzymania i pochylania się. W kwestii firmy, niestety nie pomogę, bo nie miałam tej z motherhood, ale moja tez spełniła swoją rolę. Teraz tez kupię.
A odnośnie rożka, to warto mieć dwa, zwłaszcza jeśli planuje się, że dziecko będzie w nim spało. Moja córka dużo ulewała i gdybym miała tylko jeden, to czasami mógłby nie zdążyć wyschnąć.
Colorstories też rozważam. Hm... Chyba kupię na końcu bo to już takie moje widzimisię.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 13:14   #140
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
Hejka! Melduje sie po urlopie. Bylam 2.5tyg. myslalam ze nadrobie Was ale lecicie jak szalone i stanelam na 13.06. dzisiaj mam wizyte kontrolna pourlopowa. Juz nie moge sie doczekac maluch sie ozywil po wakacjach. Wczoraj caly dzien podskakiwala w brzuszku. Z przerazeniem patrze na Wasze stadium zaawansowania wyprawek.. jestem w ciemnej d... Mam ubranka i kocyk(drugi sie dzierga wlasnie), jakis przechodni spiworek..jechalismy przez de i kupilam troche kosmetykow, butelke avent i masc na zabki. Niestety na kolki kropli nie dorwalam ale juz zamowilam u znajomych wczoraj siadlam przed kompem i chialam chociaz obadac jakie kupic lozeczko czy przewijak czy komode... Nic mi sie nie podoba mam 10 koncepcji roznych... O wozku nie wspomne. Na olx tylko mocno zmasakrowane wozki.. to juz wole doplacic 500zl i miec nowy i czysty.. z fotelikiem to dopiero.. jedno co doczytalam ze polecacie baze isofix. I to kupimy.. moze Cybex anton?? Mam jeden ogromny metlik w glowie..
Ogolnie okazuje sie ze bylam chyba na jakims turnusie odchudzajacym bo waga mi spadla o 3kg i waze 3kg wiecej niz przed ciaza. A wpierdzielalam pizze makarony i lody.. moje stopy od wczoraj zaczynaja sie zmniejszac ale uda tragedia. Obrzeki na maxa. Dzisiaj ide do pracy podpisac aneks, na zdjecia 3d i do mojej ginki na wizyte. Duzo dzisiaj sie naogladam mojej kochanej kropeczki.
Chetnie wrocilabym znowu na wakacje. We czwartek pojade do rodzicow, bo TZ bedzie malowal salon i przedpokoj. Juz chce skonczyc ten remont i zapomniec o tym syfie. A tak cala dnie z mopem spedzam... W salonie teraz nie mamy nawet podlogi i nosi sie syf z betonu..
I powiem Wam ze we Wloszech wszyscy sie do mnie usmiechali, pokazywali na brzuch, ustepowali miejsca w kasie itd. inny swiat.
Udalo sie Wam trafic na sweterki w lidlu? Wczoraj trafilam na te resztki i az mnie smutek ogarnal. Body w kwiatuszki tez boskie. Ide dzis do drugiego lidla. Tam pod akademikiem to znika glownie piwo a nie ciuszki a w sobote maja byc ubranka -50%. Chociaz my juz nic nie potrzebujemy raczej... Angela kciuki za szybkie wyjscie. Ja w swoja przeprowadzke nie podnioslam ani kartonu. Tylko pakowalam kosze a i tak nogi myslalam ze mi doslownie pekna.. oszczedzaj sie. Zapros rodzine lub znajomych na obiad i pomoga tez nie potrafie usiedziec ale warto sie poswiecic!

Hej! A gdzie byliście? Wypoczęta?

Ja z wyprawki to tylko ciuszki i nawet nie wiem czy wystarczająco oglądam wózki, żeby odkupić, ale jakoś tak wszystkie bez szału...

A taki kombinezonik misiowy udało mi się w lumpku złapać za jakieś 4 zł, interes życia ma kapturek z uszkami, ogonek i łapki, żeby maluchowi rączki schować.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-06-19, 13:29   #141
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
A taki kombinezonik misiowy udało mi się w lumpku złapać za jakieś 4 zł, interes życia ma kapturek z uszkami, ogonek i łapki, żeby maluchowi rączki schować
To faktycznie udany zakup

Cytat:
Nie polecam tego z babydream. Ma wodę w składzie. Miałam hippa i nivea. Bivea nam lepiej podpasowala, Hipp bardzo tłusty.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Colorstories też rozważam. Hm... Chyba kupię na końcu bo to już takie moje widzimisię.
Ojj coś o tym wiem gdyby to było moje jedyne widzimisię, to jeszcze by nie było tak źle ja zakupy kocykow i rożków zostawiam właśnie na sam koniec. Dałam sobie czas na skompletowanie wyprawki do końca sierpnia. We wrześniu wchodzi ekipa remontowa i nie chciałabym zajmować się już takimi rzeczami.
Pepsi_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 13:30   #142
Angela_B
Raczkowanie

Cytat:
Zobacz ofertę: Z PROMOCJA ! Łóżeczko MAGDA SZARA B/SZ http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7202820087

Fajne tez ja ogladalam i zastanawiam się nad tym http://allegro.pl/lozeczko-sofa-juli...791899585.html tu jest z materacem juz wiec tez spoko ale narazie nie wiem wlasnie...

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Dziewczyny a co polecacie z kosmetyków do kąpieli...? Ja sie wogole na tym nie znam a jest tego naprawdę mnóstwo...

Stary 2018-06-19, 13:38   #143
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:

Oooooo a właśnie miałam brać ten z babydream. A to złe ze ma wode ? Nie znam się na tym sama ledwo kosmetyków używam

PEDAGOG

Stary 2018-06-19, 13:43   #144
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zgaga_ Pokaż wiadomość
hejka
Melduje się w nowym wątku. Dzisiaj również mam wizytę ale dopiero na 17 00. Zobaczymy co lekarz powie. Teraz jestem na etapie robienia naleśników. A co do wyprawki to mam jedynie wózek i łóżeczko w dodatku bez materaca... Niepozbierana taka jestem ze szkoda gadać.
Ale to masz te największe wydatki chyba to już dobrze

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 13:50   #145
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Oooooo a właśnie miałam brać ten z babydream. A to złe ze ma wode ? Nie znam się na tym sama ledwo kosmetyków używam

Ja sama go kupiłam na początku go nie sprawdziłam składu. No woda przy minusowej temperaturze zamarza. Młody miał czerwone policzki okropnie. Dobrze że mu nie popekala skóra.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 13:54   #146
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
A taki kombinezonik misiowy udało mi się w lumpku złapać za jakieś 4 zł, interes życia ma kapturek z uszkami, ogonek i łapki, żeby maluchowi rączki schować.

Też mam z lumpka moje a jeszcze ostatnio kupiłam za 2,50 zł taki a'la minky bielutki, będzie idealny na chrzciny

Cytat:
Napisane przez Angela_B Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co polecacie z kosmetyków do kąpieli...? Ja sie wogole na tym nie znam a jest tego naprawdę mnóstwo...
Babydream taki 500 ml z pompką używam od ponad 6 lat
Bardzo fajne jest jeszcze z tej serii mydło w kostce i szampon.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 13:59   #147
So_close
Jedi

Ja to mam wybrany wózek i powybierane ogólnie rzeczy ale siedzą jeszcze w koszykach jedynie z zakupów to ostatnio komoda z przewijakiem no i większość ubranek do 62 cm.
A reszty na razie nie zamawiam, wychodzę z założenia że jakbym miała urodzić nawet i we wrześniu, to mam jeszcze 2,5 miesiąca a zakupy dojada w tydzień

Pokój będę przygotowywać pod koniec lipca a może i w sierpniu

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-19, 14:05   #148
królewna z drewna
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam ze sklepu z wózkami i chyba mamy wybrany wózek Bebetto Holland (do wybrania odcień szarości ) i do tego fotelik albo Maxi Cosi Cabrio Fix albo Avionaut Kite+
królewna z drewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-19, 14:08   #149
Angela_B
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam ze sklepu z wózkami i chyba mamy wybrany wózek Bebetto Holland (do wybrania odcień szarości ) i do tego fotelik albo Maxi Cosi Cabrio Fix albo Avionaut Kite+
A porownywalas tez inne modele bebetto przy okazji ? Ja sie wlasnie zastanawiam nad Holland a Luca S-Line ale muszę kiedys wlasnie jechac i je zobaczyć na żywo gdzies tak porównać

Stary 2018-06-19, 14:13   #150
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Też mam z lumpka moje a jeszcze ostatnio kupiłam za 2,50 zł taki a'la minky bielutki, będzie idealny na chrzciny

Babydream taki 500 ml z pompką używam od ponad 6 lat
Bardzo fajne jest jeszcze z tej serii mydło w kostce i szampon.
Brzmi pięknie pokaż go!
Ja to zacznę szaleć z zakupami od lipca

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości