|
|
#121 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
A w rakim dniu jak dzis, to by sie przydala... Cytat:
![]() Trzymam kciuki kochana! Codziennie nowy maluszek rozpakowany ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i te szpitalne! Benio bedzie niedlugo z Wami!Bylismy dziś na spacerze! ![]() ![]() uwielbiam spacer y!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To Emmy synuś też jutro będzie na świecie ![]() Ciekawe czy ktoś jeszcze dołączy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje Wam za kciuki
Dowiedziałam się, że jestem 3 wiec jakoś ok 11:00 powinnam pójść na operacje. Od wieczora nic nie jeść, rano też na czczo i nie pić, a 2h przed będzie lewatywa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka czyli Ty tez jutro
. Mysle ze dobrze ze lekarz Cie naprowadził! Ja sie dowiem 10 lipca dopiero. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Kropka dla Ciebie przepis! Polecam bo my uwielbiamy ta zupę. U mnie to smak dzieciństwa ale Tz mimo ze smaku nie znał wczesniej to jest to jego ulubiona zupa! U mnie to nazywają klopsowka czyli zupa klopsikowa. „Mieso mielone na pol wieprzowo-wołowe Jedno jajko 1 łyżka bułki tartej (Z tego razem z przyprawami wg uznania miesza sie i formuje klopsy czyli kuleczki. ) Na wywar marchewka Seler Pietruszka Por Liść laurowy Ziele angielskie Troche śmietany Woda z ogórków kiszonych lub sok z cytryny lub troche octu. Dowolnie to co sie ma akurat w domu. Warzywa trę na tarce ale mozna pokroić. W garnku zagotować wodę dodać lisc i ziele angielskie. Do gotującej sie wody wrzucaj klopsy i zaraz po nich warzywa. Gotuj około 20-30 minut. Na koniec dodaj śmietanę i wodę z ogórków albo sok z cytryny lub ocet. Ja czesto podaje z puree ziemniaczanym jelsi mam pozostałe z poprzedniego dnia bo zagęszcza zupę. Ale wcale nie trzeba, mozna podawac z ziemniakami w kosteczkę lub z chlebem. Jak kto lubi. Bon appétit!” |
|
|
|
|
#125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Emma, Folinka trzymam kciuki za jutro!
Ovejita to już dziś będziecie się tulic ![]() Kciuki!! U mnie chyba też coś się zaczyna dziać,ale nic na już. Brzuch mi sie tak jakoś inaczej stawia, boli mnie kręgosłup jak na @.. I śluz mi się zmienia. No zobaczymy czy się rozwinie, czy wyciszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może obie będziemy mieć maluszki z 02.07 U nas ruch bo pora odwiedzin jutro Tż bierze urlop i cały dzień będzie z nami ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy w domu. Przyjechała po nas mama, mąż został z Ewcią w domu i gotowali mi pyszny obiadek. Całą drogę w miarę się trzymałam ale po wejściu do domu zalałam się £zami i od razu rzuciłam do Ewki. Ta soę we mnie wkleiła i tak siedziałyśmy przytulone ( ja dodatkowo płacząc).
Na widok Szymka Ewka aż piszczała, od razu dała całusa i zaczęła go delikatnie głaskać po główce Co chwilę wkłada mu jakąś zabawkę do kołyski, a jak tylko zapiszczy to od razu zagląda do niego. Mnie nie odpuszcza na krok, staram się poświęcić jak najwięcej czasu.Czekałam na ten dzień od tygodnia i jest lepiej niż mogłam sobie wymarzyć, w końcu jestem szczęściwa ![]() ![]() ![]() Emma, folinka kciuki za jutrzejszy dzień.O ja... Powodzenia ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewcia mega szczęśliwa Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#130 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() cieszcie sie teraz sobą ![]() Ja ucielam sobie drzemke a tz zabral Maluszka do pokoiku i tam znalazlam ich na fotelu- Kropek na jego klatce piersiowej spi a tz czyta ksiazke. To taki piekny widok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na zdrowie ![]() Cytat:
Blanka czyżby to juz sie zbliżało? Cytat:
Super ze Tz z Toba. Bedziesz miała znieczulenie od połowy w dół? Cytat:
O rany Ewka sie strasznie na pewno stęskniła. Dobrze ze juz jesteście w domu!!! |
|||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jutro wielki dzień Emmy i Folinki
jutro o tej godzinie wasze życie będzie już wyglądało całkiem inaczej Blanka trzymam kciuki, żeby to było właśnie TO pięknie donosiłaś![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Pozytywna już po wizycie? Czekam na Twoje wieści ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Aska jeśli wszystko będzie dobrze,to jutro wychodzimy,mała ma lekką zoltaczke,rumień niemowlecy,ale jest silna.
|
|
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#135 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja czekam w poczekalni.... juz mam dosyć. Zaczynam sie niecierpliwic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny!
U mnie to bardziej prawdopodobne jest pojutrze niż jutro, zanim dostanę leki i zanim coś się rozkręci, więc jeszcze dużo z Wami popiszę do tego czasu Ale to pewnie jutro jak będę siedzieć sama w szpitalu. Dziś wiadomo będę po raz nty dopinać wszystkie sprawy.ovejita, mam nadzieję, że już jest po wszystkim szczęśliwie, ale wysyłam kciuki za zdrowie Twoje i maluszka! emma, fajnie, że nie będziesz musiała długo czekać w szpitalu. Powodzenia na jutro! ![]() ![]()
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Gosia jestem już po
![]() Szyjka skrócona, ale rozwarcia brak. Dzidzi zaczyna się wstawiać w kanał, główka nisko. Waży 2700 więc tak idealnie. Dwa tyg żeby jeszcze wytrzymać i się pooszczędzać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#138 | ||
|
Zadomowienie
|
Madziara super że już w domku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
, może po tym masażu się akcja rozkręci. Czekamy na wieści.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Powodzenia i szybkiej regeneracji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mówił Ci coś na te skurcze?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Ovejita- kciuki, pewnie jesteś już po. Folinka to w sumie dobrze ze jutro rozpoczynasz akcje poród. U mnie nic się nie dzieje. Miałam odpoczywać, ale wyszło średnio. Dopiero teraz kładę się z książka. Ktoras z Was mówiła ze czyta książkę „ najszczęśliwsze niemowlę w okolicy”- ja tez czytam , ale chyba jednak nie przebrnę, zbyt przegadana dla mnie. Z poradników okolodzieciecych wypożyczyłam jeszcze Bobas lubi wybór-,na przyszłość, ale sobie przejrzę, bo mam zamiar przynajmniej częściowo wprowadzać w życie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#143 | ||
|
Zadomowienie
|
Muszę przeredagować skserowane notatki mojej mamy, bo z jej przepisów, to trzeba wiedzieć, o co chodzi
![]() Cytat:
Pewnie, jak tylko się utrzyma, za co trzymam ![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Emma, ovejita, folinka trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania.
Folinko, nie tak chciałaś żeby było, ale jesteś rozsądną kobietą, więc wiesz, że tak będzie lepiej dla zdrówka Benia ![]() Kropko, no tak po CC to chusta trochę odpada z początku. Dobrze, że masz męża do pomocy. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żebym wytrzymała jeszcze tydzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
ja na szybko, byłam na wizycie. Szyjka długa, a rozwarcie na 1,5 palca. Mam nadzieję że w tym tygodniu coś się ruszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję sie. Mała waży juz 3500, a tu ani rozwarcia, ani skurczy, szyjka trzyma
wód ma dużo, jeszcze nie wychodzi... ni jakos mnie to podlamalo, że nic sie nie dzieje, ale co zrobię...na 12 lipca mam sie zapisac na ktg i usg do szpitala i tam mają decydowac co dalej ze mna.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#149 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
|
#150 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dopniesz wszystko na ostatni guzik i pójdziesz rodzić Tak w ogóle to jutro zaczynam wielopieluchować boję się tego jak cholera ![]() Cytat:
Ja też mam bobas lubi wybór ale też zostawiam na później. Teraz sięgam do Po prostu piersią. W ciąży przeczytałam, ale teraz sięgam do poszczególnych rozdziałów jak mam jakieś wątpliwości. Bardzo fajna książka jak dla mnie. Cytat:
Chyba decydujemy się z tż na sesję lajfstajlową z Kropkiem. Nasz fotograf ślubny, do któego mam zaufanie, polecił nam fotografkę i czekam aż oddzwoni, czy ma wolny termin... Tylko jak będzie mieć termin, to będę musiała dom posprzątać i zrobić ładnie, żeby zdjęcia były też ładne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

.
Nie urodziłam🤣 chociaż coś dziś mnie plecy bolą i brzuch się spina więc kto wie. TŻ właśnie wraca z pracy to już się tak nie stresuje... Ubranek jeszcze nie mam w komodzie posortowanych no i imię nie wybrane dalej...Uuu no to poszalałaś z płytkami, super!
Oby masaż poskutkował
Czekam na przepis na ciasto
daj znać co na ktg, u mnie też malutka dużo mniej się rusza, a raczej rozpycha tylko.Super, że już wiesz kiedy CC
i te szpitalne! Benio bedzie niedlugo z Wami!

, może po tym masażu się akcja rozkręci. Czekamy na wieści.

to moje 105 tez nie jest az takie złe
Żebym wytrzymała jeszcze tydzień 
wód ma dużo, jeszcze nie wychodzi... ni jakos mnie to podlamalo, że nic sie nie dzieje, ale co zrobię...na 12 lipca mam sie zapisac na ktg i usg do szpitala i tam mają decydowac co dalej ze mna.
Dopniesz wszystko na ostatni guzik i pójdziesz rodzić
boję się tego jak cholera