HIGIENA KTóRA ODPYCHA!!! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-19, 16:25   #121
igusia13
Wtajemniczenie

Dot.: HIGIENA KTóRA ODPYCHA!!!

Tez uwazam ze niekotrzy po prostu maja problemy z higieną. A tym bardziej nastolatki w czasie dojrzewania
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 16:43   #122
*~An!@~*
Zadomowienie

GG do *~An!@~*

Cytat:
Napisane przez igusia13 Pokaż wiadomość
Tez uwazam ze niekotrzy po prostu maja problemy z higieną. A tym bardziej nastolatki w czasie dojrzewania
Wypraszam sobie. Ja jestem czyściutka !

Ale czy trądzik i megaprzetłuszczające się włosy są znakiem złej higieny?

Ja nie mam wpływu na to czy wyskoczą mi pryszcze, czy nie. A nie każdy lubi walić na twarz pół tony pudru i fluidu .
Placebo "Sleeping With Ghosts"

*~An!@~* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 16:52   #123
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez *~An!@~* Pokaż wiadomość
Wypraszam sobie. Ja jestem czyściutka !

Ale czy trądzik i megaprzetłuszczające się włosy są znakiem złej higieny?

Ja nie mam wpływu na to czy wyskoczą mi pryszcze, czy nie. A nie każdy lubi walić na twarz pół tony pudru i fluidu .
Aniu, tak, jak napisałaś- nie masz wpływu na zmiany hormonalne powodujące trądzik, czy nadmierne przetłuszczanie się włosów. Więc nie stawiam nigdy znaku równości między trądzikiem a zaniedbaniem i brakiem higieny.
Natomiast brudne ciało, nieprane ubrania, smród przeróżnych wydzielin to coś, na co każdy człowiek ma wpływ i jeśli jemu to nie przeszkadza, to znaczy, że jest zwykłym brudasem i tyle.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 16:56   #124
*~An!@~*
Zadomowienie

GG do *~An!@~*

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Aniu, tak, jak napisałaś- nie masz wpływu na zmiany hormonalne powodujące trądzik, czy nadmierne przetłuszczanie się włosów. Więc nie stawiam nigdy znaku równości między trądzikiem a zaniedbaniem i brakiem higieny.
Natomiast brudne ciało, nieprane ubrania, smród przeróżnych wydzielin to coś, na co każdy człowiek ma wpływ i jeśli jemu to nie przeszkadza, to znaczy, że jest zwykłym brudasem i tyle.
Popieram w 100%
Placebo "Sleeping With Ghosts"

*~An!@~* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 17:00   #125
asiulka123
Zakorzenienie

Dziś jechałam autobusem i na wyciągnięcie ręki dosiadł sie pan, który po prostu cuchnął . Nie dało sie wytrzymać, brało mnie na wymioty. Chyba nie widział mydła przez miesiąc albo i dłużej .

Higiena według mnie to podstawa. . Pisałyście o przetłuszczających się szybko włosach, nadmiernej potliwości stóp, trądziku. Nie uważam, że jest to zupełny brak higieny. Są ludzie, którzy po prostu tak mają, czasem mimo przywiązywania dużej wagi do higieny albo po prostu młodzież w okresie dojrzewania. Przecież trądzik nie zawsze jest wynikiem brudu . Mi samej włosy przetłuszczają sie dość szybko i zdarza się czasem że są nieświeże, ale nie dopuszczam do tego by były za bardzo tłuste.Też mam trądzik, co nie znaczy że nie dbam o higienę. Walczę z nim od 7 lat i zapewniam, że nie jest to wina braku higieny. Inaczej patrzy się na kogoś kto w 30 st. upale ma plamy z potu pod pachami a inaczej na kogoś, kto ma brud za paznokciami czy cuchnie niemiłosiernie.

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 17:02   #126
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
. Inaczej patrzy się na kogoś kto w 30 st. upale ma plamy z potu pod pachami a inaczej na kogoś, kto ma brud za paznokciami czy cuchnie niemiłosiernie.
Racja Asiulka, a skoro jeździsz autobusami (tak, jak ja, niestety), to wiesz doskonale jak ludzie potrafią pięknie pachnieć... Czasem muszę aż wysiąść wcześniej, bo nie daję rady tam wytrzymać...

Edytowane przez Mendosita
Czas edycji: 2007-03-19 o 17:04 Powód: a
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-12, 12:15   #127
Anul3k
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Anul3k

Cytat:

Problem z higieną = tradzik?
Bo tak to właśnie odebrałam.

Kurrrcze, brudas ze mnie niesamowity

(Powiedziała Anula, która właśnie wybiera się pod prysznic.)
Stary 2007-04-12, 12:44   #128
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Coś ostatnio wątów o myciu/nie myciu się przybywa na pierwszych stronach plotek
Czyżby to miało jakiś związek z tym, że robi się ciepło i będzie ogromny zaduch w środkach komunikacji miejskiej ?

Mam nadzieję, że nikt nie interpretuje AZS jako problemów z higieną?
W końcu "przy dobrych wiatrach" wygląda jak grzybica?

/powiedziała Kamila, która pod prysznicem była jakieś 6 godzin temu /

Anula - o której godzinie Ty wstajesz?
Stary 2007-04-12, 13:01   #129
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: HIGIENA KTóRA ODPYCHA!!!

Mój Tż myje się często i nie mam na co narzekać.
Ale miałam taką koleżankę w szkole, która się nie myła. Nikt nie chciał z nią siedzieć, bo zapach od niej był bleble, to tyczyło się włosów miała zawsze tłuste i zapach intymny o ile można to tak nazwać
sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-12, 13:22   #130
Anul3k
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Anul3k

Herbi - sporo po 11 ale czasami ok. 6 nawet, ale to wtedy kiedy nie trzeba iść do szkoły
Stary 2007-04-12, 14:15   #131
frida110
Zakorzenienie

Mam teraz stażystkę, od której bije wręcz aromat. Rozumiem, że wilgoć w domu - nie należy do przyjemności, ale wypadało by się umyć. Dzisiaj miałam z nią pierwszą rozmowę na ten temat. Ale nie wiem czy to coś da.
Mi nie było miło z faktem, że muszę z nią porozmawiać, a jej na pewno nie było miło, że musiała tego słuchać.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-05, 17:35   #132
Moobi
Wtajemniczenie

Pragnę poinformować ze sezon na śmierdzące autobusy właśnie się zaczął

Jechałam dziś takim autobusem-pułapką..o rany ,musiałam wysiąść 2 przystanki wcześniej bo myslałam ze zwymiotuje
Moobi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-05, 17:42   #133
Tusio
Wtajemniczenie

Cytat:

bzdura. problemy z nadmierna potliwoscia, tradzikiem czy przetluszczajacymi sie wlosami,a zwyczajne niedbanie o siebie i brak higieny to dwie zupelnie inne rzeczy.
Stary 2007-05-05, 18:19   #134
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moobi
Jechałam dziś takim autobusem-pułapką..o rany ,musiałam wysiąść 2 przystanki wcześniej bo myslałam ze zwymiotuje

ja co prawda wysiąść wcześniej nie musiałam, ale...
jedzie sobie ciekawa_świata do szkoły, zajmuje miejsce gdzieś w środku autobusu, wyciąga książkę w celu zakucia paru stron jakże przyjemnej gramatyki angielskiej na spr. ALE oczywiście pojawia się przeszkoda w postaci bardzo przyjemnie pachnącego pana który postanowił usiąść tuż przede mną
no to ciekawa_świata myśli - wytrzymam czy nie... po dwóch minutach pojawiają się mdłości, więc wychodzę (szczęście przeogromne bo zwykle autobus jedzie zapchany do granic możliwości) i zajmuję miejsce stojące z tyłu autobusu

ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-05, 19:20   #135
natalka2
Zakorzenienie

ja mam akurat to szczęście, że nie korzystam ze środków komunikacji miejskiej, gdyz wszędzie mam blisko [szkoła, sklepy, kościół, przychodnia itd.]

ale za to mam taką jedną koleżankę... która myje włosy raz na tydzień i zawsze ma supertłuste [problemów z cerą raczej nie ma]

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-05, 19:56   #136
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalka2 Pokaż wiadomość
ale za to mam taką jedną koleżankę... która myje włosy raz na tydzień i zawsze ma supertłuste [problemów z cerą raczej nie ma]
myje co tydzień głowe.. ?
a na mnie niektórzy patrzą dziwnie i unoszą głos z tekstem "oszalałaś?!" jak mówię że myje głowę codziennie ciekawe czy to że się codziennie kąpie jest równie dziwne
Stary 2007-05-05, 20:01   #137
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
myje co tydzień głowe.. ?
a na mnie niektórzy patrzą dziwnie i unoszą głos z tekstem "oszalałaś?!" jak mówię że myje głowę codziennie ciekawe czy to że się codziennie kąpie jest równie dziwne

dla niektórych jest
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-05, 20:36   #138
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
dla niektórych jest
a ja się tak lubię kąpać nie obchodzi mnie to co sądzą inni - idę się kąpać hehe
Stary 2007-05-05, 20:39   #139
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
a ja się tak lubię kąpać nie obchodzi mnie to co sądzą inni - idę się kąpać hehe
ja też, ale kilka razy usłyszałam głupie pytanie,,po co""
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-05, 20:48   #140
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
ja też, ale kilka razy usłyszałam głupie pytanie,,po co""

ja kiedyś w żartach w domu powiedziałam że "ktoś w końcu w tym domu musi" to się zaczęli wszyscy ze mnie śmiać
Stary 2007-05-05, 21:11   #141
*aga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laylady Pokaż wiadomość
Za 2 miesiące kończe liceum, i od trzech lat siedze w ławce z dziewczyną, która...hmm..no własnie.
W pierwszej klasie naprawde nie było wesoło- przetłuszczone włosy, co wywołalo łuszczycę, "zatłuczone " ubrania, straszny pot i zapach z buzi. Minęły 2 lata i jest lepiej- dermatolog, proszek do prania itp. Ale chyba nadal myje sie co 2 dni Czyste lenistwo i niechlujstwo.
Czyta sobie ten wątek i przy przeczytaniu tego postu normalnie zatkało mnie
Łuszczyca nie powstaje od przetłuszczonych włosów... To jest niestety CHOROBA o podłożu genetycznym. Krótko mówiąc powodem jej jest zbyt szybkie namnażanie się komórek skóry- u zdrowego człowieka proces ten trwa 4 tygodnie a u chorego na łuszczycę 3-4dni. Wiem bo sama mam to cholerstwo Wprawdzie nie tak bardzo nasilone jak brat (który swoją drogą samoleczeniem polegającym na przykładaniu ręki do głowy potrafił osiagnąć takie rezultaty, że lekarze w szpitalu mogą się wstydzić - nie ma żadnych objawów w postaci wykwitów łuszczycowych) ale jednak I mogę stwierdzić nawet, że osoby dotknięte łuszczycą dbają bardziej o swoją higienę

A wracając do tematu- jeszcze nigdy nie zdażyło mi się jechać w autobusie i czuć ten specyficzny zapach... Niestety w osiedlowym sklepie często spotykam mężczyzn kupujących wino za 3zł- tragedia...
Według mnie to czy ktoś dba o higienę czy nie wynosi z domu. Jeśli rodzice nie wpajali podstawowych zasad odnośnie dbania o siebie od dzieciństwa to teraz widzimy tego skutki- w autobusie, szkole, sklepie, na uczelni...

Pozdrawiam

*aga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości