|
|
#121 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Wesele koleżanki
Cytat:
nie wynika z jej posta że traktowała to wesele jako życiowe być lub nie być tylko że zdecydowałaby się nie pójść. Zaoszczędziłaby tym samym kopertę i nie kupowałaby sukienki. Teraz głupio jej narażać młodych na koszty skoro potwierdziła obecność, a i sukienka pewnie jest wieczorowa/na określone okazje. W zamian za to słyszała ciągle że będzie zastępstwo (widać szefowa była jakąś wrózką ? ) a na koniec że żali się jak mała dziewczynka. Idealne odwracanie kota ogonem. ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cały tydzień od poniedziałku do piątku włącznie wstaję do pracy po 4 rano. Do pracy dość mocno męczącej fizycznie. W dniu wesela wstaję przed 6, żeby zdążyć się ogarnąć i dojechać. Moja praca nie polega na układaniu dokumentów w porządku alfabetycznym, ale jest mocno eksploatująca. Oprócz mnie z zaproszonych gości tylko jedna osoba też zasuwa fizycznie. Pozostałe 3 osoby zajmują się papierami, więc trochę inaczej to u nich wygląda... Jejku, staram się zmienić nastawienie, jakoś ogarnąć temat, żeby było ok, ale jak czytam niektóre hasełka, to znowu mi się odechciewa. |
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Inez
|
Cytat:
Przez kilkanaście stron wątku dziewczyny dawały Ci masę rad i opcji. Mam wrażenie że Ty po prostu potrzebujesz sobie ponarzekać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorka sama napisała że przemyślała sprawę i jednak będzie się nastawiać na dobrą zabawę więc nie rozumiem po co kontynuować te dywagacje bo nie jest to już rozmowa o problemie autorki a Twoje przemyślenia co komu wolno a co nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a Czas edycji: 2018-08-19 o 17:16 |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale tak jak wspomniałam: walczę o zmianę nastawienia! Szukam pozytywów! Proszę o zamknięcie wątku, skoro dyskusja juz raczej nic nowego nie przyniesie Dziękuję Wszystkim, którzy poświęcili swój czas na udzielenie rady i wsparcia |
|
|
|
|
|
#126 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesele koleżanki
Nie rozumiem całej tej dyskusji co się wytworzyła.
Autorka zna siebie najlepiej i jeżeli napisała, ze bedzie sie zle czuła bo makijaż, organizacja czy zmęczenie to widocznie tak ma. Ja to rozumiem. Sama tak mam i zle bym sie czuła gdyby ktos nagle zmienił zdanie odnośnie dnia pracy i przez to musiałabym ostro kombinować aby się wyrobic. A hitem jest pisanina o ochłodzeniu stosunków jak się nie pójdzie na ślub - juz widzę jak PM zerka z listą czy wszyscy są obecni w kościele bo inaczej poleca unfallow na insta itp.
|
|
#128 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 17:27 |
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, ze jedyną opcją byłoby zdecydowanie się na schludna, ale mało skomplikowaną fryzurę i delikatny makijaż. Fryzjerce i kosmetyczce nie zajmie to dużo czasu.
|
|
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Może postaram się jakoś podsumować temat
Próbowałam się zamienić z jedyną dziewczyną i nawet doszłoby to do skutku, gdyby jej też nie zabrano wolnego dnia i nie posłano do pracy To była pierwsza opcja, która przyszła mi do głowy, kiedy usłyszałam, że jednak muszę stawić się w pracy Tak, więc... jak widzicie też szukałam wyjścia z sytuacji, no ale niestety... nie udało się. Pomyślałam, że prosto z pracy złapię taksówkę do domu, wezmę szybki prysznic, umyję włosy; w międzyczasie zadzwonię po faceta, żeby stawił się możliwie szybko u mnie, żebyśmy mogli zaraz po tym jak się ogarnę wyjść. |
|
|
|
|
#131 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 17:26 |
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Jak rozumiem prawdziwe sedno tkwi, że idziesz tam z kolesiem z którym dopiero zaczynasz się spotykać poza pracą. Możecie pójść za tydzień na wystawę, do teatru, czy w podobne miejsce gdzie też możesz się "odstrzelić".
Hultaj gdzieś wcześniej pytałaś o odwoływanie z urlopu, z każdego urlopu wypoczynkowego można pracownika odwołać, pracodawca pokrywa wtedy koszty udokumentowanej straty, jeśli z pracownikiem nie można się w czasie urlopu skontaktować, to też nie może być skutecznie odwołany. |
|
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
Nie, nie chodzi głównie o tego gościa, bo na wesele deklarowałam się, kiedy jeszcze się z nim nie spotykałam... I wtedy też mi na dniu wolnym zależało.
Istotne jest dla mnie, aby ładnie wyglądać przede wszystkim dla siebie, ale skłamałabym twierdząc, że nie chcę też na nim zrobić wrażenia. W sumie, to też raczej normalne. Zwykle on widuje mnie w bardziej zwyczajnej odsłonie, więc chcę się bardziej postarać, skoro jest okazja. Ale gdybym z nim nie szła, to też chciałabym się czuć wypoczęta i atrakcyjna. |
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
No to poumawiaj się w tygodniu do fryzjera, na pazury, brwi i rzęsy. To + prosty makijaz to będzie kolosalna roznica, a za tydzien idźcie do teatru, albo na jakas impreze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#136 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;85551261]
gdyby moja dobra koleżanka nie rozumiała że idąc na taką imprezę chcę ładnie wyglądać, chcę być wypoczętą i dobrze się bawić do rana - to szybko przestałaby być moją koleżanką.[/QUOTE] Ni to chyba dobrze, znajomość by się po prostu naturalnie oziebiła z obu stron.
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Ja ogólnie tak sobie zawsze myślę, że chciałabym, żeby wszyscy byli zadowoleni
Żeby to był cudowny dzień dla Młodych, dla mnie, dla innych gości. Myślę, że kwintesencją wesela jest to, aby ludzie, którzy się tam zgromadzą byli po prostu... weseli i radośni. Żeby to był też jakoś "ich dzień"... |
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Chodzi o faceta, na dla którego autorka chce się odpicować.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Autorko, to jest wesele koleżanki z pracy, nie Twojej siostry, nie jesteś też świadkową, wyluzuj, zwyczajnie przyjdź i się pobaw. Przez następne x czasu w pracy będą wspominać imprezę, więc radziłabym nie przesadzać w żadną stronę. Z tego co kojarzę to z Tobą przychodzi klient firmy, więc pewnie i tak będziesz u niektórych 'na tapecie'. Edytowane przez paczanga Czas edycji: 2018-08-20 o 19:43 |
|
|
|
|
#140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chcę się odpicować, bo jest po temu okazja to raz, dwa: dlaczego miałabym tego nie zrobić, skoro okazja jest, idę na wesele z fajnym gościem i chcę się tam dobrze czuć, trzy: nie sprowadzałbym kwestii odpicowania do faceta, bo kosmetyczka i fryzjer zostali zaklepani o wiele wcześniej, czyli nie leciałam do nich "na gwałt", bo jakiegoś faceta w końcu upolowałam ![]() Chwilami, kiedy czytam ten wątek, to naprawdę przestaję mieć ochotę na cokolwiek. Zaczynam sobie wyobrażać, jaki to ze mnie dziwoląg, materialistka i narcyz, skoro śmiem w ogóle chcieć się komuś podobać ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Dobrze: może skończę się wreszcie tłumaczyć: po co, z kim i dlaczego. Upraszam uprzejmie Drogie Administratorki o zamknięcie wątku A wszystkim pozostałym dziękuję za pomoc i wsparcie Edytowane przez julka_25 Czas edycji: 2018-08-20 o 19:46 |
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Ale to nie byl zarzut, po prostu stwierdzenie faktu, że Ci na tym zależy i rada żeby takie okazje stwarzać samej.
|
|
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie to on nie lubi teatru ani wystaw w galeriach, więc takie opcje odpadają, a poza wszystkim to jestem zwolenniczką "odpicowania" na szczególne okazje, więc fryzjer i kosmetyczka pojawiają się w moim bliskim otoczeniu, kiedy jakieś wesele albo chrzciny są w planach |
|
|
|
|
|
#143 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z dużą dozą prawdopodobieństwa znajomość nie dotrwałaby do ślubu i wsela bo takie różnice wychodzą już na etapie umawiania się do kina czy na zakupy. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;85558466]
Baw się dobrze, jak masz chęć to może napisz jak się bawiłaś na weselu Dam znać |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;85558466]
Z dużą dozą prawdopodobieństwa znajomość nie dotrwałaby do ślubu i wsela bo takie różnice wychodzą już na etapie umawiania się do kina czy na zakupy.[/QUOTE] Mamy o tyle szczęście, że nie przeszkadza mi to w ogóle w codziennych sytuacjach (w stylu przyjaciółka dzwoni "wiesz, nie chce mi się dzisiaj" i nie ma sprawy), a za mąż nie wychodzę. Więc spokojnie możemy się przyjaźnić aż po grób.
|
|
#146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2018-08-20 o 21:55 |
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;85559651]
[/QUOTE]Ja tam nie mam wad. I ty jako moja przyjaciółka też nie, bo z byle kim się nie zadaję. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest cos takiego jak urlop. Jak Ci szef/szefowa nie da to wez urlop na żadanie. |
|
|
|
|
|
#149 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 17:26 |
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Jak moga odmówić urlopu na żądanie? W świetle prawa nie mogą.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.

) a na koniec że żali się jak mała dziewczynka. 

Autorka sama napisała że przemyślała sprawę i jednak będzie się nastawiać na dobrą zabawę
więc nie rozumiem po co kontynuować te dywagacje bo nie jest to już rozmowa o problemie autorki a Twoje przemyślenia co komu wolno a co nie.
Autorka sama napisała że przemyślała sprawę i jednak będzie się nastawiać na dobrą zabawę