Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-28, 19:48   #121
sara3008
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Moja byla... 85 11 kg jak w morde strzelil z tymi wagami to tez tak srednio. Pamietam jak mala mi mierzyla lekarka i miala wazyc ponad 4 kg na bank. Z usg wychodzilo 4500. Urodzil sie kurdupel 53 cm z waga 3400

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Aż musiałam się cofnąć do Facebooka na Twoje zdjęcie... 85 kg? Jesteś pewna?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-28, 19:51   #122
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
My zaczynamy szkołe w czwartek za tydzień.

Rozważam jeszcze, czy kupować Agu jakiś prezent niby od brata albo od nas z okazji zostania starszą siostrą

Mam taki pomysł, żeby kupić balon napełniany helem w pudełku i żeby sobie otworzyła i ta karteczka - gratulacje jesteś starszą siostrą
Fajny pomysł moja siostra przy drugim dziecku też organizowała taki prezent dla starszej od Malucha

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-28, 19:51   #123
Figulina987
Zadomowienie

Gratuluję wizyt i witam nowe mamusie na wątku

Torbę zamówiłam dość klasyczna kierując się kolorem wózka (czarny maxi cosi) i faktem, że czasem TZ będzie miał ją na ramieniu

Nie wiem jak na tel wkleić linka

Skip hop duo black

Podobna do pozycji nr 2 u frey-ki

Smikeska ja też raczej cc będę miała na koniec października więc już <2 miesiące zostały!!!!

Stary 2018-08-28, 19:53   #124
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra doczolgaam sie i w jedna i w druga strone dzis 3 bede sie kapac, bo jestem taka mokra, ze masakra a wiec tak... jesi chodzi o wyniki krwi to biale krwinki podwyzszone sa kiedy organizm.walczy z jakas bakteria i w ciazy tak moze byc - mama mi uswiadomila, ze przeciez mialam to zapalenie ucha. Reszta odstepst od norm polaczona jest z tymi bialymi krwinkami. Lekarz pytal czy ja na pewno w ciazy jestem, bo az nie mozliwe, ze one sa super. Jesli chodzi o mocz to bialkomocz standard i wyniki gorsze, ale skoro wszystko ok czyli nieboli nie szczypie to jest git. Sprawdzalismy serduszko tym tam wiecie podsluchem, ale szukal szukal i znalezc nie mogl wiec stwierdzil "chyba strajkuje" a ja sie smialam ze na poczekalni jeszcze mlody po zebrach kopal to raczej wszysto ok z nim na co doktrek " z nim ok na pewno bo mnie tu teraz tez okopuje" wlaczyl usg zeby zobaczyc serdszko i posluchac i sprawdzil szybciutko jak ulozony... uwaga... GLOWKA W DOL mowil ze na nastepnej wizycie nacykamy mu ladne ujecia na pamiatke. Dzis wgl dupsko pokazal i plecy wiec nawet nie bylo czego ogladac za bardzo. Nastepna wizyta 25.09

Czyli wszystko dobrze, super! No i fajnie, że już główką w dół leży

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-28, 19:55   #125
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Hej fretka! Co do kosza, to ja będę kupowała, bo w pracy mi dziewczyny bardzo polecały. Z resztą jak zobaczysz na youtube recenzje to ma to prawo działać, bo za każdym razem jak ten kosz się zamknie, to specjalny mechanizm zawija te pieluszki w szczelnym worku i to nie ma prawa śmierdzieć. Myślę że fajna rzecz.

Ja Bożenę narazie mogę sama ogarnąć bez problemu, ale ja mam prysznic bez ścian, taki wchodzony wiec mogę każda dowolną pozycję przybierać

Jadę zaraz po taką komodę- przewijak <3 w ogóle nie wiem czy pisałam to już, ale tż na weekendzie w Polsce, wraca dopiero w poniedziałek, więc kupiłam sobie wasnie próbki farb, zamówię pizze którą będę się żywić od piątku do poniedziałku i będę malować pokój młodego
Planuję ambitnie jedną ze ścian pomalować coś w ten deseń :
Załącznik 7632006

O czym mój tż jeszcze nie ma pojęcia zdziwi się jak wróci haha szczególnie jak wyjdzie krzywo lol

W ogóle młody mi się zdecydowanie przekręcił, bo jak wcześniej tak super czułam go na górze brzucha tak dzisiaj mnie tak po pecherz kopie ze mam już serdecznie dość ;/

Robisz pokój w stylu indiańskim? Tak mi się skojarzyły te strzałki i szacun jak dasz rade tak pomalowac

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Fajny pomysł moja siostra przy drugim dziecku też organizowała taki prezent dla starszej od Malucha

I ja właśnie nie mam pomysłu na ten prezent, bo po drodze Kuba ma jeszcze urodziny :/

Stary 2018-08-28, 19:55   #126
dews
Zakorzenienie

Lady isss weź... Miło mi że tak ściemniasz z tą wagą, żebym sie lepiej poczuła, że niby nie jestem jedynym grubaskiem na forum, ale widziałam twoje foty i w 85 nie uwierzę
Super ze masz młodego ułożonego już głową w dół! Gdzie czujesz kopniaki? Bo moja teoria jest taka, że skoro czuję ruchy na pecherzu, to młody się przekręcił dupką w dół ;(

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-28, 19:57   #127
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Aż musiałam się cofnąć do Facebooka na Twoje zdjęcie... 85 kg? Jesteś pewna?

Tak... dokladnie 85.1 tyle, ze ja przed ciaza wazylam 74 - zima sie nazbieralo normalna waga moja to 68-70 kg. I wez pod uwage, ze ja mam 175 cm wzrostu wiec z waga 50 kg podejrzewm bylabym jakas anorektyczka

lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-08-28, 19:58   #128
smileska
Zadomowienie

Figulina to piąteczka

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-28, 20:02   #129
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Lady isss weź... Miło mi że tak ściemniasz z tą wagą, żebym sie lepiej poczuła, że niby nie jestem jedynym grubaskiem na forum, ale widziałam twoje foty i w 85 nie uwierzę
Super ze masz młodego ułożonego już głową w dół! Gdzie czujesz kopniaki? Bo moja teoria jest taka, że skoro czuję ruchy na pecherzu, to młody się przekręcił dupką w dół ;(

Jak byl w poprzek to czulam po bokach. Juz kilka dni mowilam ze czuje te ruchy troche inaczej. Tzn czuje po bokach tez, ale juz nie jednoczesnie po obu bokach no i tez teraz czuje je nad pepkiem. Na dole brzucha tez czuje no i cisnie na pecherz. Przedtem przesypialam cale noce, a teraz co chwile boegam do wc z czego standardem jest 2 razy w nocy. Ogolnie mam takie wrazenie, ze zaraz sie zsikam, przychodzi co do czego to okazuje sie, ze wcale to nie pelen pecherz

Z waga nie sciemniam haha teraz wiem dlaczego jak probowalam wstac pod prysznicem po oporzadzaniu to zaczal ten pies tak szczekac taka masa to i halasu narobi

Stary 2018-08-28, 20:02   #130
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Moja byla... 85 11 kg jak w morde strzelil z tymi wagami to tez tak srednio. Pamietam jak mala mi mierzyla lekarka i miala wazyc ponad 4 kg na bank. Z usg wychodzilo 4500. Urodzil sie kurdupel 53 cm z waga 3400

Ja sama siebie wazylam to juz jest 15 kg , u mnie mala miala wazyc cos okolo 3300 a wyszla rowne 3000

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-28, 20:04   #131
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Czyli wszystko dobrze, super! No i fajnie, że już główką w dół leży

Tak sie balam tej cesarki, ze w sumie idac na wizyte nabardziej interesowalo mnie czy sie obrocil

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-08-28, 20:05   #132
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sie balam tej cesarki, ze w sumie idac na wizyte nabardziej interesowalo mnie czy sie obrocil

Ja jestem ciekawa jak u mnie , ale musze powiedziec ze bardziej go czuje wiec moze moze tez sie przekrecil we wtorek sie przekonamy

Stary 2018-08-28, 20:17   #133
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa jak u mnie , ale musze powiedziec ze bardziej go czuje wiec moze moze tez sie przekrecil we wtorek sie przekonamy

Ja jeszcze czuje jak mnie po kregoslupie kopie i to czasami tak mocno, ze mam wrazenie, ze az to slysze ale potrafi tez sie wepchnac pod zebra

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Dziewczyny tak mi sie przypomialo jak juz tak na.moja wage temat wkroczył nie wiem czy pisalam to swojej kumpeli, czy wam tutaj bo z tego tez sie smieje niezle... mierzylam sie ostatnio w dooopie... przed ciaza w bioderkach mialam 98... teraz 110 dochodze do wniosku, ze to wcale nie przez brzuch przestaje sie miescic w drzwiach wchodzac do pokoju corki

Stary 2018-08-28, 20:19   #134
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze czuje jak mnie po kregoslupie kopie i to czasami tak mocno, ze mam wrazenie, ze az to slysze ale potrafi tez sie wepchnac pod zebra

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Dziewczyny tak mi sie przypomialo jak juz tak na.moja wage temat wkroczył nie wiem czy pisalam to swojej kumpeli, czy wam tutaj bo z tego tez sie smieje niezle... mierzylam sie ostatnio w dooopie... przed ciaza w bioderkach mialam 98... teraz 110 dochodze do wniosku, ze to wcale nie przez brzuch przestaje sie miescic w drzwiach wchodzac do pokoju corki

Duza dupa na propsie , polowa celebrytrk dzieki temu slynie

Stary 2018-08-28, 20:20   #135
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Duza dupa na propsie , polowa celebrytrk dzieki temu slynie

Moj mowi ze mu tam taka sie bardziej podoba xd nie wiem czy mnie pociesza czy mowi prawde

Stary 2018-08-28, 20:32   #136
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byl w poprzek to czulam po bokach. Juz kilka dni mowilam ze czuje te ruchy troche inaczej. Tzn czuje po bokach tez, ale juz nie jednoczesnie po obu bokach no i tez teraz czuje je nad pepkiem. Na dole brzucha tez czuje no i cisnie na pecherz. Przedtem przesypialam cale noce, a teraz co chwile boegam do wc z czego standardem jest 2 razy w nocy. Ogolnie mam takie wrazenie, ze zaraz sie zsikam, przychodzi co do czego to okazuje sie, ze wcale to nie pelen pecherz

Ja tak samo odczuwam ruchy i też wieczne wrażenie, że się zesikam a nic nie leci

Cytat:
Ja sama siebie wazylam to juz jest 15 kg , u mnie mala miala wazyc cos okolo 3300 a wyszla rowne 3000

A mój 3 dni przed porodem 3400 na USG, w dniu porodu 3400 na USG i urodził się 3400 ale wiem, że USG zakłamuje, bo mojej siostrze mówili, że młody będzie 3400 a był 2900

Cytat:
Moj mowi ze mu tam taka sie bardziej podoba xd nie wiem czy mnie pociesza czy mowi prawde

Ciesz się mój ostatnio spytał czy dziecko w tyłek mi też wchodzi

Stary 2018-08-28, 20:35   #137
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:

Moj tez zadowolony , siedze na lozku i sie kremuje a on patrzy na mnie i mowi to jest cos pieknego , a ja do niego no chyba nie . Dla mojego to ja bym mogla cale zycie w ciazy chodzic ... Wprowadzs mnie w kompleksy

Stary 2018-08-28, 20:50   #138
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:

Ja przed miałam 90, a teraz 101 . Fajnie, że tyłek tak rośnie (jeszcze gdyby chciał tak rosnąć bez celulitu ). Też mi się to bardzo podoba: uwielbiam takie kobiece kształty, o tżcie nie wspomonając. W ogóle teraz czuję, że faceci bardziej na mnie zwracają uwagę niż przed ciążą: to pewnie wszystko przez cycki .

Powtórzę pytanie, bo chyba zgubiło się już na dobre w otchłani starego wątku. Ile kupujecie na początek buteleczek? I jakie i jakiej wielkości?

Dews, jak ci się uda tak pomalować to będę cię szczerze podziwiać

Edytowane przez ewka_mewka
Czas edycji: 2018-08-28 o 20:51
ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-28, 20:53   #139
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Ja przed miałam 90, a teraz 101 . Fajnie, że tyłek tak rośnie (jeszcze gdyby chciał tak rosnąć bez celulitu ). Też mi się to bardzo podoba: uwielbiam takie kobiece kształty, o tżcie nie wspomonając. W ogóle teraz czuję, że faceci bardziej na mnie zwracają uwagę niż przed ciążą: to pewnie wszystko przez cycki .

Powtórzę pytanie, bo chyba zgubiło się już na dobre w otchłani starego wątku. Ile kupujecie na początek buteleczek? I jakie i jakiej wielkości?

Pierwsza corka kupilam 4 butelki. Kazda pojemnosc 125 ml . Teraz juz mnie tak nie poniesie i kupilam avent natural antykolkowa 125 ml . Najbardziej przypomina kobieca piers i mam nadzieje ze jak cos mlody zalapie a jak nie to bede na gwalt kupowac inne

Stary 2018-08-28, 20:58   #140
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość

Jedna butle taka mala po prostu zeby byla w razie co. I jeden smoczek tez w razie czego. Mam zamiar karmic z piersi i raczej malo bedzie sie zdarzac zeby zostawalo z kim innym przynajmniej na poczatku no i tez mam nadzieje, ze drugi maluch tak jak i pierwsze dziecko bedzie dzieckiem bezsmoczkowym no ale czas pokaze. To jest pare zl a warto miec pod reka

Stary 2018-08-28, 21:00   #141
Sylvana
Zadomowienie

hejka

bylam u doktora.......

szyjka w tydzien mimo lezenia i hormonow spadla z 2 15 cm do 1 70 cm , za tydzien jak bedzie gorzej dostane skierowanie do szpitala jestem zalamana

z tego wszystkiego zapomnialam zapytac czy wtedy idzie sie do konca ciazy juz lezec i zdychac czy wypuszczaja po paru tyg, macie moze z tym jakies doswiadczenia?

pessara mi nie zalozy bo szyjka za miekka i za duze ryzyko.............

masakra, a czeka nas przeprowadzka jeszcze to zostanie na glowie faceta, jak on nawet nie bedzie umial mojej kotki do transportera wlozyc i zamknac
jedyny plus, ze z tym doktorem uda mi sie dpstac wskazania na CC i sie mega ciesze

Edytowane przez Sylvana
Czas edycji: 2018-08-28 o 21:01
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-28, 21:01   #142
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
hejka

bylam u doktora.......

szyjka w tydzien mimo lezenia i hormonow spadla z 2 15 cm do 1 70 cm , za tydzien jak bedzie gorzej dostane skierowanie do szpitala jestem zalamana

z tego wszystkiego zapomnialam zapytac czy wtedy idzie sie do konca ciazy juz lezec i zdychac czy wypuszczaja po paru tyg, macie moze z tym jakies doswiadczenia?

pessara mi nie zalozy bo szyjka za miekka i za duze ryzyko.............

masakra, a czeka nas przeprowadzka jeszcze to zostanie na glowie faceta, jak on nawet nie bedzie umial mojej kotki do transportera wlozyc i zamknac
A szew ? Chyba cos jeszcze takiego zakladaja . Z opowiesci innych mam to wiem ze siedzialy juz do konca rozwiazania porodu . Wspolczuje ale trzeba byc dobrej mysli

Stary 2018-08-28, 21:02   #143
smileska
Zadomowienie

Vica dla mojego kobieta w ciąży to nic pieknego moj często powtarza ze jeszcze 2 miesiace i zaczne powrot do formy 🤣 albo ze jeszcze troche i bede normalna nawet juz mi to nie przeszkadza ... mój to nie lubi ani duzych cyckow, ani duzego tylka, kręcą go odstajace kosci biodrowe i delikatny zarys żeber - taki typ a u mnie teraz kości to tylko nosa czuć bo nie widać to chyba żadnych
Co do pytania o buteleczki, zamierzam kupic jedną jedyną na wszelkie w gdybym miala dokarmiac mm...

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-08-28, 21:03   #144
jajoanka
Zakorzenienie

Hej Laski, pobieznie przeczytalam o czym dzis naskrobakyscie i edytowalam info na 2 stronie. Reklamacje i uzupelnienia chetnie przyjme w wiadomosciach prywatnych

Witam nowe kolezanki i gratuluje zdrowych dzieciaczkow <3 Dopisalam Was na liste - jesli chcecie zdradzic o sobie wiecej informacji - dajcie mi znac!

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-28, 21:07   #145
sara3008
Zakorzenienie

Ewka, ja też planuje tylko jedną butelkę 125 ml w razie "w"
Sylvana, mam nadzieję, że za tydzień nie będzie jednak gorzej i uda się ominąć szpital!

Stary 2018-08-28, 21:08   #146
smileska
Zadomowienie

Jajoanka dziekuje slicznie jakbys chciala to możesz mi dopisac wizyte tak jak sobie na 14.09 u mnie sie juz zaczelo chodzenie na wizyty co 2 tygodnie

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-08-28, 21:11   #147
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Vica dla mojego kobieta w ciąży to nic pieknego moj często powtarza ze jeszcze 2 miesiace i zaczne powrot do formy 🤣 albo ze jeszcze troche i bede normalna nawet juz mi to nie przeszkadza ... mój to nie lubi ani duzych cyckow, ani duzego tylka, kręcą go odstajace kosci biodrowe i delikatny zarys żeber - taki typ a u mnie teraz kości to tylko nosa czuć bo nie widać to chyba żadnych
Co do pytania o buteleczki, zamierzam kupic jedną jedyną na wszelkie w gdybym miala dokarmiac mm...

Bo facetowi sie nie dogodzi . Moj lubi takie co maja wiecej ciala a ja niestetu jestem z tych co brak . Wieszak szkielet , jem za 10 a waga u mnie stoi , jedynie w ciazy tyje jak glupia. W dbiu porodu wazylam 64 kg i mialam nabite 20 kg , tydzien pozniej juz wazylam 50 kg i tylko zostaly mi pelne piersi bo mleko , a jak przestalam karmic to znowu sie zapadlam . Dlatego tak sie jara moja figura w ciazy , ale co najlepsze seksu nie chce uprswiac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-28, 21:11   #148
freya_ka
Zadomowienie

Ewa ja mam jedną małą medele calma od laktatora i nie będę kupować więcej.

Agata
freya_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-28, 21:12   #149
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Bo facetowi sie nie dogodzi . Moj lubi takie co maja wiecej ciala a ja niestetu jestem z tych co brak . Wieszak szkielet , jem za 10 a waga u mnie stoi , jedynie w ciazy tyje jak glupia. W dbiu porodu wazylam 64 kg i mialam nabite 20 kg , tydzien pozniej juz wazylam 50 kg i tylko zostaly mi pelne piersi bo mleko , a jak przestalam karmic to znowu sie zapadlam . Dlatego tak sie jara moja figura w ciazy , ale co najlepsze seksu nie chce uprswiac

Haha Vica jakie paradoksy. Twojego cialo kręci ale seksu ni ma. Mojemu moje cialo sie nie podoba w ogóle ale seks jest 🤣🤣🤣

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-08-28, 21:17   #150
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:
A szew ? Chyba cos jeszcze takiego zakladaja . Z opowiesci innych mam to wiem ze siedzialy juz do konca rozwiazania porodu . Wspolczuje ale trzeba byc dobrej mysli

mowi ze przy mojej miekkiej szyjce to bedzie jeszcze gorzej ingerowac tam ze w moim przypadku wiecej bedzie to szkody niz pozytku...

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Ewka, ja też planuje tylko jedną butelkę 125 ml w razie "w"
Sylvana, mam nadzieję, że za tydzień nie będzie jednak gorzej i uda się ominąć szpital!

dzieki dziewczyny ale juz wiem, ze raczej zwiekszone hormony raczej tu nie pomoga i bedzie szlo dalej jestem pewna.,.

a musimy mieszkanie zdac w ktorym mieszkamy i szukalismy nowego na wynajem wiekszego i juz dalismy wypowiedzenie konczy nam sie na koniec wrzesnia czyli od pazdziernika musimy miec nowe, nie dosc ze jak ludzie slysza o kocie to juz dwa super mieszkania w naszej cenie stracilismy.... to teraz ten moj zostanie z tym szukaniem sam, umowami, notariuszami masakraaaaa
mielismy sie budowac ale no ciaza wpadka i teraz takie cyrki, ze mi kredytu nikt nie da na macierzynskim to nam sie obsuwa roczna zrobila i musimy przebujac sie jeszcze na tym pieprzonym wynajmie rok ...........

wszystko nam po prostu idzie jak po grudzie, same przeciwnosci w organizacji tego co zaplanowalismy do konca porodu..... a smigalam caly czas aktywna to teraz mam

Edytowane przez Sylvana
Czas edycji: 2018-08-28 o 21:19
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości