![]() |
#121 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Rozwód o brak seksu w związku
No właśnie, o takich ludziach ciężko mi powiedzieć, że przestali wierzyć w cuda. Chyba że faktycznie nie wierzy w cuda, ale ma w tyłku swój własny czas. Ewentualnie po prostu czeka we w miarę wygodnym poza kwestią seksu związku, aż mu się inna kobieta nawinie.
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Nie ma tutaj znaczenia poziom libido. Wystarczy wyobraźnia. Sama mam wysokie, ale jakoś potrafię zrozumieć autorkę. Zarówno ona jak i mąż są zdrowi i funkcjonalni pod tym względem. Równie dobrze ona mogłaby go zacząć szantażować, że on ma zrobić "coś" u lekarza ze swoim "za wysokim" libido. Tyle samo to będzie miało sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85867241]Nie ma tutaj znaczenia poziom libido. Wystarczy wyobraźnia. Sama mam wysokie, ale jakoś potrafię zrozumieć autorkę. Zarówno ona jak i mąż są zdrowi i funkcjonalni pod tym względem. Równie dobrze ona mogłaby go zacząć szantażować, że on ma zrobić "coś" u lekarza ze swoim "za wysokim" libido. Tyle samo to będzie miało sensu.[/QUOTE]
O dokładnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85867241]Nie ma tutaj znaczenia poziom libido. Wystarczy wyobraźnia. Sama mam wysokie, ale jakoś potrafię zrozumieć autorkę. Zarówno ona jak i mąż są zdrowi i funkcjonalni pod tym względem. Równie dobrze ona mogłaby go zacząć szantażować, że on ma zrobić "coś" u lekarza ze swoim "za wysokim" libido. Tyle samo to będzie miało sensu.[/QUOTE]Dokładnie.
Jedynym sensownym wyjściem jest rozstanie i nie popełniane w przyszłości podobnych głupot jak związek, małżeństwo i dzieci z osobą, z którą w jednej z kluczowych wersji się nie dogadujemy i wzajemne męczenie dupy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
A jeśli mąż zgodziłby się na terapie to uważacie że ma sens?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
Chociaż z drugiej strony może Wam pewne rzeczy uświadomić i pomóc podjąć decyzję co dalej bez obwiniania siebie nawzajem.
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Terapia to nie czary. Nie zmieni natury człowieka. Co innego gdyby seks latami był ok, a przez jakiś wypadek, wydarzenie lub tym podobne przestał być - terapia miałaby sens. Tutaj tego nie było praktycznie nigdy (poza jakimś mega początkiem, gdzie często obserwuje się skok libido nawet u osób, które mają je niewielkie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
A to zwracam honor
![]() Cytat:
Nie słyszałam jeszcze o terapii, która zmniejszyłaby lub zwiększyłaby czyjeś libido w znacznym stopniu. Jak pisze Ellen_Ripley - co innego gdyby wasze pożycie było latami dobre, a potem coś się zepsuło. Ale warto spróbować - pomoc i wsparcie specjalisty nie zaszkodzą.
![]() |
![]() |
#131 | |
po drugiej stronie szafy
|
Jasne, terapia przydałaby się, żeby zrozumieć pewne rzeczy, pogodzić się z nimi bez obwiniania drugiej strony. Natomiast nie liczyłabym na to, że terapia zrobi z Ciebie osobę mającą ochotę na seks dwa razy dziennie, albo z niego osobę mającą ochotę raz w miesiącu. Może (nie musi) się w tej kwestii poprawić, natomiast pełna satysfakcja przy dużej różnicy temperamentów jest moim zdaniem niemożliwa. Pytanie czy u Was jest to duża różnica temperamentów, czy wcale nie taka znaczna, ale pogłębiona przez poczucie przymusu. Myślę że warto o tym porozmawiać na terapii, chociażby po to, żeby wyciągnąć wnioski na przyszłość.
Cytat:
![]() ![]()
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2018-09-15 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I oczywiście że tekst "zrób coś z tym" do afrodyzjaków raczej się nie zalicza ![]()
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast długotrwały brak seksu tworzy napięcia i to taki zamknięty krąg - ciężko też o miłą atmosferę między ludźmi, jeżeli jedno się czuje oszukane i sfrustrowane, a drugie frustruje się też, ale tym, że nie może czegoś tam spełnić (a może i po cichu liczy, że temat w końcu umrze śmiercią naturalną). Bo pytanie co jest pierwsze: jajko czy kura. Sporo osób tu się skupia na "bo facet naciska na seks". Tylko naciska, bo jest niefajny, czy naciska bo tego po prostu nie ma. Ktoś zachęca raz, drugi, trzeci, prosi, też raz drugi, trzeci, a po kilku latach już ma dość i nie bawi się w dyplomację i wykłady z seksuologii i psychologii z wykresami, tylko szczeka tą frustracją. Oboje zbierają żniwo tego, co zasiali i nie rozumie takiego "jak on tak może". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zielona Driada
|
Podejrzewam, że w przypadku autorki, gdyby mąż stawał na głowie, cały dzień świergotał o uczuciu i pracował nad związkiem, to i tak nie byłoby tego seksu codziennie.
Przypuszczam też, że jakby się nie odzywał na ten temat, to autorka myślałaby, że jest ok i seks byłby nawet rzadziej niż raz na tydzień, bo wraz z rutyną, przy niskim libido pewnie i na taką częstotliwość przeszłaby chęć, bo zwyczajnie nie jest jej to bardzo potrzebne do dobrego związku. Problem w tym, że mąż źle do tematu podchodzi, jemu się wydaje, że libido to kwestia woli, a tak nie jest, myśli że jak postraszy kochankami, rozwodem to coś to zmieni. Przyburaczył bardzo.
![]() |
#137 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Mój mąż ma tendencje do fochów za brak seksu jak np ostatnio gdzie nie kochaliśmy się 4 dni. Nie odzywa się do mnie, jest niemiły a jak przychodzi późny wieczór i idziemy spać to zaczyna się do mnie dobierać. No i wtedy najczęściej słyszę że nie ma bliskości bo nie ma seksu i wtedy najczęściej się zgadzam bo nie chce się kłócić, ale dla mnie to nie jest w ogóle satysfakcjonujące. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Jest dokładnie tak jak opisujesz. On ma pretensje że nie wychodzę w ogóle z inicjatywą. Jak on nie zaproponuje to ja najczęściej nie myśle o seksie w ogóle bo nie czuje takiej potrzeby i w sumie zapominam że może on czuje, ale myśle że jeśli nie inicjuje niczego to jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#139 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#141 | |
Przyczajenie
|
Rozwód o brak seksu w związku
Cytat:
Poniekąd przez to bo wyzywał mnie i obrażał jak nie chciałam się kochać. Ogólnie miał problemy z agresją. Bardzo zle to wspominam i myśle że to się odbiło na mnie w pewien sposób bo nie potrafię o tym nawet opowiadać bo chce mi się płakać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
To nie Twoja wina, absolutnie, może jedynie to, że obiecywałaś zmiany w tym względzie.
![]() |
![]() |
#143 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;85869432]To nad czym ty się zastanawiasz? Czekasz aż facet cię zatłucze w przypływie frustracji, że nie chcesz rozłożyć nóg? Miałabym gdzieś co sobie pomyśli rodzina, a sprawę kredytu da się na pewno rozwiązać polubownie. Kompletnie wam nie po drodze. Ten związek jest krzywdzący dla obu stron
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To co napisałam wcześniej dotyczy mojego byłego, mąż mnie nie wyzywa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#146 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
po drugiej stronie szafy
|
I Ty się pytasz czy terapia ma sens?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
po drugiej stronie szafy
|
Wiem. Piszę w kontekście jej samej. Nieprzepracowany poprzedni związek daje jej w kość do dziś. Stąd pewnie obiecywanie poprawy w kwestii seksu, stąd też mogą (choć wiadomo, nie muszą) być problemy z libido.
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.