![]() |
#121 | |
.
|
Dot.: podtrzymajcie na duchu- moj chlopak przestal sie odzywac..
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Tu chodzi o to czy facetowi zalezy wystarczajaco zeby wczuc sie w uczucia autorki. Czy on o niej mysli? Czy zalezy mu na jej komforcie? Napisanie sms z pytaniem jak leci, co slychac, mysle o tobie...to 30 sekund. To nie chodzi o to, jak bardzo autor jest zajety. Tu chodzi o t, jakie miejsce zajmuje w jego zyciu.
Raczej niskie skoro przez caly weekend nie pomyslal zeby zapytac co u niej, przez minute pogadac przez telefon. Bliskosci, milosci sie nie wymusi. To sie czuje albo nie. Tutaj tego nie ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą, czemu się tu dziwić - gdy wchodzi się do branży lekarsko/prawniczo/urzędniczo/nauczycielskiej największy kontakt ma się z osobami, które wykonują ten sam zawód, więc nietrudno o małżeństwo z osobą z tej samej grupy zawodowej. Tu w wątku jest klasyczny przypadek niedopasowania. partnerów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() A dawanie kluczy do mieszkania to dla wielu nie jest nic takiego. Przecież go dziewczyna nie okradnie, a jak nawet spotyka się z kilkoma, to może nie u siebie. Najwyraźniej nie było to problemem, skoro to zrobił. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wybaczyła raz coś takiego. Może rzeczywiście coś się wydarzyło. Ale jeśli się to będzie powtarzać, to znaczy że facet Cię olewa, autorko. Jak pisałam wyżej, moja mama nie operuje, ale odbiera czasem porody i zawsze, ale to zawsze jest w kontakcie. Nie skreśliłabym, bo ktoś zniknął na parę dni. Czasem tak się może zdarzyć. Samej mi się zdarzyło mieć gorszy czas. Ale to ma być wyjątkowa jednorazowa sytuacja a nie reguła.
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Czy to było mydlenie oczu, czy taki tryb życia, dla mnie taki układ odpada. Nie wierzę, że można nie mieć czasu na krótkiego smsa, no i nie wyobrażam sobie związku, w którym możemy mieć kontakt raz na jakiś czas. A o zakładaniu rodziny, rodzeniu dzieci już w ogóle nie ma mowy. Taki związek jest dla tzw. 2 wolnych ptaków. Niby jesteśmy razem, ale jednak osobno. Lekarzy specjalistów jest coraz mniej i sytuacja raczej szybko się nie zmieni, więc Wasza sytuacja chyba też nie. Zastanów się, czy taka relacja Ci na dłuższą metę odpowiada plus jakie masz plany na przyszłość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
dla mnie to ze nie znajduje czasu zeby do niej napisac w ciagu kilku dni swiadczy tylko o jednym ,nie jest ona nikm waznym dla niego,definitywnie nie tak waznym jak on dla niej
nawet jakby pracowal24/7 to chyba idzie sie wysrac w tym czasie moze napisac 1 smsa ze sie odezwie pozniej jak bedzie mial czas i ze przeprasza tu byla i jest gleboka olewka bo wie ze ma ja pod kapciem i jak jej sie nie podoba to moze spadac plakac nie bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;85879778]dla mnie to ze nie znajduje czasu zeby do niej napisac w ciagu kilku dni swiadczy tylko o jednym ,nie jest ona nikm waznym dla niego,definitywnie nie tak waznym jak on dla niej
nawet jakby pracowal24/7 to chyba idzie sie wysrac w tym czasie moze napisac 1 smsa ze sie odezwie pozniej jak bedzie mial czas i ze przeprasza tu byla i jest gleboka olewka bo wie ze ma ja pod kapciem i jak jej sie nie podoba to moze spadac plakac nie bedzie[/QUOTE]Serio, można kogoś kochać i nie odzywać się parę dni. Też nie przesadzajmy. Ten facet zachowywał się spoko przez długi czas. Miał jedną wpadkę. Może wielu pacjentów mu zmarło i miał doła. Zdarza się. Zwłaszcza u młodego chirurga. A wy od razu robicie z niego potwora, który ma wywalone. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
ja nie mowie o gadaniu godzinami,moj maz tez ma bardzo absorbujaca prace,czasami zadzwonie i nie odbierze albo nie odpisuje na smsa przez kilka godzin ale jak tylko ma chwile przerwy to oddzwoni albo napisze
nie wierze ze osoba naprawde zaangazowana w zwiazek nie znajdzie 30s zeby napisac czy zadzwonic jak ma takie doly ze przez 3 dni sie nie odzywa bo cos sie w pracy stalo to moze to nie jest praca dla niego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
To by jej o tym powiedział, to akurat byłoby najbardziej zrozumiałe i nie jest niczym wstydliwym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie twierdzę, że to spoko, nieważne co autorka by nie pisała. Ale to też nie jest koniec świata, o ile zdarzyło się raz. Ale oskarżanie go o kochankę? Przecież gdyby chciał ukryć kochankę, to by napisał SMS z telefonu, że żyje, ale dużo pracuje" i po wysłaniu od razu to wykasował i tyle. Naprawdę, najgorszy pomysł na ukrycie romansu na świecie, po prostu zniknąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;85879900] nie wierze ze osoba naprawde zaangazowana w zwiazek nie znajdzie 30s zeby napisac czy zadzwonic jak ma takie doly ze przez 3 dni sie nie odzywa bo cos sie w pracy stalo to moze to nie jest praca dla niego?[/QUOTE] To uwierz, bo ja tak miewam. Co prawda po pierwszym poszukiwaniu przez przyjaciółki nauczyłam się ostrzegac bliskich, ale tak mam. Jadę na przykład do rodziców, których nie ma w domu i nie odzywam się przez parę dni. To się da zrobić, tylko trzeba z głową. I wcale nie jest tak, że nie kocham partnera, bo potrzebuje odpoczynku w swoim introwertycznym świecie. Dzieje się to bardzo rzadko, ale kiedy jestem naprawdę bardzo zmęczona, to jest mi to potrzebne. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
Ale nic, czego nie da się naprawić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
widzisz ja tez nie wisze na telefonie do rodzicow czy wydzwaniam do swoich dzieci 5 razy na godzine
czasami nie rozmawiam z rodzicami przez 2 tygodnie czasami dzwonie 3 razy w tygodniu zalezy co sie dzieje ale co innego gadac z rodzicami czy doroslym dzieckiem ktore jest juz samodzielne ma swoje zycie a co innego z twoim partnerem zyciowym kiedy bliska ci osoba sie o ciebie martwi bo sie umawialiscie na cos a ty nie odpisujesz,nie dajesz znaku zycia to okazujesz lekcewazenie i brak szacunku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;85880230]widzisz ja tez nie wisze na telefonie do rodzicow czy wydzwaniam do swoich dzieci 5 razy na godzine
czasami nie rozmawiam z rodzicami przez 2 tygodnie czasami dzwonie 3 razy w tygodniu zalezy co sie dzieje ale co innego gadac z rodzicami czy doroslym dzieckiem ktore jest juz samodzielne ma swoje zycie a co innego z twoim partnerem zyciowym kiedy bliska ci osoba sie o ciebie martwi bo sie umawialiscie na cos a ty nie odpisujesz,nie dajesz znaku zycia to okazujesz lekcewazenie i brak szacunku[/QUOTE]Dziękuję, że napisałaś to, co ja w postach powyżej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmarł mu pacjent na stole i chłopak zapił w trupa. A sory za pytanie, ale nie czytałam uważnie całego wątku, a telefonu też nie odbiera? Może normalnie zadzwonić i zapytać, co się stało lub o co kaman, bo nie wiadomo czy przyjeżdżać w piątek wieczorem, czy sobie już odpuścić?
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Apropo kluczy - też kiedyś takowe otrzymałam. Pan jednakże nie spodziewał się, że je wykorzystam. Nie, nie przyłapałam go na gorącym uczynku. Pokój był pusty lecz pozostał telefon, który postanowiłam przetrzepać. Nie ufałam mu już od jakiegoś czasu, dlatego postąpiłam jak postąpiłam. Zobaczyłam słodkie sms-y. To wystarczyło... Zanim zostawiłam mu pisemną wiadomość, że o wszystkim wiem, Pan wszedł. Mina bezcenna. Naprawdę nie wiem czego się spodziewał.
Jak dla mnie ofiarowanie kluczy faktycznie może być próbą wzbudzenia zaufania, ale nie każdy taki jest. Pytanie, czy taki jest facet Autorki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Dał znać, że przeprasza i czeka na nią w piątek czy jakoś tak.
![]() |
#138 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czy ma kogoś innego to już tylko on wie, pełna zgoda, że mógłby również dobrze szybciutko pisać eski i autorki czujność by spała głęboko. Ale już tak nie demonizujmy żadnego zawodu, może poza marynarzami poza kompletnym zasięgiem ![]() ![]() ![]() Tak jak osoby z wysokim libido jakoś znajdą czas na seks częsciej niż osoby z niskim. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-09-18 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Autorka ponoć☠dzwoniła, nie odebrał.
Cytat:
![]() |
![]() |
#140 |
BAN stały
|
Nie wierzę że facet nie przysiądzie w ciągu dnia na chwilę i choćby przy kanapce nie przeczyta czegoś w necie, i dobrze, ale gdyby chciał to by się odezwał.
Nie wiem ile ten człowiek ma lat ale nie sądze, że 15 żeby mu się zdawało że jest jakimś od razu niezdartym bogiem, a jak się nie ma totalnie żadnej odskoczni tylko harówa od otwarcia do zamknięcia powiek, choćby tyci tyci work life balance ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-09-18 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Pan sie nie odzywa tak, pewnie pogadamy jak wroce.
Dziewczyny tak sobie mysle, ze on naprawde mogl czuc sie zmeczony bo ostatnio kiedy mial wolne to gdzies bylismy i tak jezdzilismy 500-700km na 2-3 dni, wracalismy w nocy a on np nastepnego dnia szedl na dyzur, albo z jednego dyzuru wychodzil i jechal do mnie wieczorem zeby wstac o 5 i pojechac znowu do szpitala. Mielismy takie ze 2 miesiace ostatnio bo sobie zalozylismy ze fajnie wykorzystamy lato. Moze naprawde juz nie wytrzymal, ja nie pamietam kiedy tak naprawd eon sie wysypial. Forma pozostaje wiele do zyczenia i nadal jestem bardzo zdenerwowana. Wiadomo, ze moje czarnowictwo mowi mi tez ze przyjade a on mi powie nara..niechce sie nakrecac bo naprawde juz przez ta sytuacje spac niemoge Nigdy sie nie zdarzylo, zeby tyle sie nie odzywal, mnie tylko sie zdarzylo ze rozbilam telefon i sie nie odzywalam kilka godzin to poruszyl niebo i ziemie zeby mnie znalezc, a na koniec do mnie przyjechal jak skonczyl prace nastepnego poranka zanim poszlam do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem co postanowiłas, czy po delegacji pojedziesz do jego mieszkania?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
juz Cie pytalam czy roboczo zakladajac ze to kwestia zmeczenia nie uwazasz ze po prostu nie pasujecie do siebie stylem życia, potrzebami itd. nie odpowiedzialas |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
BAN stały
|
Olał cię po całości i o czym tu dyskutować.
Olej go też. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kopnęłabym go w d... bez zastanowienia. Co za typ. Nie każdy lekarz pracuje ponad normę, sorry, ale tylko ludzie którzy mają problem ze sobą tak robią ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Poza tym, że Cię ewidentnie olał, i nie zależy mu na Tobie, to w dodatku jest pracoholikiem. Po co Ci taki koleś? ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() Jeśli zapił fakt, że coś mu nie wyszło w pracy, to zdecydowanie się do tej pracy nie nadaje. I jest kandydatem na alkoholika w najbliższym czasie. W ogóle, to jest abstrakcyjna interpretacja. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny filmik:
https://youtu.be/0Hm4kmZMRAY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś nie wiedziała, średni pracownik służby zdrowia ma ze trzy etaty, od chirurga po pielęgniarkę.
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.