![]() |
#121 | |
mad lad
|
Dot.: Polskie miasta
Poka.
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
mad lad
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Ale tak porządnie to zyskuje dopiero przy bliższym spojrzeniu! Ten klinkier, te okna z PCV, te tynki, to ogrodzenie z Castoramy, te dachy, te chorągiewki blaszane, ten detal!
![]() Szlochałam jak oglądałam.poznan-30-1.jpeg8543e660-8ca6-11e3-91d7-0025b511229e.jpeg Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | ||
mad lad
|
Cytat:
![]() Ale zamko-blok mnie zaintrygował, tym bardziej, że w okolicy chyba więcej budynków dzieli podobny styl (wnioskuję po tym niższym bloczku, który też ma jakieś dziwne "wieże" ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez OldWorldBlues Czas edycji: 2018-09-26 o 11:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Tak. Bo tam kiedyś był zamek, ale został zburzony. No i Poznań tęsknił i chciał go odzyskać. I odzyskał
![]() Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
BAN stały
|
Osobiście mieszkałam lub pomieszkiwałam w zaledwie pięciu miastach. Pierwsze było małe miasto w Świętokrzyskiem, które obiektywnie jest całkiem ładne, ale którego szczerze nie cierpię. Nad tym miastem unosił się jakiś marazm.
Pomieszkiwałam w jednym z większych miast norweskich i też go nie cierpię. Obiektywnie jest ładne, zielono, fiordy, ale mnie ten kraj i jego mentalność nie leżą. Dla mnie to taka ładna klatka. Mieszkałam w Katowicach i też było tak sobie. Śląsk ładny nie jest i niestety jest tam wiele miejsc, w które bałabym się zapuszczać. Ale najbardziej dojechało mnie powietrze, wróciły mi wszystkie alergiczne problemy zdrowotne. Kraków mnie zawiódł, za dużo się po nim spodziewałam, a okazał się takim zwyklaczkiem. Z dotychczas zamieszkałych najbardziej lubię Warszawę. I jej ładne części, i brzydkie. Lubię tutejszy klimat. Jak widać rzecz jest dla mnie subiektywna. Potrafię dostrzec urodę w brzydocie, ale i brzydotę w urodzie. Miasto musi mieć to coś. Z odwiedzonych turystycznie większość polskich miast mi się podobała: Trójmiast, Wrocław, Lublin, Rzeszów, Białystok, Toruń, Jelenia Góra. Tylko od kilku mnie odrzuca (od Sosnowca, Wałbrzycha, Kielc i Radomia). Z zagranicznych najbardziej spodobały mi się miasta włoskie i chińskie. Lubię ten ruch i harmider, nawet jak leży trochę śmieci. Ogólnie nie uważam, żeby polskie miasta byłe ładniejsze lub brzydsze od innych europejskich. No może są tylko ładniejsze od tych miast trzeciego świata, bo nie mamy slumsów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.