![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: O raku bez strachu
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Jaka wiara zabrania takiej operacji? I czemu?
To nie jest zaczepne pytanie, pytam, bo serio nie wiem.
![]() |
![]() |
#123 | |
Animal Liberation
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Komplikatorka
|
Cytat:
Analizujesz wyniki badań - widziałaś je ? Cytat:
![]() Warto zdrowo się odżywiać dla własnego zdrowia i samopoczucia, ale nie mówmy, że dietą można wyleczyć... zapobiegać - pewnie tak, ale nie wyleczyć...
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Twoje torbiele mogły się wchłonąć samoistnie, niezależnie od diety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Ojej przeciez wystarczy, ze guz sie nie powieksza, to powiedza, ze nie postępuje.
Po co sie czepiac, u jednych bedzie tak , u jednych inaczej. Przeciez nikt tu nie pisze, zeby sie nie badać i leczyć ![]() Jezeli czlowiek chce tak i jemu to pomaga, bo przede wszystkim siła w psychice, to nie doszukujmy sie szarlatanów i innych . Co do torbieli to podobno olej z wiesiołka na te w piersiach jest dobry.
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Ponieważ pisanie, że dieta leczy guzy jest SZKODLIWE.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Nikt tak nie napisał tutaj
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ale te posty o diecie i jej wplywie na raka mozna tak interpretować.
Dieta spowolniła chorobę, dzięki diecie wchłonęły się torbiele, dzięki diecie zmniejszył się guz... no dla mnie ciąg skojarzeń jest jeden.
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
Cyt.: "A kobieta z guzem piersi stosowala diete i tak jej się zmniejszył jak po naswietlaniach ."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede wszystkim nowotwory są rozne , a pisalysmy o guzach w piersi i tyle ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86238557]Cyt.: "A kobieta z guzem piersi stosowala diete i tak jej się zmniejszył jak po naswietlaniach ."[/QUOTE] i gdzie tu napisane : dieta leczy guza ? Zmniejszyc nie rowna sie wyleczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Ja to odczytałam tak, że dieta ma takie efekty jak naświetlania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2018-12-12 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
@lulka Bo ta kobieta pewnie nie ma raka.
![]() Mnie to zastanawia, jak mądre mamy społeczeństwo, skoro byle bzdura dla kogoś jest prawdą objawioną i stawia to w jednym zdaniu ze skutecznym, naukowo potwierdzonym leczeniem i jeszcze udaje hehehehe że to nie jest tożsame z leczeniem. "Tylko taka rada". No nie, może ktoś ma taki styl życia, taką ma strategię (!). I tych setek bzdur wypiswanych przez tą samą osobę nawet szkoda komentować. Ja też mam "guza" w jednej piersi, nic z nim nie robię, chodzę sobie normalnie, nic się z tym nie dzieje, może się nawet zmniejszył, a diety nie stosuję, religia pozwoliłaby na ingerencję. Luz. @Linka25 a kogo w ogóle obchodzi, co jakaś bzdurna, wyssana z dupy teoria, może spowodować w głowie osoby chorej... Po co komuś jakakolwiek empatia, szczególnie w przypadku takiej choroby. Mnie przeraża to, że jest tyle osób chorych, rozwalonych po całej Polsce, bez wsparcia emocjonalnego w tak strasznej historii, z naciskiem na w/w fantastyczne strategie. Już o średnim dostępie do medycyny nie wspomnę. Szczerze? Ja bym się nie wytrzymała. Cały czas myślę, jak takim osobom pomóc i nie znajduję żadnego rozwiązania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Forum plotkowe, nie jakies medyczne ![]() Przyklady z zycia sie podaje, bo AUTORKA o to poprosiła, więc zgryźliwości i ironicznie gadanie chyba tu jest naprawde nie na miejscu ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Komplikatorka
|
Przykłady z życia w sensie " mojej cioci kuzynki sąsiadki przyjaciółki córka jadła x i guz jej się zmniejszył" czy "moja znajoma zamiast radio miała dietę i pomogło" ?
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
Rzeczywiście, nie doczytałam pierwszego postu
![]() Chociaż widzę lekką różnicę w profilaktyce i ew. życiu po diagnozie, dawaniu rad w takich sytuacjach. Może nawet kolosalną. Autorko wątku, mój lekarz uznaje, że najzdrowsza jest dieta śródziemnomorska i jestem podobnego zdania. Nie wierzę natomiast we wszystkie unikanie tych strasznych składników. Prawda jest taka, że nie da się określić przyczyny w wielu przypadkach, a nawet jeśli znamy jakiś konkretny fakt (np. posiadanie zmutowanego genu) to i tak właściwie nie da sie stwierdzić, dlaczego u danej osoby się rozwinął, a u jakiegoś procenta się nie rozwinął rak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam piersi mastiopatyczne, wiec mam w nich notorycznie jakieś torbiele (czyli guzy). One żyją własnym życiem, pojawiają się i znikają, czasami są tak duże, ze można je porównać wielkością do średniego kasztana. Takie wchłaniają się nawet do 3 miesięcy z tego co zaobserwowałam. I wchłaniają się, mimo ze nie stosuje żadnej diety ograniczającej jakiekolwiek węglowodany. To jest kwestii gospodarki hormonalnej organizmu. Takie zmiany, określane właśnie mianem torbieli, nie są zmianami nowotworowymi!!!Nie należy mylić tych pojęć. A może właśnie z tego biorą się koncepcje leczenia raka dietami itp. ![]() ![]() O dietach. Weganie i wegetarianie, są bardziej narażeni na zachorowanie na nowotwór jelita grubego, niż mięsożercy. Prawdopodobnie to z powodu dużej ilości błonnika w diecie, ale nie znalazłam jednoznacznie określonych przyczyn. Tak że tyle o dietach dobrych na raka :/
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2018-12-12 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Tylko lekarze tez nieraz nie dopatruja sie, ze to wcale nie torbiele i tak kaza łazic z nia z pol roku kolejne, a ona jednak nie zniknela
Ja po prostu po jednym badaniu piersi u mojej ginekolog, ktora nic nie wiedziala, zaczelam chodzic juz co pol roku do onkologa chirurga na usg piersi To samo biopsje, podobno moze byc pobrany material, ze nie pobral akurat zlej komorki, bo to tak mala ilośc, ze i tak najlepiej to wyciąc i zbadac i wtedy jestesmy pewne. A lekarze czesto mowia, a to zobaczymy za pol roku. Wiec czesto gesto tak jest, ze trzeba naprawde trafic do dobrego specjalisty i samemu tez zadecydowac co robic dalej, czy wycinac i miec spokoj czy sie z tym bujac, a potem płakać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Torbiele nie są nowotworami łagodnymi? Ciekawe, ja wiem, że każdy nowy twór czy torbiel, włókniak, chrzęstniak to nowotwór. Edytowane przez ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 Czas edycji: 2018-12-12 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
No tak najelpiej nic nie robic, tylko modlic sie o dobre geny, bo reszta to o kant tyłka rozbic
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Groszku, ale wiesz, ze takie torbiele np. w piersi mogą sobie "odrastac"? I mozesz je tak wycinac bez konca? A zaden z nich moze nie byc zlosliwy.
![]() |
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
Cava masz rację, właśnie stąd to się bierze. Mam nadzieję, że jesteś pod opieką dobrego specjalisty.
Torbiel jest nowotworem (dosłownie nowym tworem w organie), ale to zmiana o charakterze łagodnym. Natomiast są nowotwory złośliwe, czyli raki. Wiele osób nie ma pojęcia, czym się różni torbiel/gruczolakokwłókniak od raka, wszystko jest potocznie guzem i stąd te historie. Dlatego wątpię, że znajoma autorki wątku ma raka, a nie właśnie torbiel. Jako że śledzę różne miejsca to widzę, jak szkodliwe jest takie pisanie o nie-leczeniu (i nawet nie namawianie na cokolwiek, tylko stawianie właśnie w jednym zdaniu z potwierdzonymi naukowo metodami leczenia), ale właśnie cudownych dietach. Gdyby to było takie łatwe albo rzeczywiście efektywnie pomagało, to na konkretne diety lekarze namawialiby pacjentów. To samo właśnie w szpitalach, gdyby brak pszenicy w diecie miał tak ważne znaczenie i realny wpływ na rokowanie pacjenta, to nikt by go nie "truł", bezwzględnie jak ktoś rozwija sobie w głowie historię o oszczędzaniu na żarciu w placówkach medycznych. Teraz na topie, obok popularnych wlewek, jest stosowanie opioidów w końskich dawkach (a konkretnie jednego, nie będę robić takeij reklamy). Te "rekomendacje" padają nawet w przypadku osób terminalnie chorych, w bardzo złym stanie ogólnym. Koszmar. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- [1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;86238888]Torbiele nie są nowotworami łagodnymi?[/QUOTE] Są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Torbieli sie nie wycina, dobry lekarz widzi, ze to torbiel. Dobry lekarz po prostu ja odsysa. Jak sie nie odsysa, to robi biopsje, z ktorej nic nie wynika, to lepiej wyciąc i potem sie roznie okazuje, ale najczesciej to gruczolako-wlokniaki .
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2018-12-12 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;86238908]
Torbiel jest nowotworem (dosłownie nowym tworem w organie), ale to zmiana o charakterze łagodnym. Natomiast są nowotwory złośliwe, czyli raki. [/QUOTE] Nowotwory, w tym raki, mogą być złośliwe lub nie. Raki to nowotwory pochodzące z nabłonków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet sobie nie wyobrażam masakry jaką bym miała na piersiach, jakby mi zaczęli odsysać, nawet tylko te większe torbiele. Już prędzej od tego bym dostała raka, i nie pisze tego złośliwie, tylko nadmierne drażnienie tkanek tez jest przyczyną ich zwiększonego ryzyka zrakowacenia. :/ U mnie takie torbiele powstają przy praktycznie _KAŻDYM_ końcu cyklu miesięcznego. Co miesiąc, chyba ze akurat było małe wahniecie hormonalne. Chodzę na USG co około 3 miesiące, w to samo miejsce gdzie mają dokumentację z poprzednich i mogą sobie porównać, nawet jeśli zmienia się czasami radiolog tam pracujący. Z powodu zachorowania na złośliwego raka piersi mojej mamy, planuje jakoś w najbliższe lato, wykonać badania na mutację genów BRCA1 i BRCA2 sobie i córkom. Co wyjdzie, to się zobaczy co robić. Czy umieram ze strachu? O dziwo, kiedy zagrozenie stało się realne, przestałam sobie wyszukiwac chorób sama i umierac ze stresu od każdego wymacanego węzła chłonnego czy nowego pieprzyka. Osobiście uważam, ze to co nas obecnie wpędza w choroby i zabija, to głównie stres. A ten potrafimy sobie wygenerować sami w potężnych ilościach, myśląc za dużo. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.