![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: korzystala ktoras z was ze sponsora?
Cytat:
![]() ![]() Take it easy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
No tutaj to ewidentny "sponsoring z gadzetami", że się tak wyrażę
![]() I żeby było śmieszniej, jej to nie przeszkadza. A wręcz jest zachwycona, kiedy może pokazać nowy tusz Chanel... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Mój dobry Przyjaciel, człowiek wiekowy i zmęczony życiem (Hi Cartman
![]() ![]() Sam, uważam, że chodzenie do burdeli za obciachową sprawę i niegodną faceta, no ale jak już będe miał sixtyfour i pierwszy milion nastukany na OFE to może zmienie zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Ale po co zagladać komus gacie za przeproszeniem :/ chce to robi nie chce to nie (co innego jak jest zmuszany) Ja nie mam nic przeciwko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Prostytucja, prostytucja....bardzo mocne slowa. A co pomyslicie, gdy przypomni wam sie "Niemoralna propozycja" z Demi Moore? (teraz zdaje sie jest podobny film z monica belucci)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() monyczkaaa hmmm jak dla mnie to to nie jest usprawiedliwienie. Przeciez w pracy też są czasem jakies sekretarki, pracownice itd, które pracują tyle co oni i też szukają kogoś, kto dostosuje się do ich ciągłej nieobecności. Natomiast druga część wyjaśnienia (nie muszą się przed nikim tłumaczyć) świadczy raczej o braku dojrzałości emocjonalnej. Facet widać nie jest gotowy na poważny związek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie dziewczyna stojaca pod dworcem sprzedajaca sie za 50 zl a taka wlasnie "demi moore" to dwie rozne rzeczy. Sama nie wiem co bym zrobila gdyby Robert Redford zaproponowal mi za pojscie z nim do lozka milion dolarow ![]() ![]() A tak btw - znam tez dziewczyne, ktora sluzy jako "panienka do towarzystwa" dla bogatych biznesmenow zza granicy. Chodzi z nimi na kolacje, sluzobwe spotkania po godzinach, na "nieoficjalne" bankiety. Dostaje naprawde DUZO kasy za taki jeden wieczor (czasem towarzyszy takiemu facetowi przez caly jego pobyt w Pl). Jest wyksztalcona mloda i sliczna dziewczyna, zna 3 jezyki obce. NIE CHODZI z tymi mezczyznami do lozka(co nie oznacza, ze oczywiscie takich propozycji nie dostaje), nie ma mowy nawet o obsciskiwaniu czy calowaniu - pelni w sumie malo ambitna funkcje pieknego dodatku, ktory przy tym umie sie madrze wypowiedziec w waznych kwestiach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja nie potępiam ani jednej, ani drugiej, wybrały taki sposób na życie to ich sprawa. Natomiast nie zgadzam sie na zacieranie "sponsoringiem" faktu prostytucji. Sponsoring jest wtedy, jak sponsor dziewczynie zapłaci za wyniki w nauce, sporcie, osiągnięcia artystyczne. Ja nawet mam koncepcję skąd się ten "sponsoring" wziął. Z konkursów piękności. Facet refundował koszty kiecek, zabiegów upiększajacych itp., a w zamian chciał tylko "towarzystwa" misski. No i zatarła sie różnica między sponsorem faktycznym, a klientem ![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Różnicy międzu sponsoringiem a prostytucją nie widzę. Chirurg wycinający wyrostki robaczkowe pacjentom szpitala rejonowego w Rypinie nazywany jest chirurgiem, tak samo jak chirurg naczyniowy z Nowego Yorku. Skala tego co robią i skala ich zarobków różna ale zajęcie pozostaje to samo. Chirurg jest chirurgiem a prostytutka prostytutką. Szkoda, że neutralne morlanie słowo "sponsoring" jest używane przez prostytutki do maskowania swojego zajęcia. Co na to sportowcy, artyści? Niedługo dojdzie do tego, że nie będą mogli powiedzieć "mój sponsor", bo wszyscy będą ich podejrzewać o świadczenie usług seksualnych w zamian za korzyści materialne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Nie byłam i nie zamierzam, ale uważam że jeśli ktoś chce to niech tak robi. Każdy ma swoje życie i prawo wyboru. A ogólnie to zgadzam się też z tym co napisała aeterna.
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha i uprzedzam pytania - nie wiem, jaka jest "granica cenowa", przytoczylam przyklad "niemoralnej propozycji" bo milion dolarow jest dla mnie czyms totalnie abstrakcyjnym, i mysle, ze latwo jest mowic nie kiedy chodzi o 1500 zl, ale trudniej odmowic gdyby chodzilo o ten "milion". Oczywiscie nie chce tu uogolniac, to tylko moje male osobiste spostrzezenie w tej sprawie. Oczywiscie, ze to niczego i nikogo nie usprawiedliwia - tak samo jak nie usprawiedliwiaja motywy dla ktorych sie to robi. Jednak ja, osobiscie, mialabym wiecej zrozumienia dla tej, ktora to zrobila za wieksza kase - nie mowie ze to akceptuje, nadal jest to dla mnie prostytucja, ale tak jak nie rozumiem dziewczyn ktore robia to codziennie za 100 z 10 kolesiami, tak wykazuje tolerancje dla zachowania takiego jak np. w niemoralnej propozycji ![]() ![]() a co do Twojej koncepcji nt sponsoringu - calkiem niezla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/f53/moze-s...0/#post2177441
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Rozpoczynam ciekawy temat! Kasia Cichopek ma nową fryzurę i poobgadujmy ją jak wizażystki" ![]() ![]() ![]() Ma chyba jakieś problemy biedak ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
aaaa....nie komentuje...ale coś opowiem. Mam jedną koleżankę, bardzo miłą dziewczynę, miss, modelka itd. tylko troszke głupiutka, no i mimo iż nie jest biedna, zaczeła się umawiać ze starszymi panami, nie uznaje tego- ale w sumie jej sprawa. Tylko ona się przez ten fakt bardzo zaczeła zmieniać, mimo iż zarzeka się że nie, ona się z nimi tylko przzyjaźni (taaak ona:19 lat, on 52 lata), nikomu nic nie opowiada a wszyscy jakoś intuicyjnie, stracili do niej szacunek. Ludzie uważają ją za.... no właśnie. Druga znajoma, sypia ze starszymi i wcale się z tym nie kryje, kasy chyba nie bierze, ale dostaje różne prezenty. Ja nie kożystałam ze sponsoringu i nie zamierzam, mi to głupio czasem jak facet za mnie rachunek płaci ;/
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Przerażające jest to ,że te dziewczyny nie widzą nic złego w prostytucji.A przecież fakt,że nazywają ją sponsoringiem,niczego nie zmienia - one po prostu zostają dziwkami.
Czy jeżeli nazwiemy np.kradzież - pożyczaniem, to przestanie ona być kradzieżą?
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1500 to on powinien Ci wierszy pisać, 1500 róż w koszu powinno czekać przed drzwiami Twego domu nim sie obudzisz. 1500 razy mówić powinien, żeś jedyna i najważniejsza. 1500 razy że umiera ze szczęścia, że Cię poznał.... a on?? zagubiony i niedojrzały facet, szkoda czasu na takich, bo co masz go niańczyć?? Jeżeli koniecznie musisz podawać jakiś numer telefonu takim panom, to proponuje do jakiegoś dobrego psychologa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aeterna napisala solidny, obiektywny, madry post, ktory (mniemam) mial na celu skuteczne"uswiadomienie" niezdecydowanej autorki watku. (?) ![]()
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Nie i nie mam najmniejszego zamiaru.
Jakieś półtora roku temu podszedł do mnie facet na przystanku i zapytał, czy szukam pracy. Mówię - nie. "A sponsora?" Odpowiedziałam, że też nie bardzo. Przeprosił i odszedł. A ja się poczułam... Ble. Zwłaszcza, że wyglądam na młodszą, niż jestem. I widzę w tym sposobie zarobku wielkie niebezpieczeństwo dla rzeszy młodziutkich dziewczynek. Bo dzisiaj należy, wypada mieć to, to i tamto, wyglądać tak i tak... Na wszystko trzeba kasy. Legalnej pracy dla 15-16 latek brak. A rodziców nie zawsze stać na spełnianie zachcianek córek. I wtedy co? Mądre dziewczę odmówi. A te niedojrzałe? W świecie, w którym seks jest towarem, kartą przetargową? Takie dziewczęta nie będą miały szansy mądrze dojrzeć do pewnych decyzji, bo tą jedną, głupią, za młodu, mogą sobie spieprzyć życie... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
wg mnie sponsoring to zwykle ekhm ...restwo tylko sie elegancko nazywa nie ma co owijac w bawelne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do textu jednej pani ze kazdy ma swoja cene ..co za bzdura ja np nie mam.dobrze mi sie zyje,nie jestem materialistka wiec nie marze zeby byc jak paris hilton i nie jest to moim celem zyciowym |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Prowokacja?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...16#post1870616 Moze zajmij się najpierw zdaniem matury http://www.wizaz.pl/forum/showthread...62#post2126962 No a potem rob co Ci sie podoba, mi to nie robi czy sobie zepsujesz zycie czy wręcz zrobisz sobie dobrze... Nigdy bym sie na cos takiego niezdecydowala z wiadomych powodow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po pierwsze robi co mu/jej się podoba po drugie pisze co mu/jej się podoba Więc może to tylko fikcja literacka te posty. ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Dama do towarzystwa (czyli "sponsoring" bez seksu) to dla mnie tez forma sprzedazy siebie. Nawet na cos takiego nigdy bym sie nie zdecydowala.
Wolalabym tyrac w Biedronce za 1000 zl niz spedzic jedna noc za 1 mln dolarow z jakims facetem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.