Spotkanie rodzinne u TŻ - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-04-06, 15:09   #121
Misia452
Zakorzenienie

Dot.: Spotkanie rodzinne u TŻ

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86678180]Podpowiedź: powiązanie jest w pierwszym poście tego wątku. Dokładnie tam gdzie piszesz, że sytuacja wyglądałaby inaczej, gdybyście byli zaręczeni.[/QUOTE]No właśnie. Czego w tym nie rozumiesz? Bo dla mnie to znaczy to samo co jest napisane. A wy wyjeżdżacie z wymuszaniem pierścionka no do głowy by mi to nie przyszlo w życiu,nawet gdybym gdzieś w innym wątku u kogoś to przeczytała. Macie jakieś ogromne ciśnienie na to czy co? Bo nie rozumiem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Wątek ma 13 stron i dalej to wałkujecie, mimo że napisałam, że nic takiego nie ma miejsca. Zaraz sama w to uwierze

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-06, 16:22   #122
Silesian Girl
Rozeznanie

Prosta logika: nie chcesz isc bo nie jestescie zareczeni.
Powiedzialas to facetowi?
Nie, bo sama probujesz sie przekonac ze nie liczysz na magiczny pierscien. A liczysz i podswiadomie szukasz sytuacji w ktorych facet moglby (w koncu) zrozumiec ze najwyzsza pora ubrudzic jedno kolano.

http://8-pietro.blogspot.com/

Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko
Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy

Zapraszam na pierwszego bloga
Silesian Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-06, 17:16   #123
133e0625674cbae259b1434db9f6b2eb057ff862_6556adfa91426
Konto usunięte

Najpierw piszesz, że Twoja obecność tam niepotrzebna, że przyszli teściowe siostry TŻ to dla Ciebie zupełnie obcy ludzie, a jak o królewnę oficjalnie mama zapytała, to już nagle taka chętna by iść? Śmiech na sali

133e0625674cbae259b1434db9f6b2eb057ff862_6556adfa91426 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-06, 17:20   #124
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silesian Girl Pokaż wiadomość
Prosta logika: nie chcesz isc bo nie jestescie zareczeni.
Powiedzialas to facetowi?
Nie, bo sama probujesz sie przekonac ze nie liczysz na magiczny pierscien. A liczysz i podswiadomie szukasz sytuacji w ktorych facet moglby (w koncu) zrozumiec ze najwyzsza pora ubrudzic jedno kolano.

Nie chciałam iść, bo nie wiedziałam czy mama TŻ sobie tego życzy

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

[1=133e0625674cbae259b1434 db9f6b2eb057ff862_6556adf a91426;86678543]Najpierw piszesz, że Twoja obecność tam niepotrzebna, że przyszli teściowe siostry TŻ to dla Ciebie zupełnie obcy ludzie, a jak o królewnę oficjalnie mama zapytała, to już nagle taka chętna by iść? Śmiech na sali

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Zawsze jestem chętna na to by tam jechać, bo lubię tam przebywać. Teraz była inna sytuacja, bo nie wiedziałam czy moja obecność będzie tam mile widziana. Pogadałam z TŻ, że jednak jego mama nie ma nic przeciwko i sama powiedziała żebym przyjechała, więc jadę z miłą chęcią. Jestem ostatnia osoba, która by księżniczkowała

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

I żadne "oficjalnie"- po prostu spytała TŻta czy będę, a on mi to przekazał

Stary 2019-04-06, 18:06   #125
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dziewczyny, przecież już problem rozwiązany Po co te docinki?
Stary 2019-04-06, 18:09   #126
julienn
Lady Secret

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość

I żadne "oficjalnie"- po prostu spytała TŻta czy będę, a on mi to przekazał
Się ciesz, że pytają i mają Ciebie na uwadze. Możliwe, że natrafiłaś na jakąś normalną rodzinę. Mnie osobiście rodzina tż nie zaprasza, nawet nie pytają, co u mnie i dlaczego mnie nie ma. Byłam kilka razy, jednakże przestałam jeździć. Z jednej strony odczuwam ulgę, że nie muszę się fatygować, ale z drugiej to przykre, że tak wszystko mają gdzieś. Dziwni ludzie...

Mojego tż nawet moje ciotki na imprezy zapraszają i pytają, czy się pojawi. Z drugiej strony cisza.
julienn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-06, 18:21   #127
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julienn Pokaż wiadomość
Się ciesz, że pytają i mają Ciebie na uwadze. Możliwe, że natrafiłaś na jakąś normalną rodzinę. Mnie osobiście rodzina tż nie zaprasza, nawet nie pytają, co u mnie i dlaczego mnie nie ma. Byłam kilka razy, jednakże przestałam jeździć. Z jednej strony odczuwam ulgę, że nie muszę się fatygować, ale z drugiej to przykre, że tak wszystko mają gdzieś. Dziwni ludzie...

Mojego tż nawet moje ciotki na imprezy zapraszają i pytają, czy się pojawi. Z drugiej strony cisza.
Bardzo mi przykro niektórzy ludzie tacy są, ale myślę, że nie ma się co przejmować! Jak powiedziałaś-dziwni ludzie. Ja za to jak jest jakaś okazja czy coś to bardzo się stresuje czy dobrze wypadne

Stary 2019-04-06, 18:47   #128
julienn
Lady Secret

Cytat:
Bardzo mi przykro niektórzy ludzie tacy są, ale myślę, że nie ma się co przejmować! Jak powiedziałaś-dziwni ludzie. Ja za to jak jest jakaś okazja czy coś to bardzo się stresuje czy dobrze wypadne

Przejmowałam się raz, przy pierwszej wizycie. Teraz nawet się cieszę, że mam spokój. Odpadają mi święta, nie muszę wybierać pomiędzy swoją a jego rodziną. Tż część świąt spędza z moją, a część ze swoją rodziną. Tak ustaliliśmy. Wie, że źle się tam czuję i nie ciągnie mnie na siłę.
Stary 2019-04-06, 19:02   #129
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Przejmowałam się raz, przy pierwszej wizycie. Teraz nawet się cieszę, że mam spokój. Odpadają mi święta, nie muszę wybierać pomiędzy swoją a jego rodziną. Tż część świąt spędza z moją, a część ze swoją rodziną. Tak ustaliliśmy. Wie, że źle się tam czuję i nie ciągnie mnie na siłę.
To oni nawet jak tam byłaś zachowywali się nie bardzo?

Stary 2019-04-06, 19:21   #130
julienn
Lady Secret

Cytat:
To oni nawet jak tam byłaś zachowywali się nie bardzo?

Nasze filozofie życiowe się rozmijają. Najgorzej czułam się w towarzystwie sióstr. Przepytywania, docinki szwagra (dla niego być może śmieszne, ale dla mnie irytujące). Nawet dziecko jednej z sióstr zachowywało się względem mnie nieodpowiednio, jak dla mnie jest zbyt przemądrzałe. Nie miałam z nimi o czym rozmawiać.
Stary 2019-04-06, 19:46   #131
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze filozofie życiowe się rozmijają. Najgorzej czułam się w towarzystwie sióstr. Przepytywania, docinki szwagra (dla niego być może śmieszne, ale dla mnie irytujące). Nawet dziecko jednej z sióstr zachowywało się względem mnie nieodpowiednio, jak dla mnie jest zbyt przemądrzałe. Nie miałam z nimi o czym rozmawiać.
Najgorzej jest wtedy kiedy ktoś cię wyśmiewa....i jak nie ma o czym gadać. Ci ludzie to chyba jakieś dno? Przepraszam, ale żeby tak traktować drugą połówkę TŻ? Nie każdy się musi lubić, ale szacunek zawsze obowiązuje. Dobrze, że tam nie jeździsz

Stary 2019-04-06, 20:06   #132
julienn
Lady Secret

Cytat:
Najgorzej jest wtedy kiedy ktoś cię wyśmiewa....i jak nie ma o czym gadać. Ci ludzie to chyba jakieś dno? Przepraszam, ale żeby tak traktować drugą połówkę TŻ? Nie każdy się musi lubić, ale szacunek zawsze obowiązuje. Dobrze, że tam nie jeździsz

Dnem to bym tego nie nazwała. Nie jest to żadna patologia. Po prostu, nie zdają sobie sprawy, że znając się praktycznie w ogóle, pewnych rzeczy się nie mówi. Może ma też na to wpływ różnica wieku (mój tż jest sporo młodszy od rodzeństwa). Myślą, że mając kilkanaście lat więcej na karku są mądrzejsi i mogą przedstawiać swoje wizje jako jedyne właściwe. Do rodziców nic nie mam. Mama jest bardzo serdeczna, ojciec też. Ale jako że na wszelkich rodzinnych spotkaniach są nietylko rodzice, to ja odpadam. W tym wszystkim dochodzą również różnice religijne i próby nakłaniania tż na zmianę wiary, czego nie akceptuję, bo dla mnie to herezje.
Stary 2019-04-06, 20:10   #133
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Dnem to bym tego nie nazwała. Nie jest to żadna patologia. Po prostu, nie zdają sobie sprawy, że znając się praktycznie w ogóle, pewnych rzeczy się nie mówi. Może ma też na to wpływ różnica wieku (mój tż jest sporo młodszy od rodzeństwa). Myślą, że mając kilkanaście lat więcej na karku są mądrzejsi i mogą przedstawiać swoje wizje jako jedyne właściwe. Do rodziców nic nie mam. Mama jest bardzo serdeczna, ojciec też. Ale jako że na wszelkich rodzinnych spotkaniach są nietylko rodzice, to ja odpadam. W tym wszystkim dochodzą również różnice religijne i próby nakłaniania tż na zmianę wiary, czego nie akceptuję, bo dla mnie to herezje.
Rozumiem. Przynajmniej rodzice są w porządku to nie ma aż takiej tragedii

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości