![]() |
#121 | |
Kocia i psia mama :)
|
Dot.: Mamy majowe 2019 - część V
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
Witam się w nowej części
![]() Postaram się nadrobić, ale nie obiecuję, że dam radę. Jestem już po dentyście: wypełniła mi ubytek i znalazła kolejny ![]() Nie spałam od 24 do 8. Miałam dwa skurcze plus jeden wielki ból w plecach, który mnie obudził i trzymał wiele godzin. Ledwo chodziłam, a do tego biegunka/wymioty. Żadna pozycja nie przynosiła ulgi, przeszło dopiero koło 11, więc się chwilę zdrzemnęłam. Mam stracha. Walczyłam w nocy ze sobą czy dzwonić po pogotowie czy nie. Jadę sprawdzić czy mi się tam nic nie skraca lub nie otwiera. Dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że tylko na panice się skończy. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Dostojna peema.
|
Ach, roboty domowe w wykonaniu tż to temat rzeka widzę
![]() Nie wiem, czy Wam pisałam, ale udało mi się umówić na rzęsy na 19 kwietnia ![]() ![]()
#124 |
Rozeznanie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86693164]Witam się w nowej części
![]() Postaram się nadrobić, ale nie obiecuję, że dam radę. Jestem już po dentyście: wypełniła mi ubytek i znalazła kolejny ![]() Nie spałam od 24 do 8. Miałam dwa skurcze plus jeden wielki ból w plecach, który mnie obudził i trzymał wiele godzin. Ledwo chodziłam, a do tego biegunka/wymioty. Żadna pozycja nie przynosiła ulgi, przeszło dopiero koło 11, więc się chwilę zdrzemnęłam. Mam stracha. Walczyłam w nocy ze sobą czy dzwonić po pogotowie czy nie. Jadę sprawdzić czy mi się tam nic nie skraca lub nie otwiera. Dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że tylko na panice się skończy.[/QUOTE]Ooo, to trzymam kciuki! Ja też się wbijam na chama dziś do mojej doktorki, na 19.15 dopiero ale muszę sprawdzić czy mogę spokojnie chodzić, bo dziwnie się czuję. Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Faiza;86693101]Jako bliźniak i przyszła mama bliźniaka mówię ej! Ja się czasem męczę z moim wagą ale ogólnie to widzę że mamy raczej dobry wpływ na siebie nawzajem.]
Hehe, to chyba nie na moje wodnikowe nerwy. Chociaż oczywiście to wszystko jest tak pół żartem, pół serio. Może w przeciwieństwie do mojego męża dominują u Ciebie te pozytywne cechy bliźniaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Kocia i psia mama :)
|
Chciałam kupić jakiś pojemnik oddzielny na ciuszki młodego do prania, myślicie, że to się będzie nadawać?
https://allegro.pl/oferta/babyono-ko...344-7866522166 |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86693164]Witam się w nowej części
![]() Postaram się nadrobić, ale nie obiecuję, że dam radę. Jestem już po dentyście: wypełniła mi ubytek i znalazła kolejny ![]() Nie spałam od 24 do 8. Miałam dwa skurcze plus jeden wielki ból w plecach, który mnie obudził i trzymał wiele godzin. Ledwo chodziłam, a do tego biegunka/wymioty. Żadna pozycja nie przynosiła ulgi, przeszło dopiero koło 11, więc się chwilę zdrzemnęłam. Mam stracha. Walczyłam w nocy ze sobą czy dzwonić po pogotowie czy nie. Jadę sprawdzić czy mi się tam nic nie skraca lub nie otwiera. Dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że tylko na panice się skończy.[/QUOTE]Oj no to lepiej jedz zobaczyc. A do tego jeszcze biegunka to tak jakby organizm sie oczyszczal przed porodem. Ja bym tez jechala, po co masz sie teraz caly czas zastanawiac co sie dzieje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#129 | |
Zakorzenienie
|
![]() Postaram się nadrobić, ale nie obiecuję, że dam radę. Jestem już po dentyście: wypełniła mi ubytek i znalazła kolejny ![]() Nie spałam od 24 do 8. Miałam dwa skurcze plus jeden wielki ból w plecach, który mnie obudził i trzymał wiele godzin. Ledwo chodziłam, a do tego biegunka/wymioty. Żadna pozycja nie przynosiła ulgi, przeszło dopiero koło 11, więc się chwilę zdrzemnęłam. Mam stracha. Walczyłam w nocy ze sobą czy dzwonić po pogotowie czy nie. Jadę sprawdzić czy mi się tam nic nie skraca lub nie otwiera. Dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że tylko na panice się skończy.[/QUOTE] Jedź to sprawdzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Dostojna peema.
|
Przyznałam się, że jestem w ciąży... ale nie, że w 9. miesiącu
![]()
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dajcie spokoj. Smieje sie na glos z orderu ziemniaka a w glebi duszy mam ochote jej taki wyskrobac. Obrazila sie bo wedlug niej z takim ulozeniem dziecka powinnam sie zglosic do szpitala dwa tygodnie wczesniej i byc pod obserwacja jakby sie zaczely skurcze. Bo potem dziecko (uwaga) dostanie malo punktow i bedzie uposledzone. Jestem nieodpowiedzialna i nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. Ale na litosc boska, nic zlego sie nie dzieje. Pomijajac to, ze powiedziala to przy siostrze, ktorej synek dostal 2 punkty z powodu podduszenia i jest najzdrowszym dzieckiem na swiecie to ja mam jechać do szpitala jak ta ksiezna i maja mnie przyjac. Po jakiego... obraza majestatu bo lekarz smie miec inne zdanie niz ona i powiedziala, zebym sobie poszla. Aha, matka roku. Jak bede taka sama to strzele sobie w leb. Ja wiem jaka ona jest. Wiem, ze lepiej nic nie mowic, nie opowiedzieć. Ale tak mam czasem ochote po prostu z nia porozmawiac, pokazac usg. Jak z matka i za kazdym razem zaluje, naiwna. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Sysa przytulam. Ja z moją mamą nie rozmawiam na temat ciąży wcale, o nic nie pyta, nawet nie wiedziała, że byłam w szpitalu
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- A odnośnie lampki do przewijania to ja też szukam takiej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Yayyy kolejny wątek
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę o tej lampce https://kuleczka.com.pl/pl/p/Lampka-...bitFriends/146
Caly dzien przelezałam dzis w domu, rano sie pozbieralam do wyjścia ale tak mnie rozbolaly krzyze ze musialam sie położyć, potem zadzwonil TZ z Węgier i juz mi lepiej.. mam nadzieję ze jutro wyjde. Chce do rossmana choc nie dostałam jeszcze tego maila o pieluszkach ale musze kupic sztuczne rzesy na sobotnią ciążowa sesje
#135 |
Zakorzenienie
|
U to nie zazdroszczę takiego podejścia mam, dziewczyny .. moja jest bardzo w porządku, wiadomo że czasem coś głupiego powiem albo ja albo ona ale mimo wszystko mamy dość mocna więź. Swojego wnusia uwielbia, nieba by mu przychyliła, interesuje się jak ciąża itd, jak jest u mnie czy ja w pl to mam naprawdę wakacje bo bardzo dużo czasu spędza z małym.
Sysa, dokładnie, wszystko jest ok tyle że mała nieobrocona ale przecież pod kontrolą. Absolwentka daj znać jak już będziesz po!!! Faktycznie to brzmi jak oczyszczanie się organizmu przed porodem. Daj znać! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...6sVtq7a_vJhlTk Moja mama to złoty człowiek ale teściowa... Co tu dużo mówić, nie widziałam jej od początku ciąży, nawet nam nie pogratulowała, tylko fuknęła pod nosem że najwyższy czas. Człowiek mega ciężki we współżyciu, coraz cięższy, więc odpuściłam sobie nerwy na ten czas i po prostu się nie pokazuje. Ona też miała nas gdzieś, nawet na święta była obrażona i powiedziała że mamy nie przychodzić. Dopiero teraz zaprosiła nas na obiad na Wielkanoc, już nie mogę się doczekać czym mi dowali i jakimi mądrościami uraczy... Swoją drogą to jej pierwszy wnuk i od rodzeństwa TŻ raczej się innych nie doczeka więc tym bardziej dziwi jej zachowanie Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez smerfetk_a Czas edycji: 2019-04-10 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Sprytnie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Faiza uzupełniłam
![]() W ogóle wiecie że już jest wątek grudniowych mam? Matko bosko jak szybko! Dopiero co trafiłam na Was, majowe... Tz młodego do fryzjera zabrał, a ja się chciałam zebrać do sklepu niemowlakowego ale jakoś się nie mogę ruszyć. Jutro jedziemy po przewijak na łóżeczko, gatki poporodowe, a no i mikrofalówkę bo nasza padła ze starości. I jeszcze za zmywarką do domu się rozejrzeć. pierwszy raz w życiu będę miała dużą zmywarkę, zawsze to było max 45 cm, a teraz 60 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Postaram się nadrobić, ale nie obiecuję, że dam radę. Jestem już po dentyście: wypełniła mi ubytek i znalazła kolejny ![]() Nie spałam od 24 do 8. Miałam dwa skurcze plus jeden wielki ból w plecach, który mnie obudził i trzymał wiele godzin. Ledwo chodziłam, a do tego biegunka/wymioty. Żadna pozycja nie przynosiła ulgi, przeszło dopiero koło 11, więc się chwilę zdrzemnęłam. Mam stracha. Walczyłam w nocy ze sobą czy dzwonić po pogotowie czy nie. Jadę sprawdzić czy mi się tam nic nie skraca lub nie otwiera. Dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że tylko na panice się skończy.[/QUOTE] O mamo!! Super że jedziesz i dasz radę.. Oby to tylko jakieś dziwne ułożenie i ucisk na nerwy... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam oddzielny ![]() Może na starcie nie było tyłs ubranek ale z czasem się zbiera. Młodego piore raz na 1-2tygodnie ![]() Cytat:
Ale moja jest taka sama.. Nie wiem cyz pisałam uznała że zagrożona ciąża moja nie była (przypomnę po 4mcu mnie położyli), zagrożona to jest na patoglogi i dziewczyny tracą dzieci, a ja na l4 byłam i jestem bo chciałam:/ Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Ja już po. Wszystko jest jak było, nie widać oznak porodu, ale mam się obserwować i w razie czego na sor, bo faktycznie ten ból w krzyżu + wymioty/biegunka nie brzmią dobrze. Taki stres. Chcę tylko donosić do tego 37/38 tygodnia i naprawdę poczuję ulgę. Nie nadrobię Was dzisiaj, bo padam na twarz po tych ciężkich nocach. Obym dzisiaj pospała! Dziękuję za kciuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Dostojna peema.
|
Sysa, współczuję, ale też Cię trochę rozumiem.
Ja mam z moją mamą dobry kontakt, ale ona jest też dość specyficzną osobą, też czasami jak zawali jakimś tekstem, to nie chce mi się z nią gadać. Ja nie należę do osób, które same np. przy rodzinnym stole zaczynają temat dziecka, ale raz jej coś dlużej opowiadałam to powiedziała, że robi mi się już kaszka manna zamiast mózgu ![]() Także chyba jedyna metoda to kochać i szanować swoich rodziców, ale jednak żyć po swojemu i nie brać do głowy pewnych rzeczy....
#146 | ||
Zadomowienie
|
Liliana, sysa jak ja Was rozumiem... Ja również mam zle relacje z bratem, z mamą a tata to już w ogóle żyje w swoim świecie i najważniejszy dla niego jest alkohol. Moja mama jest toksyczną osobą. Lubi mi dowalić, być uszczypliwa. Jest strasznie materialna więc oczekuje pomocy finansowej, gdy potrafiliśmy odmówić była wielka obraza, granie na uczuciach i wywlekanie jakichś "brudow" z przeszłości. Oczywiście pieniędzy nigdy nie oddawała. Dla niej liczy się tylko ojciec i jej praca. Od razu powiedziała że nie będzie miała jak nam pomagac bo ma pracę. Widzi że teraz żyję na jakimś tam dobrym poziomie, że mój tż dobrze zarobi więc znalazła sobie skarbonkę, no bo przecież co? Przyszły zięć nie pożyczy? Ale jak to?
Gdy ostatnio chciałam pod pretekstem braku kasy (A tak na prawdę chciałam odzyskać te pożyczone) pożyczyć od niej 100 zł to z wielkim bólem dała od razu pytając kiedy jej oddamy. Nie wspominając że nie interesowało ją zbytnio co się dzieje u dzieciątka, jak się rozwija, jak się czuję podczas gdy nad koleżanką z pracy potrafiła się roztkliwiać że ta to ma takie złe życie. No masakra masakra. Nigdy nie było u nas takiej fajnej szczerej rozmowy. Nigdy nie była dla mnie taką typową mamą dlatego powiedziałam dość. Niechce nawet ich informować jak Marcelek już przyjdzie na świat. Bo niby po co? Żeby słyszeć udawane gratulacje? No way ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
Ja szczerze mówiąc nie wiem ile mamy stopni w pokoju ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez AgataAgata9090 Czas edycji: 2019-04-10 o 17:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie bede dogrzewac pomieszczenia, uwazam ze bez sensu jeszcze teraz kupowac farelke na miesiac zeby w czerwcu znowu temp.skoczyla do 30stop. W de popularne sa lampy grzewcze nad przewijaki, ale dla mnie to od poczatku wydawalo sie niepotrzebne. Normalnie maly bedzie kapany w lazience w wanience na podlodze i na pewno nie codziennie. Chyba ze tz przytarga stolik z pracy to nie bedzie szkoda go pozniej wywaloc jakby co. Moje kolezanki wanienki kladly na te najtansze stoliczki kwadratowe z ikei
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” Edytowane przez Misha_ Czas edycji: 2019-04-10 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86693545]Ja już po. Wszystko jest jak było, nie widać oznak porodu, ale mam się obserwować i w razie czego na sor, bo faktycznie ten ból w krzyżu + wymioty/biegunka nie brzmią dobrze. Taki stres. Chcę tylko donosić do tego 37/38 tygodnia i naprawdę poczuję ulgę. Nie nadrobię Was dzisiaj, bo padam na twarz po tych ciężkich nocach. Obym dzisiaj pospała! Dziękuję za kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() Byłam na sesji. Trochę śmiech na sali. Ale za darmo to niech będzie ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#149 |
Zadomowienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86693545]Ja już po. Wszystko jest jak było, nie widać oznak porodu, ale mam się obserwować i w razie czego na sor, bo faktycznie ten ból w krzyżu + wymioty/biegunka nie brzmią dobrze. Taki stres. Chcę tylko donosić do tego 37/38 tygodnia i naprawdę poczuję ulgę. Nie nadrobię Was dzisiaj, bo padam na twarz po tych ciężkich nocach. Obym dzisiaj pospała! Dziękuję za kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Linka wrzuć na fb
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.