Mamy majowe 2019 - część V - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-04-10, 15:22   #121
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Dot.: Mamy majowe 2019 - część V

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Sprawdzę bo one są po drugiej stronie pokoju
Najwyżej coś dokupię, podobają mi się te chmurki z Ikea ale prędzej Mała do szkoły pójdzie niż mój to zainstaluje

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Fajne to, pasowałoby do mojego przewijaka

Mój mi hak na drabinę montował rok
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 15:25   #122
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Witam się w nowej części

Postaram się nadrobić, ale nie obiecuję, że dam radę.

Jestem już po dentyście: wypełniła mi ubytek i znalazła kolejny , a ja pędzę do gina, wbiję się na chama między pacjentkami, bo nie wysiedzę do wieczora.
Nie spałam od 24 do 8. Miałam dwa skurcze plus jeden wielki ból w plecach, który mnie obudził i trzymał wiele godzin. Ledwo chodziłam, a do tego biegunka/wymioty. Żadna pozycja nie przynosiła ulgi, przeszło dopiero koło 11, więc się chwilę zdrzemnęłam. Mam stracha. Walczyłam w nocy ze sobą czy dzwonić po pogotowie czy nie. Jadę sprawdzić czy mi się tam nic nie skraca lub nie otwiera. Dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że tylko na panice się skończy.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 15:27   #123
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ach, roboty domowe w wykonaniu tż to temat rzeka widzę

Nie wiem, czy Wam pisałam, ale udało mi się umówić na rzęsy na 19 kwietnia U innej osoby niż ta, do której zwykle chodziłam. Ogólnie to gabinet kosmetyczny i wszystko na wysokim poziomie z tego co się zorientowałam, ale im bliżej tym bardziej mam jakieś czarne wizje, że dostanę uczulenia czy coś.
Stary 2019-04-10, 15:32   #124
patrycjakarabasz
Rozeznanie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86693164]Witam się w nowej części

Jestem już po dentyście: wypełniła mi ubytek i znalazła kolejny , a ja pędzę do gina, wbiję się na chama między pacjentkami, bo nie wysiedzę do wieczora.
Nie spałam od 24 do 8. Miałam dwa skurcze plus jeden wielki ból w plecach, który mnie obudził i trzymał wiele godzin. Ledwo chodziłam, a do tego biegunka/wymioty. Żadna pozycja nie przynosiła ulgi, przeszło dopiero koło 11, więc się chwilę zdrzemnęłam. Mam stracha. Walczyłam w nocy ze sobą czy dzwonić po pogotowie czy nie. Jadę sprawdzić czy mi się tam nic nie skraca lub nie otwiera. Dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że tylko na panice się skończy.[/QUOTE]Ooo, to trzymam kciuki!

Ja też się wbijam na chama dziś do mojej doktorki, na 19.15 dopiero ale muszę sprawdzić czy mogę spokojnie chodzić, bo dziwnie się czuję.

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 15:41   #125
Katiebirdie
Raczkowanie

[QUOTE=Faiza;86693101]Jako bliźniak i przyszła mama bliźniaka mówię ej! Ja się czasem męczę z moim wagą ale ogólnie to widzę że mamy raczej dobry wpływ na siebie nawzajem.]

Hehe, to chyba nie na moje wodnikowe nerwy. Chociaż oczywiście to wszystko jest tak pół żartem, pół serio.
Może w przeciwieństwie do mojego męża dominują u Ciebie te pozytywne cechy bliźniaków
Katiebirdie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 15:41   #126
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Chciałam kupić jakiś pojemnik oddzielny na ciuszki młodego do prania, myślicie, że to się będzie nadawać?

https://allegro.pl/oferta/babyono-ko...344-7866522166
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 15:46   #127
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Chciałam kupić jakiś pojemnik oddzielny na ciuszki młodego do prania, myślicie, że to się będzie nadawać?

I bedziesz miala pozniej tyle prania zeby jasne i ciemne dziecka prac oddzielnie? Ja zamierzam prac z naszymi rzeczami bo bym pranie raz na 1,5tyg robila. Te siatkowe pojemniki sa wygodne bo sie skladaja

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-04-10, 15:49   #128
xxKasiax
Wtajemniczenie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86693164]Witam się w nowej części

Nie spałam od 24 do 8. Miałam dwa skurcze plus jeden wielki ból w plecach, który mnie obudził i trzymał wiele godzin. Ledwo chodziłam, a do tego biegunka/wymioty. Żadna pozycja nie przynosiła ulgi, przeszło dopiero koło 11, więc się chwilę zdrzemnęłam. Mam stracha. Walczyłam w nocy ze sobą czy dzwonić po pogotowie czy nie. Jadę sprawdzić czy mi się tam nic nie skraca lub nie otwiera. Dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że tylko na panice się skończy.[/QUOTE]Oj no to lepiej jedz zobaczyc. A do tego jeszcze biegunka to tak jakby organizm sie oczyszczal przed porodem. Ja bym tez jechala, po co masz sie teraz caly czas zastanawiac co sie dzieje

Stary 2019-04-10, 15:54   #129
Elsabel
Zakorzenienie

Nie spałam od 24 do 8. Miałam dwa skurcze plus jeden wielki ból w plecach, który mnie obudził i trzymał wiele godzin. Ledwo chodziłam, a do tego biegunka/wymioty. Żadna pozycja nie przynosiła ulgi, przeszło dopiero koło 11, więc się chwilę zdrzemnęłam. Mam stracha. Walczyłam w nocy ze sobą czy dzwonić po pogotowie czy nie. Jadę sprawdzić czy mi się tam nic nie skraca lub nie otwiera. Dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że tylko na panice się skończy.[/QUOTE]
Jedź to sprawdzić Trzymam kciuki, żeby nic niepokojącego się nie działo

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość

Nie wiem, czy Wam pisałam, ale udało mi się umówić na rzęsy na 19 kwietnia U innej osoby niż ta, do której zwykle chodziłam. Ogólnie to gabinet kosmetyczny i wszystko na wysokim poziomie z tego co się zorientowałam, ale im bliżej tym bardziej mam jakieś czarne wizje, że dostanę uczulenia czy coś.
Przyznałaś się, że jesteś przed porodem czy nie?
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 15:57   #130
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Przyznałaś się, że jesteś przed porodem czy nie?
Przyznałam się, że jestem w ciąży... ale nie, że w 9. miesiącu
Stary 2019-04-10, 15:59   #131
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupilam w pepco, taki bialy otwierany u gory, nieduzy. Na swoje pranie mamy podobny tylko sporo wiekszy.

A dajcie spokoj. Smieje sie na glos z orderu ziemniaka a w glebi duszy mam ochote jej taki wyskrobac. Obrazila sie bo wedlug niej z takim ulozeniem dziecka powinnam sie zglosic do szpitala dwa tygodnie wczesniej i byc pod obserwacja jakby sie zaczely skurcze. Bo potem dziecko (uwaga) dostanie malo punktow i bedzie uposledzone. Jestem nieodpowiedzialna i nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. Ale na litosc boska, nic zlego sie nie dzieje. Pomijajac to, ze powiedziala to przy siostrze, ktorej synek dostal 2 punkty z powodu podduszenia i jest najzdrowszym dzieckiem na swiecie to ja mam jechać do szpitala jak ta ksiezna i maja mnie przyjac. Po jakiego... obraza majestatu bo lekarz smie miec inne zdanie niz ona i powiedziala, zebym sobie poszla. Aha, matka roku. Jak bede taka sama to strzele sobie w leb.
Ja wiem jaka ona jest. Wiem, ze lepiej nic nie mowic, nie opowiedzieć. Ale tak mam czasem ochote po prostu z nia porozmawiac, pokazac usg. Jak z matka i za kazdym razem zaluje, naiwna.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 16:03   #132
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Sysa przytulam. Ja z moją mamą nie rozmawiam na temat ciąży wcale, o nic nie pyta, nawet nie wiedziała, że byłam w szpitalu A jak powiedziałam, że jeśli znajdzie na ciuchach jakieś spodenki na 0-3 to się zapytała po co? ale przyzwyczaiłam się już i mi to zwisa

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

A odnośnie lampki do przewijania to ja też szukam takiej nie mam ciemności w pokoju, ale nie chce wsadzić przypadkiem palucha w kupę

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 16:06   #133
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Yayyy kolejny wątek nadrobię Was w domu. Wyskoczyłam na zakupy, w ciul kasy przepuściłam już w domu na prezenty dla tż i jeszcze mi mało. Jeszcze do smyka zajrzę.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 16:08   #134
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Ja myślę o tej lampce https://kuleczka.com.pl/pl/p/Lampka-...bitFriends/146

Caly dzien przelezałam dzis w domu, rano sie pozbieralam do wyjścia ale tak mnie rozbolaly krzyze ze musialam sie położyć, potem zadzwonil TZ z Węgier i juz mi lepiej.. mam nadzieję ze jutro wyjde. Chce do rossmana choc nie dostałam jeszcze tego maila o pieluszkach ale musze kupic sztuczne rzesy na sobotnią ciążowa sesje
��
Stary 2019-04-10, 16:09   #135
agadzie
Zakorzenienie

U to nie zazdroszczę takiego podejścia mam, dziewczyny .. moja jest bardzo w porządku, wiadomo że czasem coś głupiego powiem albo ja albo ona ale mimo wszystko mamy dość mocna więź. Swojego wnusia uwielbia, nieba by mu przychyliła, interesuje się jak ciąża itd, jak jest u mnie czy ja w pl to mam naprawdę wakacje bo bardzo dużo czasu spędza z małym.
Sysa, dokładnie, wszystko jest ok tyle że mała nieobrocona ale przecież pod kontrolą.

Absolwentka daj znać jak już będziesz po!!! Faktycznie to brzmi jak oczyszczanie się organizmu przed porodem. Daj znać!

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 16:14   #136
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Ja kupilam w pepco, taki bialy otwierany u gory, nieduzy. Na swoje pranie mamy podobny tylko sporo wiekszy.

A dajcie spokoj. Smieje sie na glos z orderu ziemniaka a w glebi duszy mam ochote jej taki wyskrobac. Obrazila sie bo wedlug niej z takim ulozeniem dziecka powinnam sie zglosic do szpitala dwa tygodnie wczesniej i byc pod obserwacja jakby sie zaczely skurcze. Bo potem dziecko (uwaga) dostanie malo punktow i bedzie uposledzone. Jestem nieodpowiedzialna i nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. Ale na litosc boska, nic zlego sie nie dzieje. Pomijajac to, ze powiedziala to przy siostrze, ktorej synek dostal 2 punkty z powodu podduszenia i jest najzdrowszym dzieckiem na swiecie to ja mam jechać do szpitala jak ta ksiezna i maja mnie przyjac. Po jakiego... obraza majestatu bo lekarz smie miec inne zdanie niz ona i powiedziala, zebym sobie poszla. Aha, matka roku. Jak bede taka sama to strzele sobie w leb.
Ja wiem jaka ona jest. Wiem, ze lepiej nic nie mowic, nie opowiedzieć. Ale tak mam czasem ochote po prostu z nia porozmawiac, pokazac usg. Jak z matka i za kazdym razem zaluje, naiwna.

Ja cie rozumiem, ze probujesz z nia normalnie porozmawiac, a zawsze odbijasz sie od sciany. Komentowanie tych punktow przy twojej siostrze to jest szczyt wszystkiego, na pewno ona specjalnie na zlosc mamie tez robila i maly dostal malo punktow! Moja mama tez wie zawsze lepiej, jak jej powiedzialam ze chyba wezmiemy pokoj rodzinny w szpitalu bo tz chce byc przy nas i takze mi pomoc, to zaczela tyrade ze ona czworke dzieci urodzila i sobie dala rade bez faceta, ze co to za fanaberia i najlepsze "przeciez on nie bedzie chcial zmienic pampersa tylko sie wyspac". Tak jasne ja po porodzie za to nie bede zmeczona, zachowuje sie jakby nie znala mojego tz, ze on nie jest takim egoista... Jak mnie zaczyna wkurzac to jej mowie ze koncze rozmowe i sie rozlaczam

Stary 2019-04-10, 16:16   #137
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

Ja mam z Pepco za piątaka takie pudełko, jak się nie sprawdzi to i tak się przyda do szafy czy coś
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...6sVtq7a_vJhlTk

Moja mama to złoty człowiek ale teściowa... Co tu dużo mówić, nie widziałam jej od początku ciąży, nawet nam nie pogratulowała, tylko fuknęła pod nosem że najwyższy czas. Człowiek mega ciężki we współżyciu, coraz cięższy, więc odpuściłam sobie nerwy na ten czas i po prostu się nie pokazuje. Ona też miała nas gdzieś, nawet na święta była obrażona i powiedziała że mamy nie przychodzić.
Dopiero teraz zaprosiła nas na obiad na Wielkanoc, już nie mogę się doczekać czym mi dowali i jakimi mądrościami uraczy...
Swoją drogą to jej pierwszy wnuk i od rodzeństwa TŻ raczej się innych nie doczeka więc tym bardziej dziwi jej zachowanie

Edytowane przez smerfetk_a
Czas edycji: 2019-04-10 o 16:23
smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 16:16   #138
Faiza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Faiza ciebie nie ma na początku chyba.. dopisać cię? Podaj tp, wiek jeśli chcesz, płeć widzę dziewczynka i jak masz już imię to też jeśli chcesz a i która ciąża

Faktycznie jeszcze mnie nie ma 30.05, lat 26, pierwsza ciąża imię teoretycznie wybrane ale to już któreś więc ten

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka
Faiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 16:22   #139
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznałam się, że jestem w ciąży... ale nie, że w 9. miesiącu
Sprytnie
Cytat:

Oj, rozumiem, mam to sam z teściem Też normalnie ekspert w każdym temacie (ciąży i porodu również ), jak tylko ktoś ma inne zdanie to zaraz afera. Męża to wprost wyzywa od głupków, do mnie się hamuje i całe szczęście, bo bym mu odpowiedziała w podobnym tonie. Także przytulam mocno, wiem co czujesz
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 16:28   #140
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Ja myślę o tej lampce https://kuleczka.com.pl/pl/p/Lampka-...bitFriends/146

Caly dzien przelezałam dzis w domu, rano sie pozbieralam do wyjścia ale tak mnie rozbolaly krzyze ze musialam sie położyć, potem zadzwonil TZ z Węgier i juz mi lepiej.. mam nadzieję ze jutro wyjde. Chce do rossmana choc nie dostałam jeszcze tego maila o pieluszkach ale musze kupic sztuczne rzesy na sobotnią ciążowa sesje
��
Ja też o niej myślę, ale z Ali, bo tam taniej

Stary 2019-04-10, 16:41   #141
agadzie
Zakorzenienie

Faiza uzupełniłam

W ogóle wiecie że już jest wątek grudniowych mam? Matko bosko jak szybko! Dopiero co trafiłam na Was, majowe...
Tz młodego do fryzjera zabrał, a ja się chciałam zebrać do sklepu niemowlakowego ale jakoś się nie mogę ruszyć. Jutro jedziemy po przewijak na łóżeczko, gatki poporodowe, a no i mikrofalówkę bo nasza padła ze starości. I jeszcze za zmywarką do domu się rozejrzeć. pierwszy raz w życiu będę miała dużą zmywarkę, zawsze to było max 45 cm, a teraz 60 aż mi dziwnie będzie używać, ale to na nowy dom, więc dopiero za jakiś czas.
agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 16:48   #142
sQuaara
Zakorzenienie

Nie spałam od 24 do 8. Miałam dwa skurcze plus jeden wielki ból w plecach, który mnie obudził i trzymał wiele godzin. Ledwo chodziłam, a do tego biegunka/wymioty. Żadna pozycja nie przynosiła ulgi, przeszło dopiero koło 11, więc się chwilę zdrzemnęłam. Mam stracha. Walczyłam w nocy ze sobą czy dzwonić po pogotowie czy nie. Jadę sprawdzić czy mi się tam nic nie skraca lub nie otwiera. Dla własnego spokoju. Mam nadzieję, że tylko na panice się skończy.[/QUOTE]
O mamo!! Super że jedziesz i dasz radę.. Oby to tylko jakieś dziwne ułożenie i ucisk na nerwy...

Cytat:

Będziesz piękna mama!!

Cytat:

Ja mam oddzielny
Może na starcie nie było tyłs ubranek ale z czasem się zbiera. Młodego piore raz na 1-2tygodnie

Cytat:

Masakra!!!! Masakra!!!
Ale moja jest taka sama.. Nie wiem cyz pisałam uznała że zagrożona ciąża moja nie była (przypomnę po 4mcu mnie położyli), zagrożona to jest na patoglogi i dziewczyny tracą dzieci, a ja na l4 byłam i jestem bo chciałam:/

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-04-10, 16:50   #143
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja też o niej myślę, ale z Ali, bo tam taniej

O znalazlam na allie i zamowilam😁
Stary 2019-04-10, 17:08   #144
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Ja już po. Wszystko jest jak było, nie widać oznak porodu, ale mam się obserwować i w razie czego na sor, bo faktycznie ten ból w krzyżu + wymioty/biegunka nie brzmią dobrze. Taki stres. Chcę tylko donosić do tego 37/38 tygodnia i naprawdę poczuję ulgę. Nie nadrobię Was dzisiaj, bo padam na twarz po tych ciężkich nocach. Obym dzisiaj pospała! Dziękuję za kciuki
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 17:08   #145
Lilly Greace
Dostojna peema.

Sysa, współczuję, ale też Cię trochę rozumiem.
Ja mam z moją mamą dobry kontakt, ale ona jest też dość specyficzną osobą, też czasami jak zawali jakimś tekstem, to nie chce mi się z nią gadać. Ja nie należę do osób, które same np. przy rodzinnym stole zaczynają temat dziecka, ale raz jej coś dlużej opowiadałam to powiedziała, że robi mi się już kaszka manna zamiast mózgu No nie powiem, miło mi się zrobiło.

Także chyba jedyna metoda to kochać i szanować swoich rodziców, ale jednak żyć po swojemu i nie brać do głowy pewnych rzeczy....
Stary 2019-04-10, 17:15   #146
AgataAgata9090
Zadomowienie

Liliana, sysa jak ja Was rozumiem... Ja również mam zle relacje z bratem, z mamą a tata to już w ogóle żyje w swoim świecie i najważniejszy dla niego jest alkohol. Moja mama jest toksyczną osobą. Lubi mi dowalić, być uszczypliwa. Jest strasznie materialna więc oczekuje pomocy finansowej, gdy potrafiliśmy odmówić była wielka obraza, granie na uczuciach i wywlekanie jakichś "brudow" z przeszłości. Oczywiście pieniędzy nigdy nie oddawała. Dla niej liczy się tylko ojciec i jej praca. Od razu powiedziała że nie będzie miała jak nam pomagac bo ma pracę. Widzi że teraz żyję na jakimś tam dobrym poziomie, że mój tż dobrze zarobi więc znalazła sobie skarbonkę, no bo przecież co? Przyszły zięć nie pożyczy? Ale jak to?
Gdy ostatnio chciałam pod pretekstem braku kasy (A tak na prawdę chciałam odzyskać te pożyczone) pożyczyć od niej 100 zł to z wielkim bólem dała od razu pytając kiedy jej oddamy. Nie wspominając że nie interesowało ją zbytnio co się dzieje u dzieciątka, jak się rozwija, jak się czuję podczas gdy nad koleżanką z pracy potrafiła się roztkliwiać że ta to ma takie złe życie. No masakra masakra. Nigdy nie było u nas takiej fajnej szczerej rozmowy. Nigdy nie była dla mnie taką typową mamą dlatego powiedziałam dość. Niechce nawet ich informować jak Marcelek już przyjdzie na świat. Bo niby po co? Żeby słyszeć udawane gratulacje? No way to się wygadalam

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze nalejscie wode do jednego z tych pojemnikow, a brudne waciki do yego zamykanego? Ja chyba tak bede robila. Wtedy bedzie wszystko wisialo poza zasiegiem dziecka
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/oensklig...ialy-30199283/

Dzięki. Dobry pomysł. Jutro po nie podjadę

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Ja pewnie podobnie, nie mam na ten moment lepszego pomysłu. A gdzie zamierzasz kąpać małego? W mojej łazience znów będzie problem żeby postawić gdzieś wanienkę i przewijak, w pokoju za to mam 20 stopni zamiast polecanych 24, to co mam farelką go dogrzewać przed kąpielą? I to latem?
Małego raczej będziemy kąpać w salonie bo łazienkę mamy tak małą że nasza dwójka robi już tłok. Kupiliśmy stojak pod wanienkę więc będzie wygodniej postawić w salonie wykąpać i później odłożyć na swoje miejsce.
Ja szczerze mówiąc nie wiem ile mamy stopni w pokoju ale watpie zeby te 4 stopnie cos zmienily w odczuciu dziecka ale ja jestem lekkoduch i takimi rzeczami sie nie przejmuje. muszę zainwestować w termometr pokojowy xD

Edytowane przez AgataAgata9090
Czas edycji: 2019-04-10 o 17:20
AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 17:21   #147
Misha_
Wtajemniczenie

Ja nie bede dogrzewac pomieszczenia, uwazam ze bez sensu jeszcze teraz kupowac farelke na miesiac zeby w czerwcu znowu temp.skoczyla do 30stop. W de popularne sa lampy grzewcze nad przewijaki, ale dla mnie to od poczatku wydawalo sie niepotrzebne. Normalnie maly bedzie kapany w lazience w wanience na podlodze i na pewno nie codziennie. Chyba ze tz przytarga stolik z pracy to nie bedzie szkoda go pozniej wywaloc jakby co. Moje kolezanki wanienki kladly na te najtansze stoliczki kwadratowe z ikei

Edytowane przez Misha_
Czas edycji: 2019-04-10 o 17:24
Stary 2019-04-10, 17:32   #148
sQuaara
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86693545]Ja już po. Wszystko jest jak było, nie widać oznak porodu, ale mam się obserwować i w razie czego na sor, bo faktycznie ten ból w krzyżu + wymioty/biegunka nie brzmią dobrze. Taki stres. Chcę tylko donosić do tego 37/38 tygodnia i naprawdę poczuję ulgę. Nie nadrobię Was dzisiaj, bo padam na twarz po tych ciężkich nocach. Obym dzisiaj pospała! Dziękuję za kciuki [/QUOTE]Dobrze ze żadnych oznak brak. A Ty kochana postaraj się nie stresować bo to zapewne nie sprzyja objawom... Biedna zjedz coś i kladz się spać

Byłam na sesji. Trochę śmiech na sali. Ale za darmo to niech będzie

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-04-10, 17:33   #149
AgataAgata9090
Zadomowienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86693545]Ja już po. Wszystko jest jak było, nie widać oznak porodu, ale mam się obserwować i w razie czego na sor, bo faktycznie ten ból w krzyżu + wymioty/biegunka nie brzmią dobrze. Taki stres. Chcę tylko donosić do tego 37/38 tygodnia i naprawdę poczuję ulgę. Nie nadrobię Was dzisiaj, bo padam na twarz po tych ciężkich nocach. Obym dzisiaj pospała! Dziękuję za kciuki [/QUOTE]Leż jak najwięcej odpuść sobie na kilka dni jakikolwiek wysiłek

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-10, 17:39   #150
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
O znalazlam na allie i zamowilam
Linka wrzuć na fb

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości