|
|
#121 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mam męża a kocham innego
Pomijam wypowiedzi osób, które i tak wiedzą lepiej, bo nie będę się kopać z koniem.
Wracając do meritum. Nasza autorka chyba rzeczywiscie się zjawiła z nami i poszła sobie. W sumie szkoda. Też była zabawna. |
|
|
|
|
#122 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawe czy gdyby tamtą mlodka nadal go wtedy chciała to też by wrócił do zonki, albo gdyby potem zechciala go na nowo. Bo jeśli wrócił do niej z braku laku no to super miłość
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5 Czas edycji: 2019-08-18 o 23:46 |
|
|
|
|
#123 |
|
Przyczajenie
|
Nie uciekłam
czytam sobie i wyciągam wnioski, dzięki za wszystkie odpowiedźi i aż tak duże zainteresowanie moim wątkiem, jednak przemyśleć trzeba będzie więcej...
|
|
|
|
|
#124 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- [1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87092415]Ciekawe czy gdyby tamtą mlodka nadal go wtedy chciała to też by wrócił do zonki, albo gdyby potem zechciala go na nowo. Bo jeśli wrócił do niej z braku laku no to super miłość Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie. On wybrał. Świadomie. I skończ ten off, ok? Już się nie odniosę do tej historii, bo to nie jest historia autorki. A twoja chęć udowodnienia racji w sprawie, której kompletnie nie znasz, jest tylko śmieszna. Nie spodziewaj się po mnie żadnej odpowiedzi, rzuć ostatnią uwagę, żeby wykazać, że to Ty masz rację, bo chyba musisz i już. |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=mariamalaria;870924 75]Napisz coś więcej. Pisząc, układa się myśli.
---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Chyba zostanę z mężem, i to nie ze względow materialnych, ale że względu na te lata co żeśmy razem przeszli i że względu na to co było i co jest, z mężem też za czasów studenckich bywały odjechane imprezy, może zaproszę go tak jak kiedyś na winko nad rzeką pite z gwinta i pokochamy się tak jak kiedyś w wakacje w wodzie w jeziorze ![]() A te piwa w garażu, to może rzeczywiście nie dla mnie, i jak któraś napisała, moze ten mój kolega szuka sponsorki, a nie kochanki, ostatnio dwa razy nie miał kasy, on i jego koledzy i to ja stawiałam, i jeszcze chciał pożyczyć..... Muszę to przemyśleć, ale chyba przez wasze odpowiedzi powoli mi przechodzi.... A nawet perfumy mu chciałam kupić, żeby pachniał tak jak mój mąż, bo on przecież kasy na takie zabytki nie ma... Jeszcze raz dzięki za wszystkie odpowiedzi, chyba powinnam się ogarnąć |
|
|
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=cytrynka19870201;87 092487]
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To chyba dobra decyzja. Tylko nie próbuj być szczera do bólu i oszczędź mężowi tej historii3. Bo inaczej stracisz na tym Ty. On, wbrew niektórym opiniom, nic teraz nie traci. I niech, dla Twojego dobra, tak zostanie. |
|
|
|
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za życzliwość i próbę zrozumienia
Edytowane przez cytrynka19870201 Czas edycji: 2019-08-19 o 01:01 |
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Jak to nic nie traci? Co to za żarty? Traci chociażby opcje jednego bezkarnego skoku w bok.... A wróć zapomniałem w związku nie musi być fair... a w sumie to on jest bankomatem i lepiej nie ryzykować, że bankomat się obrazi.
|
|
|
|
|
#130 |
|
BAN stały
|
Jeśli wybrała opcję zostanie z nim, czy to tylko że względu na kasę, czy też wspólne przeżycia i przeszłość, to tak. Warto nic nie mówić, żeby się nie obraził.
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
Normalnie czytać się tego nie da. Nie no, doradzamy ludziom jak mają spieprzyc innym życie, brawo!
Róbmy tylko to co nam się podoba, miejmy w tyłku, nawet tych najbliższych nam ludzi, badzmy egoistami, ludźmi bez honoru i sumienia, bo przecież w życiu chodzi tylko o to aby NAM było dobrze. Gratuluję naprawdę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#135 |
|
BAN stały
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87092524]Normalnie czytać się tego nie da. Nie no, doradzamy ludziom jak mają spieprzyc innym życie, brawo!
Róbmy tylko to co nam się podoba, miejmy w tyłku, nawet tych najbliższych nam ludzi, badzmy egoistami, ludźmi bez honoru i sumienia, bo przecież w życiu chodzi tylko o to aby NAM było dobrze. Gratuluję naprawdę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Autorce o to chodzi. Żeby jej było dobrze. Całej ludzkości o to chodzi. |
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#138 |
|
BAN stały
|
Tej dużej części jest daleko lepiej.
---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- [1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87092534]Nie, niektórym chodzi też, a nawet przede wszystkim, o dobro innych, szczególnie tych ukochanych, osob Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Autorce chodzi o jej dobro. Więc radzę jej, co ma zrobić, żeby jej było dobrze. Czy naprawdę tak trudno jest nie angażować się emocjonalnie w temat i odpowiadać na konkretne potrzeby? Zamiast się ekscytowac własnym podejściem do sprawy? |
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Niestety jest masa bezdusznych ludzi, którzy są wyprani z uczuć wyższych i nie mają żadnych wyrzutów sumienia.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5 Czas edycji: 2019-08-19 o 02:20 |
|
|
|
|
|
#142 |
|
BAN stały
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87092546]Nie, przy niektórych tematach nie da się nie mieć emocjonalnego podejścia do sprawy. Dla mnie po prostu szczytem bezczelności jest najpierw zdradzić, a potem jak gdyby nigdy nic wracać do męża, no bo kasa, tyle spędzonych lat itd. Nie żadne uczucia, nie miłość, tylko zwykle wyrachowania. I jeszcze pisanie o tym, że chciała by jej kochanej pachniał jak jej maz, masakra jakaś. Skoro jest się dorosłym człowiekiem to może pora zacząć brać odpowiedzialność za swoje czyny, I mieć przyznać się do błędu ( o ile zdradę można w ogóle nazwać jedynie błędem.. ) i ponieść ewentualne konsekwencje swoich czynów, przyjmując z godnością decyzje drugiej osoby. Jakoś przed, ani w momencie zdrady autorka nie myślała o mężu, mało tego, planowała brnąć dalej w swoich działaniach. Ona juz podjęła decyzję w momencie zdrady, juz wtedy zniszczyla swoj zwiazek,więc dlaczego teraz nie wyzna mężowi prawdy i nie pozwoli zadecydować co dalej? I proszę nie pisać, że go zrani ta informacja. Nie, ona zranila go już w momencie gdy to zdradziła. Bo wtedy miała w dupie jego, jego uczucia i ich związek. A jeśli zostać ma z nim bo tak jej wygodnie? To już podwójny egoizm, bo raz, że on jest dla niej tylko zabawka do zaspokajania jej materialnych potrzeb, a dwa, nie ma do niego nawet krzty szacunku bo nie daje mu prawa wyboru czy chce być dalej z taka kobieta i byc moze marnować przy niej dalsze lata życia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie powie, bo nie ma na to ochoty i nie chce zmian w życiu. Tyle. Danie wyboru jemu jest ryzykowne i nieopłacalne. Tak to egoizm, Wyrachowanie i manipulacja. No i? Czym Ty się tak ekscytujesz, dziewczyno?! |
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Mówienie osobie zdradzanej o swojej zdradzie oznacza tylko i wyłącznie zaspokojenie swojego egoizmu. Nic więcej. Wyrządza więcej krzywdy, aniżeli przemilczenie pewnych kwestii. Dla zdradzającego to oczyszczenie i poczucie bycia w porządku.
Popieram rady mariimalarii. |
|
|
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
Dziękuję.
|
|
|
|
|
#145 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli nadal nie wiesz. Więc ja mam pomysł, żeby to chyba zamieniło się w jakąkolwiek decyzję. Miej jaja i powiedz mężowi o zdradzie i swoich uczuciach. On ma prawo wiedzieć i samemu zdecydować czy chce Ci wybaczyć czy masz spadać do kochanka. Będziesz szczera, dasz człowiekowi szansę na jakąś zmianę i sobie też. Bo mam wrażenie, że to chyba to nadal będzie bujanie się z kochankiem w ukryciu męża. Cytat:
Według Ciebie to tylko i wyłącznie egoizm. I nie, powiedzenie o zdradzie nie czyni osoby zdradzającej jako osoby "w porządku". Moim zdaniem trzeba naprawdę mieć duże pokłady szczerości - albo je w sobie odszukać - by powiedzieć komuś o czymś takim. To bycie uczciwym w swojej nieuczciwości. To danie komuś możliwości zdecydowania, czy chce wybaczyć czy ułożyć sobie życie na nowo z kimś innym. Można sobie mówić, że w sumie nie wiadomo czy mąż chce wiedzieć czy nie, ale zakładając, że wzięli ślub i np. wypowiedzieli słowa Ślubuję Ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską to może mąż bardziej poważnie traktuje słowa przysięgi niż nasza frywolna żonka. No autorka na razie wywaliła się w 2/3. Słabo. Same sobie zadajcie pytanie czy wolałybyście wiedzieć czy żyć w iluzji? Jeśli wolałybyście żyć w iluzji to polecam wtedy powiedzieć facetowi "słuchaj, jak mnie zdradzisz to zrób to tak, żebym się nie dowiedziała i sam mi nie mów, bo ja nie chcę wiedzieć
|
|
|
#146 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Pozostaje miec nadzieję, ze ten garażowy Romeo i pozostali członkowie klanu Monteki z dzielnicy nie zechcą teraz szantażować Autorki, że jak im piwa nie kupi to jakiś Merkucjo albo Tybald doniesie o wszystkim mężowi lub prześle mu filmik z telefonu, na którym Julia słucha serenad garażowego Romea i to wcale nie śpiewanych pod balkonem. Niestety, to nie Werona i tak może się zdarzyć. https://www.youtube.com/watch?v=GHhac9gD2DI
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2019-08-19 o 08:16 |
|
|
|
|
|
#147 |
|
BAN stały
|
1. Wielu psychologów i terapeutów jest bardzo opatrzonych z radami typu : powiedz mu/ jej o swojej zdradzie, bo często jest to niepotrzebne ranienie partnera. Jeśli to był chwilowy skok w bok, a zdradzający sam to przemyślał, przerwał, i nauczył się czegoś na przyszłość na swoim błędzie to lepiej nie zafundować takiej rewelacji.
2. Albo też Romeo sam z zemsty za odrzucenie sobie z mężem pogada... |
|
|
|
|
#148 |
|
Czarna owca
|
Dziwi mnie trochę podejście, by nic nie mówić partnerowi. Gdybym była zdradzana, to chciałabym o tym wiedzieć. Inaczej to jest życie w kłamstwie. Jestem przekonana, że mam kochającego, wiernego partnera i to wszystko jest nieprawdą... I niby nie jest to problem, bo przecież o niczym nie wiem. A jednak zdecydowanie wolałabym wiedzieć, bym sama mogła wybrać, co chcę dalej z tym zrobić. Nie wyobrażam sobie żyć wiele lat w kłamstwie.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
|
#149 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Jednak gdyby mój TŻ miał jakiś skok w bok ale sam by się opamiętał, skończył sprawę, przetrawił we własnym sumieniu to jaki byłby sens, żebym dowiedziała się o tym, co się zdarzyło a co nie ma dalszego ciągu? Jemu pewnie by ulżyło, zrzuciłby ciężar z serca i sumienia. Ale jednoczesnie jego ulga byłaby moją raną, zupełnie niepotrzebną, jeśli rzecz jest zakończona i bez konsekwencji dla teraźniejszości. Kłamstwa nie lubię. Ale prawda czasem rani bardzo głęboko i chyba lepiej przemilczeć to, co partnerowi sprawi niepotrzebny ból.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.

czytam sobie i wyciągam wnioski, dzięki za wszystkie odpowiedźi i aż tak duże zainteresowanie moim wątkiem, jednak przemyśleć trzeba będzie więcej...