![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Gosia mówisz o tym płynie? Mi tez on strasznie capi i w sumie nie wiem czemu bardzo często go kupuje, choć nawet słabo dopiera czasem
![]()
#122 |
Zakorzenienie
|
Alicja dobry jest z Weleda. A na brodawki nie znam ,ja kupilam lanoline z medela i z ziaji.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#123 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytam to nie wiem, czy nie głosowaliśmy na ta sama partie ![]() Spece od kp radzą, żeby nie kupować zapasu mm. Podobno łatwiej się wtedy zniechęcić i podać w chwili większego kryzysu. A przecież w razie naprawdę poważnej potrzeby to wystarczy podejść do najbliższego sklepu.
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy mogę to czytam, a kiedy nie mogę - też czytam... ![]() Edytowane przez PatiPee Czas edycji: 2019-10-14 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pierwszego akapitu: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do drugiego: jak poczujesz zapach swojego maleństwa to pewnie będziesz się cieszyć, ze żaden zapach go nie zakłuca ![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Kurde, wieszam sobie pranie a tu ktoś mi za klamkę do mieszkania pociągnął
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak w wielkim skrócie teściowie napalili się na zakup segmentu w Kobyłce pod Warszawą i próbują przekonać mojego męża do tego żebyśmy ten segment kupili razem z nimi i z nimi zamieszkali. I jeszcze teskt teścia że mąż ma nade mną pracować żebym się zgodziła na wspólny zakup tego segmentu. Owszem planowaliśmy zakup segmentu ale ustalone było że nie będzie to Kobyłka (dla mnie to zadupie, a niestety z dzieckiem to większość czasu ja bede spędzać w domu i wychodzić więc chcę mieć komfort wyjścia) a mąż już zmienił zdanie i ja rozważa. A druga kwestia jest taka że ja do końca nie widzę siebie mieszkającej z teściami. Nie po to kupowałam swoje mieszkanie bo chciałam być samodzielna żeby teraz kupować segment z treściami. I oczywiście wyjdę na zła synową bo coś czuję że będę jedyną osobą której ten pomysł się nie podoba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Ola kurcze ale jesli Ty sie nie godzisz to koniec tematu! To Twoje i meza zycie, a nie teściów.... postaw na swoim. To nie jest kupno pralki tylko domu!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O nie... mieszkanie z teściami i ogólnie z którymikolwiek rodzicami to nie jest dobry pomysł. No i faktycznie za Warszawą ![]() Mąż to niech bierze pod uwagę Twoje zdanie, a nie rodziców ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
O matko... Faktycznie super pomysł :/. W moim przypadku klucz do dobrych kontaktów czy z rodzicami czy teściami to oddzielne mieszkanie. Na szczęście nasi rodzice mają takie samo zdanie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Owszem jeśli nie miałabym innego wyjścia to musiałabym to przeżyć ale mam własne mieszkanie ( notabene słyszałam wczorajsza rozmowę męża z teściem, ze teść coś gadał o sprzedaży mojego mieszkania, co w ogóle nie wchodzi w grę). No od wczoraj mam taki humor przez to że masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiedziałam, ze pełnia ale faktycznie jest coś na rzeczy bo mnie tak nogi paliły, ze myślałam, ze miske z lodem przyniose i tak będę lezeć, kumpela mi pisze to samo, dopiero o 6 rano zasnelam
![]() TŻ znowu wyjechał do piątku ale przynajmniej słoneczko jest także ide na spacer ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Ale załamka, nie chce mi się nawet z łóżka wychodzić.
Ja pralam w Loveli, to absolutnie niczym nie pachnie. Już dawno przestałam używać płynów do płukania bo ubrania tym po prostu smierdzą po jakimś czasie. Za to mąż lubi i kupuje regularnie. Haha Ola, nie denerwuj się. Nie i koniec, siłą cię przecież nie przeniosą. Ale rozumiem, jak sobie taką sytuację próbuję wyobrazić to aż mną wzdryga. W życiu bym się nie zgodziła i ostatnie co bym brała pod uwagę to to, co sobie o mnie pomyślą teście. Apropo teściów, wczoraj dostaliśmy komplet pościeli do łóżeczka. Do niczego mi to nie pasuje, na dodatek jest zielony ![]() Powiedziałam mężowi że możemy to zakładać na 2h jak będą przychodzić w odwiedziny. Ja kupiłam krem na mróz z Babydream. Wolałabym ten z Hippa ale w Rossku nie było a nie będę biegać za kremem. Na sutki mam Maltan. Mleka mm nie zamierzam kupować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 ![]() Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2019-10-14 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, z drugiej strony też czytałam, żeby w razie kryzysu nie oprzeć się pokusie mm. Zobaczę jak to będzie wyglądało jeszcze w szpitalu. Jak dobrze, to odpuszę, jak słabo to może wtedy kupię (o ile nie będzie to niedziela). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda że wyprawka dla syna nie jest tak zainteresowany jak kupnem segmentu na spolke z rodzicami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ola no kurczę dorobilas sie tego jako panienka wiec jak teść moze sobie jeszcze takie teksty sypać , co za typ
![]() Ja już od dawna jestem najgorsza ale nie bede sie o tym rozpisywac publicznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#139 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, jeszcze będą decydowali co Ty masz ze swoim mieszkaniem zrobić ![]() ![]() Cytat:
To chyba dołączam do waszego teamu ![]() Mleko chyba w razie W jest w aptekach? W niedziele zawsze jakaś ma dyżur. Ja chyba też nie planuje na razie kupować, ale póki mam czas to muszę poczytać jakie ewentualnie kupić. Cytat:
Haha dobre z tą pościelą ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się po weekendzie ![]() ![]() Dziewczyny,nasunęły mi się pytania do Was wyprawkowe przez weekend ![]() 1. Co myślicie o tornie do wózka SO CITY?? Bo podanie ją rozważam. Ma ją któraś z Was???? 2. Wiem że temat się przewijal, ale podpowiedzcie ![]() 3. Polecicie jakieś lusterko do auta do zamontowania na zagłówu za fotelikiem dla dziecka? I jescze pytanie nie-wyprawkowe ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Ale się wkurzyłam! Zamówiłam śpiworek do gondoli i teraz dzwonią, że go nie mają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Albo takie: https://allegro.pl/oferta/babysafe-l...ource=facebook Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, że Was tak męczę, ale czy Wam śpiworki bez problemu mieszczą się w gondoli? Bo większość tych śpiworków ma rozmiar 90x50 cm, a moja gondola ma w środku zaledwie 75x32 cm i nie wiem jaki mam kupić ten śpiworek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie na zamkniętym, ogrodzonym itd. osiedlu była taka #afera w zeszłym roku, że ktoś chodzi po jednym z bloków, pociąga ludziom za klamkę i sprawdza, kto w jakich godzinach jest w mieszkaniu. Przeglądali monitoring, ostrzegali się wzajemnie, prawie powołali straż sąsiedzką. Potencjalny złodziej pozostawał jednak nieuchwytny. Pewnego razu sąsiadka z tamtego bloku podwoziła mnie do centrum. Droga daleka, więc zdążyła mi naopowiadać, jak wściekła się ostatnio na męża, który zabrał się za tresurę ich kota. Mężowi nie chciało się pamiętać o otwieraniu drzwi do wc z kuwetą, więc nauczył go skakać na klamki i samemu sobie otwierać -- poza tym cieszył się, że kot wygląda w skoku jak młody tygrys xD. Wyprowadzał go też na klatkę schodową, żeby się wybiegał. Nietrudno było kotkowi dodać dwa do dwóch i ogarnąć, że najlepsza zabawa jest wtedy, kiedy zwieje z domu i będzie sprawdzał, kto z sąsiadów ma otwarte... a w międzyczasie reszta bloku poszukiwała szajki złodziei, która czai się na ich dobytek ![]() Ola, nie przejmuj się, u mnie teściowie też czasem potrafili zasadzić tekstem, co powinnam sprzedać, a co nie. Wystarczyło się parę razy pozastanawiać na głos w ich prezencji, jak podzielimy spadek po ich śmierci. Nie uwzględniając ich opinii. :P I wbij zęby w ścianę, ale nie sprzedawaj!!! Najemca zawsze się znajdzie, a rachunki tam i u ciebie opłacą same (albo rata kredytu). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie ☕️
![]() Witam się z pracy znowu, bo pracownik ponownie nie dotarł ![]() ![]() Ola współczuje, ale myśl o sobie przede wszystkim bo to Ty decydujesz o swoim szczęściu. Teściowej proponując to tez o sobie myślą na pewno. Ja nie kupuje mm dopóki nie będzie potrzebne, aptekę mam 10 od wyjścia z klatki wiec zawsze można podskoczyć. Ja piorę w orzechach wiec nie mam problemu z zapachem, do płukania dodaje olejku z drzewa herbacianego i na początku nim lekko pachnie a po wyschnięciu już nie ma żadnego zapachu. Torbę tez wzięłam w kpl z wózkiem wiec niestety nie pomogę. Midusia, lava, arya tez jestem w team’ie ![]() W nocy tez często się budziłam i to pewnie ta pełnia. Ola kciuki za wizytę dzisiaj ![]() Ja wizytuje jutro ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
1. Nie rozumiem ![]() ![]() 2. Kupuje lansinoh na 2 (.)(.) 3. Jak nie masz jakiejś mega potrzeby zabezpieczenia się na zaś o może warto poczekać i sprawdzić, czy w ogóle potrzebne będzie takie lusterko? Ja i większość mi znanych rodziców nie odczuwa na co dzień jego braku ![]() I ostatnie: tak, to siara - wsio z tobą ok ![]() Ivi, dziewczyny no to już chyba wiemy, dlaczego przeszli ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2019-10-14 o 10:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli masz trasy po półtorej h, to może warto się zastanowić nad lusterkiem z funkcją puszczania melodyjek i innych takich pierdół? Wiadomo, że miesięcznego dziecka tym za bardzo nie zabawisz, ale takie półroczne to już chyba inny temat. Moja koleżanka, robiąca do rodziców takie odległości, bardzo nam polecała opcję full wypas pt. muzyczka i światełka. Z tym że u nas jazda 1:1 będzie rzadka, bo ja nie siadam za kółkiem, także siłą rzeczy będę relegowana na tył do dzieciaka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.