|
|
#121 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wózki - spacerówka
A ja mam spacerówkę, która w tym wątku się nie pojawiła, a jestem z niej bardzo zadowolona - Swift firmy Cosatto. Jest lekki, dobrze się podbija, łatwo prowadzi. Ma też możliwość zablokowania przednich kółek i regulację podnóżka. No i wizualnie dla mnie super! Minus to nie najniższa cena, choć w porównaniu do niektórych Maclarenów i tak nie jest najgorsza
Według mnie warto w nią zainwestować.![]() |
|
|
|
|
#122 |
|
Przyczajenie
|
Kropka75 to poczytaj sobie jeszcze opinie tutaj:
http://www.ceneo.pl/;0152198356-10.htm to ci się naprawdę odechce, też się nad nim kiedyś zastanawiałam. Jedna osoba poleciła mi jane solo : ok 700 zł na allegro, dla mnie za drogi ale może akurat nie dla Ciebie |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szok. Za drogi. Wózek dobry i nie tani ja mam, potrzebuję drugi do pobiegania mamie gdzieś na szybko. |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
ja się prawdopodobnie zdecyduję na espiro magic 3.
ale wcześniej myślałam o hauck sport za 200 zł: http://allegro.pl/item1085614020_sup...t_warszaw.html ale nie widziałam go na żywo, można kupić PP arie za 350 zł: http://allegro.pl/item1182704398_wozek_mama s_papas_aria.html ale nie ma podnóżka regulowanego. Mi by też bardziej odpowiadała tacka, no ale nie można mieć wszystkiego- dla mnie priorytet to mały rozmiar po złożeniu, wygodne siedzisko, wygodny w prowadzeniu, na razie magic wygrywa no i jest bardzo ładny Edytowane przez doczka Czas edycji: 2010-08-18 o 10:49 |
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Kropka ja mam ten i na razie jest super
http://www.ceneo.pl/;0152142211-10.htm wygląda na masywny ale jest dość lekki, ładnie się prowadzi. |
|
|
|
|
#126 |
|
Przyczajenie
|
a ja juz kupilam 2 miesiace temu coneco pierre cardin ibis i jestem zadowolona
![]() regulowany podnozek, oparcie 3 poziomowe do pozycji lezacej i zaledwie 7kg, targam go po schodach nawet z synkiem rozklada sie jednym ruchem, w podrozy pociagiem sprawdzil sie tez super, polecam! a cena- 315zł w dobrym dzieciecym sklepie (taniej nawet niz na allegro)szzzzzczzzzał w 10!;D
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - mają go dopiero 3 miesiące, ale są bardzo zadowoleni (ja także ),- podnóżek rozkłada się na płasko i całkiem na płasko do spania także można rozłożyć - ale niestety po piasku nie jedzie ![]() Tak, rozkłada się całkiem na płasko |
|
|
|
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a macie może jakieś zdanie na temat wózka Sprint Baby Design?
Szukam spacerówki na dużych kółkach (dziecko 10miesięcy) ale opinie są mocno rozbieżne ![]() Z podobnych patrzę na Chicco CT 04... wiecie coś?
|
|
|
|
|
#129 |
|
Przyczajenie
|
Seona widziałam ten wózek w sklepie i na dniach go kupię, jest taki malutki po złożeniu a o to mi chodzi najbardziej. co do piasku i śniegu to mam taki kombajn ze błoto pośniegowe to dla niego pestka. głównie mi chodzi o wózek na zakupy i na wyjazdy bo moj kombajn zajmuje cały bagaznik. jak się będę wybierać nad morze to wezmę nosidełko-super sprawa
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dosłownie nic z niego nie zostaje i do każdego bagażnika się zmieści. Poza tym ma całkiem spory (jak na taki mały wózek) kosz na zakupy pod spodem
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Carya ja mam sprinta już kilka tygodni i jest bardzo fajny. Pisałam o nim nieco wyżej. Jest leciutki i dobrze się prowadzi. Też zależało mi na dużych kołach a ten model ma chyba w sam raz. |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Przyczajenie
|
Odnośnie Magic 3
Wczoraj kupiłam i ogólnie jestem zadowolona jeśli chodzi o rozkładanie to wg mnie nie rozkłada się całkiem na płasko tylko tak jakby dziecko miało poduszkę pod główką, mi to akurat nie przeszkadza bo to wygodna pozycja do spania jednyne co mnie martwi to to ze oparcie jest troche krotkie, teraz jest ok, mały ma 80 cm wzrostu. Czytając opinie nie zauważylam zeby ktoś miał z tym problem, a ja nie zwróciłam na to uwagi w sklepie. Uważam ze na mojego szkraba jest to wózek idealny, nie wiem jak z większym dzieckiem. |
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest wózek dla 4 miesięcznego dziecka. Mały się w nim utopił. Pas wychodził mu w okolicy pięt. No i w życiu nie złożę go z dzieckiem na ręku, nie ma szans. I nie jest taki lekki, facet mi go zważył - 10,2kg wyszło. Nie do zniesienia z 4 piętra, gdy jednocześnie niesie się dziecko. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Ciągle mi ktoś ostatnio poleca Arię Peg Perego i Jane Nomad. Wózki super, ale duże. Na stronce Arii piszą, że od urodzenia, ale na taki nie wygląda. Czy ktoś ma któryś z ww. wózków i powie mi czy da się tam wozić niesiedzącego niemowlaka? ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- XA i XT to duże spacerówki. Nie wiem do jakiego wieku, ale naprawdę obszerne i na długość, i na szerokość. |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
Kropka75 zanim znajdziesz idealny wózek to twój maluch będzie już siedział.
Może trzeba sobie odpuścić to kryterium i poszukać takiego co się przyda na jeszcze kilka lat? Zastanów się bo ja też szukam uniwersalnych wózków i fotelików i chyba źle na tym wychodzę. Na początku jak szukałam dla mojego malucha spacerówki to czytałam w internecie, po czym poszłam do sklepu i te co wygladały fajnie i miały dobre opinie to mi nie pasowały. Ale pani w sklepie zaproponowała mi inny wózek, który mnie zachwycił , spełniał moje kryteria a w internecie nawet na niego nie spojrzałam. A potem jeszcze o nim poczytałam, popytałam na forum i chyba znalazłam to o co mi chodziło-na razie użyłam go raz (espiro magic 3) wiec się o nim jeszcze nie wypowiadam. Może powinnaś też tak poszukać- najpierw w sklepie. Bo tak to pewniew masz mętlik w głowie i tyle. Edytowane przez doczka Czas edycji: 2010-09-14 o 13:36 |
|
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kilka lat to ja mam wózek, duży, z wygodnym siedziskiem, na pompowanych kołach, dużą budką itd. Muszę jeszcze obmyślić jakiś patent na umieszczenie syna w naszej spacerówie tak, żeby w niej nie latał, bo na razie jest do niej za mały, właśnie dlatego że kupowałam ją z myślą o potem. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
I tak się motam już miesiąc z hakiem. :/ |
||
|
|
|
|
#136 |
|
Przyczajenie
|
Kropka75
miałam podobny problem, ale może uda ci się kogoś poprosić żeby cie zabrał do sklepu. a może baby design mini : http://www.bangla.babyonline.pl/wozk...-mini-p366.htm widziałam go i dla mnie jest ok, ale nie pamiętam jak się składa. a co do graco mirage to na twoim miejscu bym go sobie obejrzała bo może nie taki straszny, a ma naprawde różne opinie. więcej pomysłów nie mam. powodzenia Edytowane przez doczka Czas edycji: 2010-09-15 o 11:05 |
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki bardzo.
Masz rację, na zdjęciach to one wszystkie fajne. Ostatnio mało nie kupiłam wózka, który na żywo mnie przeraził. I wielkością i stanem. Na aukcji był: "idealny". Poczekam na razie i przy okazji zajrzę do sklepu. I będę się modlić, żeby jeszcze nie trzeba było dziecku kombinezonu zakładać.
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko- właśnie. Te zdjęcia. Ja starszemu zamówiłam kilka lat temu na allegro Coneco Joker. Wyglądał super. Matko jedyna- największy bubel kupiony w moim życiu. Nie dość, że wyglądał na żywo dużo gorzej, to jeszcze rozpadł mi się po jakichś 2-3 miesiącach użytkowania.
Teraz jeżdżę po sklepach i oglądam. Te nowe X-landery XA z tego roku są większe i wydają mi się fajniejsze. Na wcześniejsze modele ludzie się ponoć skarżyli, że rocznemu dziecku jest za ciasno. W sklepie ostatnio podobała mi się też Loola. Czy ktoś ją ma? |
|
|
|
|
#139 |
|
Rozeznanie
|
ja polecam coneco flash!! rewelacja
Edytowane przez martorka Czas edycji: 2010-09-17 o 12:52 |
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałabym zaufania do Coneco już nigdy po tym Jokerze.
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Też mieliśmy coneco, też jockera i nam starczył na 5 miesiecy chyba?? Może i jest mały, moze i lekki, ale nic poza tym. Nadawał sie na śmeitnik po 5 miesiacach. Za taką cene lepiej juz kupic używkę, ale starczy na dłuzej na pewno.
Czasem widzę mamy z wózkami coneco i jak się tak przyjrzeć, to taki sam syf jak jocker. |
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zagląda i pomoże mi podjąć decyzję w sprawie wózka.
Mam 6 miesięczną córeczkę (jeszcze nie siedzi), która na spacerki jeździ wózkiem Quinny Speedi SX - jestem z niego baaardzo zadowolona i uważam, że lepiej wybrać nie mogłam. Niestety często i dość daleko wyjeżdzamy. Mamy Opla Insygnie i to duży samochód ale... w bagażniku jeździ z Nami 40 kg labrador Na taką wyprawę wsadzamy mu do bagażnika tylko walizkę z naszymi rzeczami. Wózek ląduje na przednim siedzeniu pasażera, ja z Maluchem z tyłu i dodatkowo zawsze jest dużo jakiś dodatkowych rzeczy. A jak wracamy od moich rodziców to zawsze tych siatek jest 5 razy więcej :/ Ogólnie mówiąc - jest ciasno. Pomyśleliśmy więc o zakupie drugiego wózka - parasolki. Oglądałam kilka i te godne uwagi wg mnie są dość drogie. Pewnie ten wózek bardzo się przyda w czasie wyjazdów.Mam kilka typów i prosiłabym o opinie na ich temat: 1. http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E 2. http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E 3. http://www.comparestoreprices.co.uk/...d-carrycot.asp 4. http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E Nie przejmuję się tak bardzo wagą wózka bo nie muszę go nigdzie wnosić. W hartanie podoba mi się kolorystyka, Jane ma bardzo dobre opinie a Bebecar wydaje się bardzo porządny, solidny, wysokiej jakości. Mam możliwość kupienia prawie nowego bebecar rversus za 750 zł ale się zastanawiam... Nie mogę nigdzie tych wózków obejrzeć na żywo wiec liczę na Waszą pomoc. |
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
witajcie,ja mam wózeczek chicco multiway
http://allegro.pl/chicco-wozek-space...307034164.html jako gratis dostałam do niego wszelkie akcesoria,okrycie na nóżki,parasolkę,pałąk i folię przeciwdeszczową,jestem z niego bardzo zadowolona,dziecku wygodnie się jeździ,fajnie się prowadzi,dość niewielki po złożeniu,idealny na spacery po mieście jak i w supermarketach,do tego 2 lata gwarancji,jestem zadowolona i polecam. |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam peg perego si. Lekki, wygodny i bez problemu składa się z i rozkłada z dzieckiem na rękach. Cała obsługa jedną ręką. A po złożeniu stoi sam i zajmuje malutko miejsca. Budka nisko naciągana jak w maclerenie xt. Mamy od marca i jesteśmy bardzo zadowoleni, choć już nie używamy ponieważ synek nie chce jezdzic w wózku.
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja upatrzyłam sobie spacerówke milly mally Venus
http://millymally.pl/pl/produkty/entry/9-venus.html Warto??? Nie miałam styczności nigdy z ta firma i nie wiem czy wózek wytrzyma moja półtoraroczną wiercącą się córke. Nie chce szajsu a one sa tanie. Jesli któras miała z styczność z wózkami tej firmy to proszę o info ;-)
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
pasi a rozklada sie na plasko...
potrzebuje spacerowki dla 4 miesiecznego dziecka... nie miesci sie w gondoli juz
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
si nie rozkłada się całkiem na płasko... na zjdęciu maksymalne rozłożenie.
Nie zwracaj uwagi na budkę, bo zrobiłam mały upgrade, żeby był przewiew ![]() Ja bym 4 miesięczniaka w si woziła. Siedzisko jest bardzo wygodne, dużo wygodniejsze niż w x-landerze ax i w maclarenie xt (wyższe i szersze). Zresztą mój synek przesiadł się do spacerówki jak miał 4,5 miesiąca, bo nie mieścił się w gondolce.
Edytowane przez passionfruit Czas edycji: 2011-02-11 o 11:07 |
|
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
A czy możecie polecić jakąś spacerówkę, w której jest możliwość wożenia dziecka przodem do mamy?
|
|
|
|
|
#149 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
ja mam podobny problem, możecie mi polecić jakieś wózki spacerowe?? jakich używacie i do jakich macie zaufanie?
|
|
|
|
|
#150 |
|
Konto usunięte
|
A to podlinkowane to wcale reklama nie jest?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

Według mnie warto w nią zainwestować.

rozklada sie jednym ruchem, w podrozy pociagiem sprawdzil sie tez super, polecam! a cena- 315zł w dobrym dzieciecym sklepie (taniej nawet niz na allegro)
),