![]() |
#121 |
BAN stały
|
Dot.: Lutowo-marcowe mamusie 2007
Na wielkie szczęście u mnie w pracy nie ma najmniejszego problemu z ciążą. Tyle, że cały czas muszę być na zwolnieniu, bo dużo u nas komputerów. Ginekolog powiedziała, że lepiej nie ryzykować, więc nie ryzykuję. Ale przychodzę i pomagam, by się całkowicie nie pogubili.
![]() Przy okazji spaceruję.... U mnie z samopoczuciem coś kiepsko... ciągle mi niedobrze wieczorami... na szczęście nie wymiotuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Właśnie powiedziałam szefowi, że jestem w ciąży. Jutro mam podpisać nową umowę, tym razem na czas nieokreślony chyba!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
No to się cieszę razem z Wami. Ja może poczekam z ta wiadomością jak mój szef wróci z urlopu po 7 sierpnia. 9.08 mam druga wizytę u ginki więc tak ok 10 mysle że się przemoge...zwłaszcza że szef będzie po urlopie więc może zniesie to jak wasi szefowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ja również poczekam powiem szefowi po kolejnej wyzycie u lekarza (jestem umówiona na początku sierpnia). Wtedy bede wiedziała, co i jak. Do tego czasu może nikt się nie domyśli. Jednak zauważyłam, że chociaż moja fasolka ma skonczyła jeszcze 6 tygodni, a mnie juz powiększył się obwód bioder, jeszcze trochę i trzeba będzie pomyśleć o zmianie garderony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
A ja powiedziałam szefowi w 6 tygodniu bo musiałam iśc na L4. I nie wolno zwolnic kobiety od 1 dnia ciązy do porodu, przez urlop macierzyński i jeszcze MUSI pracować przez miesiąc od dnia powrotu - tak mówią przepisy.
A ja leniuchuje odpoczywam i nie chce mi się ciagle jeśc ale to pewnie od upałów. Robię się głodomów dopiero wieczoriem
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
BAN stały
|
hej
W piątek dostałam mały ochrzan od ginekolog, że nie przytyłam jeszcze ani grama.... ona jest chyba starej daty, albo nie wierzy w mój apetyt.... ale to już jej problem. Przecież niekóre chudną..... już nie wiem - może to było trochę z przekory... W każdym bądź razie zachowuje się jak odkurzacz, gdy tylko nie dokucza mi uczucie ciężkości na żołądku. Praktycznie już nie mam mdłości tylko to okropne uczucie ciężkiego żołądka... |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!
Ja jestem mamusią lutowo-marcową, ale zeszłoroczną, tzn. kwietniową, bo urodziłam 2 kwietnia. Ale podobnie jak Meme "siedziałyśmy" razem w tym wątku. Podczytuję Was nieskromnie i wspominam jak to było cudownie rok temu. Ale teraz jest jeszcze cudowniej bo już mam Natalkę przy sobie i niedługo skończy 4 miesiące ![]() Pamiętam jak zobaczyłam swoje dwie kreseczki, nie mogłam się nacieszyć ![]() ![]() Co do badań prenatalnych to mój gin stwierdził, że nie trzeba ich robić, prócz oczywiście podstawowych chyba że jest ktoś w rodzinie chory na jakąś chorobę genetyczną. Wtedy jest to konieczne. Kamilanet tym ochrzanem od ginki się nie przejmuj, widać taki twój urok. Jak będziesz w zaawansowanej ciąży to być może będziesz przybierać na wadze z tygodnia na tydzień. Ja swoje pierwsze Usg miałam w 8 tygodniu ciąży i od razu dostałam zdjęcie mojej fasoleczki, które już miało kikutki przyszłych rączek. No i oczywiście serducho biło już pełną parą ![]() Dziewczyny duuuuuużo zdrówka dla Was i Waszych fasoleczek. Trzymajcie się, na pewno wszystko będzie dobrze. Najważniejsze nie denerwujcie się i duuuuużo wypoczywajcie ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kostka.kr Czas edycji: 2006-07-24 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
hej ciężąrówki
![]() podobnie jak meme i kostka tez jestem zeszłoroczną lutówko marcówką tez jak wy miałysmy taki wątek który stał sie naszym drugim domem mimo ze sie widziałysmy na zdjeciu zostałysmy przyjaciółkami do dzis bo naprawde nie ma to jak wspolne przezywanie ciąży tydzien po tyg i wzajemna pomoc od kobiet ktoore w tym samym czasie przezywaja to samo co ty pozdrawiam i zycze zdrowych silnych dzieciaczków
#129 |
Raczkowanie
|
Kostko, Malinko i Meme miło nam bedzie jak bedziecie naszymi guru jesli chodzi o ciąże i pierwsze miesiące z dzieciaczkami. Zawsze to dobrze jest dostać dobre rady od doświadczonych Mamuś
![]() ![]() Dziewczyny napiszcie mi jak radzicie sobie z nudnościami? Ja mam je cały dzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Moniko, ja akurat jestem szczęściarą, bo nie mam mdłości, wymiotów itp. Ale bardzo mi dokucza kręgosłup i jak wyjdę na słońce to jestem tak zmęczona jakbym 12 godzin w odlewni żeliwa pracowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim Ciężarweczkom i ich kibicom
![]() Dawno się nie odzywałam, ponieważ siedzę w domku na L-4 i nie mam dostępu do internetu ![]() Ale dzisiaj się wreszcie dorwałam u męża w pracy ![]() U mnie wszystko OK. Od wczoraj mam pierwsze zdjęcie swojej fasolki, widziałam jak bije serduszko (jakby motylek skrzydełkami ruszał ![]() Kamilanet - ja mam podobnie jak Ty - cały czas muszę być na zwolnieniu, ( dużo komputerów). Z samopoczuciem też podobnie, wieczorami dodatkowo boli mnie głowa ale mam wytrzymać i nie brać żadnych tabletek. 22 sierpnia będę miała badania prenatalne z krwi i jak będzie coś nie tak to później te inwazyjne. Boję się jak nie wiem co. Z racji wieku (34 lata) jestem podobno w grupie większego ryzyka. Synuś mój przyjął wiadomość o ciąży REWELACYJNIE. Opiekuje się mną, jest super wyciszony i pomocny - cud jakiś chyba ![]() ![]() Z TŻ trochę gorzej, jeszcze trawi wiadomość (ale wiem "po cichu", że się kolegom i koleżankom w pracy już pochwalił, tylko w domu "zgrywa" twardziela ![]() ![]() Będzie dobrze ![]() Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i uciekam, bo mnie od komputera przeganiają |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Witajcie przyszłe mamusie
![]() Troszkę mnie nie było bo przesiaduję za miastem na działce.Tam lepiej znoszę upały.Jestem juz po usg i widziałam serducho mojej fasolki.Ale tyle radości bo zaczęły mnie męczyć najpierw mdłości a teraz koszmarne wymioty ![]() ![]() ![]() ![]()
#133 |
BAN stały
|
Na szczęście nie mam z tym do czynienia.
Czytałam i słyszałam, że na nudności i wymioty bardzo dobry jest imbir (ja go nie znoszę) I kiedy kobieta więcej się rusza, chodzi spaceruje coś robi to też zmniejsza chęć wymiotowania. Jeszcze niedawno miałam kilka wieczorów małych mdłości - genialne są najzwyklejsze kropelki żołądkowe. I niwelują mdłości i zwalczają uczucie ciężkości w żołądku. Jutro mam 2 usg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Gołąbku witaj w moim klubie! Ja tez mam mdłości cały dzień. Najgorsze jest to, że muszę siedzieć w pracy i stwarzać pozory, że nic mi nie jest a to jeszcze bardziej powoduje mdłosci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Monisiu ja też już nie ma pomysłu
![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki dla wszystkich mamuś ![]()
#136 |
Zakorzenienie
|
gołąbku i moniko
![]() ![]() pozdrawiam wszystkie brzuszki. ![]()
#137 |
Wtajemniczenie
|
Własnie rozmawialam z ginem bo już zaczęłam się niepokoić częstotliwością zwrotów
![]() ![]() ![]() ![]()
#138 |
Raczkowanie
|
W temacie mdłości i wymiotów mój ginekolog radził nie pić niczego na pusty żołądek. Najpierw zjeść jakąś bułkę, inne pieczywo, a dopiero potem popijać. Nie wiem, czy to pomoże, bo sama mam tylko mdłości, bez wymiotów, ale warto spróbować. Za to mam starszne napady zmęczenia, po prostu siedzę w pracy i czuję, że jeśli czegoś nie zrobię zasnę natychmiast. Radzę sobie wychodząc na chwilę na zewnątrz albo spacerując po korytarzu, ale po powrocie do domu większoś czasu przesypiam. Właściwie to oprócz 8 godzin w pracy tylko jem i śpię. Przestałam już nawet jeżdzić samochodem, bo zdarzyło mi się "przymknąć" oczy na czerwonym świetle :-(
Serdecznie pozdrawiam wszystkie oczekujące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
BAN stały
|
Byłam dzisiaj na USG. Zobaczcie mojego maluszka. Wpatrując się można nawet dostrzec usta...
![]() Narazie wszystko w porządku. Tak się cieszę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Kamilanet zdjęcie super i masz rację widać takie małe fajne usteczka
![]() I cieszę się, że wszsytko w porządku - to jest najważniejsze! |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
hej wszystkim kobietkom w ciazy i nie w ciazy.
jestem nowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() calusiorki i pozdrowka |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie! Byłam wczoraj u lekarza, podobnie jak Ty Madziu, ja też obserwowłam moją dzidzię, to niesamowite obserwowac bijące serduszko, rączki, nóżki itd. Następnym razem wybieram się z mężem na usg, niech też sobie popatrzy. Ja mam termin niby na 5 lutego, z terminu ostatniej miesiączki wynika, że jestem w 12, pomiary podczas usg wskazują na to, że jestem w 13/14 tygodniu, moje maleństwo ma 7,2 cm. Ja czuję się dobrze, nie miałam żadnych mdłości czy wymiotów, tylko podobnie jak Ciebie Madziu, bolą mnie plecy, kręgosłup mi dokucza. Ale nic to, wszystko się przeżyje dla naszych dzieciaczków, nie???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
tak,tak z tymi terminami to jedna wielka niewiadoma.bedzie kiedy bedzie.zyby tylko zdrowe.ja mam usg w poniedzialek ,juz nie moge sie doczekac.moze znowu bedzie machal raczkami do mamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Podobno wit B6 pomaga, a mi bardzo pomaga sok z ogórków kiszonych, jak sobie wypije na czczo albo później jak mnie mdli to od razu przechodzi.
#145 |
Raczkowanie
|
Sposobu z sokiem z ogórków kiszonych nie znałam ale brzmi kusząco wieć spróbuję...Wczoraj miałam wieczorne mdłosci i zjadłam dwie miseczki kapuśniaka - pomogło wieć coś w tych kiszonkach jest. Wit. B6 też pomaga mi ale niestety nie zawsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
hej opuszczam forum.Zycze Wam duzo szczescia i pociechy z dzieci.
Mi jest to nie pisane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziecko zmarlo ![]() ![]() ![]() To juz drugi raz.......
#147 |
BAN stały
|
Bardzo mi przykro -
nie trać nadziei!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
BAN stały
|
Napiszcie co u Was słychać?
Macie zdjęcia usg lub swoich brzuszków? Poczwalcie się... |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
witam
chyba faktycznie w drugim trymestrze ma się wiecej siły bo posprzątałam w domu ![]() ![]() ![]() używacie już jakis kremów na rozstępy czy jeszcze za wcześnie?planuje zacząć używać.znacie coś godnego polecenia? pozdrawiaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
BAN stały
|
Używam praktycznie tego co zwykle, przede wszystkim nawilżam. Oliwka po kąpieli i tak w ciągu dnia jak czuję suchość krem bambino lub nivea (te zwykłe)
I jeszcze rewelacyjnego mleczka Garniera - tego co lekko opala....i faktycznie żadnych smóg, nawet nie trzeba się zbytnio starać przy smarowaniu. wystrzegam się sie wszystkiego do ciała co ma w nazwie lub opisie że "ujędrnia". TAkie kosmetyki sprzyjają w czasie ciąży rozstępom, gdyż lekko napinąją skórę. A chodzi o to by skóa była naturalna, nie spięta, nawilżona, by mogła naturalnie się rozciągać w miarę jak rośnie brzuszek. Cztałam, że dobry na zapobieganie rozstępom jest krem Ziai własnie na rozstępy chyba z serii dla dzieci... ale nie jestem pewna. wyniki mam bardzo dobre, tylko te płytki krwi.... ciut za mało lekarz powiedział, że jak w natępnych badaniach będą spadały dopiero będziemy się martwić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.