Lutowo-marcowe mamusie 2007 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-20, 15:08   #121
Kamilanet
BAN stały

GG do Kamilanet Send a message via Skype™ to Kamilanet
Dot.: Lutowo-marcowe mamusie 2007

Na wielkie szczęście u mnie w pracy nie ma najmniejszego problemu z ciążą. Tyle, że cały czas muszę być na zwolnieniu, bo dużo u nas komputerów. Ginekolog powiedziała, że lepiej nie ryzykować, więc nie ryzykuję. Ale przychodzę i pomagam, by się całkowicie nie pogubili.

Przy okazji spaceruję....

U mnie z samopoczuciem coś kiepsko... ciągle mi niedobrze wieczorami... na szczęście nie wymiotuje...
Kamilanet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-20, 19:26   #122
kaśka333
Zadomowienie

Właśnie powiedziałam szefowi, że jestem w ciąży. Jutro mam podpisać nową umowę, tym razem na czas nieokreślony chyba!!! Powiedział, że bardzo ważne jest dla niego to, że jestem lojalna. Kolejny raz przekonuję się, że szczerość popłaca! A jutro idę do gina bo mnie dół brzuszka pobolewa cały dzień, o kręgosłupie nie wspomnę. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę Duphaston'u, może to dlatego?? Jutro się dowiem.
kaśka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-21, 07:55   #123
Monika :)
Raczkowanie

No to się cieszę razem z Wami. Ja może poczekam z ta wiadomością jak mój szef wróci z urlopu po 7 sierpnia. 9.08 mam druga wizytę u ginki więc tak ok 10 mysle że się przemoge...zwłaszcza że szef będzie po urlopie więc może zniesie to jak wasi szefowie Pozdrówki
Monika :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-21, 18:49   #124
AnDymna
Raczkowanie

GG do AnDymna

Ja również poczekam powiem szefowi po kolejnej wyzycie u lekarza (jestem umówiona na początku sierpnia). Wtedy bede wiedziała, co i jak. Do tego czasu może nikt się nie domyśli. Jednak zauważyłam, że chociaż moja fasolka ma skonczyła jeszcze 6 tygodni, a mnie juz powiększył się obwód bioder, jeszcze trochę i trzeba będzie pomyśleć o zmianie garderony gdyby nie bolące i powiększające się piersi, totalne zmęczenie popołudniami to nawet nie odczułabym tego ,że jestem w ciąży.
AnDymna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-22, 10:21   #125
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

A ja powiedziałam szefowi w 6 tygodniu bo musiałam iśc na L4. I nie wolno zwolnic kobiety od 1 dnia ciązy do porodu, przez urlop macierzyński i jeszcze MUSI pracować przez miesiąc od dnia powrotu - tak mówią przepisy.
A ja leniuchuje odpoczywam i nie chce mi się ciagle jeśc ale to pewnie od upałów. Robię się głodomów dopiero wieczoriem

Zarobiona mama pracująca

Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.

Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-23, 19:52   #126
Kamilanet
BAN stały

hej

W piątek dostałam mały ochrzan od ginekolog, że nie przytyłam jeszcze ani grama.... ona jest chyba starej daty, albo nie wierzy w mój apetyt.... ale to już jej problem. Przecież niekóre chudną..... już nie wiem - może to było trochę z przekory...

W każdym bądź razie zachowuje się jak odkurzacz, gdy tylko nie dokucza mi uczucie ciężkości na żołądku. Praktycznie już nie mam mdłości tylko to okropne uczucie ciężkiego żołądka...
Stary 2006-07-23, 21:59   #127
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie dziewczyny!

Ja jestem mamusią lutowo-marcową, ale zeszłoroczną, tzn. kwietniową, bo urodziłam 2 kwietnia. Ale podobnie jak Meme "siedziałyśmy" razem w tym wątku. Podczytuję Was nieskromnie i wspominam jak to było cudownie rok temu. Ale teraz jest jeszcze cudowniej bo już mam Natalkę przy sobie i niedługo skończy 4 miesiące .

Pamiętam jak zobaczyłam swoje dwie kreseczki, nie mogłam się nacieszyć . W pracy powiedziałam szefowej jak tylko potwierdziłam u ginekologa. Szefowa chciała mnie od razu dać na L-4, żebym się nie narażała, ale ubłagałam ją, żebym została chociaż do końca 3 miesiąca w pracy. Po tym jak dowiedziała się, że jestem w ciąży, zmieniła mi grafik, żebym pracowała tylko na dniówkach, bo nocki nie wchodziły w grę w tym stanie. Koledzy pomagali jak tylko mogli jeśli chodziło o jakieś ciężkie rzeczy, także miałam lajcik w pracy .
Co do badań prenatalnych to mój gin stwierdził, że nie trzeba ich robić, prócz oczywiście podstawowych chyba że jest ktoś w rodzinie chory na jakąś chorobę genetyczną. Wtedy jest to konieczne.

Kamilanet tym ochrzanem od ginki się nie przejmuj, widać taki twój urok. Jak będziesz w zaawansowanej ciąży to być może będziesz przybierać na wadze z tygodnia na tydzień.

Ja swoje pierwsze Usg miałam w 8 tygodniu ciąży i od razu dostałam zdjęcie mojej fasoleczki, które już miało kikutki przyszłych rączek. No i oczywiście serducho biło już pełną parą .

Dziewczyny duuuuuużo zdrówka dla Was i Waszych fasoleczek. Trzymajcie się, na pewno wszystko będzie dobrze. Najważniejsze nie denerwujcie się i duuuuużo wypoczywajcie (mała dygresja, ja spałam na początku 14 godzin na dobę a czasem i więcej) .

Edytowane przez kostka.kr
Czas edycji: 2006-07-24 o 07:45
kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-24, 08:24   #128
ma-li-na
Zadomowienie

hej ciężąrówki
podobnie jak meme i kostka tez jestem zeszłoroczną lutówko marcówką tez jak wy miałysmy taki wątek który stał sie naszym drugim domem mimo ze sie widziałysmy na zdjeciu zostałysmy przyjaciółkami do dzis bo naprawde nie ma to jak wspolne przezywanie ciąży tydzien po tyg i wzajemna pomoc od kobiet ktoore w tym samym czasie przezywaja to samo co ty pozdrawiam i zycze zdrowych silnych dzieciaczków

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-24, 14:55   #129
Raczkowanie

Kostko, Malinko i Meme miło nam bedzie jak bedziecie naszymi guru jesli chodzi o ciąże i pierwsze miesiące z dzieciaczkami. Zawsze to dobrze jest dostać dobre rady od doświadczonych Mamuś które znam z innego wątku

Dziewczyny napiszcie mi jak radzicie sobie z nudnościami? Ja mam je cały dzień i chyba te cholerne upały je potegują!! A wieczorem mam problem z zaśnięciem. Cięzkie jest życie ciężarnej kobiety w Iszym trymestrze...I że akurat teraz musi być lato 100lecia
Stary 2006-07-24, 18:23   #130
kaśka333
Zadomowienie

Moniko, ja akurat jestem szczęściarą, bo nie mam mdłości, wymiotów itp. Ale bardzo mi dokucza kręgosłup i jak wyjdę na słońce to jestem tak zmęczona jakbym 12 godzin w odlewni żeliwa pracowała. Ze snem raczej nie mam kłopotów, wystarczy,że głowę do poduszki przyłożę. Tak więc życzę szybkiego ustąpienia tych doskwierających objawów!!!
Stary 2006-07-25, 06:43   #131
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cześć wszystkim Ciężarweczkom i ich kibicom
Dawno się nie odzywałam, ponieważ siedzę w domku na L-4 i nie mam dostępu do internetu
Ale dzisiaj się wreszcie dorwałam u męża w pracy
U mnie wszystko OK. Od wczoraj mam pierwsze zdjęcie swojej fasolki, widziałam jak bije serduszko (jakby motylek skrzydełkami ruszał )
Kamilanet - ja mam podobnie jak Ty - cały czas muszę być na zwolnieniu, ( dużo komputerów). Z samopoczuciem też podobnie, wieczorami dodatkowo boli mnie głowa ale mam wytrzymać i nie brać żadnych tabletek.
22 sierpnia będę miała badania prenatalne z krwi i jak będzie coś nie tak to później te inwazyjne. Boję się jak nie wiem co. Z racji wieku (34 lata) jestem podobno w grupie większego ryzyka.
Synuś mój przyjął wiadomość o ciąży REWELACYJNIE. Opiekuje się mną, jest super wyciszony i pomocny - cud jakiś chyba nawet zaczął planować w którym sklepie będzie kupował ubranka dla maluszka
Z TŻ trochę gorzej, jeszcze trawi wiadomość (ale wiem "po cichu", że się kolegom i koleżankom w pracy już pochwalił, tylko w domu "zgrywa" twardziela a wczoraj jak mu opowiedziałam o bijącym serduszku i pokazałam zdjęcie, to obdzwonił najbliższe osoby i się chwalił (oczywiście tak, żebym ja nie widziała i nie słyszała )
Będzie dobrze
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i uciekam, bo mnie od komputera przeganiają
Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-25, 20:55   #132
golabek
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Lutowo-marcowe mamusie 2007

Witajcie przyszłe mamusie
Troszkę mnie nie było bo przesiaduję za miastem na działce.Tam lepiej znoszę upały.Jestem juz po usg i widziałam serducho mojej fasolki.Ale tyle radości bo zaczęły mnie męczyć najpierw mdłości a teraz koszmarne wymioty I to przez caly dzień Powoli mam już dość.Jestem słaba,nic mnie nie interesuje normalnie jakiś dół załapałam.Jak sobie radzicie z wymiotami bo ja już nie mam siły
golabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-25, 21:18   #133
Kamilanet
BAN stały

Na szczęście nie mam z tym do czynienia.
Czytałam i słyszałam, że na nudności i wymioty bardzo dobry jest imbir (ja go nie znoszę)
I kiedy kobieta więcej się rusza, chodzi spaceruje coś robi to też zmniejsza chęć wymiotowania.

Jeszcze niedawno miałam kilka wieczorów małych mdłości - genialne są najzwyklejsze kropelki żołądkowe. I niwelują mdłości i zwalczają uczucie ciężkości w żołądku.

Jutro mam 2 usg
Stary 2006-07-26, 07:48   #134
Raczkowanie

Gołąbku witaj w moim klubie! Ja tez mam mdłości cały dzień. Najgorsze jest to, że muszę siedzieć w pracy i stwarzać pozory, że nic mi nie jest a to jeszcze bardziej powoduje mdłosci Nadal jem wit. B6 ale jej zbawienny wpływ już na mnie nie działa. Kombinuję i próbuje różnych potraw ale jak narazie to tylko biszkopty jako tako działają na mój żołądek. Jestem strasznie słaba, rozbita a moja koncentracja jest równa zeru. W pracy wysiedzenie 8 godzin w tym upale jest niesamowitym wyczynem, ale muszę wytrzymać - modlę się o deszcz Probowałam migdałów, ale bez skutku, herbata miętowa to samo. Staram się dużo pić ale czasami już na sam widok wody robi mi się niedobrze. Moje pomysły się skończyły...Może kupie dzisiaj te ciasteczka imbirowe. Zobaczymy może pomogą Oby...
Stary 2006-07-26, 09:11   #135
golabek
Wtajemniczenie

Monisiu ja też już nie ma pomysłu Nawet biszkopta udało mi się zwrócić Wczoraj np oddałam sok pomarańczowy.A wody niegazowanej mam już dość.Poprostu juz mi sie pomysly wykonczyly.Na szczęście mam wolne bo w pracy chyba bym nie dała sobie rady.Muszę zjeść śniadanie ale juz czuję mdłości Idę jednak coś zjeść
Buziaki dla wszystkich mamuś
Stary 2006-07-26, 09:52   #136
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

gołąbku i moniko - mam to samo. nic nie moge jesc ani pic, nawet wode niegazowaną zwracam. juz nawet z tym nie walcze, czekam az samo przejdzie, dzisiaj ide do gina to spytam moze on cos pomoze. jestem wykonczona musze siedzeic w pracy, upal niesamowity, pociesza mnie jedynie fakt ze w piatek w nocy jedziemy z tz nad morze i w koncu urlop.

pozdrawiam wszystkie brzuszki.
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-26, 11:00   #137
golabek
Wtajemniczenie

Własnie rozmawialam z ginem bo już zaczęłam się niepokoić częstotliwością zwrotów Ale okazuje się że to jeszcze mało Trochę się uspokoiłam i muszę zacząć jakoś żyć z kibelkiem w zgodzie Wiśniowysadku życzę udanego urlopiku
Stary 2006-07-26, 11:59   #138
ewaes
Raczkowanie

W temacie mdłości i wymiotów mój ginekolog radził nie pić niczego na pusty żołądek. Najpierw zjeść jakąś bułkę, inne pieczywo, a dopiero potem popijać. Nie wiem, czy to pomoże, bo sama mam tylko mdłości, bez wymiotów, ale warto spróbować. Za to mam starszne napady zmęczenia, po prostu siedzę w pracy i czuję, że jeśli czegoś nie zrobię zasnę natychmiast. Radzę sobie wychodząc na chwilę na zewnątrz albo spacerując po korytarzu, ale po powrocie do domu większoś czasu przesypiam. Właściwie to oprócz 8 godzin w pracy tylko jem i śpię. Przestałam już nawet jeżdzić samochodem, bo zdarzyło mi się "przymknąć" oczy na czerwonym świetle :-(

Serdecznie pozdrawiam wszystkie oczekujące
ewaes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-26, 18:53   #139
Kamilanet
BAN stały

Byłam dzisiaj na USG. Zobaczcie mojego maluszka. Wpatrując się można nawet dostrzec usta...
Narazie wszystko w porządku.
Tak się cieszę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maluszek.jpg (19,5 KB, 72 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-27, 07:32   #140
Raczkowanie

Kamilanet zdjęcie super i masz rację widać takie małe fajne usteczka Już nie mogę się doczekać kiedy moja Fasolka będzie taka duża.
I cieszę się, że wszsytko w porządku - to jest najważniejsze!
Stary 2006-07-27, 15:44   #141
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

hej wszystkim kobietkom w ciazy i nie w ciazy.
jestem nowa"poczytywalam"sobie was wczesniej.moja fasoleczka ma 11tygodni .z terminem roznie bywa bo mam ich pare:najpierw 31 styczen,pozniej 7 luty a ostatnio na usg 1 luty.w poniedzialek ide na usg i dowiem sie juz najpewniejszego terminu.juz nie mozemy sie doczekac z tatusiem.wizyty (w tym i usg) mam co 2 tygodnie(moze ze wzgledu na wczesniejsze poronienie).wydaje mi sie ze za czesto ale w sumie sie ciesze bo lubie patrzec na mojego dzidziulka sluchac jego serduszka i patrzec na jego fikolki.jak narazie wszystko jest w porzadku .ostatnio mial prawie 5 cm.jestem z niego/niej dumna.mam przeczucie ze to bedzie chlopczyk.czuje sie ogolnie dobrze tylko dokuczaja mi bole plecow po wysilku lub dluzszym chodzeniu .mdlosci minely.napisze po usg
calusiorki i pozdrowka
madziaMADZIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-27, 17:51   #142
kaśka333
Zadomowienie

Witam mamusie! Byłam wczoraj u lekarza, podobnie jak Ty Madziu, ja też obserwowłam moją dzidzię, to niesamowite obserwowac bijące serduszko, rączki, nóżki itd. Następnym razem wybieram się z mężem na usg, niech też sobie popatrzy. Ja mam termin niby na 5 lutego, z terminu ostatniej miesiączki wynika, że jestem w 12, pomiary podczas usg wskazują na to, że jestem w 13/14 tygodniu, moje maleństwo ma 7,2 cm. Ja czuję się dobrze, nie miałam żadnych mdłości czy wymiotów, tylko podobnie jak Ciebie Madziu, bolą mnie plecy, kręgosłup mi dokucza. Ale nic to, wszystko się przeżyje dla naszych dzieciaczków, nie???
Stary 2006-07-28, 10:00   #143
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

tak,tak z tymi terminami to jedna wielka niewiadoma.bedzie kiedy bedzie.zyby tylko zdrowe.ja mam usg w poniedzialek ,juz nie moge sie doczekac.moze znowu bedzie machal raczkami do mamy w poniedzialek pokaze wam moja dzidziunie.caluski

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-31, 07:35   #144
agrafik
Przyczajenie

Podobno wit B6 pomaga, a mi bardzo pomaga sok z ogórków kiszonych, jak sobie wypije na czczo albo później jak mnie mdli to od razu przechodzi.
Stary 2006-07-31, 08:01   #145
Raczkowanie

Sposobu z sokiem z ogórków kiszonych nie znałam ale brzmi kusząco wieć spróbuję...Wczoraj miałam wieczorne mdłosci i zjadłam dwie miseczki kapuśniaka - pomogło wieć coś w tych kiszonkach jest. Wit. B6 też pomaga mi ale niestety nie zawsze.
Stary 2006-07-31, 12:51   #146
sylwia-zuza
Zakorzenienie

hej opuszczam forum.Zycze Wam duzo szczescia i pociechy z dzieci.
Mi jest to nie pisane
Dziecko zmarlo
To juz drugi raz.......
Stary 2006-07-31, 19:54   #147
Kamilanet
BAN stały

Bardzo mi przykro -
nie trać nadziei!!!!!!!!
Stary 2006-08-02, 10:37   #148
Kamilanet
BAN stały

Napiszcie co u Was słychać?
Macie zdjęcia usg lub swoich brzuszków?
Poczwalcie się...
Stary 2006-08-02, 13:44   #149
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

witam
chyba faktycznie w drugim trymestrze ma się wiecej siły bo posprzątałam w domu skończyło sie to oczywiście bólem pleców Brzuszka nie mam,troszkę na dole ale tylko ja to widzę.jestem w 14 tygodniu,już mógłby się pojawić Spodnie mam ciut przyciasne mimo, że nie przytyłam ani grama.apetyt też mam większy.wczoraj odebrałam wyniki grupy krwi i toxo.na szczęcie dzidziuś ma moją krew i nie mamy konfliktu.mam za to toksoplazmozę.w necie wyczytałam z interpretacji że już kiedyś przebyłam tą chorobę i mam dużo przeciwciał(86,3).jeszcze nie byłam u lekarza.
używacie już jakis kremów na rozstępy czy jeszcze za wcześnie?planuje zacząć używać.znacie coś godnego polecenia?
pozdrawiaki
Stary 2006-08-02, 14:37   #150
Kamilanet
BAN stały

Używam praktycznie tego co zwykle, przede wszystkim nawilżam. Oliwka po kąpieli i tak w ciągu dnia jak czuję suchość krem bambino lub nivea (te zwykłe)

I jeszcze rewelacyjnego mleczka Garniera - tego co lekko opala....i faktycznie żadnych smóg, nawet nie trzeba się zbytnio starać przy smarowaniu.

wystrzegam się sie wszystkiego do ciała co ma w nazwie lub opisie że "ujędrnia". TAkie kosmetyki sprzyjają w czasie ciąży rozstępom, gdyż lekko napinąją skórę. A chodzi o to by skóa była naturalna, nie spięta, nawilżona, by mogła naturalnie się rozciągać w miarę jak rośnie brzuszek.

Cztałam, że dobry na zapobieganie rozstępom jest krem Ziai własnie na rozstępy chyba z serii dla dzieci... ale nie jestem pewna.

wyniki mam bardzo dobre, tylko te płytki krwi.... ciut za mało
lekarz powiedział, że jak w natępnych badaniach będą spadały dopiero będziemy się martwić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości