![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niezadbana kobieta?
Cytat:
Jak byłam na wycieczce szkolnej to potrafiłam 3 dni nie jeść, bo nie chciałam, żeby ktoś zobaczył i komentował. A i tak podsłuchałam rozmowę, że "Limonka zgrywa takiego niejadka, a pewnie wpie... po nocach batoniki." W ogóle dużo musiałam się tłumaczyć przed wszystkimi, że nie podjadam i udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Czy usłyszałam "przepraszam", kiedy wyszło, że mam problemy hormonalne i żebym stanęła na rzęsach to bez leków? Lol. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez AleKosmos Czas edycji: 2020-02-05 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Niezadbana kobieta?
Cytat:
To tez prawda. Chociaz od lat na sniadanie jem zwykle platki owsiane bez zadnych dodatkow, kosztuja grosze. Akurat dzisiaj bylam w nieznanym mi miescie i zglodnialam. Do wyboru w centrum handlowym- Mac Donald, obok KFC, jakies kubly frytek z czymstam w innej sieciowce, tajski fast food i zarcie kinowe. Wszystko z ofertami XXL, dorzuc do kanapki frytki to dostaniesz cole za free. To juz u mnie w UK jest wiekszy wybor jesli chodzi o wzglednie zdrowe opcje. O w pelni zdrowym odzywianiu nawet nie marze, bo musialabym uciac sobie pol etatu, zeby zdarzyc na te wszystkie targi farmerow albo dolozyc drugi etat, zeby mnie bylo stac na najlepsze jakosciowo produkty z popularnych supermarketow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ava_ Czas edycji: 2020-02-05 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2020-02-05 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Pani Mizantrop
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87564636]No tak.
Ale dalej uczucie głodu nie jest dla mnie jakieś straszne, mogę wytrzymać, i jest to dla mnie łatwiejsze niż golenie się co drugi dzień, chociaż to też zajmuje w sumie chwilę. Może dziwne, ale dla każdego w sumie co innego może być trudniejsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To ja mam na odwrot, nie jest dla mnie problemem golenie nog 2-3 razy w tygdoniu, wyrywanie brwi co tydzien, ale dieta to droga przez meke, glod powoduje u mnie drazliwosc gorsza, niz PMS ![]() Cytat:
A co do uwag lekarzy na temat wagi, to nie zapomne, jak jakies 10 lat temu bylam w szpitalu na badaniach. Mam 165 cm wzrostu, wtedy wazylam chyba 52-53 kg, lekarka mnie pyta o wage, to mowie, ze 53 kg, i ze w ostatnich miesiacach kilka kilogramow schudlam, a ona na to "o Jezu, to jeszcze wiecej pani wazyla?". Zrobilam jej taka jazde za ten po prostu mega chamski tekst, ze mi zmienili lekarza.
![]() |
![]() |
#127 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Każdemu, kto komentowałby zawartość mojego talerza kazałabym spadać na drzewo. Nawet męża oduczyłam już komentarzy o moim upodobaniu kefiru do obiadu, bo obiad bez kefiru się nie liczy a zwłaszcza spaghetti. No nie można dać się zwariować.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś jest ofiarą wieloletniego znęcania (bo sorry, taka jest prawda) i codziennego zaglądania w talerz, to ciężko żeby w wieku 13 lat miał tyle siły psychicznej, żeby się zaśmiać w twarz i olać wszystkich. Ja do tego dorosłam w wieku 21/22 lat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;87565164] Mnie dentystka kategorycznie zabroniła wybielania, więc czymś się pewnie jednak różni. ![]() Pewnie że piaskowanie i usuwanie kamienia A wybielanie to zupełnie inne zabiegi. Ale dlaczego zabraniac wybielania? O ile nie robi się tego zbyt często, to nie szkodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nadal mnie to wkurza, choć niby nie mam problemu. Nawet nie lubię "smacznego", choć to już moja paranoja. Ja miałam ED, tak mi się wydaje, głównie przez takie komentarze, jak pisałam do znudzenia w wielu wątkach i gdzieś do 23 roku życia wstydziłam się w ogóle jeść publicznie czy chodzić do knajpy/restauracji, jadłam tylko przy bardzo bliskich osobach. Wydawało mi się, że jestem w końcu gruba i ktoś mnie będzie komentował, że jak ośmielam się coś jeść - podobnie jak niejednokrotnie komentowali moją otyłą koleżankę. Co z tego że jej plecami? Nawet sobie nie wyobrażam, co musiała czuć. Jak byłam głodna na uczelni, bo miałam wykłady po 10 godzin, to jadłam w toalecie gryz kanapki/ jabłka (tak, obrzydliwe), bo bałam się, co sobie ktoś pomyśli o mnie i o tym, co jem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie zawsze zastanawia, czemu ludzie tak bardzo przejmowali się moim zdrowiem, kiedy jadłam kanapkę z białym pieczywem (bo to niezdrowo), a nikt się nie przejmował zdrowiem mojej znajomej obok wpieprzającej Big Maka, duże frytki, dużą Colę i do tego McFlurry na deser. CODZIENNIE. Miałyśmy razem zajęcia i jadła w przerwie. Czyżby dlatego, że ona była filigranowa a ja gruba? Nigdy się nie dowiemy. ![]() EDIT. I żeby była jasność. To był pewnie jej jedyny posiłek w ciągu dnia, a poza tym dużo grała w tenisa, więc pewnie spalała te kalorie. Ja jej nie wypominam. Ja też chodziłam wtedy codziennie na basen zresztą. Po prostu bawi mnie, że ludzie zaglądają ci w talerz tylko jak jesteś gruba, żeby ci dopier..., a zasłaniają się zdrowiem.
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Limonka2738 Czas edycji: 2020-02-06 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;87565164]Aa to normalne, nie bez powodu mówi się, że najokrutniejsi dla grubych ludzi są byli grubi ludzie.
![]() Mnie dentystka kategorycznie zabroniła wybielania, więc czymś się pewnie jednak różni. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem, czy gdyby osoba, która przeżyła nowotwór patrzyła na załamanych ludzi na onkologii tak jak ty na grubych, to byle byś takiego samego zdania. Bo, nie oszukujmy się, też często sami sobie winni, bo palili papierosy, dalej palą, nie odżywiali się na pewno kryształowo i nie mieli tyle aktywności fizycznej, co powinni. Też kiedyś miałam takie podejście jak Ty. Jak dobrze, że mi przeszło, bo czuję zażenowanie, jak Cię czytam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Jak zwykle na forum przykłady skrajne. Tak, jestem prawie jak Hitler. Smuteczek.
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle nienawiści do obcych ludzi. Sama sobie szkodzisz. Ja też kiedyś tak czułam, ale mi przeszło. I boli Cię, jak traktuję Cię dokładnie w taki sam sposób jak ty ludzi, z problemem, który miałaś, ale z którym sobie poradziłaś. ![]() Przegryw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Co ty, nie tylko. Ja slysze "Tak malo sobie nalozylas? Jeszcze chcesz schudnac?" "Chodzmy do Maca, dobrze ci to zrobi, moze wreszcie przytyjesz". Nawet na wizazu wrzucilam kilka zdjec w pewnym watku i znalazla sie jedna wizazanka, ktora skomentowala mnie "ta twoja chudosc naprawde niezdrowo wyglada. Nie masz czasem anemii?" No lol.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2020-02-06 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87566016]Co ty, nie tylko. Ja slysze "Tak malo sobie nalozylas? Jeszcze chcesz schudnac?" "Chodzmy do Maca, dobrze ci to zrobi, moze wreszcie przytyjesz". Nawet na wizazu wrzucilam kilka zdjec w pewnym watku i znalazla sie jedna wizazanka, ktora skomentowala mnie "ta twoja chudosc naprawde niezdrowo wyglada. Nie masz czasem anemii?" No lol.[/QUOTE]
Bo to zalezy po ktorej stronie barykady sie stoi. Wygladam przecietnie, ale mam fiksacje na punkcie zdrowego odzywiania, co tez jest szeroko komentowane “od jednej pizzy nie umrzesz”, “a z czego ty jeszcze chcesz chudnac”, “I tylko tyle? To juz jestes najedzona?” moge tak cytowac do wieczora. Nie chce rozpetac kolejnej wojny grubi vs chudzi, ale jestem przekonana, ze pod adresem kazdej grupy padaja krzywdzace i niepotrzebne komentarze. Cytat:
Zgadzam sie. Tez znam pare takich przypadkow. Osoby, ktore z powodu otylosci musza brac wiecej i wiecej lekow, ciezko im z fotela wstac bez podpierania itd. Ale ciast sobie nie odmowia, bo “nie moge sie oprzec”, ruchu zero bo im sie nie chce, a jednoczesnie pol rodziny zameczaja jak im w zyciu zle i niedobrze. Kupowalismy im karnety na joge, do dietetyczki zeby od czegos zaczac, ale nie bo nie. Wiec rozumiem Ellen, ze taka mentalnosc moze zirytowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są wa typy ludzi, którzy mówią "zaprzyj się, to schudniesz, tak jak ja". Jeden, toksyczny, którym jesteś ty. Drugi, wspierający. I to dopiero ten drugi mi pomógł. Ten pierwszy tylko mnie dobijał i wpędzał w myśli samobójcze. A o ten drugi typ naprawdę niełatwo. Ale cieszę się, że go spotkałam na swojej drodze. To dziewczyna, która tak jak ja była zawsze gruba, schudła i nie oceniała. Nikt mnie tak nie trzymał na duchu i nie rozumiał. Bo ona doskonale rozumiała, że mi się płakać chce, że nie mogę zjeść czekolady. A nie patrzyła na mnie z pogardą "to nie jedz tej czekolady, ja potrafiłam, to ty też". ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Zgadzam się. Obie grupy wysłuchują pewnie swojego.
![]() |
![]() |
#144 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo meltanosc narzekacza, co nic nie robi jest fatalna i to nie tylko w kwestiach wagi, czy zdrowia. Mam znajoma, ktora od X lat narzeka na prace, zarobki. Jakos pracy, nie zmienila, tlumaczac sie zawsze niepewnoscia i brakiem perspektyw. Istniala szansa na prace u mnie na duzo lepiej platnym stanowisku. Wyslalam jej oferte, powiedzialam, ze ja polece. Myslalam, ze robie dobry uczynek. Nie wyslala nawet papierow, na mnie ma focha, a jestem pewna ze narzekac na prace bedzie tak samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87566016]Co ty, nie tylko. Ja slysze "Tak malo sobie nalozylas? Jeszcze chcesz schudnac?" "Chodzmy do Maca, dobrze ci to zrobi, moze wreszcie przytyjesz". Nawet na wizazu wrzucilam kilka zdjec w pewnym watku i znalazla sie jedna wizazanka, ktora skomentowala mnie "ta twoja chudosc naprawde niezdrowo wyglada. Nie masz czasem anemii?" No lol.[/QUOTE]
Zabiłabym, żeby ktoś mi kiedyś tak powiedział, wiesz? Ale rozumiem, że to irytujące. Zawsze marzyłam, żeby zostać anorektyczką. Żeby ludzie się "litowali" choć raz, jaka ja jestem chudziutka. ![]() Ale trawa zieleńsza zawsze u sąsiada.
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to, jako nastolatka, w wieku 15 lat, zaczelam gwaltownie rosnac i zwiekszyla mi sie waga, to nagle zaczely sie komentarze w stylu "Boze, a bylas taka szczupla!", "Nie zryj tyle, bo bedziesz tlusta", a wazylam jakies 55 kg majac 165 cm wzrostu, wiec bylam szczupla nastolatka, po prostu mnal mi okres chudego dzieciaka. Ludzi nie zadowolisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to jakikolwiek komentarz, nawet taki "dobrze wyglądasz", odbierałam jako to, że jestem gruba. Jednakowoż gdyby można było wprowadzić taki przepis prawny, to ja karałabym ludzi odsiadką za komentowanie tego, co ktoś je i czy powinien schudnąć albo przytyć ![]() Ja nigdy nie komentuję tego, co ktoś je, i jakoś żyję, więc nie wiem, dlaczego niektórzy odczuwają taką potrzebę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
[1=1a1574568a9ae6256c77117 bb8a68c832bc8434a_5e8bb4a 00727e;87566110]Zadna przyjemnosc. Bylam chudym dzieckiem i niejadkiem. Wpychanie zarcia na talerz. "Nie odejdziesz od stolu, dopoki nie zjesz". Masakra.
Za to, jako nastolatka, w wieku 15 lat, zaczelam gwaltownie rosnac i zwiekszyla mi sie waga, to nagle zaczely sie komentarze w stylu "Boze, a bylas taka szczupla!", "Nie zryj tyle, bo bedziesz tlusta", a wazylam jakies 55 kg majac 165 cm wzrostu, wiec bylam szczupla nastolatka, po prostu mnal mi okres chudego dzieciaka. Ludzi nie zadowolisz.[/QUOTE]Ja całe życie byłam niejadkiem i jadłam stosunkowo mało. ![]() Ale mi i tak wypominali, że za dużo, bo przecież gruba jestem. Po latach się okazało, że jem za mało, ale: - bardzo, bardzo źle, - piję za dużo słodkich napojów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#149 |
Pani Mizantrop
|
[1=1a1574568a9ae6256c77117 bb8a68c832bc8434a_5e8bb4a 00727e;87566110]Zadna przyjemnosc. Bylam chudym dzieckiem i niejadkiem. Wpychanie zarcia na talerz. "Nie odejdziesz od stolu, dopoki nie zjesz". Masakra.
Za to, jako nastolatka, w wieku 15 lat, zaczelam gwaltownie rosnac i zwiekszyla mi sie waga, to nagle zaczely sie komentarze w stylu "Boze, a bylas taka szczupla!", "Nie zryj tyle, bo bedziesz tlusta", a wazylam jakies 55 kg majac 165 cm wzrostu, wiec bylam szczupla nastolatka, po prostu mnal mi okres chudego dzieciaka. Ludzi nie zadowolisz.[/QUOTE] Mialam dokladnie tak samo, przez cale dziecinstwo bylam chuda, na koniec podstawowki w wieku 13 lat wazylam jakos niewiele ponad 30 kilo - nauczycielka na w-f skarzyla sie, ze sie boi mnie asekurowac, bo mam tak chude rece, ze sie boi, ze mi je polamie. A potem nagle przybralam na wadze jakies 15 kilo, to sie zaczely podobne komentarze, ze jaka szkoda, ze przytylam, bo bylam taka szczuplutka. Potem mialam na studiach okres smieciowego zarcia i nadwagi, ogolnie w doroslym zyciu nosilam kazdy rozmiar od 34 do 42, wszystko zalezy od trybu zycia u mnie, nie wyobrazam sobie ciaglego bycia na diecie, wiec pewnie bede do konca zycia oscylowac w granicach rozmiaru 38.
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie ten brak szacunku i taką... agresję w wypowiedziach da się zauważyć podczas niemal każdej forumowej rozmowy (tu, czy na facebooku), która zahacza o temat otyłości/niedowagi. Już samo używanie takich słów jak np. "grubas", "żreć" (osoby z drugiej strony barykady też by pewnie mogły dorzucić kilka 'ciekawych' określeń jakie słyszały na ten temat) zamiast "osoba gruba/otyła", "jeść" świadczy moim zdaniem o tym, że rozmówcom najczęściej nie chodzi o zdrowie omawianej osoby, tylko raczej o to by dowalić grubemu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.