Nigdy nie byłam u niego w domu + inne kwestie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-03-01, 23:30   #121
Kelecka
Zadomowienie

Dot.: Nigdy nie byłam u niego w domu + inne kwestie

Facet story zarabia te 9-10tys miesiecznie i nie czuje potrzeby wynajecia mieszkania, znaczy usamodzielnienia sie, tylko mieszka z mama i z babcia bylby u mnie skreslony juz na starcie.

Autorko, nastepnym razem (oraz nastepnym i nastepnym) jak bedzie do Ciebie przychodzil wieczorem to otworz sobie wino (skoro on nie pije) a jemu zaroponuj wode. Przestan sponsorowac i uslugiwac darmozjadowi.
Kelecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-03-02, 07:01   #122
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Dlaczego tak bardzo bronisz się przed tą wiedzą? W sponsorowaniu faceta nie ma nic złego chyba że ci to nie pasuje. U ciebie jest tak że czujesz że więcej wydajesz na jedzenie to przestań to robić. Do tego nie masz pracy. Ale ''zaczynasz dostrzegać''.
Desperacja level hard, aby utrzymać związek. Autorka sama sobie zakłada klapki na oczy.
Stary 2020-03-02, 08:47   #123
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Desperacja level hard, aby utrzymać związek. Autorka sama sobie zakłada klapki na oczy.
A tam ma LinkedIn i musi dobrze zarabiac to wynagradza poswiecenia aby utrzymać związek (juz biała suknia,zona przy mężu się śni )
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-03-02, 18:02   #124
Hultaj
BAN stały

Ja wiem czy desperacja, jak ją tak matka wychowała że jeszcze ją opieprzyła że trutniowi obiadu nie postawiła pod nos i zakupków nie zrobiła. Bez urazy bezrobotna córka do tego zmęczona po całym dniu i punkt honoru dla mamusi karmić pasożyta który nawet bułek i pasztetu nie przyniesie.
Bądź sobie z kim chcesz i ile chcesz ale miej na tyle rozsądku żeby nie stawiać mu śniadanek. Jak żeruje na tobie to nie zdziwiłabym się jak wyjada w domu z lodówki zaopatrywanej przez matkę i babcię.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2020-03-02 o 18:03
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-03-02, 19:22   #125
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Ja wiem czy desperacja, jak ją tak matka wychowała że jeszcze ją opieprzyła że trutniowi obiadu nie postawiła pod nos i zakupków nie zrobiła. Bez urazy bezrobotna córka do tego zmęczona po całym dniu i punkt honoru dla mamusi karmić pasożyta który nawet bułek i pasztetu nie przyniesie.
Bądź sobie z kim chcesz i ile chcesz ale miej na tyle rozsądku żeby nie stawiać mu śniadanek. Jak żeruje na tobie to nie zdziwiłabym się jak wyjada w domu z lodówki zaopatrywanej przez matkę i babcię.
To chyba takie stare tradycje. Moja mama też mnie ochrzaniała, że mój przychodzi z prowiantem i musi mi obierać ziemniaki i marchewki skrobać. Bo jak to tak, gościa trzeba gościć. To nic, że ten gość niemal mieszkał u mnie połowę wolnego czasu, gość to gość.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-03-02, 20:40   #126
Hultaj
BAN stały

Mama pewnie chciała dobrze i nie zna całego kontekstu, ale autorka sama mogłaby wiedzieć że nie ma obowiązku kupować jedzenia świetnie zarabiającemu koniowi który w dodatku udaje że jest taki niedomyślny że się nie rewanżuje; w dodatku w jej sytuacji. Normalnym odruchem u niego powinno być zrobienie zakupów do niej do domu czy przyniesienie gotowca albo zamówienie czegoś a już w ogóle tym bardziej skoro on się u niej stołuje.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-03-03, 10:01   #127
lina_09
Raczkowanie

Powiem tak: ja na spotkania z przyjaciółką zawsze coś przynoszę jak wiem, że będę więcej niż te 3-4 godziny i że jakieś przekąski fajnie byłoby mieć, bo np. zamierzamy oglądać film. Czasem są to przekąski, typu chipsy, czasem ciastka a czasem sama coś zrobię. I jest to czysty odruch, ot, doceniam jej gościnę, zostaję na dłużej, zjeść coś musimy, skoro ona bierze na siebie ugoszczenie mnie (a zwykle siedzimy u niej właśnie, lepsze warunki na to) to jestem w stanie te kilka złoty wydać nawet w drodze do niej, żeby nie musiała w pełni sama zapewniać i jedzenia.

Nie wyobrażam sobie w ogóle sytuacji w której partner udaje niedomyślnego i nie ma takich odruchów, choćby sporadycznie. I to spędzając u mnie tyle czasu. Po prostu. naturalnym odruchem w związku - a tak naprawdę to w każdej bliższej relacji, romantycznej czy nie - powinna być pewna wzajemność. Na czym ona polega to już kwestia pary, ale dla mnie takie zachowanie jest po prostu dziwne i miałabym pewne poczucie bycia wykorzystywaną, zwłaszcza w momencie gdy partner wie, że moja sytuacja finansowa nie jest najlepsza.
lina_09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-29, 14:15   #128
invisible_01
Zakorzeniona

Autorko, jak się rozwinęła ta historia? Przypomniał mi się ten wątek ostatnio.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-29, 14:28   #129
kurka_ziemna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kelecka Pokaż wiadomość
Facet story zarabia te 9-10tys miesiecznie i nie czuje potrzeby wynajecia mieszkania, znaczy usamodzielnienia sie, tylko mieszka z mama i z babcia bylby u mnie skreslony juz na starcie.
Tez mnie to dziwi. Zwłaszcza, ze przy takich zarobkach mozna na luzie wziac kredyt na wlasne mieszkanie i nawet ze spłatą żyć na poziomie niedostepnym dla wiekszosci.
kurka_ziemna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości