![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Świetny facet i Konfederacja
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;87882260]jestem za ślubami jednopłciowymi i adopcją dzieci przez takie pary.
Czyli jesteś przeciwna wspomaganiu rozrodu dla par hetero? I adopcji dzieci przez niepłodne pary hetero? Nie ma to nie ma. Prawo naturalne zadziałało. [/QUOTE] nie zapominajmy tez o ratowaniu zycia. Jesli natura chciala zeby ktos umarl to po co go ratowac? po co utrzymywac przy zyciu? po co leczyc? przeciez natura chciala zeby zachorowal i umarl. Ja tez jestem za adopcja i slubami dla par homoseksualnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||||
Femme fatale
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze raz podkreślę to powiedz to samotnym matkom coś na zasadzie: ''Jesteście samotnymi matkami bo tak los się potoczył''. Tak byś im powiedziała? Really? No tak, standardowo, kobieta przejdzie wszystko, facetowi można wiele wybaczyć (i żeby nie było gdyby co, nie jestem mizoandryczką). Od kobiet więcej się wymaga w społeczeństwie, społecznie i to jest fakt (to oczywiście moje subiektywne zdanie, po za tym sama osobiście wierzę, w to, że tak jest; jestem kobietą, reprezentuję tę płeć i wiem czego od kobiet się wymaga, jak traktuje się kobiety na przykład w różnych środowiskach etc). Cytat:
I coś do tego: oczywiście, że możesz mieć rację (aczkolwiek nie musisz) (z tym, że wychowywanie tylko przed jednego rodzica na przykład przez matkę/ojca, albo przez matkę/tylko przez ojca/matkę + babkę itd) nie musi być tym samym co wychowanie dziecka przez obydwoje rodziców heteroseksualnych, ale zauważ ile jest takich rodzin w Polsce. Ilu ludzi wychowuje się w rodzinach z dysfunkcjami lub w niepełnych rodzinach gdzie jak nie ma jedno rodzica to najczęściej jest to brak ojca. Nadal uważasz no ale tak wyszło?. Świata nie zmienimy, wszystkich ludzi nie zmienimy, owszem, ale te Twoje porównania są mam wrażenie z tyłka. Faktycznie. Różne rozumowanie to na przykład gdy dla jednej osoby (polecę banałem) 2*2 to nie będzie 4 przy czym dla tej drugiej 2*2 to będzie 4 bo tak została nauczona w szkole, tak ''mówi matematyka''. No to jest jak dyskusja z kimś kto nie przyswoił podstawowej wiedzy więc nie ma sensu brać udziału w takiej dyskusji nawet. Ja o chlebie, Ty o wodzie, no spoko. Oczywiście możesz się powołać na ''no ale moja tolerancja zaczyna się i kończy tutaj'' (po czym wskazać gdzie się faktycznie zaczyna, a gdzie kończy), ale uważam, że i tak nie masz racji ponieważ oceniasz ludzi tylko na podstawie ich seksualności/orientacji seksualnej (co widać w Twoich wypowiedziach w tym wątku). Jeśli ma się znajomych reprezentujących inne poglądy polityczne od naszych to można nie poruszać tematów związanych z polityką, albo robić też wszystko, aby nie prowokować do takich tematów. Dyskusja nie jest krzykiem (albo nie musi nim być), ale dyskusja to wymiana zdań, poglądów na określony temat i jest ona poparta ARGUMENTAMI. Można wyrażać swoje zdanie, mieć własne poglądy, przekonania, ale należy szanować odmienne zdanie/poglądy. Może źle się wyraziłam, ale na chwilę obecną nie widzę szans abym dogadała się jakoś bardzo mocno z osobą która ma odmienne poglądy od moich. Często nasze decyzje czy poglądy na dany temat mogą zaważyć na znajomości z pewnymi osobami/przyjaciółmi z naszego otoczenia. Co prawda osobiście póki co nie mam takich doświadczeń, ale zdaję sobie sprawę, że tak bywa. Poglądy nie tylko w związku muszą być podobne, w znajomościach, przyjaźniach też mogą być kluczowe i czasem ciężko trafić do osoby, która ma poglądy odmienne od naszych (absolutnie nie mam teraz na myśli przekonywania kogoś do własnych, naszych racji czy poglądów bo to jest zupełnie inna ''para butów''). Cytat:
Moje kontakty z matką zależą od czegoś zupełnie innego i tak się składa, że moja matka jest za obecną partią rządzącą, natomiast ja jeśli chodzi o światopogląd stoję po lewej stronie i jedyną ''nagonką'' czy wg niej stwierdzeniem jest tylko to, że lewacy to komuniści i czerwoni. No nawet nie mam o czym dyskutować z taką osobą. Uznaję, że PIS-owcy (nie wiem jak inne partie typu narodowcy itd) swoją ekhm ''wiedzę'' ''zawdzięczają'' telewizji i to jedyne medium z którego się ''uczą''. Podziękuję za taką ''wiedzę''. Po prostu tym ludziom polecam wyłączyć telewizję i włączyć myślenie. Moje kontakty z matką są podyktowane zupełnie innymi powodami, są poluzowane, nie zacieśniane gdyż tego nie chcę. Co nie oznacza, że życzę jej jak najgorzej, jest moją matką więc chcąc nie chcąc staram się ją szanować, choć ciężko mówić tu o szacunku jeśli nie ma się go do własnego dziecka.
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. Edytowane przez MsN Czas edycji: 2020-05-27 o 09:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
E tam ratowanie życia. Internet jest nienaturalny i co za tym idzie klepanie postów na forum też
![]() Zakazać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
ratowanie wczesniakow?
czy taki wczesniak przezylby bez aparatury w naturze? nie. wiec dlaczego dzialac wbrew naturze? ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- przytocze tu internetowy klasyk, mysle ze niezle pasuje: https://www.youtube.com/watch?v=odQ_iyCwPto |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
Ja dalej nie wiem czy się rózni wychowanie przez matkę i babkę, od wychowania przez matke i jej partnerkę, dowiedziałam się że to nie to samo i nie ma co porównywać, no ale dlaczego nie
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2020-05-27 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
BAN stały
|
I dlaczego lepsza samotna matka niż matka z partnerką, bo co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |||
Femme fatale
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo to jest Twoje zdanie?
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. Edytowane przez MsN Czas edycji: 2020-05-27 o 10:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
BTW pierwszy post jest skopiowany z wykopu
![]() Bait
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
BAN stały
|
Nie bardzo rozumiem problem. Ja nie cierpię polskich lewicowych partii, a spotykam się z działaczka Razem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wnikam z jakich powodów nie utrzymujesz kontaktów z matka ale jeśli byś się dogadała na innych płaszczyznach życia a matka by głosowała na Pis to byś z nią utrzymywała kontakt? Był czas w mojej rodzinie,że w czasie świąt dochodziło do sprzeczek na tle światopoglądowych i to bardzo poważnych.Średnio to wyglądało a mój ojciec był stanowczym przeciwnikiem i zawsze był za zgodą i być może tą postawę zakorzenił we mnie.Dziś jest straszna mowa nienawiści w internecie na różnych forach, spójrz jak się ludzie mieszają z błotem.Jedni na katolików plują a drudzy to samo i nazywają się właśnie katolikami a nie szanują innych.Okropne to jest.Ja bym chciała żyć w świecie gdzie jest zgoda mimo różnych różnic ale niestety żyjemy w świecie gdzie człowiek gardzi człowiekiem jak to śpiewał Niemen. Co mam powiedzieć samotnym matką?Odpisałam, tylko na to,że samotne macierzyństwo dałaś jako argument adopcji dzieci przez pary homo.Jest racja,że jak dzieci mają się tułać po bidulu to lepiej niech ich weźmie taka para z tym,że musi to być świadome i nie traktowane jak zabawka dziecko jako ozdoba.Natomiast nie prawdą jest,że para jednej płci wychowująca dziecko równa się parze ojciec dziecko.Jeszcze raz napisze jak ktoś się wychował w takiej rodzinie to wie.Wy to klasyfikujecie w ten sposób,że jak są dwie osoby,to nie ważne, czy obydwu płci, czy jednej.Dziecko potrzebuje ojca i matki i każdego z osobna dlatego babcia i matka nie da tego samego co ojciec i matka.Być może zmienię kiedyś zdanie na temat adopcji ale na pewno nie na temat tego,że taka rodzina jest taka sama.Uważam takich ludzi za normalnych i ok i im współczuje, bo nie mają łatwo w szczególnie w Polsce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I tu pokazujesz jeszcze raz swoje uprzedzenia do osób homoseksualnych. Oczywiście ze dziecko nie może być dodatkiem czy zabawka. Czy przy temacie adopcji przez pary heteroseksualne tez tys zastrezgala ze dziecko nie może być dodatkiem czy zabawka? Czy jednak bazujesz na swoich nomen omen uprzedzeniach uważając ze pary homoseksualne 'częściej traktują dzieci jako dodatek i dlatego czuje ze musze wspomnieć o tym w temacie tego watku'? To sa właśnie uprzedzenia. Czyli czego nie da?? A para matka i babcia? Jednoczenie ograniczasz im prawa na podstawie ich seksualności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87884047]Czyli czego?
Odpowiesz w końcu?[/QUOTE]Penisa? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#138 |
BAN stały
|
Ale model jednopłciowy babka plus matka, jest u nas często spotykany, kiedy ojciec pójdzie w siną dal. Dlaczego takie dziecko ok, a inne dziecko wychowane przez dwie kobiety ze sobą biologicznie niespokrewnione, to już źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Już kilka razy zadawałam takie pytania w innych wątkach i uzyskane odpowiedzi to był jedynie seksistowski bełkot
![]() Kilka madek powoływało się na milijony badań, których nigdy nie przytoczyły, a jedna zapytana o konkrety zaczęła opowiadać o... goleniu się. W sensie że tajniki obsługi maszynki do golenia może przekazać synu wyłącznie mężczyzna. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87884167]Już kilka razy zadawałam takie pytania w innych wątkach i uzyskane odpowiedzi to był jedynie seksistowski bełkot
![]() Kilka madek powoływało się na milijony badań, których nigdy nie przytoczyły, a jedna zapytana o konkrety zaczęła opowiadać o... goleniu się. W sensie że tajniki obsługi maszynki do golenia może przekazać synu wyłącznie mężczyzna.[/QUOTE]Mi nie przekazał :x Wiedziałem że jestem jakiś upośledzony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||||||
Femme fatale
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. Edytowane przez MsN Czas edycji: 2020-05-27 o 11:47 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
BAN stały
|
Seksizm i homofobia to już niezle kombo jak na osobę uważająca się za super openminded.
BTW zauważyliście, że każdy *nie jestem homofobem ale i tu lista zakazów dla homo*, zawsze się powołują na swoje liczne grono znajomych homoseksualistów? Mnie to zawsze zadziwia, niby 3 procent populacji, a ten każdy niejestemhonofobemale to ma wśród nich po stu znajomych i przyjaciół i wszyscy podzielają jego zdanie Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2020-05-27 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Przykład, który podałaś jest nietolerancją jak najbardziej i czymś złym, tylko teraz z punktu widzenia psychologicznego należy się przyjrzeć temu w trochę chłodniejszy sposób.Po prostu to jest wynik wielu lat w, których takie coś było uważane za nienormalne i niemoralne.Wiesz ja nie winie jakiejś tam babci za to,że ma poglądy, które są krzywdzące.Tacy ludzie zostali wychowani w taki sposób,że to dla nich nie do przyjęcia.Przez cały życie żyli w takim społeczeństwie o takich wartościach i przekonaniach.Mam dziadka, który jak widzi w telewizji lgbt, to przełącza program.Najprościej teraz nazwać takiego człowieka złym i pełnym nie nienawiści a to ma szerszy podtekst.Nie jestem zwolenniczką takie gadania " głupie stare baby z pisu" Tak na prawdę nie jest łatwo zmienić u takich ludzi poglądy, które były krzewione przez lata i dla mnie nie jest nic nad zwyczajnego w tym. Ja też nie twierdzę, że takie osoby przejawiają takie negatywne cechy.Trzeba się bacznie przyglądać badaniom i wnioskom idącym z nich. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
BAN stały
|
Nauczyłaś już się czytać ankiety i chcesz mi o tym powiedzieć, czy co to ma do mojego posta na temat dziwnie licznego grona znajomych, do któryś się coś ma?
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ona sama jeśli dobrze pamiętam jest Mulatką i przekonuje że w takich rodzinach nawet rodzic lub inni biali członkowie rodziny bywają rasistami ale właśnie odrzucając to potoczne rozumienie słowa rasizm. To tak na marginesie. Nie wiem sama czy się z tym zgadzam ale ta książka to cenny głos w dyskusjach o rasizmie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#149 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak samo jak kobieta może być seksistka i uważać ze 'baby to gupie som i do kuchni sie nadaje a nie kariery im sie zachciało'- poczytaj sobie o internalizacji. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
I jest wiele płaszczyzn rasizmu (jak i wszystkich innych uprzedzen), postawa 'nie Lubie Murzynow/kobiet/homoseksualistow' to tylko jedna z możliwych postaw. I osobiście uważam ze postawa prezentowana w tym watku: 'nie jestem homofobem, ale...' może być dużo bardziej destrukcyjna niestety. Edytowane przez mikolajkowa Czas edycji: 2020-05-27 o 12:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.