![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Trochę o sobie
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem bardzo mainstreamowa, a mimo to mam kilka niszowych powiedzmy, zainteresowań, zawsze bardzo się cieszę jak ktoś ma coś do powiedzenia na czym się nie znam, bo można się dużo nauczyć. Jakieś nietypowe hobby typu ktoś wspina się na wysokie góry albo jest zaangażowany politycznie, tworzy sztukę, to już w ogóle wydaje mi się ciekawe, bo można dowiedzieć się więcej o świecie i poszerzyć horyzonty w rozmowie z taką osobą. Wcale by mi nie przeszkadzało że ktoś ma inne poglądy czy pochodzi z jakiejś zupełnie innej rodziny, jedyne co by mi przeszkadzało to gdyby ślepo była wpatrzona w dane środowisko i była zupełnie nieelastyczna i bez własnego zdania. Ale takie osoby znowu świetnie odnajdują się w swoich sztywnych społecznościach i tam mają znajomych, nie narzekają tak na różnice, bo z definicji wyznają jakąś wąską wizję świata, dajmy na to konserwatywni katolicy. Większość ludzi ma gdzieś takie podziały i jak się z kimś dogaduje, to wystarczy, a co skreśla to właśnie brak zaangażowania, brak empatii, brak zainteresowania drugą osobą i tylko wpatrzenie w siebie i swoją wspaniałość. ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87913317]nigdy mnie nie obchodzilo jakie wyksztalcenie maja rodzice moich kolegow czy kolezanek poglady polityczne czy religia tego w szkole tez nie poruszalismy a w zyciu doroslym nie poruszam tego z ludzmi ktorych ledwo co poznalam to sa dosyc kontrowersyjne tematy w zwyklych gadkach w szkole czy w pracy raczej rzadko poruszane chyba ze ktos chodzi w burce to oczywiscie bedzie to odrazu widoczne ale wydaje mi sie ze to wciaz rzadko spotykana opcja w polsce w dziecinstwie i okresie szkolnym nie obchodzilo mnie czy ktos jest z bogatego domu czy biednego,mialam kumpli z roznych srodowisk ,dzieci alkoholikow,grubego kumpla,jedynakow,z rodziny wielodzietnej ,kolezanke nawiedzona artystke ,dla mnie naprawde to nie mialo znaczenia liczylo sie to czy sie mozna bylo dogadac, czy mieli poczucie humoru itp ale ja nie mam problemu gadac o czymkolwiek z kimkolwiek[/QUOTE] Dokładnie i wbrew pozorom ci okropni, mainstreamowi ekstrawertycy z reguły nie szukają, gdzie tutaj się przyczepić i wytknąć, że masz nie takie hobby czy poglądy, tylko się cieszą, jak z kimś mogą sobie na luzie pokonwersować o czymkolwiek. Sympatyczna, otwarta na ludzi osoba jest na wagę złota. Też się nie dogaduję z masą ludzi ale za to, jakimi są, że np. wszczynają kłótnie, są niekoleżeńskie w pracy, obrażają innych ludzi, ale nigdy za same poglądy, no chyba że ktoś miałby poglądy pokroju poparcia dla ISIS. A ja mam bardzo zdecydowane poglądy na wiele tematów, i albo ich nie poruszam, albo sobie przedyskutujemy i dojdziemy do wniosku, że myślimy inaczej, ale to nie przeszkadza w relacji. Gdybym miała dobierać ludzi po moich poglądach to bym się długo, oj długo naszukała żeby w ogóle mieć do kogo gębę otworzyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
jestę wieszczę
|
Z własnego doświadczenia napiszę jeszcze, że trafiłam w środowisko ludzi wierzących w pracy, raczej konserwatywnych. Do tego lubiących np. filmy Vegi, lubiących imprezki itp. I byłam jedyną osobą w pracy, która dogadywała się z każdym (poza pracownikiem, który był naprawdę trudny dla wszystkich wkoło). Nie ze wszystkimi się lubiłam jakoś mocno, ale nie było konfliktów, gadałam z każdym. Zawsze znalazł się jakiś temat, nawet o ogórkach, albo o pieczeniu ciast
![]() ![]() Naprawdę robicie tu niektórzy z siebie chyba jakieś egzemplarze nie z tej ziemi ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Po pierwsze, kolega gej i kolega murzyn, których często przywołują wszelcy -fobi na dowód, że na pewno nie można oskarżyć ich o powyższe, niczego nie udowadnia. Można nawet być homoseksualistą-homofobem. Po drugie, każdy szanuje biednych. Większości ludzi bliżej do biedy (niekoniecznie "prawdziwej", po prostu zawsze na coś brakuje, chociażby na spłatę kredytu albo coś nie niezbędnego do przeżycia, ale niezbędnego tej osobie) niż do bogactwa, więc nawet jeśli się z nią nie utożsamiają, to są w większości przez takowych ludzi otoczeni albo na nich zarabiają. Gardzenie biedniejszymi byłoby zawsze sraniem we własne gniazdo. Podobnie jest z wykształceniem. Za to bardzo modne przy wszechobecnej tolerancji jest wciąż gardzenie: - osobami poddającymi się operacjom plastycznym i innym zabiegom estetycznym - celebrytkami, Instagramerkami, influencerami, najbardziej chyba Godlewskimi (+100 do fajności za pytanie "a kto to w ogóle jest?") - kobietami lubiącymi makijaż, pomalowane pazurki, zawsze wystrojonymi oraz wymalowanymi, no chyba że powyższe mieści się w łaskawych granicach tolerancji oceniających - facetami ubranymi modnie, ale niemęsko zdaniem oceniających lub niedajboziu w makijażu (chociaż to jeszcze znajdzie poparcie, bo trochę się łączy ze zbiorem "tolerancja dla LGBT") - no i jeszcze bogatymi dzieciakami - chyba najbardziej znienawidzoną grupą Nie wiem, gdzie wy macie naokoło te rozmowy o paznokciach i makijażach wśród kobiet. Ja zawsze jak powiem, że byłam u kosmetyczki, to przez chwilę jest cisza i się przyglądają, na co wydałam niepotrzebnie kasę, po czym prześcigają się w tym, która bardziej nigdy nie była na żadnych tego typu głupotach, a jak musi, to wszystko sobie robi sama. Włącznie ze ścinaniem włosów. Zawsze mnie zastanawia ta zależność - salon koło salonu, a i tak jak wejdziesz z ulicy, to trudno się wcisnąć. Jednocześnie żadna nie chodzi ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Większość rzeczy, które napisałam, napisałam z obserwacji. Z autopsji znam tylko jedną sytuację, gdy "nie pasowałam" i środowisko dało mi to odczuć. Jako 14-latka pojechałam na obóz o profilu, który bardzo mi odpowiadał, sportowy, wymarzony. Od ukończenia 10 roku życia jeździłam na takie obozy wakacyjne, zawsze sama, tzn. nie znałam tam nikogo, bo nikogo z moich znajomych akurat ten sport nie interesował, więc poznawałam wszystkich na miejscu i zawsze było super. I nie miało znaczenia to, że ci ludzie już się znają, bo nie miałam problemu z "wkręceniem się" w towarzystwo. I ten jeden raz było fatalnie. Trafiłam na grupę osób mniej więcej w moim wieku wtedy (14-16) i naprawdę, zachowywałam się normalnie (podkreślam, że nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu). I co? Dokuczano mi, że nie chcę pić wódki i palić trawy (miałam 14 lat!), uprawiać seksu z najgorszym podrywaczem z obozu (który sobie mnie upatrzyl, próbował zbajerować, a nawet obmacywać, a jak nie chciałam, rozpuścił plotki, że robiłam mu loda w toalecie). Ciężko odchorowałam ten obóz. Po fakcie doszłam do wniosku, że to wszystko przez to, że byłam "inna" - postawiłam granice, a niektórzy ludzie nawet jak nie chcieli, robili te same rzeczy co grupa, żeby z niej nie wypaść.
Aha, no i zdarzają się też takie szkoły, zwłaszcza te zwane "lepszymi", bo dobry poziom i raczej też w dużych miastach, w których jest taka kastowość niemalże jak w tych amerykańskich filmach. Że królowa balu, kapitan drużyny sportowej itd. Nie dosłownie, ale jest grupa ludzi, zazwyczaj posiadająca pieniądze, która już w wieku nastoletnim imprezuje jak dorośli, bierze narkotyki, pali, pije, uprawia seks i traktuje wszystkich innych jak powietrze. Tzn. tych "gorszych", bo mających mniej pieniędzy, czy nie żyjących w taki sposób. Bo są mniej "fajni". Dlatego też czasem inność naprawdę jest powodem, dla którego jesteśmy odrzucani.
![]() |
![]() |
#127 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, 14-letnie dziecko na pewno czuję się lepiej, bo nie chce uprawiać seksu czy robić cokolwiek innego. Na pewno ma percepcję dorosłego człowieka ![]() ![]() ![]() I tak, w klasach nigdy nie było grupek. I teraz ich nie ma... ![]() Ale że za to odpowiadają bardzo często dorośli to się zgadzam. Ci sami dorośli, którzy są właśnie tolerancyjni itd. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
[1=535de3f481873e06c5a5c33 016fd2a44dce7d9b2_606b967 225802;87914547]a kto to w ogóle jest? Bo serio nie wiem, no ale ja nie mam insta xD[/QUOTE]Ale Google chyba masz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87914562]Ale Google chyba masz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Chcialam +100 do fajności i nieśmiertelne "ale nie umiesz googlować" jako odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
[1=535de3f481873e06c5a5c33 016fd2a44dce7d9b2_606b967 225802;87914568]Chcialam +100 do fajności i nieśmiertelne "ale nie umiesz googlować" jako odpowiedź
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Mikroklimat tego forum jest przedziwny.
Napisałam o sobie, że się czułam zawsze odmienna (nie: lepsza) od reszty, niepasująca do ogółu, i takie też wybrałam życie dorosłe. A tu leci dyskusja na kilka stron o tym, jaka jestem egzaltowana i jak kategoryzuję ludzi na lepszych i gorszych. Serio ciekawi mnie skąd wyciągacie takie rewelacje, że ja się wywyższam czy przechwalam. To jest przerażające na tym forum i zawsze powstrzymywało mnie przed pisaniem tutaj - że jest tu, wśród oczywiście na pewno wielu wartościowych osób, grupa ludzi, których nigdy w życiu nie chciałabym spotkać na swojej drodze. Hehe ale ten wątek i kierunek, w jakim został rozwinięty, dobitnie pokazuje, o co mi chodziło w pierwszym poście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo tu nie chodzi o slowa, ale o ton, jakiego uzylas opisujac innych ludzi, mozesz tego nie widziec, ale wyraznie wyczuwa sie pewna pogarde i wyzszosc. Chocby fakt, ze innych ludzi opisujesz jako troglodytow, ktorzy laza na imprezy i gadaja o pupie Maryni. Od postu bije takie: "Oh, ja taka inna, nie umiem rozmawiac o pupie Maryni i nie znosze imprez, jak inni ludzie, bo jestem taka deep i inna i pokrzywdzona". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, nie wybrałaś takiego życia tylko taka dorosłaś, co jak widać Ci przeszkadza. Jakbyś to WYBRAŁA- to teraz bez problemu byś to zmieniła. Masz tyle lat ile masz, coś Ci przeszkadza we własnym zachowaniu, może coś było nie tak w domu, a zamiast pójść jak dorosły człowiek do psychologa sama próbujesz znaleźć sobie dysfunkcje której prawdopodobnie wcale nie masz. To też wpływa na obraz Twojej osoby który inni wyczytują z pierwszego posta.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
BAN stały
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87914465]Tak, 14-letnie dziecko na pewno czuję się lepiej, bo nie chce uprawiać seksu czy robić cokolwiek innego. Na pewno ma percepcję dorosłego człowieka
![]() ![]() ![]() I tak, w klasach nigdy nie było grupek. I teraz ich nie ma... ![]() Ale że za to odpowiadają bardzo często dorośli to się zgadzam. Ci sami dorośli, którzy są właśnie tolerancyjni itd. ![]() Chodzi o to: https://natemat.pl/253311,popelnil-s...wa-milczenia#? Bardzo pamiętam. Wiadomo - do wspierania gejów każdy pierwszy, ale nie tam, gdzie się narazi. On akurat tak naprawdę nie był gejem, ale dla oprawców to chyba nie miało znaczenia. Znalazłam jeszcze to: https://www.newsweek.pl/polska/spole...ubiera/kwd03cx Obaj chłopcy byli przeniesieni z powodu prześladowań. Nie pomogło. Ups. _________________________ _____________________ Tak, na pewno 14-latek, który ma już jakąś szkolną wiedzę, pije, pali, seks uprawia nie potrafi czuć się lepszym, bo to tak wyrafinowana umiejętność, że nabywa się ją znacznie później. Przecież sama autorka tej urban legend dokonała podziału na lepszych i gorszych i za lepszych wg niej uważają się ci zdeprawowani. To w końcu jak jest? Tak, przeszłam przez okres nastoletni. I tak, są ludzie imprezujący, pijący, palący, ćpający, uprawiający seks. Ale takie sytuacje jak przymuszanie czy dawanie do zrozumienia, że jesteś gorsza jak tego nie robisz, to są tylko w filmach i te opowieści najlepiej pokazują, że tylko stamtąd znacie życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz lepiej ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
BAN stały
|
[1=535de3f481873e06c5a5c33 016fd2a44dce7d9b2_606b967 225802;87914568]Chcialam +100 do fajności i nieśmiertelne "ale nie umiesz googlować" jako odpowiedź
![]() masz jeszcze to gratis: https://www.youtube.com/watch?v=EyuVOa2PUck&t |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No tak, myślę, że skoro tak, to nie ma sensu się produkować z mojej strony. ![]() Pomyślmy ciepło o tych wszystkich, którzy nie przetrwali szkoły, bo byli ofiarami i czuli się gorsi, ale tylko w filmach. Albo o tych ze zrytą banią, którą później leczą, bo rodzice nie widzieli albo nie chcieli widzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Galavant- a skad pomysl, ze takie sytuacje to tylko w filmach?? Teraz to mnie zaskoczyłaś. Wiesz jakie sa statystyki odnośnie samobójstw nastolatków w Polsce?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
BAN stały
|
Cytat:
Gdzie ja napisałam, że nastolatki nie popełniają samobójstw? Tak jakby sama dałam linki do dwóch. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
Niestety, nie ma co oczekiwac dojrzalosci i zrozumienia innosci po nastolatkach. Nie pochwalam przemocy w szkole, ale w tym wieku generalnie jest sie no...idiota (mowie po wlasnym przykladzie, nie bylam moze przesladowca, ale madra to tez nie bylam).
Zrozumienie, ze ludzie sa i...maja prawo byc inni to kwestia dojrzalosci, jaka maja (acz tez nie zawsze) ludzie dorosli. A ludzie dorosli , maja ja bardzo rzadko, wiec dzieci tez maja od kogo pobierac negatywne wzorce i je kultywowac potem. Mialam w klasie srodowiko niby bardzo lewicowe, tolerancyjne (innosc, LGBT, gora), a paskudnie wysmietali kolege - katolika, ktory nikomu nie przeszkadzal, po prostu byl ministrantem i mowil, ze chce byc ksiedzem. Tak nastolatkowie w swoj spaczony sposob rozumieja tolerancje. Edytowane przez 535de3f481873e06c5a5c33016fd2a44dce7d9b2_606b967225802 Czas edycji: 2020-06-08 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
BAN stały
|
[1=535de3f481873e06c5a5c33 016fd2a44dce7d9b2_606b967 225802;87914731]Niestety, nie ma co oczekiwac dojrzalosci i zrozumienia innosci po nastolatkach. Nie pochwalam przemocy w szkole, ale w tym wieku generalnie jest sie no...idiota (mowie po wlasnym przykladzie, nie bylam moze przesladowca, ale madra to tez nie bylam).[/QUOTE]
No i taka wypowiedź wystarczy dziecku do kontynuowania prześladowań, bo przecież jest idiotą i nie może za to odpowiadać. A ty przecież tylko piszesz jak jest i rączki masz czyste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz pewne racje, ze latwiej jest napisac "nastolatek jest glupi, takie jest zycie" i czuc sie ze soba lepiej, jednak tak naprawde nie widze i za bardzo nie wierze w rozwiazanie problemu przesladowan w szkole. Gdy nauczycielka starala sie porozmawiac, rodzice ja wrecz zakrzyczeli, ze "ich dziecko by tego nie zrobilo", wiec w efekcie nic nie robiono. CHcialabym napisac, ze teraz jest lepiej niz bylo kiedys, ale widzac jakie mozliwosci daje siec do gnojenia innych, ciesze sie ze dorastalam, kiedy dostep do internetu byl ograniczony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
BAN stały
|
[1=535de3f481873e06c5a5c33 016fd2a44dce7d9b2_606b967 225802;87914798]PMasz pewne racje, ze latwiej jest napisac "nastolatek jest glupi, takie jest zycie" i czuc sie ze soba lepiej, jednak tak naprawde nie widze i za bardzo nie wierze w rozwiazanie problemu przesladowan w szkole. Gdy nauczycielka starala sie porozmawiac, rodzice ja wrecz zakrzyczeli, ze "ich dziecko by tego nie zrobilo", wiec w efekcie nic nie robiono.[/QUOTE]
Na początek można zacząć się oburzać tak, jakby się pierwszy raz o tym słyszało i nie wyrażać na to zgody. Jakoś ludzie nie mają problemu z bulwersowaniem się, kiedy słyszą całkowicie odmienne od swoich poglądy lub nie podoba im się czyjś wygląd, ubranie. A przecież widzieli i słyszeli takie rzeczy pewnie tysiące razy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
[1=535de3f481873e06c5a5c33 016fd2a44dce7d9b2_606b967 225802;87914731]Niestety, nie ma co oczekiwac dojrzalosci i zrozumienia innosci po nastolatkach. Nie pochwalam przemocy w szkole, ale w tym wieku generalnie jest sie no...idiota (mowie po wlasnym przykladzie, nie bylam moze przesladowca, ale madra to tez nie bylam).
Zrozumienie, ze ludzie sa i...maja prawo byc inni to kwestia dojrzalosci, jaka maja (acz tez nie zawsze) ludzie dorosli. A ludzie dorosli , maja ja bardzo rzadko, wiec dzieci tez maja od kogo pobierac negatywne wzorce i je kultywowac potem. Mialam w klasie srodowiko niby bardzo lewicowe, tolerancyjne (innosc, LGBT, gora), a paskudnie wysmietali kolege - katolika, ktory nikomu nie przeszkadzal, po prostu byl ministrantem i mowil, ze chce byc ksiedzem. Tak nastolatkowie w swoj spaczony sposob rozumieja tolerancje.[/QUOTE] O to właśnie chodzi, nastolatek dopiero DOJRZEWA. Często "myśli swoją mamą/grupą rówieśniczą/osobą, która mu imponuje". Stąd zachowania, które niekoniecznie są zgodne z nim samym w interpretacji po latach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jako nastolatka - w obliczu tego wątku jestem naprawdę wyjątkowa - nie byłam kryształowa w czasach liceum, ale nie przypominam sobie, żeby ktoś był odrzucony za sam fakt niepicia. Sama czasami siedziałam ze znajomymi z puszką coli, bo akurat szłam np. na basen po zajęciach. W czasach gimnazjum byłam kryształowa i otoczenie średnio mnie lubiło za inne cechy mojej osobowości, a nie, że nie piłam, nie ćpałam i nie paliłam. Zazwyczaj to się tak mówi, że "ooo mnie nie lubią, bo nie robię X". Nieprawda, to czasami - również w środowisku dorosłych, bo dzieciakom można podpaść za pierdołę niekiedy - wina tego, że ktoś jest spięty, ma kij, nieatrakcyjny towarzysko, nudny, zaraz "naskarży" itp. Edytowane przez sublips Czas edycji: 2020-06-08 o 14:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Wchodzę sobie na ten temat i szok. Wiele osób postanowiło sobie poatakować autorkę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Dalej nie rozumiesz.
We mnie nie ma poczucia wyjątkowości w znaczeniu, że jestem od kogoś lepsza. N i e m a. Nie czuję się od nikogo lepsza. Lubię siebie, lubię swoje życie, to co robię daje mi wielką satysfakcję, spełnienie i radość, Ale nie czuję się lepsza. Jeśli już w którąś stronę, to bywało to raczej, czasami, poczucie gorszości. To, o czym tutaj piszę, jest dla mnie negatywne. Na moje szczęście większość z tego zostawiłam za sobą. Nie wiem, skąd tutaj tyle jadu. Nie udzielam się na tym forum, ale znam je od dawna. Co się tu zawsze pierwsze rzuca w oczy to atak pewnej grupy użytkowniczek na osoby nowe stażem lub wyrażające mniej popularne opinie. Galavant, nie wiem, czemu irytuje Cię moje "niezasłużone poczucie wyjątkowości". Jak napisałam, nie wywyższam się i nigdy tego nie robiłam. Poczucie "wyjątkowości" mam, właściwie bardziej: miałam, bo jak mówię, sporo z tego zostało za mną w dorosłym życiu - w takim znaczeniu: obawa o akceptację (nowego) środowiska, obawa o niezrozumienie. Za dzieciaka były one podparte doświadczeniami, o których napisałam wcześniej. Nigdzie się nie wywyższam, daleko mi zawsze było do tego. Pogadać chciałam nie dla diagnozy itd. Tylko dlatego, żeby może zrozumieć, skąd to się wzięło, ale oczywiście nie w trybie psychoterapii forumowej ![]() Że jestem niedojrzała, być może macie rację. Znam wiele osób, rówieśników, którzy też mają na tym polu braki, co pokazuje mi że może nie jestem aż taka odstająca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio, to ja osobiście nie widzę nic złego w tym, co piszesz, nawet jeśli uznaję to za infantylne, przesadzone. Ale dlaczego potrzebujesz potwierdzenia swojej inności w oczach osób trzecich? Jeśli masz takie poczucie i nie zaburza Twojego funkcjonowania, to miej; przecież nikt Ci nie zabroni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.