|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wybory, polityka a relacje z bliskimi
Cytat:
To nie tak, że bazuje na stereotypach. Nienawidzę stereotypów i staram się na nich nie opierać. Może miałam pecha w życiu i kilka razy zdarzyło mi się spotkać osobę, która powiedziała mi prosto w twarz co myśli o zarabiających i studiujących kobietach oraz prowadzących samochód. Cytuję "a po co idziesz na studia? Znajdź se chłopa, który będzie zarabiał na ciebie i na dzieci.", "Masz rację po co będziesz robiła prawo jazdy. Kobiety nie nadają się do prowadzenia samochodu" (prawo jazdy chce zrobić w przyszłości, bo nie mam jeszcze na to parcia, ale do tej osoby to nie docierało). Uogólniam wypowiadając się, że wolę nie utrzymywać kontaktu z konserwatystami, bo to głównie od nich takie "mądrości" słyszałam. Dlaczego więc mam na siłę utrzymywać kontakt z kimś kto mnie denerwuje w tak ważnych aspektach? Rodziny się nie wybiera, znajomych można. |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wybory, polityka a relacje z bliskimi
Nie czytałem wątku XYZ stron, odpowiadam na pierwszy post.
Cytat:
Niestety ubolewam nad tym, że nie działa to w drugą stronę. Czasami lepiej nie ciągnąć dyskusji, ale uraz do człowieka zostaje. Obecnie świat schodzi na psy, ostatnio jakiś czarnoskóry zabił młodą kobietę w USA tylko dlatego, że krzyknęła "All Lives Matter". Rasizm działa w obie strony. Współczesnej cywilizacji jeszcze daleko to upragnionego humanitaryzmu, skoro ludzie potrafią się zabić dla innego koloru skóry, innej preferencji seksualnej, innego poglądu politycznego, dla innej filozofii, dla innej religii.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.