Wspólne zamieszkanie u niego - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-07-12, 13:15   #121
xxxAleksandraxxx
Raczkowanie

Dot.: Wspólne zamieszkanie u niego

Cytat:
Napisane przez YellowMelllow Pokaż wiadomość
Po prostu młoda już nie jestem (bliżej mi do 30 niż do 20), przeprowadzałam się sporo, często mieszkałam w słabych warunkach i chciałabym wreszcie wygodnie żyć. Nie jestem paniusią, której wszystko przeszkadza, ale też fajnie mieć komfort. Co nie znaczy, że go nie kocham. Bardzo mi na nim zależy, gdybyśmy mieli teraz np. razem coś wynająć i moglibyśmy razem znaleźć coś co nam obojgu odpowiada, byłabym przeszczęśliwa
Bez przesady, 30 lat to młodość, zwłaszcza w dzisiejszych czasach. Chyba że chodziło Ci o to, że nie jesteś bardzo młoda, popróbowałaś różnych rzeczy ( w tym wypadku: mieszkań ) i dzięki temu wiesz, czego chcesz.
Rozumiem Cię i też nie obniżałabym standardów, warunki mieszkaniowe bardzo wpływają na jakość życia. W takich sytuacjach widać szacunek i podejście do partnerki i moim zdaniem o to się rozchodzi. Dla mnie to oczywiste, że jak para zamieszkuje razem u jednego z nich to trzeba dostosować mieszkanie pod dwie osoby, a nie jedną jak do tej pory. Jeśli facet chce, aby kobieta z nim zamieszkała to niech się trochę wysili i przygotuje mieszkanie tak, żeby ukochana się w nim dobrze czuła. Normalny facet to jeszcze zapyta partnerki, czego potrzebuje, bo chce zadbać żeby się tam dobrze czuła. Załóżmy nawet że jest niedomyślny - przecież mu powiedziałaś, czego oczekujesz i potrzebujesz, nie jest więc tak że on nie jest tego świadomy. A on Cię zbywa tekstami "jakoś się zmieścisz". Jesteś pewna, że on chce abyś z nim zamieszkała? Bo liczą się czyny, nie tylko słowa. Żadnej inwencji z jego strony nie widzę ani nawet chęci. Kto zaproponował wspólne zamieszkanie ? Dla mnie to wygląda tak, że wygodnie będzie jak dziewczyna będzie u niego mieszkała, więc czemu nie, ale adaptować mieszkania pod nią nie zamierza, czyli mu tak naprawdę nie zależy. Przecież tu chodzi o kupienie i zamontowanie szafki, a nie robienie generalnego remontu.
Nie macie już po 20 lat, żeby cisnąć się w akademiku jedząc kanapki z keczupem i udając że jest fajnie, bo takie coś jest fajne właśnie na tym etapie życia. W wieku 30 lat wprowadzasz się do mężczyzny mającego swoje mieszkanie, więc masz prawo czuć się w nim komfortowo, bo to jest inny etap życia i inne możliwości.

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Dla mnie to taki sam absurd jak gadka kobiety bez auta,że facet ma kiepski samochód. Najpierw sama się dorob czegoś swojego,a potem krytykuje dorobek innych.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dla mnie absurdem jest raczej to co Ty wypisujesz. To że facet ma penisa, to nie oznacza że kobieta też ma mieć. W związku chodzi o uzupełnianie się, a nie bycie takim samym i posiadanie tego samego. Tak samo dziewczyna ma prawo oczekiwac od faceta prawa jazdy, nawet jeśli sama nie ma. On z kolei od niej też oczekuje rzeczy, których sam nie ma.
xxxAleksandraxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-12, 13:18   #122
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piernikdowiatraka Pokaż wiadomość
Tez uwazam ze ten watek to szukanie problemu tam gdzie go nie ma. Facet ma 2 pokoje, piszesz ze mieszkanie prawie puste, a Ty zastanawiasz sie gdzie ułożysz ubrania... Chyba nie te uczucia powinny Ci towarzyszyc podczas początków i zamieszkania razem. Moj facet rowniez w swoim mieszkaniu mial 2 male pokoje w jednym mieszkał on z 1 komoda i łóżkiem a w drugim... Pajak . Tez mialam mase ubran, ale nie oczekiwalam ze kupi mi komody, szafy czy zrobi garderobe. Jak przyszlam ze swoim dobytkiem to pomalu pomalu dokupywalismy to czego brakuje. Zrozum ze to Ty idziesz do jego domu mieszkac nie odwrotnie. Byc moze mieszkanie w takim malym mieszkanku pokaze Wam czy jestescie razem mimo wszystko czy macie inne priorytety. Poza tym jeśli te 2 pokoje to za mało to nie wprowadzaj sie, poczekaj ze spokojem az sama kupisz to na co Cie stac.

Kolejna. To nie autorka się do niego pcha, ale on tego chce od niej. To skoro tak bardzo chce, mimo, że wie jakie miała plany zakupowe, to powinien wyjść z inicjatywą i ułatwić jej przeprowadzkę oraz zapewnić konkretnie, że ma warunki, a nie machnąć ręką i jakoś będzie.

To niech chłop poczeka, aż autorka pod koniec roku kupi własne i sam się przeprowadzi do niej, da mu jakąś komodę i git, co za problem.
Nimve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-12, 13:54   #123
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxAleksandraxxx Pokaż wiadomość
Dla mnie absurdem jest raczej to co Ty wypisujesz. To że facet ma penisa, to nie oznacza że kobieta też ma mieć. W związku chodzi o uzupełnianie się, a nie bycie takim samym i posiadanie tego samego. Tak samo dziewczyna ma prawo oczekiwac od faceta prawa jazdy, nawet jeśli sama nie ma. On z kolei od niej też oczekuje rzeczy, których sam nie ma.

Z jednej strony masz rację, oczekiwać sobie można wszystkiego.

Z drugiej, w dzisiejszym świecie niektóre oczekiwania u pewnych ludzi są po prostu śmieszne.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Nimve Pokaż wiadomość
A Tobie co?

No za kilka miesięcy będzie miała do zaoferowania własne mieszkanie, to chyba nie tak mało. Jeśli by zrobiła po swojemu, a nie uległa naciskom faceta.

Nie wiem czemu niektóre z Was ciągle uważają, że on jej robi jakąś łaskę, że ją chce wziąć do siebie, przecież ona NIE JEST BEZDOMNA. Dziewczyna napisała co jej nie pasuje i wypunktowała w jakich miejscach jej się pogorszy standard, plus ewidentnie widać, że chciała kupić swoje, ale jak się przeprowadzi do faceta, to już nie kupi swojego, tylko ew. dopiero razem coś kupią, więc nie idzie do niego na kilka miesięcy, tylko na kilka lat.

Zgadzam się.

On jej nie robi łaski.

Ja na przykład w swojej obserwacji, że powinna się bardziej cieszyć miałam na myśli, że po prostu w dobrym związku raczej się chce przeprowadzić jak najszybciej, żeby się zastanowiła, czy wszystko ok.

Może być mnóstwo powodów, że nie ma tej radości z przeprowadzki. Bo za wcześnie dla niej, bo warunki jej się naprawdę bardzo nie podobają, albo bo w związku jest coś nie tak. Warto to przemyśleć.

Inna sprawa, że ja bym na jej miejscu poczekała, kupiła swoje takie, jak mi pasuje, i wtedy wprowadziła się do jednego z nas.

A wprowadzanie się do jego mieszkania, a potem kupno razem, to zły pomysł. Zawsze warto mieć swoją, własną, prywatną nieruchomość, która jest twoja i tylko twoja, do której zawsze możesz wrócić. Najwyżej wynajmować, a mieszkać z partnerem w innej, jeśli jest za mała/w złym miejscu/stać was na lepszy standard.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-12, 14:01   #124
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Z jednej strony masz rację, oczekiwać sobie można wszystkiego.

Z drugiej, w dzisiejszym świecie niektóre oczekiwania u pewnych ludzi są po prostu śmieszne.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Zgadzam się.

On jej nie robi łaski.

Ja na przykład w swojej obserwacji, że powinna się bardziej cieszyć miałam na myśli, że po prostu w dobrym związku raczej się chce przeprowadzić jak najszybciej, żeby się zastanowiła, czy wszystko ok.

Może być mnóstwo powodów, że nie ma tej radości z przeprowadzki. Bo za wcześnie dla niej, bo warunki jej się naprawdę bardzo nie podobają, albo bo w związku jest coś nie tak. Warto to przemyśleć.

Inna sprawa, że ja bym na jej miejscu poczekała, kupiła swoje takie, jak mi pasuje, i wtedy wprowadziła się do jednego z nas.

A wprowadzanie się do jego mieszkania, a potem kupno razem, to zły pomysł. Zawsze warto mieć swoją, własną, prywatną nieruchomość, która jest twoja i tylko twoja, do której zawsze możesz wrócić. Najwyżej wynajmować, a mieszkać z partnerem w innej, jeśli jest za mała/w złym miejscu/stać was na lepszy standard.
Ja bym już się nie chciała przeprowadzić za samo nastawienie faceta, zawraca jej gitarę, ale nic od siebie, zero wysiłku. Już w sumie był tu taki wątek, dziewczyna rzuciła wszystko, bo facet bardzo chciał żeby się wprowadziła do niego, ale jakoś jak już się wprowadziła, nie rejestrował, że ma nowego domownika i to własną partnerkę. Była bo była. Także jak najbardziej bywa, że ktoś naciska, bo coś chce, ale sam nie wie co, a później zonk dla obojga.

A nawet przy szczerych chęciach, na małej powierzchni i przy frustracji chociaż jednej osoby, to będzie koszmar, a nie gruchanie w gniazdku.

Popieram, że lepiej kupić coś własnego. Facet może się wprowadzić do niej, a swoje wynajmować.
Stary 2020-07-12, 15:39   #125
brandie
Wtajemniczenie

Po co się chcesz przeprowadzać, skoro za kilka miesięcy kupujesz swoje? Planujesz generalny remont tam?
Moim zdaniem kwestia mebli nie jest dużym problemem, można poszukać używanych mebli na OLX, kupić tanie komody z Ikei, szafę w Jysk, jakieś półki, regalik na kółkach, własnoręcznie jakieś półeczki i schowki wykonać... Worki próżniowe, organizery, pudła... Ja bym tak kombinowała.
brandie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-12, 18:36   #126
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez A_della Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że wątek dryfuje w trochę oderwanym od rzeczywistości kierunku. Gdyby go było stać na 80m w centrum, to by pewnie nie brał klitki na peryferiach - nie zrobił tego, żeby rzucić kłody pod nogi swoim potencjalnym przyszłym najbliższym, ale dlatego, że jeśli nie miałeś szczęścia bogato się urodzić, to budowa własnego majątku jest procesem, który zajmuje ogromną część życia. Autorce ma prawo mieszkanie tam nie pasować, jak każda inna dowolna rzecz w związku, i może z tym robić cokolwiek zechce, ale obarczanie go winą, że jej się coś w tym nie podoba, to dziwaczna naprawdę manipulacja. Zwłaszcza, że jakich warunków by tam nie miał, mogą się pokłócić i rozstać z dnia na dzień, więc o jakim poczuciu docelowości i stabilności może być tu, bezumownie na cudzym, w ogóle mowa?
Oni są w równorzędnej sytuacji. Dziewczyna ma gdzie mieszkac.

Nie sądzisz chyba że jesli ktoś nie chce się przeprowadzać do gorszej lokalizacji (sąsiednia miejscowość, koniecznośc dojazdów) i na mniejszy metraż (teraz każde jest wygodnie urządzone) to jest ''oderwany'' szczególnie że facet na razie nie wysilił się na nic poza tym że otwarł drzwi od waskiej szafy i zaprezentował 4 polki
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-12, 19:11   #127
Czarna2000
Inez

Nie wiem czy było to już pisane, może przeoczyłam, Autorko, ile obecnie zajmują Ci dojazdy i ile będą zajmować, gdy ewentualnie wprowadzisz się do faceta?

Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-07-12, 19:38   #128
Nimve
Zakorzenienie

Zajrzałam w Twoje poprzednie wątki autorko.
- W listopadzie byliście ze sobą dopiero po 3 randkach. Znacie się raptem z 8 miesięcy, bo poznaliście się bodaj przez Tindera? To nie jest jakiś krótki związek, ale ze znanym na wylot przyjacielem, ale typa praktycznie jeszcze nawet nie znasz.
- Kupno mieszkania planujesz od kilku lat.
- Chłopakowi się zamarzyło wspólne mieszkanko, ale Twoim kosztem, a Ty chcesz wszystko rzucać i lecieć do niego mieszkać, gdzie masz gorzej, dalej, drogo tak samo i brak poczucia, że warto się poświęcać, bo nie widać z jego strony krzty zaangażowania, ani nawet docenienia, że tracisz na tym układzie. On jakoś nie chce z niczego zrezygnować i razem wynająć czegoś komfortowego, oczekuje ustąpienia od Ciebie i koniec.
- Napisałaś, że jeśli się do niego wprowadzisz, to rezygnujesz z zakupu mieszkania na własną rękę, kupicie dopiero PO ŚLUBIE wspólne. No to faktycznie czekają Cię tam lata skoro to taki świeży związek.

Na Twoim miejscu kategorycznie bym nie szła do niego. Kupiłabym swoje mieszkanie tak jak planowałam od lat, on jak mu zależy może się wprowadzić. Zobaczysz, czy wtedy też będzie taki chętny do wspólnego mieszkania, jak ruch będzie po jego stronie. Dwa mieszkania na własność na pewno nie zaszkodzą, a Ty w razie czego nie będziesz czuła się oszukana i pokrzywdzona, jeśli się rozstaniecie. Dbaj o własny tyłek, serio Ci radzę. On o swój dba.
Stary 2020-07-12, 20:41   #129
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Zajrzałam w Twoje poprzednie wątki autorko.
- W listopadzie byliście ze sobą dopiero po 3 randkach. Znacie się raptem z 8 miesięcy, bo poznaliście się bodaj przez Tindera? To nie jest jakiś krótki związek, ale ze znanym na wylot przyjacielem, ale typa praktycznie jeszcze nawet nie znasz.
- Kupno mieszkania planujesz od kilku lat.
- Chłopakowi się zamarzyło wspólne mieszkanko, ale Twoim kosztem, a Ty chcesz wszystko rzucać i lecieć do niego mieszkać, gdzie masz gorzej, dalej, drogo tak samo i brak poczucia, że warto się poświęcać, bo nie widać z jego strony krzty zaangażowania, ani nawet docenienia, że tracisz na tym układzie. On jakoś nie chce z niczego zrezygnować i razem wynająć czegoś komfortowego, oczekuje ustąpienia od Ciebie i koniec.
- Napisałaś, że jeśli się do niego wprowadzisz, to rezygnujesz z zakupu mieszkania na własną rękę, kupicie dopiero PO ŚLUBIE wspólne. No to faktycznie czekają Cię tam lata skoro to taki świeży związek.

Na Twoim miejscu kategorycznie bym nie szła do niego. Kupiłabym swoje mieszkanie tak jak planowałam od lat, on jak mu zależy może się wprowadzić. Zobaczysz, czy wtedy też będzie taki chętny do wspólnego mieszkania, jak ruch będzie po jego stronie. Dwa mieszkania na własność na pewno nie zaszkodzą, a Ty w razie czego nie będziesz czuła się oszukana i pokrzywdzona, jeśli się rozstaniecie. Dbaj o własny tyłek, serio Ci radzę. On o swój dba.
bardzo ładnie podsumowałaś problem Autorki klask i:

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Facet kupił dwupokojowe mieszkanie, w lokalizacji która mu pasuje (nie każdy chciałby mieszkać w centrum albo pod przystankiem autobusowym, może wolał w spokojnej dzielnicy, może ma blisko las ścieżki czy co tam dla niego ważniejsze itd), urządził je pod siebie. A tu jakieś pretensje,że chata nie taka, że pralka ładowana od góry, że szafek za mało, że osiedle nie te. I to od królewny, która nie ma nic swojego oprócz góry ciuchów i kosmetyków. Serio? Autorko a co Ty masz do zaoferowania?
Dla mnie to taki sam absurd jak gadka kobiety bez auta,że facet ma kiepski samochód. Najpierw sama się dorob czegoś swojego,a potem krytykuje dorobek innych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Facet Autorki kupił mieszkanie pod siebie i to jest naturalne.

Autorka zastanawia sie czy się przeprowadzać, bo zadupie, bo niefunkcjonalne i miała własne kupić. Nie widzę tu pretensji tylko zdrowe przemyślenia.
Ze względu na kiepską lokalizacje i postawę faceta nie przeprowadziłabym się.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Zastanawia mnie postawa kobiet prezentowana w tym wątku.

Facet brzdąknie o wspólnym zamieszkaniu u niego i już natychmiast należy leeeeecieć. Zamiast się zastanowić co jest najlepsze.

Tym bardziej że związek trwa dopiero 8 miesięcy.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-12, 20:53   #130
piernikdowiatraka
Raczkowanie

W zadnym z watkow nie przeczytalam ze to on chce aby z nim zamieszkala tylko "ze mysla nad wspolnym zamieszkaniem". Wiec jak ona na starcie ma tyle wątpliwości to wspolczuje serdecznie.

Moze tak zacznijmy wymagac od siebie w pierwszej kolejnosci.

piernikdowiatraka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-12, 21:02   #131
Nimve
Zakorzenienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;87994678]
Facet brzdąknie o wspólnym zamieszkaniu u niego i już natychmiast należy leeeeecieć. Zamiast się zastanowić co jest najlepsze.

Tym bardziej że związek trwa dopiero 8 miesięcy.[/QUOTE]

Też mnie to uderzyło. I ten atak, że śmie mieć obiekcje, to już jest księżniczką, wybrzydza niewdzięcznica, niemożliwe, że może jej być źle i niewygodnie, jak się chce to wszystko się da, widocznie za mało chce, a wystarczy kupić szafę i parę pudełek, ale jeszcze co, może to facet powinien bulić, skoro ją do siebie ciągnie i krzyżuje kilkuletnie plany? Sama niech se kupi, a nie żeruje. No portki z chatą rulez.

Facet zyskuje za przepr dupę w łóżku na wyciągnięcie ręki, nie trzeba do niej dojeżdżać i obrabianie chaty na pół, ale robi łaskę, że ją do siebie ciągnie. Jakby ją tak ciągnął szczerze z miłości, to by się uważam zaangażował, a przede wszystkim najpierw rozpoczął dyskusję co sądzi o wspólnym zamieszkaniu i jakie mają opcje. A nie, że on ma tylko jedną najwygodniejszą dla niego, ściągnąć ją do siebie, dać 4 półki i korzystać z laseczki pod ręką. Nie widzę w tym następnego levelu związku, a czysty egoizm bez pomyślunku. Jak dla mnie to dziewczyna też to wyczuwa i stąd nie leci hopsasa na skrzydłach, (i bardzo dobrze, brawa), bo pisała kilka razy, że chciałaby zobaczyć jego zaangażowanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-07-12, 21:07   #132
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
W zadnym z watkow nie przeczytalam ze to on chce aby z nim zamieszkala tylko "ze mysla nad wspolnym zamieszkaniem". Wiec jak ona na starcie ma tyle wątpliwości to wspolczuje serdecznie.

Przecież to wynika z kontekstu jak wół. Ona chce z nim wspólnie zamieszkać, ale ew. na wynajmowanym, tak żeby im obojgu wszystko pasowało, pisała o tym. On nie chce wynajmu, ona ma iść do niego. Wejdź w post 88, autorka potwierdziła, że to on ją do siebie ciągnie, a nie ona ze swojego pomysłu.

Więc jak dla mnie rozwiązaniem jest kupno własnego M tak jak planowała i zamieszkanie u niej i nie kombinowanie.
Stary 2020-07-12, 21:17   #133
Konto usunięte

Cytat:
Też mnie to uderzyło. I ten atak, że śmie mieć obiekcje, to już jest księżniczką, wybrzydza niewdzięcznica, niemożliwe, że może jej być źle i niewygodnie, jak się chce to wszystko się da, widocznie za mało chce, a wystarczy kupić szafę i parę pudełek, ale jeszcze co, może to facet powinien bulić, skoro ją do siebie ciągnie i krzyżuje kilkuletnie plany? Sama niech se kupi, a nie żeruje. No portki z chatą rulez.
Facet zyskuje za przepr dupę w łóżku na wyciągnięcie ręki, nie trzeba do niej dojeżdżać i obrabianie chaty na pół, ale robi łaskę, że ją do siebie ciągnie. Jakby ją tak ciągnął szczerze z miłości, to by się uważam zaangażował, a przede wszystkim najpierw rozpoczął dyskusję co sądzi o wspólnym zamieszkaniu i jakie mają opcje. A nie, że on ma tylko jedną najwygodniejszą dla niego, ściągnąć ją do siebie, dać 4 półki i korzystać z laseczki pod ręką. Nie widzę w tym następnego levelu związku, a czysty egoizm bez pomyślunku. Jak dla mnie to dziewczyna też to wyczuwa i stąd nie leci hopsasa na skrzydłach, (i bardzo dobrze, brawa), bo pisała kilka razy, że chciałaby zobaczyć jego zaangażowanie.
normalnie dziewczyna księżniczkuje bo zastanawia się co jest dla niej najlepsze....(ironia)

Mój partner, jak zaproponował wspólne zamieszkanie to wygospodarował dla mnie szafę a i tak część rzeczy trzymałam w wynajmowanym pokoju. Bo nie było u niego miejsca na wszystko ....
Nie wiem co facet Autorki ma w głowie proponując wspólne zamieszkanie i 4 półki . Może seks, gotowanie i sprzątanie. Albo nie wie ile Autorka ma rzeczy . Może jest nieletni i ma 15 lat .....

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
fajnie byłoby żeby facet Autorki zaczął wymagać od siebie. Co proponuje Autorce żeby chciałaby z nim zamieszkać?

Dalekie dojazdy? Czy 4 półki w szafie?
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-12, 21:33   #134
Nimve
Zakorzenienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;87994847]normalnie dziewczyna księżniczkuje bo zastanawia się co jest dla niej najlepsze....(ironia)

Mój partner, jak zaproponował wspólne zamieszkanie to wygospodarował dla mnie szafę a i tak część rzeczy trzymałam w wynajmowanym pokoju. Bo nie było u niego miejsca na wszystko ....
Nie wiem co facet Autorki ma w głowie proponując wspólne zamieszkanie i 4 półki . Może seks, gotowanie i sprzątanie. Albo nie wie ile Autorka ma rzeczy . Może jest nieletni i ma 15 lat .....

fajnie byłoby żeby facet Autorki zaczął wymagać od siebie. Co proponuje Autorce żeby chciałaby z nim zamieszkać?

Dalekie dojazdy? Czy 4 półki w szafie?
[/QUOTE]

Też zauważmy, że czym innym jest wspólny dorobek i wspólne rozpoczęcie od jakiejś klitki, gdzie się ma mało gratów i razem je zbiera, a czym innym połączenie dwóch "majątków" już mocno dorosłych ludzi, a nie studentów z 3 koszulami na krzyż i tosterem. Wtedy tak, jest to możliwe, że nie da się połączyć dwóch mieszkań i dwóch dorobków w jednym i nawet dodatkowa szafa i rozwiązania z Ikei nie pomogą. I takie kiszenie się można jeszcze znieść, kiedy ma się poczucie, że warto. No i tu facet nie ułatwia sprawy za grosz.

Ta. Ona niech robi wygibasy, rezygnuje z wieloletnich planów, bo on sobie nie wyobraża wynająć swojego mieszkania komuś obcemu i samemu iść wspólnie na wynajem w drodze kompromisu.

Edytowane przez Nimve
Czas edycji: 2020-07-12 o 21:35
Stary 2020-07-12, 21:39   #135
Likka9
Zakorzenienie

Autorko a co facet na to,że chcesz w ciągu pół roku kupić swoje mieszkanie? Jak to widzicie?

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-12, 21:40   #136
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Autorko a co facet na to,że chcesz w ciągu pół roku kupić swoje mieszkanie? Jak to widzicie?

Dobre pytanie. Podpinam się.
Stary 2020-07-12, 21:43   #137
Konto usunięte

Cytat:
Też zauważmy, że czym innym jest wspólny dorobek i wspólne rozpoczęcie od jakiejś klitki, gdzie się ma mało gratów i razem je zbiera, a czym innym połączenie dwóch "majątków" już mocno dorosłych ludzi, a nie studentów z 3 koszulami na krzyż i tosterem. Wtedy tak, jest to możliwe, że nie da się połączyć dwóch mieszkań i dwóch dorobków w jednym i nawet dodatkowa szafa i rozwiązania z Ikei nie pomogą. I takie kiszenie się można jeszcze znieść, kiedy ma się poczucie, że warto. No i tu facet nie ułatwia sprawy za grosz.

Ta. Ona niech robi wygibasy, rezygnuje z wieloletnich planów, bo on sobie nie wyobraża wynająć swojego mieszkania komuś obcemu i samemu iść wspólnie na wynajem w drodze kompromisu.
dlatego fajnie, że Autorka założyła tu wątek.

Mam nadzieje ze kupi fajne mieszkanko i zaproponuje żeby facet się do niej wprowadził.

Stary 2020-07-12, 21:44   #138
Nimve
Zakorzenienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;87994935]dlatego fajnie, że Autorka założyła tu wątek.

Mam nadzieje ze kupi fajne mieszkanko i zaproponuje żeby facet się do niej wprowadził.

[/QUOTE]

Ja też.
Stary 2020-07-12, 21:45   #139
Konto usunięte

Cytat:
a jakie to pytanie ma znaczenie?

Autorka ma ok 30 lat a związek trwa 8 miesięcy. Jakie znaczenie ma jego zdanie w sprawie zakupu mieszkania przez Autorkę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-07-12, 22:26   #140
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

A skad się wzięło założenie, że planowane mieszkanie autorki będzie dużo większe, wygodniejsze, lepiej urządzone i w lepszej lokalizacji od mieszkania faceta? To, że ona hipotetycznie zakładała sobie kupno panieńskiego mieszkania nie oznacza, że różniłoby się ono czymkolwiek od mieszkania kawalerskiego. No, może sposobem ładowania pralki

P U L L
Y O U R S E L F
T O G E T H E R
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-12, 22:29   #141
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
A skad się wzięło założenie, że planowane mieszkanie autorki będzie dużo większe, wygodniejsze, lepiej urządzone i w lepszej lokalizacji od mieszkania faceta? To, że ona hipotetycznie zakładała sobie kupno panieńskiego mieszkania nie oznacza, że różniłoby się ono czymkolwiek od mieszkania kawalerskiego. No, może sposobem ładowania pralki
będzie wygodniejsze dla niej, to dla niej jest istotne. DLA NIEJ.
A co zaproponował on, żeby jej w jego mieszkaniu było wygodnie?
Jak dla mnie wielkie NIC.
Stary 2020-07-12, 23:51   #142
Voytkova
Zadomowienie

Ja bym się nie wprowadzała .Jak ci będzie niewygodnie to większe prawdopodobieństwo konfliktów .Zrealizuj swoje plany ,kup mieszkanie i zaproponuj jemu przeprowadzkę i wtedy zobaczycie .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Voytkova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-13, 00:40   #143
Arlekinowa
Raczkowanie

Wsiadłyście na faceta, że zły, podły i pewnie jeszcze Autorki nie kocha, bo przecież gdyby kochał to w podskokach wynajmowałby swoją kawalerkę (którą ma na KREDYT, czy ktoś ten fakt zarejestrował?), ale ja mu się nie dziwię, że nie chce się wyprowadzać. Ma swoje mieszkanie, spłaca kredyt, ale ma się wyprowadzać do wynajmowanego, gdzie finalnie miesięcznie będzie musiał spłacać i ratę kredytu i część kosztów wynajmu mieszkania z Autorką. I będzie żył "u kogoś", mimo że ma swoje. Związek jest młody, nawet nie wiadomo czy wytrzymają ze sobą miesiąc pod jednym dachem, ale on ma się ładować w poważne zobowiązania finansowe, bo tak. No biznes życia. Ratę pokryje pewnie z wynajmu kawalerki, ale nawet wtedy, finansowo, i tak będzie do tyłu. Facet jest gotowy zaprosić Autorkę do siebie (przy czym - teoretycznie - jej jest wszystko jedno czy zapłaci obcemu za wynajem czy dorzuci się do życia z facetem, finansowo i tak na jedno wyjdzie), ale nie, bo jej się wystrój mieszkania nie podoba. Facet ma małą szafę, bo był sam i nie potrzebował większej. Może nie jest w stanie wyciągnąć teraz kasy z tyłka na nową szafę, więc na razie chce się podzielić tym co jest. I źle, bo przecież Autorka nie zmieści swojej góry ciuchów i kosmetyków, no głupi jakiś ten facet, niech weźmie drugi kredyt i zmieni pracę, żeby Autorce kupić dom z garderobą i pralką ładowaną od przodu... Niektóre z Was się zapędziły jakby facet mieszkał w jakiejś melinie "przed" z programu Nasz Nowy Dom. A on ma dwupokojowe mieszkanie, więc to naprawdę nie jest jakaś ruina, w której nie da się godnie żyć. Nie wierzę, że facet, mieszkając do tej pory sam, zawalił dwa pokoje meblami do tego stopnia, że fizycznie nie da się wcisnąć większej szafy czy półki na kosmetyki w łazience. Pozwolę sobie też zapytać - co Autorka wnosi do tej relacji na tym etapie? Facet wnosi mieszkanie plus wyposażenie, które ma, a Autorka? Cokolwiek poza górą ciuchów i bibelotów? Inna sprawa, skoro Autorka do końca roku (jest lipiec, więc to raptem kilka miesięcy) chciała kupić własne - jak mniemam komfortowe i zgodne z jej wyobrażeniami - mieszkanie to po co w ogóle chce się wyprowadzać do faceta? Niech kupi swoje i wtedy on może się wprowadzić do niej.
Arlekinowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-13, 04:35   #144
Nimve
Zakorzenienie

Arlekinowa, nie, autorce zdecydowanie nie chodzi wyłącznie o to, że nie ma gdzie pomieścić góry ciuchów. Masakra...

Stary 2020-07-13, 06:02   #145
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Arlekinowa Pokaż wiadomość
Wsiadłyście na faceta, że zły, podły i pewnie jeszcze Autorki nie kocha, bo przecież gdyby kochał to w podskokach wynajmowałby swoją kawalerkę (którą ma na KREDYT, czy ktoś ten fakt zarejestrował?), ale ja mu się nie dziwię, że nie chce się wyprowadzać. Ma swoje mieszkanie, spłaca kredyt, ale ma się wyprowadzać do wynajmowanego, gdzie finalnie miesięcznie będzie musiał spłacać i ratę kredytu i część kosztów wynajmu mieszkania z Autorką. I będzie żył "u kogoś", mimo że ma swoje. Związek jest młody, nawet nie wiadomo czy wytrzymają ze sobą miesiąc pod jednym dachem, ale on ma się ładować w poważne zobowiązania finansowe, bo tak. No biznes życia. Ratę pokryje pewnie z wynajmu kawalerki, ale nawet wtedy, finansowo, i tak będzie do tyłu. Facet jest gotowy zaprosić Autorkę do siebie (przy czym - teoretycznie - jej jest wszystko jedno czy zapłaci obcemu za wynajem czy dorzuci się do życia z facetem, finansowo i tak na jedno wyjdzie), ale nie, bo jej się wystrój mieszkania nie podoba. Facet ma małą szafę, bo był sam i nie potrzebował większej. Może nie jest w stanie wyciągnąć teraz kasy z tyłka na nową szafę, więc na razie chce się podzielić tym co jest. I źle, bo przecież Autorka nie zmieści swojej góry ciuchów i kosmetyków, no głupi jakiś ten facet, niech weźmie drugi kredyt i zmieni pracę, żeby Autorce kupić dom z garderobą i pralką ładowaną od przodu... Niektóre z Was się zapędziły jakby facet mieszkał w jakiejś melinie "przed" z programu Nasz Nowy Dom. A on ma dwupokojowe mieszkanie, więc to naprawdę nie jest jakaś ruina, w której nie da się godnie żyć. Nie wierzę, że facet, mieszkając do tej pory sam, zawalił dwa pokoje meblami do tego stopnia, że fizycznie nie da się wcisnąć większej szafy czy półki na kosmetyki w łazience. Pozwolę sobie też zapytać - co Autorka wnosi do tej relacji na tym etapie? Facet wnosi mieszkanie plus wyposażenie, które ma, a Autorka? Cokolwiek poza górą ciuchów i bibelotów? Inna sprawa, skoro Autorka do końca roku (jest lipiec, więc to raptem kilka miesięcy) chciała kupić własne - jak mniemam komfortowe i zgodne z jej wyobrażeniami - mieszkanie to po co w ogóle chce się wyprowadzać do faceta? Niech kupi swoje i wtedy on może się wprowadzić do niej.
Zgadzam się plus jak autorka będzie urządzać swoje mieszkanie i facet powie że wolałby pralkę ładowaną od góry bo zajmuje mniej miejsca i łazienka nie będzie tak zagracona to uwzględni jego zdanie czy zrobi pod siebie.

f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-13, 07:18   #146
Misia452
Zakorzenienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;87995016]będzie wygodniejsze dla niej, to dla niej jest istotne. DLA NIEJ.
A co zaproponował on, żeby jej w jego mieszkaniu było wygodnie?
Jak dla mnie wielkie NIC.[/QUOTE]A jak dla DLA NIEGO nie będzie wygodne jej mieszkanie i będzie miał taki problem jak autorka to też będziecie go tak bronić? 🤪

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-13, 07:31   #147
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
A jak dla DLA NIEGO nie będzie wygodne jej mieszkanie i będzie miał taki problem jak autorka to też będziecie go tak bronić? 🤪
A czemu uważasz że nie?
W zamieszkaniu razem chodzi o to, żeby się obojgu dobrze razem mieszkało.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-07-13, 07:32   #148
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Przecież oni się chyba nawet nie znali jak on kupił te mieszkanie a tu teksty ze egoista nie myslal o niej
Zaproponował żeby zamieszkała z nim ,ona nie chce bo za ciasno to niech się nie wprowadza a nie wiesza psy na facecie ze ma pralkę nie taka albo zamalo szaf na kosmetyki
Nikt jej nie zmusza ,niech mieszka gdzie mieszka i przeprowadzi się na swoje obrazu
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-13, 07:34   #149
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A czemu uważasz że nie?
W zamieszkaniu razem chodzi o to, żeby się obojgu dobrze razem mieszkało.
Pytam z ciekawości

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-13, 07:59   #150
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Przecież oni się chyba nawet nie znali jak on kupił te mieszkanie a tu teksty ze egoista nie myslal o niej
Zaproponował żeby zamieszkała z nim ,ona nie chce bo za ciasno to niech się nie wprowadza a nie wiesza psy na facecie ze ma pralkę nie taka albo zamalo szaf na kosmetyki
Nikt jej nie zmusza ,niech mieszka gdzie mieszka i przeprowadzi się na swoje odrazu
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości