![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Kwiecień 2021
Hej. Ja tydzień przed testem miałam TSH 1.5, w dzień pozytywnego testu 2.1, a dwa dni później już 3.0. Zwykle TSH na początku ciąży rośnie i za każdym razem endokrynolog zwiększała mi dawkę.
Ja rano byłam w laboratorium zrobić hormony tarczycy i od razu betę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Moje laboratorium jest czynne od 8 dopiero
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Chyba poszukam lekarza na jutro. Okropnie się czuję. Do poniedziałku nie wytrzymam. Jeszcze 4 godziny w pracy. Jakiś koszmar.
Dobra,już kończę narzekanie na dziś. Będę marzyć o powrocie do domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Jest mi bardzo słabo,nie mam siły wysiedzieć na fotelu w pracy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak źle czułam się w zeszłym tygodniu, zawroty, słaba jakbym miała zemdleć, źle się oddychało.. może to minie.. życzę Ci tego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
W drugim ośrodku, w którym pracuje dopiero na wrzesień, a teraz jest podobno na urlopie. Zapytałam czy mają z nim jakiś kontakt, bo sprawa jest taka i taka, to podali mi nr, który pozwolił dawać w takich nagłych sytuacjach, ale powiedzieli że nie wiadomo czy odbierze... Na razie nie odbiera. Ale już rano wzięłam zamiast 50 to 75, tak jak sugerował ginekolog, jeżeli bym się nie dostała do Endo. ![]() Oby było dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Mjamja Czas edycji: 2020-08-20 o 11:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Te badania dzisiaj, nie zjedzenie od razu po wstaniu spowodowały , że cały czas chce mi się wymiotować i czuję się okropnie.
Mam już wyniki: beta 44,5 tys. i TSH spadło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś mi podpowie coś na infekcje gardła dla świeżej ciężarówki, bezpiecznego oczywiście?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz już w normie teraz TSH? Ile czasu brałaś większą dawkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Endo odebrał tel., mam brać 100 Eutyroxu, za dwa tygodnie powtórzyć TSH i Ft4 zrobić i zadzwonić wtedy się umówimy na wizytę. I mam się nie martwić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Hej, u mnie też ciężko w pracy. Stres, nerwy i podwyższone ciśnienie :/
Kurcze, dzisiaj się dowiedziałam, że koleżanka, która ma biurko obok, jedzie w sobotę do Włoch na tydzień. A u drugiej w powiecie ogłoszono żółtą strefę. Strach do pracy chodzić 🥺 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Dziewczyny, powiedz mi...co Wy jecie? Ja mam mega problem, bo odrzuca mnie od zdrowego jedzenia 🤮 Od czerwca byłam na pudełkach żeby schudnąć przed ciążą (nie zdążyłam za wiele zrzucić ![]() ![]() ![]() Zastanawiam się już czy nie lepiej nic nie jeść niż jeść syf...chociaż jak nic nie jem to jeszcze bardziej mi niedobrze 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Co do covid to czytałam na innym forum o dziewczynie w 37 tc która dostała kwarantanne i nikt jej nie przyjmie do szpitala jak zacznie rodzić. To jest dopiero tragedia. Dziwne mamy prawo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Ale dlaczego ma jej nikt nie przyjąć? Przecież zrobili te szpitale jednoimienne. Czy jeśli jest zarażona nie powinna tam trafić na poród?
Wiele z tych szpitali było ginekologicznymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Ja też czuję się często głodna, a paradoksalnie nie mam ochoty na jedzenie. Dzisiaj czułam lekkie mdłości w pracy. A teraz na obiad mąż zarządził pizzę, więc ja też dzisiaj niezbyt zdrowo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Mnie tez korona nie rusza. Naprawdę nie ma co o tym myśleć bo się tylko na siebie ściąga
![]() Ja jestem teraz w Chorwacji na wakacjach - wszystko super bezpiecznie. Kwestia dobrego planowania ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Raczej fejk news, było sporo rodzących z koroną.
Inna sprawa ze niedawno pożegnaliśmy moją koleżankę, która dostała HELLP i nie dostała na czas pomocy bo zamknęli dla korony szpital w jej mieście |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Szpital zakaźny ma porodowke zazwyczaj. Mam 100% ja przyjma
![]() Ludzie nakrecaja sie glupimi artykulami i tak działa ta machina strachu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Akurat siostra mojego męża była po kwarantannie z dwoma wynikami negatywnymi i w dwóch szpitalach niestety nie przyjęli jej do porodu. Dopiero jak pojechała do trzeciego to się udało. Dodam, że my nie mamy kilku szpitali w mieście, tylko te szpitale oddalone były od siebie o 30-50 kilometrów, ale nie bylo też rozpoczętej akcji porodowej, tylko powinna się zgłosić na planowane cięcie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny ja się "zamykam" na 3dni. Bardzo kiepsko się czuje,nie będę tu nakręcać negatywów codziennie. Odezwę się w poniedziałek po wizycie. Jakoś zagryzę zęby i przetrwam piątek w pracy,a weekend prześpię. Trzymajcie się przez weekend ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Mam już wyniki wczorajszych badań krwi i kamień z serca mi spadł, bo glukoza w normie. Obawiałam się cukrzycy ciążowej jako, że kilka lat temu miałam duże problemy z hormonami i stwierdzony hiperinsulinizm i w szpitalu straszyli mnie, że mogę nie problemy z zajściem w ciążę, utrzymaniem jej i cukrzyca ciążową 🤦 Póki co jest ok, chociaż przy krzywej może się to jeszcze zmienić 🤷
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
U nas od jutra będzie obowiązywać czerwona strefa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;88082165]U nas od jutra będzie obowiązywać czerwona strefa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Co Ty, a gdzie mieszkasz? Ja Wam powiem, że ja też w tę pandemię średnio wierzę. Nie chcę mówić, że nie ma żadnej choroby, na pewno coś jest. Ale wszystkie działania naszego rządu, sanepidu itd sprawiają, że nie chce mi się wierzyć w to co się dzieje. Utrudnia nam to życie, ceny w górę, do lekarza się dostać to cud. Multum przeróżnych absurdów, większość działań nie ma żadnego logicznego wytłumaczenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- A ja juz dziś rozpoczynam 8 tc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Co do wirusa to ja niestety znam ludzi którzy zachorowali. Poszli na wesele. My też mieliśmy zaproszenie, ale zrezygnowaliśmy. Na tym weselu sporo osób się zaraziło. Co prawda nie jest to taka straszna choroba jak się nam mówi, bo nikt z tych co znamy nie wylądował w szpitalu, ale nie jest też taka lekka. Ci starsi chorują już 2 tyg i końca nie widać. Najgorsze że nie wiaomo jaki wpływ może mieć choroba na tak wczesną ciążę :-(
Ja wczoraj byłam na wizycie u ginki. Zbadała mnie, odpowiedziała na pytania. Kazała mi do 10 tyg mocno uważać bo podobno te 10 tyg najważniejsze dla rozwoju. Tylko nie miałam usg, bo moja ginka go nie ma. Chcę chodzić osobno do niej na badania, a osobno na usg. Czy któraś z was tak chodzi? Jak często macie usg? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.