Mamy Kwiecień 2021 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-08-20, 08:46   #121
Rosa_Clara
Raczkowanie

Dot.: Mamy Kwiecień 2021

Hej. Ja tydzień przed testem miałam TSH 1.5, w dzień pozytywnego testu 2.1, a dwa dni później już 3.0. Zwykle TSH na początku ciąży rośnie i za każdym razem endokrynolog zwiększała mi dawkę.
Ja rano byłam w laboratorium zrobić hormony tarczycy i od razu betę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Rosa_Clara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-20, 09:11   #122
drzewosandalowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rosa_Clara Pokaż wiadomość
Hej. Ja tydzień przed testem miałam TSH 1.5, w dzień pozytywnego testu 2.1, a dwa dni później już 3.0. Zwykle TSH na początku ciąży rośnie i za każdym razem endokrynolog zwiększała mi dawkę.

Ja nawet nie mam czasu pójść na badania, pracuje od 7,30 I laboratorium jest od 7,30

drzewosandalowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-20, 09:19   #123
Rosa_Clara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drzewosandalowe Pokaż wiadomość
Ja nawet nie mam czasu pójść na badania, pracuje od 7,30 I laboratorium jest od 7,30

Słabo... U nas niby od 7, ale takie kolejki, że i tak nie byłoby szans się wyrobić.

Stary 2020-08-20, 10:08   #124
kejtiCe
Zakorzenienie

Moje laboratorium jest czynne od 8 dopiero

22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-20, 10:10   #125
drzewosandalowe
Zadomowienie

Chyba poszukam lekarza na jutro. Okropnie się czuję. Do poniedziałku nie wytrzymam. Jeszcze 4 godziny w pracy. Jakiś koszmar.
Dobra,już kończę narzekanie na dziś. Będę marzyć o powrocie do domu

Stary 2020-08-20, 10:26   #126
awulaz
Raczkowanie

Cytat:
Chyba poszukam lekarza na jutro. Okropnie się czuję. Do poniedziałku nie wytrzymam. Jeszcze 4 godziny w pracy. Jakiś koszmar.

Co się dzieje?

awulaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-20, 10:38   #127
drzewosandalowe
Zadomowienie

Jest mi bardzo słabo,nie mam siły wysiedzieć na fotelu w pracy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-08-20, 11:03   #128
Mjamja
Raczkowanie

Cytat:

Nie ma co czekać jak tak źle się czujesz i męczysz.. a wizyta dopiero w poniedziałek. Choćby jakiś normalny lekarz z przychodni wystawił Ci L4 jednodniowe, a potem kontynuacja u gina. Chyba że nie można dawać jednodniowego����.. A może po prostu na jutro weź dzień wolnego na żądanie jeśli jeszcze masz i od razu na badania..
Ja tak źle czułam się w zeszłym tygodniu, zawroty, słaba jakbym miała zemdleć, źle się oddychało.. może to minie.. życzę Ci tego

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:

Dzwoniłam do rejestracji. Endo jest dopiero 31.08., ale nie ma miejsca, bo teraz mają ograniczenia przez covid, ale mogę podjechać w ten dzień, powiedzieć chyba w rejestracji jak wygląda sytuacja i może zapytają go czy mnie przyjmie albo co robić.
W drugim ośrodku, w którym pracuje dopiero na wrzesień, a teraz jest podobno na urlopie. Zapytałam czy mają z nim jakiś kontakt, bo sprawa jest taka i taka, to podali mi nr, który pozwolił dawać w takich nagłych sytuacjach, ale powiedzieli że nie wiadomo czy odbierze... Na razie nie odbiera.
Ale już rano wzięłam zamiast 50 to 75, tak jak sugerował ginekolog, jeżeli bym się nie dostała do Endo.
Oby było dobrze.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja od pierwszej ciąży biorę euthyrox, wcześniej brałam 50, teraz biorę 100. Wizytę u endo będę miała we wrześniu dopiero.

Czyli już jakieś badanie TSH miałaś teraz w ciąży że przeszłaś z 50 na 100?

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez megi314 Pokaż wiadomość
Ja mam 6 września chrzciny a 13 września komunie.. tez niechętnie idę naprawdę

Nie dziwie się Wam odnośnie wesel

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U nas też Komunia koniec września.. oby się w ogóle dobyła..

Edytowane przez Mjamja
Czas edycji: 2020-08-20 o 11:01
Mjamja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-20, 11:07   #129
Rosa_Clara
Raczkowanie

Te badania dzisiaj, nie zjedzenie od razu po wstaniu spowodowały , że cały czas chce mi się wymiotować i czuję się okropnie.
Mam już wyniki: beta 44,5 tys. i TSH spadło.

Stary 2020-08-20, 12:06   #130
Izamirabela
Raczkowanie

Dziewczyny czy któraś mi podpowie coś na infekcje gardła dla świeżej ciężarówki, bezpiecznego oczywiście?
Izamirabela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-20, 13:14   #131
Mjamja
Raczkowanie

Cytat:
Te badania dzisiaj, nie zjedzenie od razu po wstaniu spowodowały , że cały czas chce mi się wymiotować i czuję się okropnie.
Mam już wyniki: beta 44,5 tys. i TSH spadło.

Wow, ale piękna Beta!
Masz już w normie teraz TSH? Ile czasu brałaś większą dawkę

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Endo odebrał tel., mam brać 100 Eutyroxu, za dwa tygodnie powtórzyć TSH i Ft4 zrobić i zadzwonić wtedy się umówimy na wizytę. I mam się nie martwić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-08-20, 13:38   #132
drzewosandalowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mjamja Pokaż wiadomość
Nie ma co czekać jak tak źle się czujesz i męczysz.. a wizyta dopiero w poniedziałek. Choćby jakiś normalny lekarz z przychodni wystawił Ci L4 jednodniowe, a potem kontynuacja u gina. Chyba że nie można dawać jednodniowego����.. A może po prostu na jutro weź dzień wolnego na żądanie jeśli jeszcze masz i od razu na badania..
Ja tak źle czułam się w zeszłym tygodniu, zawroty, słaba jakbym miała zemdleć, źle się oddychało.. może to minie.. życzę Ci tego

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Dzwoniłam do rejestracji. Endo jest dopiero 31.08., ale nie ma miejsca, bo teraz mają ograniczenia przez covid, ale mogę podjechać w ten dzień, powiedzieć chyba w rejestracji jak wygląda sytuacja i może zapytają go czy mnie przyjmie albo co robić.
W drugim ośrodku, w którym pracuje dopiero na wrzesień, a teraz jest podobno na urlopie. Zapytałam czy mają z nim jakiś kontakt, bo sprawa jest taka i taka, to podali mi nr, który pozwolił dawać w takich nagłych sytuacjach, ale powiedzieli że nie wiadomo czy odbierze... Na razie nie odbiera.
Ale już rano wzięłam zamiast 50 to 75, tak jak sugerował ginekolog, jeżeli bym się nie dostała do Endo.
Oby było dobrze.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Czyli już jakieś badanie TSH miałaś teraz w ciąży że przeszłaś z 50 na 100?

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

U nas też Komunia koniec września.. oby się w ogóle dobyła..

Jestem w tym tyg sama w pracy i nie ma opcji zostawić samego biura;( muszę jakoś wytrzymać. Ale dziś się okropnie czuje. Muszę jakoś dziś wytrzymać,Potem piątek i cały weekend przeleżę...

Stary 2020-08-20, 14:34   #133
Karo991
Rozeznanie

Hej, u mnie też ciężko w pracy. Stres, nerwy i podwyższone ciśnienie :/
Kurcze, dzisiaj się dowiedziałam, że koleżanka, która ma biurko obok, jedzie w sobotę do Włoch na tydzień. A u drugiej w powiecie ogłoszono żółtą strefę. Strach do pracy chodzić 🥺

Karo991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-20, 14:45   #134
Lejla28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karo991 Pokaż wiadomość
Hej, u mnie też ciężko w pracy. Stres, nerwy i podwyższone ciśnienie :/
Kurcze, dzisiaj się dowiedziałam, że koleżanka, która ma biurko obok, jedzie w sobotę do Włoch na tydzień. A u drugiej w powiecie ogłoszono żółtą strefę. Strach do pracy chodzić 🥺

Mnie jakos ta korona nie rusza. Dla mnie to cudowanie na calej lini

Lejla28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-20, 14:52   #135
Karo991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lejla28 Pokaż wiadomość
Mnie jakos ta korona nie rusza. Dla mnie to cudowanie na calej lini

A ja mam różnie. W kwietniu się bałam, później przestałam w to wierzyć, a teraz już sama nie wiem. Ale znam u których zdiagnozowano wirusa. A najbardziej to się kwarantanny boję, bo tego sanepid nie odpuści. Bez względu na to czy wirus jest czy go tak naprawdę nie ma.

Stary 2020-08-20, 15:22   #136
awulaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karo991 Pokaż wiadomość
A ja mam różnie. W kwietniu się bałam, później przestałam w to wierzyć, a teraz już sama nie wiem. Ale znam u których zdiagnozowano wirusa. A najbardziej to się kwarantanny boję, bo tego sanepid nie odpuści. Bez względu na to czy wirus jest czy go tak naprawdę nie ma.

Ja też właśnie się kwarantanny boję. Nie ma opcji iść wtedy do lekarza, mój mąż nie pracuje = nie zarabia ani złotówki, trzeba by było ogarniać kogoś do wychodzenia z psem

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Dziewczyny, powiedz mi...co Wy jecie?
Ja mam mega problem, bo odrzuca mnie od zdrowego jedzenia 🤮 Od czerwca byłam na pudełkach żeby schudnąć przed ciążą (nie zdążyłam za wiele zrzucić ) i dziś właśnie (dzięki bogu) ostatni dzień dostawy. Od kilku dni zjada to żarcie mój mąż, bo mi na samą myśl o tych rzeczach niedobrze 🤮 Dziś zjadłam...hot-doga na śniadanie hot-doga na obiad, jabłko i mała kanapkę z nutellą 🤦 Mam mega wyrzuty sumienia, że jem śmieci i dodatkowo wiem, że jak tak będę jadła to zaraz przytyję Ale po prostu nic innego dziś by mi chyba nie weszło...zresztą co dzień mi się to zmienia. Dwa dni temu jeszcze mogłam jeść tylko kanapkę z serem żółtym, a dziś już mnie wzdryga na myśl o serze...
Zastanawiam się już czy nie lepiej nic nie jeść niż jeść syf...chociaż jak nic nie jem to jeszcze bardziej mi niedobrze 🤷

Stary 2020-08-20, 15:31   #137
drzewosandalowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez awulaz Pokaż wiadomość
Ja też właśnie się kwarantanny boję. Nie ma opcji iść wtedy do lekarza, mój mąż nie pracuje = nie zarabia ani złotówki, trzeba by było ogarniać kogoś do wychodzenia z psem

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Dziewczyny, powiedz mi...co Wy jecie?
Ja mam mega problem, bo odrzuca mnie od zdrowego jedzenia 🤮 Od czerwca byłam na pudełkach żeby schudnąć przed ciążą (nie zdążyłam za wiele zrzucić ) i dziś właśnie (dzięki bogu) ostatni dzień dostawy. Od kilku dni zjada to żarcie mój mąż, bo mi na samą myśl o tych rzeczach niedobrze 🤮 Dziś zjadłam...hot-doga na śniadanie hot-doga na obiad, jabłko i mała kanapkę z nutellą 🤦 Mam mega wyrzuty sumienia, że jem śmieci i dodatkowo wiem, że jak tak będę jadła to zaraz przytyję Ale po prostu nic innego dziś by mi chyba nie weszło...zresztą co dzień mi się to zmienia. Dwa dni temu jeszcze mogłam jeść tylko kanapkę z serem żółtym, a dziś już mnie wzdryga na myśl o serze...
Zastanawiam się już czy nie lepiej nic nie jeść niż jeść syf...chociaż jak nic nie jem to jeszcze bardziej mi niedobrze 🤷

Ja nie mam na nic ochoty. Kupiłam sobie owoce bo tylko to mi "wchodzi". Zrobiłam sobie makaron do pracy,to myślałam,że go nie zjem. Jestem głodna a na nic nie mam ochoty.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Co do covid to czytałam na innym forum o dziewczynie w 37 tc która dostała kwarantanne i nikt jej nie przyjmie do szpitala jak zacznie rodzić. To jest dopiero tragedia. Dziwne mamy prawo.

Stary 2020-08-20, 15:46   #138
Izamirabela
Raczkowanie

Ale dlaczego ma jej nikt nie przyjąć? Przecież zrobili te szpitale jednoimienne. Czy jeśli jest zarażona nie powinna tam trafić na poród?

Wiele z tych szpitali było ginekologicznymi
Stary 2020-08-20, 16:16   #139
Karo991
Rozeznanie

Ja też czuję się często głodna, a paradoksalnie nie mam ochoty na jedzenie. Dzisiaj czułam lekkie mdłości w pracy. A teraz na obiad mąż zarządził pizzę, więc ja też dzisiaj niezbyt zdrowo

Stary 2020-08-20, 16:17   #140
megi314
Wtajemniczenie

Mnie tez korona nie rusza. Naprawdę nie ma co o tym myśleć bo się tylko na siebie ściąga
Ja jestem teraz w Chorwacji na wakacjach - wszystko super bezpiecznie. Kwestia dobrego planowania

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2020-08-20, 17:08   #141
drzewosandalowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izamirabela Pokaż wiadomość
Ale dlaczego ma jej nikt nie przyjąć? Przecież zrobili te szpitale jednoimienne. Czy jeśli jest zarażona nie powinna tam trafić na poród?

Wiele z tych szpitali było ginekologicznymi
Nie wiem pobieżnie przeczytałam,że jej żaden szpital nie przyjmie póki jest w kwarantannie

Stary 2020-08-20, 17:19   #142
Izamirabela
Raczkowanie

Raczej fejk news, było sporo rodzących z koroną.

Inna sprawa ze niedawno pożegnaliśmy moją koleżankę, która dostała HELLP i nie dostała na czas pomocy bo zamknęli dla korony szpital w jej mieście
Stary 2020-08-20, 17:33   #143
Lejla28
Raczkowanie

Szpital zakaźny ma porodowke zazwyczaj. Mam 100% ja przyjma

Ludzie nakrecaja sie glupimi artykulami i tak działa ta machina strachu

Lejla28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-08-20, 17:49   #144
kejtiCe
Zakorzenienie

Akurat siostra mojego męża była po kwarantannie z dwoma wynikami negatywnymi i w dwóch szpitalach niestety nie przyjęli jej do porodu. Dopiero jak pojechała do trzeciego to się udało. Dodam, że my nie mamy kilku szpitali w mieście, tylko te szpitale oddalone były od siebie o 30-50 kilometrów, ale nie bylo też rozpoczętej akcji porodowej, tylko powinna się zgłosić na planowane cięcie.

22.06.2015
Stary 2020-08-20, 17:54   #145
drzewosandalowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Akurat siostra mojego męża była po kwarantannie z dwoma wynikami negatywnymi i w dwóch szpitalach niestety nie przyjęli jej do porodu. Dopiero jak pojechała do trzeciego to się udało. Dodam, że my nie mamy kilku szpitali w mieście, tylko te szpitale oddalone były od siebie o 30-50 kilometrów, ale nie bylo też rozpoczętej akcji porodowej, tylko powinna się zgłosić na planowane cięcie.

Pewnie o to chodziło. Nie każdy szpital przyjmie.

Dziewczyny ja się "zamykam" na 3dni. Bardzo kiepsko się czuje,nie będę tu nakręcać negatywów codziennie. Odezwę się w poniedziałek po wizycie.
Jakoś zagryzę zęby i przetrwam piątek w pracy,a weekend prześpię. Trzymajcie się przez weekend

Stary 2020-08-20, 18:51   #146
awulaz
Raczkowanie

Mam już wyniki wczorajszych badań krwi i kamień z serca mi spadł, bo glukoza w normie. Obawiałam się cukrzycy ciążowej jako, że kilka lat temu miałam duże problemy z hormonami i stwierdzony hiperinsulinizm i w szpitalu straszyli mnie, że mogę nie problemy z zajściem w ciążę, utrzymaniem jej i cukrzyca ciążową 🤦 Póki co jest ok, chociaż przy krzywej może się to jeszcze zmienić 🤷

Stary 2020-08-20, 19:10   #147
Mjamja
Raczkowanie

Cytat:
Mam już wyniki wczorajszych badań krwi i kamień z serca mi spadł, bo glukoza w normie. Obawiałam się cukrzycy ciążowej jako, że kilka lat temu miałam duże problemy z hormonami i stwierdzony hiperinsulinizm i w szpitalu straszyli mnie, że mogę nie problemy z zajściem w ciążę, utrzymaniem jej i cukrzyca ciążową 🤦 Póki co jest ok, chociaż przy krzywej może się to jeszcze zmienić 🤷

Uffff to super

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:

Dziewczyny ja się "zamykam" na 3dni. Bardzo kiepsko się czuje,nie będę tu nakręcać negatywów codziennie. Odezwę się w poniedziałek po wizycie.
Jakoś zagryzę zęby i przetrwam piątek w pracy,a weekend prześpię. Trzymajcie się przez weekend

Wypoczywaj i odezwij się w przyszłym tygodniu

Stary 2020-08-20, 20:11   #148
6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25
Konto usunięte

U nas od jutra będzie obowiązywać czerwona strefa dla mnie to jakas kpina

6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-21, 06:54   #149
kejtiCe
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:

Wypoczywaj
Cytat:

Super
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;88082165]U nas od jutra będzie obowiązywać czerwona strefa dla mnie to jakas kpina

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Co Ty, a gdzie mieszkasz?

Ja Wam powiem, że ja też w tę pandemię średnio wierzę. Nie chcę mówić, że nie ma żadnej choroby, na pewno coś jest. Ale wszystkie działania naszego rządu, sanepidu itd sprawiają, że nie chce mi się wierzyć w to co się dzieje. Utrudnia nam to życie, ceny w górę, do lekarza się dostać to cud. Multum przeróżnych absurdów, większość działań nie ma żadnego logicznego wytłumaczenia.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

A ja juz dziś rozpoczynam 8 tc

22.06.2015
Stary 2020-08-21, 08:10   #150
Goszka30
Raczkowanie

Co do wirusa to ja niestety znam ludzi którzy zachorowali. Poszli na wesele. My też mieliśmy zaproszenie, ale zrezygnowaliśmy. Na tym weselu sporo osób się zaraziło. Co prawda nie jest to taka straszna choroba jak się nam mówi, bo nikt z tych co znamy nie wylądował w szpitalu, ale nie jest też taka lekka. Ci starsi chorują już 2 tyg i końca nie widać. Najgorsze że nie wiaomo jaki wpływ może mieć choroba na tak wczesną ciążę :-(

Ja wczoraj byłam na wizycie u ginki. Zbadała mnie, odpowiedziała na pytania. Kazała mi do 10 tyg mocno uważać bo podobno te 10 tyg najważniejsze dla rozwoju. Tylko nie miałam usg, bo moja ginka go nie ma. Chcę chodzić osobno do niej na badania, a osobno na usg. Czy któraś z was tak chodzi? Jak często macie usg?
Goszka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości