![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umówienie się bez podania godziny
![]() Ludzie, przecież rzucenie, że spotkanie może odbyć się między 15:00 a 16:00 (przykładowo) oznacza nie mniej, nie więcej, że jakąś godzinę-dwie przed spotkaniem się doprecyzowuje (i tu się mówi "słuchaj, na minimum 2 godziny przed spotkaniem muszę wiedzieć, czy bardziej ta 15:00, czy 16:00, okej?"). Lub niejako propozycję na którą należy zareagować określając co nam bardziej pasuje "to ja wolałabym bardziej 15:00. ustalmy konkretnie". Komunikacja z drugim człowiekiem, a nie zostawianie pewnych kwestii otwartych i niedoprecyzowanych.
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
Wątek poszedł w zaskakująco negatywnym kierunku :-P nawet jak na wizaż. I jak tam randka się udała i pierwsze wrażenie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;88104043]Wątek poszedł w zaskakująco negatywnym kierunku :-P nawet jak na wizaż. I jak tam randka się udała i pierwsze wrażenie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Bo autorka była nadzwyczaj pyskata ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Mi to najbardziej rzucil się w oczy ten mądraliński ton, górnolotny styl pisania.
To trochę zabawne bo znałam takie dziewczyny w realu, pogubione i niepewne, próbujące pod maską arogancji ukryć tę niepewność. I o dziwo też nie miały szczęścia z facetami, przypadek? W każdym razie były to męczące osoby i nie bardzo chciało się w ich towarzystwie przebywać.
![]() |
#125 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88103793]Ja osobiście nie wiem jak można się na randkę szykować cały dzień, naprawdę nie wiem. A jestem osoba lubiąca się pindrzyć, ale dbam tez na codzień o swój wygląd wiec do wyjścia nie muszę przechodzić metamorfozy stulecia. Kąpiel z maska ile może trwać? Godzina to już jest mega długo. Potem makijaż 30 minut (wiele kosmetyków, cienie) i włosy kolejne 30 minut. Tyle zajmuje mi szykowanie się na duże imprezy typu wesele. 2 h. Przed randka z nieznajomym w życiu bym tyle czasu nie poświęciła, bo po co? Przecież nawet nie wiem czy będzie jakakolwiek chemia, może randka się skończy po 30 minutach, bo będzie tak beznadziejnie. Ładnie się wyszykować, to przecież nie gala tylko spotkanie w parku. Ja tez bym wolała żeby facet przyszedł na luzie, a nie wypindrzony jak stróż w Boże ciało.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Gdybym wiedziała, że czeka mnie randka, na noc użyłabym innych kosmetyków do włosów. Wcześniej przygotowałabym sobie ubranie. Można doliczyć czas na odświeżenie, przepranie lub wysuszenie sukienki, sprawdzenie stanu depilacji ciała itd. Dla własnego komfortu i pewności siebie. Jeśli ktoś umawia się na randkę z kolejnym obcym kolesiem z Tindera i idzie to taśmowo, pewnie się odechciewa specjalnych przygotowań, nie wiem. Ale ja lubię taki ceremoniał przed spotkaniem czy jakimś innym wydarzeniem. Lubię to oczekiwanie. Fajnie jest zrobić sobie pachnącą kąpiel w wannie, zanurzyć się w maseczkach i balsamach, dać sobie trochę czasu. Co nie znaczy, że całą dobę leżę w tej wannie, bo pewnie skrajny wizaż zaraz stwierdzi, że księżniczkuję. ![]() Jak szykujesz się na wesele to na pewno wcześniej niż na 2h przed zastanawiasz się, co ubierzesz. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Ja wogóle nie rozumiem jakiegoś gigantycznego szykowania się na randkę. Po potem jeśli wypali to co? Przed każda randką kilkugodzinne wylaszczanie?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Ale co kto lubi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88104264]Porównanie wesele ze spotkaniem z obcym facetem, które to dodatkowo moze skonczyć się po pół godzinie to chyba troszkę nietrafione.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie ja zaczęłam z tym porównaniem. ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Ja przede wszystkim bym nie chciałabym zaserwować facetowi od razu najlepszej wersji siebie pod względem wyglądu. To zostawiam na specjalną okazję. Ale uważam że to akurat nie powinno podlegać dyskusji, każda robi tak jak lubi i nic mi do tego
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Ludzie są różni i mają różne potrzeby po prostu
![]() ![]() Ale jeśli dziewczyna rzeczywiście przygotowuje się kilka godzin do randki, to się nie dziwię, że nie chciało jej się tego robić nie będąc pewna (bo facet się w piątek w odezwał). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;88104647]Ludzie są różni i mają różne potrzeby po prostu
![]() ![]() Ale jeśli dziewczyna rzeczywiście przygotowuje się kilka godzin do randki, to się nie dziwię, że nie chciało jej się tego robić nie będąc pewna (bo facet się w piątek w odezwał). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jeśli chodzi o kosmetyki do włosów to tak nie działa, jak kolorówka, że np. na co dzień stosujesz krem CC a podkład na wyjscia ![]() Jeśli źle dobierzesz codzienną pielęgnację włosów to nawet jeśli przed randką nałożysz super-hiper pielęgnację to cud nie nastąpi po jednym razie. O włosy, tak jak o cerę musisz dbać regularnie. Żaden podkład z najwyższej półki nie będzie wyglądać ładnie, jeśli cera nie jest nawilżana a martwy naskórek przynajmniej raz w tygodniu ściągnięty. Jeśli dbasz o włosy i cerę regularnie to później nie spędzasz kilku godzin przed wielkim wyjściem na zabiegach, które i tak jednorazowo niewiele pomogą. Tak obiektywnie rzecz ujmując. Z drugiej strony- jeśli komuś takie zabiegi mają dodać pewności siebie przed jakąs ważną okazją, ok. Mi się to wydaje bez sensu, jeśli pewnych zabiegów pielęgnacyjnych nie wykonuje sie regularnie, ale jak kto woli.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;88104647]A tu niektórzy mają tyle kosmetyków do włosów, że na zwykłe dni maja inne a na randkę inne
![]() Mam kręcone włosy i ich ujarzmienie różnie wygląda. Chyba każda kręconowłosa by mnie tutaj zrozumiała. Przy czym akurat do metod cg i innych kombinacji astronomicznych mi daleko, nigdy nie doszłam do takiego poziomu włosingu. ![]() Poza tym ja akurat szpachli na twarz nie robię. Chciałam tylko zaznaczyć, że ludzie mają różne potrzeby i wizje. A pielęgnacja przed randką wcale nie znaczy, że przychodzi się na nią po totalnej metamorfozie. Większość zabiegów jest raczej niewidoczna, na przykład skóra pachnąca balsamem nie sprawi, że innego dnia facet dziewczyny nie pozna. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Ja mam w ogóle już nie powiem co z tym skrętem, bo część skrętu to 3b a część 3a. Ale da się wypracować indywidualną metodę ujarzmienia metodą prób i błędów. Mimo to- jeśli regularnie o włosy i o skręt nie zadbasz (wiadomo, kręcone zwykle wysokororowate) to nie ma cudów.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
uparta chmura
|
Ja wychodząc po bułki, też biorę prysznic i muszę użyć balsamu, maskę na włosy też min na kilka minut, wysuszyć włosy do pasa też trochę trwa, a jakbym chciała jeszcze trochę je naciągnąć na szczotkę obrotową, a przed wyjściem jakąś lepsza maska na 10min plus ampułka nabłyszczającą też na 10 min, to i bez makijażu (całe wakacje nie malowałam się) trochę schodzi.
Aczkolwiek to wybieranie godzin w przypadku autorki wątku, wygląda mi na jakąś nerwice. Wszystko musi być tak, jak sobie ubzdura. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#138 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
BAN stały
|
Dla mnie to coś dziwnego, że dziewczyny z prostymi włosami je zakręcają, a te z kręconymi, prostują.
Może to część kobiecej, nieodgadnionej psychologii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Pamiętam, jak przed jakimś wyjściem ja prostowałam włosy a koleżanka kręciła. Niestety, zlał nas deszcz i ja się z powrotem skręciłam, a ona wyprostowała ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
uparta chmura
|
Bo chcemy to, czego nie mamy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#145 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
uparta chmura
|
Ja to wszystko rozumiem, jednak umawianie się z kimś, wymaga też jakiś kompromisów. Nie tylko jak ja chce, dwie osoby muszą sie spasować. U niej, jedna godzina niby na wcześnie, bo nie zdąży się uszykowac(co rozumiem) a następna godzina, to już za późno, bo za zimno.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
BAN stały
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w wątku (te na temat z praktycznymi radami, a nie te złośliwo-kąśliwe).
Spędziłam kilka godzin szykując się na spotkanie (tak jak lubię - jak księżniczka, bądź też jak ktoś stwierdził jak na galę w 'Cannes'.), więc nie byłam też w stanie odpisywać regularnie. Randka udała się bardzo dobrze ![]() ![]() ![]() Rano spytałam o której dokładnie się spotykamy i spytał czy o 15 by mi pasowało na co przystałam. (Lepiej wcześniej niż później) Przyszedł też w dosyć ciepłej kurtce i użyczył mi jej podczas spotkania, co było bardzo miłe - domniemam że przyniósł ją specjalnie, bo przed spotkaniem pisał, że już jest chłodniej, kiedy to dzień wcześniej zasygnalizowałam że później może być zimno. (Tak, wiem, wiem... 'skąd mogę to wiedzieć' może sam jej potrzebował - nieistotne, użyczył w mojej potrzebie to się dla mnie liczy) Lekcja dla mnie na przyszłość - zaraz przy umawianiu się na spotkanie od razu pytać o / zaproponować godzinę jak już ktoś poradził. Lepiej jednakże, że spotkaliśmy się dzisiaj aniżeli wczoraj - ponieważ dzisiaj nie padał deszcz i było bardziej słonecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
uparta chmura
|
Jakby padało, też były pretekst, żeby być bliżej siebie, pod parasolem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie szczerze ten wątek.
Na pierwsze spotkania zdecydowanie wolę znać dzień wcześniej konkretną godzinę, miejsce. Nigdy nie umawiałam się inaczej. Na kolejne spotkania można się umówić bardziej spontanicznie. Nie jestem zawsze gotowa na spotkanie, jak np. pracuję zdalnie albo mam wolne, to niekiedy mam olej na włosach, chcę sobie zaplanować trening, ugotować obiad czy coś. Nie są to jakoś super plany, ale dla mnie to jest ważne i nie obchodzi mnie, czy ktoś inny uzna to za pierdoły. I na pewno mi nie wystarczy pół godziny, żeby się wyszykować; dbam na co dzień o włosy i skórę, ale lubię się ładnie pomalować przed spotkaniem, zrobić sobie peeling, maseczkę, zastanowić się nad strojem, wypić w spokoju kawę. Nie musi mi na kimś zależeć, chcę wyglądać ładnie i po prostu wolę mieć zaplanowane takie rzeczy. Jakby facet nie umiał się określić aż do dnia spotkania, to uznałabym, że jest mało poważny. Ale może też jestem straszną księżniczką; niemniej nie narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.