![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie
Cytat:
![]() Nie ogarniam w ogóle jak można być za starym na życie i bycie szczęśliwym. Sent from my SLA-L22 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda, że tu lajków nie ma, bo to wypowiedź na wiele.
Edytowane przez Nette Czas edycji: 2020-09-14 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za polecenia grup, dołączyłam do nich i po prostu płaczę ze śmiechu.
Zdjęcie salonu, dwa małe okna z zasłonkami, między oknami kominek. Pani pyta co zawiesić nad tym kominkiem, bo jej tam pusto. Odpowiedzi: -TEN KOMINEK TU NIE PASUJE, USUŃ GO - ZMIEŃ DWA MAŁE OKNA NA JEDNO DUŻE, OD RAZU BĘDZIE LEPIEJ No siedzę i płaczę ze śmiechu ![]() ![]()
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z moich doświadczeń, bo ktoś tu pisał o wrzuceniu zdjęć mieszkania a potem usuwaniu, sama tak zrobiłam. Niskim kosztem staraliśmy się odświeżyć mieszkanie. Białe meble Junona z brw, biała lodówka, kafelki pomalowane na biało, na jednej ścianie jasna, klasyczna tapeta, na podłodze jasna wykładzina a'la panele, biało - szare listwy. Nie powiem, że jakieś WOW, że urywa tylek, że w ogóle kreatorka smaku i stylu. Po prostu estetyczniej, czyściej. Na nic innego stać nas nie było, a kuchnia PRZED to rozwalone półki z pourywanymi zawiasami, kuchenka tak zardzewiała, że z boku była dziura i stolik turystyczny. Wrzuciłam na taką grupę zdjęcia przed i po zaznaczając, że mieliśmy bardzo ograniczony budżet i może ktoś szuka bardzo tanich rozwiązań. Dowiedziałam się że tandeta, "przedtem przynajmniej kawał blatu roboczego był, a teraz g*owno", wszystko na jedno kopyto, jak w pokoju pielęgniarek i moje ulubione - jak w prosektorium ![]() Inne: pytanie na grupie o urządzenie niewielkiego mieszkanie, powiedzmy 30 m -to takie małe mieszkania istnieją? -30 m to ma u mnie salon a nie całe mieszkanie -nie ma ludzi biednych, tylko leniwi -możesz mieć większe, ja mam X metrów, mam nadzieję, że to cię zmotywuje *i wrzucanie zdjęć mieszkania 60 m* -za darmo bym takiej klitki nie chciał Lub obrońcy - na początek spoko, nie każdego stać na dom! - tak jakby każdy chciał w domu mieszkać. + no może dla singla, a co, jak pojawią się dzieci? Grupy ślubne: - 10 razy dziennie co na podziękowanie dla gości/rodziców/dziadkow/swiadkow/chrzestnych i te same tandetne karykatury, lasy w szkle, statuetki, jakieś grawery na plexi albo ostatnio mój hit - boxy ze sztucznymi kwiatkami z podpisem "wczoraj narzeczona, dziś żona, zawsze wasza córka". Oczywiście dla gości jakieś tandety typu długopis czy magnes, gipsowy aniołek i przekonywanie że gościom na pewno się przyda kolejny długopis czy otwieracz do butelek -wrzucanie kiecki dokładnie takiej samej jak 90% innych "to ta wymarzona" i rozpływanie się jak to jej pięknie w komentarzach - jest tyle pięknych kiecek ślubnych, klasycznych i zaraza oryginalnych, ciekawych, a z jakiegoś powodu panny młode decydują się na jeden oklepany model - w co ubieracie waszych mężów, jakie krawaty/koszule/buty wybrałyście dla swoich mężów czy inne pytanie zadane tak, jakby facet nie miał nic do powiedzenia -panny młode, moje wesele za 3 lata, mam już sale i DJ, kiedy rozglądać się za X? I ODPOWIEDZI JA X MIAŁAM JUŻ DAWNO, TERAZ MOŻE BYĆ CIĘŻKO! Praca: -Oferty pracy typu "priv", jakby to była jakaś tajemnica "dam pracę priv". -szukam pracy, nie interesuje mnie żaden oriflame Avon, call center ani nic takiego - i "jakby cię jednak zainteresowalo, to zapraszam na priv" i MLM -oferty pracy poniżej jakichkolwiek pieniędzy typu szukamy sprzedawcy do sklepu X, 13 zł brutto ![]() Sprzedaż/wynajem mieszkań -pisanie przez Ukraincow i w ogóle cudzoziemców ogłoszen o poszukiwaniu mieszkania do wynajęcia w ichnim języku ![]() -grupa sprzedam/kupię mieszkanie miasto X i ogłoszenie o sprzedaży mieszkania w mieście Y oddalonym od miasta X kilkadziesiąt jak nie więcej km. Jeden gość na grupie Katowickiej próbuje uporczywie sprzedać mieszkanie w... SOCHACZEWIE. jak mu napisałam komentarz, że to grupa o mieszkaniach w Katowicach i okolicy, to napisał do mnie na priv z obelgami i przeklenstwami ![]() Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka Edytowane przez tinkerver2 Czas edycji: 2020-09-15 o 04:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba nigdy nie zrozumiem upubliczniania wizerunku swoich dzieci. Ja wiem, że na insta hajsik się musi zgadzać, ale nie wyobrażam sobie wrzucania codziennie zdjęć mojego dziecka i do tego jeszcze relacji na story. Przecież każdy ma do tego dostęp, a psycholi teraz nie brakuje. Nie narażałabym tak swojego dziecka. Nie rozumiem też wrzucania zdjęć ze wspólnych kąpieli albo insta z karmienia z piersią. Nie gorsy mnie to w żaden sposób, jest to jak najbardziej normalne i naturalne, ale czemu ma służyć pokazywanie tego innym? Do domowego albumu jak najbardziej, ale nie do internetu. Cytat:
No niestety, ale ludzie często nie zdają sobie sprawy z tego ile coś kosztuje. Wiele osób ma takie zdziwka na grupach tortowych czemu tort kosztuje 3 stówki ![]() Cytat:
Dokładnie. Lupka dla większszości to magia ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dla mnie ten jeden dzień jest mekką straszą. We Wrocławiu ten paraliż jest naprawdę dotkliwy.
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my SLA-L22 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boże, zabiłabym się gdybym miała coś takiego czytać |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to bardziej chodzi o takie sytuacje kiedy ktoś pisze, że już ma jakieś tam odżywki i czy może je zużyć albo, że mu naturalne nie podchodzą, bo włosy ładnie nie wyglądają. No dla mnie niektórzy mają już paranoje. Ja jak mam wybór wolę te naturalne, ale mam świadomość, że nie dostanę raka i nie umrę jak się pokremuję kremem ze złym składem. Pielęgnację mam naturalną, ale kolorówkę już nie, bo mi nie podchodzi, a ja lubię się malować i nie widzę sensu żeby się męczyć.
![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja w takich przypadkach odpowiadam: Nic. Po prostu ich nie wpuszczę do mieszkania. ![]() ![]() Pamiętam jak pisałaś o swojej kuchni na wątku zdziwkowym. Wklejałaś nawet zdjęcie mebli i pisałaś, że masz stół zamiast blatów. Mnie by spokojnie wystarczyła taka ilość mebli i blatów, zmieściłabym wszystkie swoje sprzęty, talerze, kubki. Niektórzy ludzie nie rozumieją, że nie wszyscy mają takie same potrzeby i nie wszyscy potrzebują mieć milion różnych młynków, mikserów, robotów, 14 różnych patelni i 200 noży. Pamiętam, że któraś wizażanka wyszczególniła całą listę sprzętów, które ma w swojej kuchni. Szczególnie utkwiła mi w pamięci maszyna do robienia waty cukrowej. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo że właśnie ktoś używa jakiejś odżywki, która mu się sprawdza, włosy wyglądają ładnie, ale ktoś się naczytał, że zawiera jakiś składnik, który może uwrażliwiać skórę albo być zanieczyszczony czymś tam i nagle uznaje, że nie będzie używać tylko dlatego, że może zaszkodzić i muszę znaleźć coś innego i zadziała lepiej Bo rozumiem, że dużo osób ma problem ze skórą twarzy, ale widzę taką lekką obsesję, że krem do stóp też musi mieć idealny skład, bo zaszkodzi mojej skórze, maska do włosów itd. No i spoko, jak ktoś ma taki kaprys, to ok, ale widzę taką presję w tych grupach, że te składniki w kosmetykach nie wiadomo jak szkodzą i nawet jak coś Ciebie nie zapycha albo nie uczula, to to jest złe i dziewczyna przestaje używać (i nie chodzi o ochronę środowiska, tylko po prostu na grupie pisali, że nie można). Bo np. grupy z kosmetykami wegańskimi i cf rozumiem, no, ale tam motywacja jest zupełnie inna niż składnik X nie jest dozwolony w kosmetykach naturalnych i nie można używać. I to raczej mówię o innych laskach, a nie założycielkach grupy, tylko wzajemnie każdy się tam nakręca. Ktoś wkleja skład odżywki i pyta czy jest ok, ktoś pisze, że nie, bo zawiera to i tyle |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Grupy kulinarne - najwięcej chamskich komentarzy i docinków ever, nigdy bym się nie zdecydowała na wrzucenie tam jakiegokolwiek zdjęcia, bo wiecznie krytyka do wszystkiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy już było:
Grupy tatuażowe, w tym taka, która ma w nazwie "Oceniamy dziary". Wrzucanie tatuażu i na każdą odpowiedź typu: " Słabe, za bardzo rozlane " jest odpowiedź: "Nie hejtuj, to moje ciało, mnie się podoba" itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Kocie grupy: jakiego weterynarza polecacie? Albo: „taki kotek do adopcji”, „znaleziony pod sklepem”. Bez jakiejkolwiek lokalizacji. Rozumiem, że jesteś gotowy przejechać pół Polski albo liczysz na pomoc osób z Gdańska gdy mieszkasz we Wrocławiu.
Grupy wnętrzarskie i bardzo szczegółowe opisy typu: wrzućcie swoje niebieskie kuchnie z jesionowy blatem, zielonymi płytkami w kwiatki i czarnym zlewem. Z pewnością znajdziesz mnóstwo inspiracji. Albo: „pokażcie pokój swoich pięcioletnich księżniczek”. Czy przy każdych kolejnych urodzinach zamierzasz dokonać radykalnej zmiany wnętrza? Irytuje mnie również totalitarna moderacja. Wchodzisz w post a tu zamiast odpowiedzi na temat 5 komentarzy „zmień tagi”, „wyrzuć tło”, „dodaj zdjęcie” itp. Rozumiem cel takich postów, ale można to zebrać w jedną wiadomość. Plus wiele osób się zniechęci, bo strach się odezwać.
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Taaak, dokładnie. A jak ktoś w komentarzu napisze, że przecież autorka prosiła o zdjęcia krótkich czerwonych a nie długich pastelowych, to odpowiedź "ale może komuś innemu wpadnie w oku"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Gdzie kupię rolety na taki niestandardowy wymiar? (+zdjęcie okna) - Jeśli okno by było 10 cm węższe to byś bez problemu kupiła w Ikei. Czym czyścicie taki prysznic? - Doradzam wymianę na wannę, łatwiej się sprząta. No super, dzięki za nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2020-09-16 o 08:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzeniona
|
Szokują mnie też czasem grupy zwierzęce. Sama mam i kocham zwierzaki, ale daleko mi do zwierzęcego faszyzmu, a to, co w niektórych przypadkach obserwuję mnie szokuje. Podam przykład (A: autor posta, P: publiczność).
A: Co pomoże mojemu psu, który bardzo źle znosi rozłąkę ze mną jak wychodzę do pracy i wyje pod drzwiami przez cały dzień? P: Skąd wiesz, że pies wyje, skoro Cię nie ma? A: Sąsiedzi zwracają mi uwagę, bo nie wiedzą, czy psu się dzieje krzywda. I tu się pojawia lawina propozycji tego, co sąsiedzi mogą sobie gdzie wsadzić, skoro im przeszkadza wycie psa i jechanie po sąsiadach od góry do dołu. Ja serio rozumiem, że to nie wina autorki, że pies wyje (i słusznie chce coś z tym zrobić), ale trudno, żeby sąsiedzi byli zachwyceni 10h wyciem psa. Nie było w poście nic o tym, żeby ktokolwiek z sąsiadów autorkę za to wyzywał, a publiczność jechała po sąsiadach aż miło. W sumie to dobrze, że ktoś zwrócił uwagę na zachowanie zwierzęcia, bo potem w razie czego wiecznie jest zdziwienie, że sąsiedzi nic nie mówili, a tu taki pojazd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2020-09-16 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
- Czym można wyczyścić X? - Specjalistycznym preparatem. No dzięki, nieoceniona pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Z absurdów to przypomniała mi się jeszcze taka jedna grupa. Kiedyś obserwowałam mamę ginekolog na instagramie i ona psioczyła, że na facebooku powstała jakaś grupa zrzeszająca jej antyfanów. Z ciekawości znalazłam tą grupę i do niej dołączyłam i moim zdziwieniom nie było końca
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Bez kitu. 'Wyglada jak rzygi', 'A w tym miesie to pewnie pelno antybiotykow', 'Fuj, jajka na pewno ze sklepu', 'Po co piec placek z nutella? ja to sama hoduje kakaowca, hoduje krowe na mleko i zebami rozlupuje orzechy, wtedy to wiem, ze jem zdrowo'.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.