|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone ;) 30+, 40+ IV część
Ava, bardzo wyjsciowa kiecka, nawet, jesli na 2022
Rozstanie, jesli tym razem bardziej przemyslane i obgadane - najwyrazniej było potrzebne. Mon Cherry, swietnie wyglada chłopak w tych okularkach, włosy mu tez pasuja. marjolka, raczej mało kto ma dobry humor w tych czasach - jak nie towarzystwo, to praca, zarobki, zdrowie, znajomi, wypoczynek...wszystko idzie na gorsze. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- i cos dla miłosnikow psow ![]() https://www.dailybreak.co/pl/162679/14 |
|
|
|
#122 |
|
Śnięta Mucha
|
Jutro mam rozmowy w sprawie dwóch starych jak węgiel dziadków na DT do przezimowania. Jeden i drugi owczarki z urazami stawów/kręgosłupa. Jeśli tak czy tak kiblujemy w domach trzeba to jakoś spożytkować.
Na razie siedzę i wyszukuję pieskich inwalidów.
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć?
|
#124 | ||
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Ale szlag mnie trafia, kiedy czytam o mizoginach, dla ktorych kobieta to jakis podczlowiek. Zawsze mnie ciekawi, czy takimi madrosciami z tylka dziela sie ze swoimi matkami, ktore ich urodzily i wychowaly ![]() Cytat:
Przykro mi z powodu rozstania z TZ, mam nadzieje, ze szybko poczujesz sie lepiej. Sciskam mocno
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Ava wygladasz jak milion dolarów
pierś do przodu, będzie dobrze ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze problem jest bardziej złożony, ale myśle, ze duża wina leży po stronie tych matek. One tak wychowały swoich synów. Jak się człowiek naogląda sprawiedliwego podziału ról w rodzinie od dziecka, ma wpojone normalne wartości to mu nagle nie strzeli do głowy, ze 50% społeczeństwa to podludzie. Dzieki dziewczyny! Jestem rozczarowana, ale w żadnym razie nie smutna czy załamana. Przyjęłam Tz spowrotem pod pewnymi warunkami, jedne wymagały natychmiastowej realizacji, no i krótko mówiąc się nie wywiązał. Tym samym mi udowodnił, ze miałam racje od początku i w ogóle nie powinnam była dawać się omamić kwiatami i pustymi obietnicami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#128 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Ja pochodze z bardzo toksycznej rodziny i zawsze robilam, co tylko moglam, zeby nie byc jak moja matka. Poki co mi sie udalo, mam nadzieje, ze tak juz zostanie. Co do rozstania z TZ, to pewnie wyjdzie Ci to na dobre i sama tak stwierdzisz, jak za jakis czas spojrzysz na to z innej perspektywy. Jesli ktos nie jest sklonny do kompromisow, to nie jest za dobrym materialem na partnera.
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez się staram być mentalnie jak najdalej od mojej rodzicielki, która potrafi walnąc kwiatki typu obarczanie mnie wina za rozstanie, bo a) mam wymagania, b) trochę przytyłam i nie byłam już wystarczająco atrakcyjna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#130 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miło z Twojej strony, że myślisz o pomocy dla psich staruszków Nasz domek dla kota przyszedł, już wystawiony (ładnie wpasował się w otoczenie), ale czy kotka z niego korzysta? Nie wiem. Tak czy inaczej, jak jej tyłek zmarznie, to się w nim schowa. Ava, myśle, że kupienie sobie czegoś extra i poczucie się wyjątkowo i seksownie tak jak w tej sukience, to bardzo dobry sposób na poprawienie nastroju . Jeszcze bym szampana kupiła i zrobiła sobie długą kąpiel z mnóstwem piany ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#131 |
|
mar_jolka
|
Dla mnie jest przerazajacy poziom intelektu polskiego spoleczenstwa. Szokiem dodatkowym jest poziom kultury mezczyzn w naszej pislsndii...po prostu nie moge uwierzyć ze ktos może byc tak ziejacy nienawiscia do kobiet!!!! Tyle lat zyje i z takim czyms sie jeszcze nie spotkalam...to tez zawdzieczamy pisiorom...szok...szok... szok....
I wk.....ją mnie kobiety-mowia ze sa przeciw temy wyrokowi łzetrybunalu ale najpierw przez godzinę opowiadaja jak to kochaja swoje dziecko z downem...i ze one nigdy by nie usunely dziecka z downem i ze tskich ciaz nie wolno przerywac. K...a a ja nie chce dziwcka z downem nie chce wnuka z downem... nie mam zamiaru stracic jedynego zycia swojego i swojej rodziny wychowujac downa... a teraz możecie mnie zlinczowzc. Czuje przerażającą wscieklosc!!!!!!! Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Marjolka- powiem tak jak myślę. Masz prawo do swoich własnych decyzji, zgodnych z twoim sercem, sumieniem i wiarą tak jak każda z nas. Tylko i aż tyle. Nikt inny nie powinien decydować o tym co każda z nas ma zrobić. To tylko i wyłącznie nasza własna decyzja. Decyzje takie nie są łatwe, czasami są dramatyczne. Mamy do nich prawo.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#133 |
|
mar_jolka
|
Ava-nie wierzę ze matka tak moze do Ciebie powiedziec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mar_jolka Czas edycji: 2020-10-25 o 10:06 |
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Wstyd za taką Polskę!
Najgorsze jest to,ze KTOŚ na tych durni głosował. I to nie mało osób.... Wielu powinno sie odizolować od społeczeństwa,bo jak słucham,jak patrzę,wyzwalają sie we mnie najdziksze instynkty.. Ava wyglądasz w tej kiecce zabójczo. Podbijesz nie jedno serce. Zamknij rozdział i ruszaj do przodu. Byłam po towar w sobotę. Już wczesniej wtopiłam w błyszczące kiecki balowe,weselne.. Tym razem skupiłam sie na rzeczach praktycznych. Przykre,trzeba podwójnie mysleć co sie nada,co się sprzeda.. Dla mnie to zawsze był najlepszy okres w handlu ![]() Sukienki to mój zywioł. Uwielbiam stylizowac kobiety. Teraz przyjdzie mi je odziewać w codzienność. Trzeba mysleć pozytywnie,chodz strach sie gdzieś czai w kąciku umysłu. Byleby nie zachorować,byle nikt z bliskich nie złapał wirusa. Problemy z dostaniem sie do szpitali,zakaz odwiedzin i zatroszczenia się o chorego.. Cindy Tobie we wszystkim ładnie Kalina zapraszamy |
|
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
Ja Ciebie doskonale rozumiem, bo czuję teraz dokładnie to samo
. I jest jeszcze jedna rzecz, której zdaje mi się, te kobiety nie dostrzegają (nie wiem czy nie chcą tego widzieć, czy są na tyle zaślepione ideologią). Tu nie chodzi tylko o płody z takim upośledzeniem jak Trisomia 21. Tu chodzi o bardziej poważne, ciężkie uszkodzenia płodów. Nikt, absolutnie nikt, nie powinien decydować za mnie, tak jak ja nie decyduję za innych w tych kwestiach. |
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym wieku jestem juz kompletnie bullshitproof. Czasami mowie jej po prostu, ze nie jestem w nastroju na jej glupoty i ma wyjść. Nie kłócimy się i nie obrażamy na siebie. Ona ma jakieś swoje niewyleczone traumy, transferuje je na mnie bez powodu. Miszka, cały modowy świat oberwał w tym roku. Od paru osób usłyszałam, ze w tym sezonie jest mega problemem dostać skórzane spodnie. Większość domow modowych produkuje skore we Włoszech, a tam lockdown trwał najdłużej i oto mamy wyniki. Większość ludzi nie ma gdzie wyjść w tym roku, wiec wieczorowe looki zostały wycofane z produkcji. Spodziewam się dzikich wyprzedaży pod koniec sezonu. No co zrobić, jak ludzie nadal głosują na PiS. Byłam mega zdziwiona, ze Duda ponownie wygrał. Po tylu wpadkach i siarze, jaka robi za granica jak tylko się odezwie. Najwyraźniej wiekszosci się podoba. Poszłabym o krok dalej - nie wydaje mi się, żeby było dobre dla kogokolwiek (rodziny, państwa, dziecka) wychowywanie bardzo chorego dziecka. Czemu w XXI w ogóle rodzic takie kaleki? Po co to? Odgórnie bym terminowala wadliwe ciąże, a matki ewentualnie wysyłała na terapie. Znam osobiście kobiete, która poświęciła życie takiej roślince. Dziecko umarło w wieku 19 lat, matka i tak przeszła tragedie, a przy tym nie ma żadnego życia. Zero doświadczenia zawodowego, zero przyjaciół, bo przecież czasu nigdy nie było, żadnych perspektyw. Bez sensu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#137 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podoba mi się wpis, który załączyłam - jako, że pochodze z małej miejscowości dokładnie wiem jak to wygląda. Mam szczęście, że moja mama jest tak wpie.przona na to wszystko jak Marjolka. Zawsze miała progresywne myślenie. Tata zresztą również. Miszka, dziękuję i trzymaj się! Wierzę, że będzie dobrze - masz gust i klientki Cię kochają Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2020-10-25 o 11:19 |
|
|
|
|
#139 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;88232207]Tacy ludzie są niebezpieczni. Rozmawiałam wczoraj z przyjaciółką, której matka popiera te nową ustawe... Kłocą się o to, przyjaciółka nie może pojąć tego ich zacofania. No ale co się dziwić jak to ten sam dom, w którego oknach wystawione są święte obrazy by chroniły ich od przedostania się koronawirusa do środka (to nie żart).
Mam szczęście, że moja mama jest tak wpie.przona na to wszystko jak Marjolka. Zawsze miała progresywne myślenie. Miszka, dziękuję i trzymaj się! Wierzę, że będzie dobrze - masz gust i klientki Cię kochają Zgadzam sie z tym, ze fanatyzm jest niebezpieczny. Od zawsze zreszta dziwi mnie i jednoczesnie przeraza gloryfikacja cierpienia. Cierpienie nie uszlachetnia, a powoduje traume, tak ciezko to pojac?
|
#140 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No i właśnie, to zawsze powinna być decyzja kobiety. Moim zdaniem nawet wtedy, gdy płód jest zdrowy. Są kobiety, które decydują się urodzić chore dziecko i poświęcić dla niego życie, ale nie każda kobieta da radę i nie powinna być do tego zmuszana.
|
|
#141 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo moim zdaniem każda kobieta powinna mieć wybór odnośnie ciąży. Nie ważne czy zagrożonej czy nie. Tak szczerze to ten down to pikuś przy innych chorych płodach do których teraz kobiety są zmuszone w Polsce rodzić... |
|
|
|
|
#142 |
|
mar_jolka
|
Wiem i widzialam zdjecia olodow koszmarnie znieksztalconych. W Holandii jest muzeum z zakonserwowanymi takimi plodami. Na wielu widac slady po jakiejs operacji. Maja szew przez caly brzuch i klatke piersiowa( jesli ja oczywiscie maja) i tak sie zastanawiam bo na ta droge wrzucila mnie kolezanka-te plody byly dawcami organow czy tylko badali je w celach naukowych....
Przyznacie ze takie plody jako dawcy-wcale nie jest to nieprawdopodobne...... No i ja jestem z tej grupyco sobie poradzi. Juz mam w rodzinie osobe mieszkajaca w Niemczech i tam jak przyjdzie czas to mozemy jechac z synowa i zrobic badania prenatalne. Na razie wyglada to male ksztaltnie... bardzo sie ruszalo --zdjęcie bardzo rozmazane... ale wolalabym zrobic te badania. 30.10 ma miec jakes z krwi badania... Po fb chodzi taki tragiczny rysunek...jest na drugim zdjeciuIMG-20201020-WA0001.jpgFB_IMG_1603462410655.jpg Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny 😊
Ja byłam wczoraj na proteście. Uważam, że nikt nie ma prawa decydować za innego człowieka.
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Nie długo Polska będzie materiałem na dokument.
Gilead Kaczyńskiego. |
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuje sie pod tym, co powiedziałą Aussie - kazda z nas ma prawo do włąsnych decyzji, bo to my i tylko my - nie dalsza rodzina, sasiedzi, politycy, ksieza, znajomi - ponosza potem cały ciezar i konsekwencje. Mam prawo nie chciec urodzic i wychowywac uposledzonego dziecka, jesli nei czuje sie na siłach tego robic. I o czym sie rzadko mowi - wady płodu to nie tylko Down. Owszem, trisomia 21 jest bardziej powszechna, lecz jest całę mnostwo wad o wiele gorszych, mozna byc szczesliwym wychowujac dziecko opoznione w rozwoju ale kontaktujace, a takie, z ktorym kontaktu nie ma? roslina? roslina, ktora krzyczy w kołko albo Cie bije...? na jakim etapie mozna decydowac, ze jego prawo do zycia lub wegetacji jest wieksze niz prawo do zycia matki/rodziny? Nie mowie juz o dzieciach, ktorych wady rozwojowe uniemozliwiaja zycie i egzystencje w ogole, te, o ktorych wiadomo, ze umra w ciazy lub zaraz po porodzie. tutaj opowiesci, ze matka powinna donosci taka ciaze po to chociazby, by sie pozegnac czy ochrzcic - wpieniaja mnie maksymalnie. na pewno jesli kobieta tego sobie zyczy - tak, ale nie, kiedy jest zmuszona do tego, albo rodzi siłąmi natury dziecko martwe - bo lekarze wiedza lepiej.
I witaj Kallina. przysiadz tutaj, poczytaj, jak Ci pasuje to zostajesz na dłuzej, jak to zawsze jest...
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2020-10-25 o 13:31 |
|
|
|
#146 |
|
Śnięta Mucha
|
Napisałam do pewnego super faceta, który jako publicysta ma zasięgi w sieci i bardzo broni kobiet. Opisałam po krótce jedną z historii życia i codziennosci dziecka niechcianego i niekochanego. Te historie są zazwyczaj bardzo podobne, nie ważne czy to będzie moja, czy kolezanki z terapii, czy dzieci, które poznałam, a które już w szkole podstawowej targnęły się na swoje życie. Puści to dalej i może do kilku - kilkunastu przeciwniczek aborcji i obrończyń życia ten argument trafi.
Brakuje jeszcze wypowiedzi kogoś wychowanego w bidulu, bo było już przerazajace nagranie matek dorosłych, uposledzonych dzieci mowiacych o tym, że są przez synów gwałcone, bite, mają zdemolowane domy. Ale widzę, że kto ma jakąś wrażliwość - wysiada emocjonalnie, wyłącza social media. Jeju odpaliłam social media... Widziałyscie te sceny z pacyfikowania kobiet przez wschechpolaków?
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2020-10-25 o 15:14 |
|
|
|
#147 |
|
mar_jolka
|
Pani Robot-narodowcy napadli na kobiety??? Chyba nie chce tego ogladac...w jakim miescie to sie stali lub to sie dzieje??
Nie ma slow zeby wyrazic to co teraz mi siedzi w glowie.......... Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#148 |
|
Śnięta Mucha
|
https://twitter.com/TomaszWolf?ref_s...Ctwgr%5Eauthor
Warszawa. https://warszawa.wyborcza.pl/warszaw...Redirects=true Wczesniej było o tym, że poszli pacyfikować demonstrantki, zabierać i niszczyc transparenty. Chwalili sie tym w sieci. Ale ja mam nadal jakichś znajomych, którzy są za konfederacją, bo program gospodarczy... Bosaczka z wypowiedzią "no umrze, to umrze" widziałyście? Mozna sobie na Twitterze poobserwować jak członkowie konfederacji pękają z dumny, a posłowie PiS porównują protestujące kobiety do małp w zoo np. tam są ich wpisy czarno na białym, sygnowane nazwiskiem. Trzaskowskiego jakoś nie widać. W marszach uczestniczą jak zwykle jako pomoc posłowie lewicy. Jednego policja zgarnęła do suki i podrała na nim ubranie. Immunitet im w tym nie przeszkodził. Nie chcę nakręcać, czy straszyć. Ja się nie boję jakos specjalnie, wyjadę do Czech, zrobię sterylizację i tyle Pewnie część kobiet się na to zdecyduje, szczególnie te, które nie zafundują juz swoim dzieciakom rodzeństwa w tym kraju. Ale trzeba to nagłaśniać, bo mamy w Polsce ogromny procent ludzi, którzy twierdzą, że ich to nie dotyczy, albo właśnie, że PiS czy Konfederacja mają dobry program, bo nie wiem 500+. Umawiam w pn gina w końcu, bo nie wiadomo za ile tabletka PO zniknie z aptek.
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2020-10-25 o 15:48 |
|
|
|
#149 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
I szokuje mnie to, ze wsrod moich znajomych na facebooku raptem ze 2-3 osoby sie na ten temat wypowiedzialy, reszcie najwyrazniej ta cala sytuacja odpowiada.
|
|
#150 | |
|
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Facet, z którym się chwilę spotykałam, wydający mi się bardzo rozsądnym skwitował to hasłem, że znowu zasłona dymna i będą chcieli pod nią przepchnąć coś innego związanego z przedsiębiorcami. Zero wzruszenia... Kobiety? Jakie kobiety, liczą się podatki.
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

pierś do przodu, będzie dobrze