Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 9. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-11-04, 20:31   #121
Tepsa
Zakorzenienie

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 9.

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
No dobra, a co po zakończeniu lockdownu? Przeciez nawet jak wszystko zamkniemy na cztery spusty na kilka miesięcy, to wirus magicznie nie zniknie, gdy wszystko znów otworzą.. I co dalej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie wiem co tu będzie się otwierać po kilku miesiącach:/ firmy będą padać jak muchy

Stary 2020-11-04, 20:32   #122
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocia_lapka Pokaż wiadomość
No to kolejny! I kolejna tarcza
Z pustego i Salomon nie naleje.

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:32   #123
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Jest gdzieś zapisany ten live z pytaniami? Gdzieś mozna posłuchać Np yt? Nie mam fb

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:34   #124
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Ja czerwone omijam, bo czuję, że jest ciężko na żołądku po nim, a białe piję jak wodę

Namówiłaś mnie jutro w drodze do pracy kupię, będzie do kawy

A nie trzeba jakiejś kwarantanny po drodze?

Bo tak jest. Czerwonego to wypije limitowana ilość (bo faktycznie w pewnym momencie ciąży)a białe, a zwlaszza bąbelkowe to mogłabym pić i pić.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Nie wiem co tu będzie się otwierać po kilku miesiącach:/ firmy będą padać jak muchy

Dokładnie.

07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:34   #125
Konto usunięte

To jest to? https://youtu.be/hGpNZy0FvQk

f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:35   #126
kocia_lapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Z pustego i Salomon nie naleje.
W sumie to mój tato ma teorię... że rząd mógłby zacząć wykupywać upadające firmy za bezcen, aby było mniej własności prywatnej

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88260951]To jest to? https://youtu.be/hGpNZy0FvQk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]

Tak
kocia_lapka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:35   #127
Monia284
Zakorzenienie

Co do protestow : mysle ze moga nadal byc, ale niestety zgodze sie ze sa niebezpieczne w obecnej sytuacji. My mozemy walczyc i jak mowie postulaty popieram, ale jak i tak nic nie zmieni sie na razie a np zachorowania pojda w gore i bedzie duzo zgonow to mysle ze gra niewarta swieczki... Nie chcialabym obserwowac takich rzeczy... Zdrowie jest jedno. Nieprotestowanie moze tez nic nie da, ale za to moze i te zachorowania troche przystopuja. Do tematu aborcji sie wroci. Do zdrowia juz nie jezeli ciezko sie to przejdzie :-/ Do tego nie chcialabym zeby przez gromadzenie sie wszystko poszlo w gore i zamkniecie wydluzylo sie - wtedy to faktycznie ludzie nie beda miec za co zyc. Bez gromadzenia sie moze bedzie szansa na krotsze zamkniecie i jak najmniejsze straty? Lepiej miesiac zamkniecia niz kilka miesiecy. Ja sama nie mam za duzo oszczednosci i tak pewnie nie ja jedyna. Kto ma to ma lepiej ale i tak zamkniecie i dla tych osob bedzie trudne psychicznie. Lepiej tego nie wydluzac. Zazwyczaj mozna liczyc na pomoc rodziny ale wiadomo ze i oni moga stracic prace wiem o tym i lepiej radzic sobie samemu. Ludzie nie sa potworami i mysle ze wiele nawet obcych ludzi pomogloby gdyby nie mialo sie co jesc ale lepiej gdyby takich sytuacji w ogole nie bylo.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-11-04, 20:35   #128
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość

Dlatego nie mogę pojąć postów wyżej o słuszności zamykania. [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88260945]Bo tak jest. Czerwonego to wypije limitowana ilość (bo faktycznie w pewnym momencie ciąży)a białe, a zwlaszza bąbelkowe to mogłabym pić i pić.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Dokładnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Ja mogę pić i jedno i drugie jak wodę niestety

ateris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:40   #129
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88260825]Staśka nalej wina, ja tez pije, czerwone, mołdawskie dziś wszystkie chyba mamy gorszy dzień, a przynajmniej wiele z nas

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Jak nie piję to se dziś drina szczelilam

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:40   #130
veldri
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
Jezeli bedzie tak dlugie zamkniecie to faktycznie nie wyjdziemy z kryzysu gospodarczego... Miesiac choc z trudem mozna przetrwac i bylam za tym, ale nie jestem za paroma miesiacami. To bedzie samobojstwo a mysle ze na takie dofinansowania to juz na pewno ich nie stac. Zgadzam sie ze wtedy ludzie beda umierac z glodu. Z tym ze nie dopuszczam do siebie takiej mysli. W innych krajach lockdown maksymalnie na 6 tygodni. Przeciez jak bedzie dluzej to i malo pieniedzy z podatkow.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

A u Ciebie jak bedzie wygladac praca? Pracujesz zdalnie?

No okej, ale ja sobie nie wyobrażam, że oni w świątecznym okresie wszystko pootwierają, wtedy dopiero będzie brak logiki i sensu i konsekwencji przy tak duzej liczbie zarażonych (nie sądze ze spadnie ta liczba w grudniu nagle) Nie oszukujmy się, w grudniu byłyby tłumy w sklepach, nie pozwolą na to. Myślę, że branżę beauty równiez to czeka, równiez przez święta, chociaż mam nadzieje ze sie myle.
veldri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:41   #131
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Weszłam na ten QA i czytałam tylko komentarze, bo oczywiście MM wiecznie się zapętla i faktycznie nie odpowiada na pytania

Hitami były takie pytania

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20201104-213438_compress33.jpg (29,0 KB, 222 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20201104-213234_compress60.jpg (46,7 KB, 224 załadowań)

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:43   #132
sublips
Zakorzenienie

Kocham czerwone wino wytrawne i dla mnie inne alkohole mogłyby nie istnieć. Mam w sumie tylko jedno białe - ze sklepu Marka Konrada - które lubię, jest przepyszne, a inne smakują dla mnie dziwnie, wypiję, ale nie jestem fanką. A oprócz tego to prosecco jest super.

Cytat:
Co do protestow : mysle ze moga nadal byc, ale niestety zgodze sie ze sa niebezpieczne w obecnej sytuacji. My mozemy walczyc i jak mowie postulaty popieram, ale jak i tak nic nie zmieni sie na razie a np zachorowania pojda w gore i bedzie duzo zgonow to mysle ze gra niewarta swieczki... Nie chcialabym obserwowac takich rzeczy... Zdrowie jest jedno. Nieprotestowanie moze tez nic nie da, ale za to moze i te zachorowania troche przystopuja. Do tematu aborcji sie wroci. Do zdrowia juz nie jezeli ciezko sie to przejdzie :-/ Do tego nie chcialabym zeby przez gromadzenie sie wszystko poszlo w gore i zamkniecie wydluzylo sie - wtedy to faktycznie ludzie nie beda miec za co zyc. Bez gromadzenia sie moze bedzie szansa na krotsze zamkniecie i jak najmniejsze straty? Lepiej miesiac zamkniecia niz kilka miesiecy. Ja sama nie mam za duzo oszczednosci i tak pewnie nie ja jedyna. Kto ma to ma lepiej ale i tak zamkniecie i dla tych osob bedzie trudne psychicznie. Lepiej tego nie wydluzac. Zazwyczaj mozna liczyc na pomoc rodziny ale wiadomo ze i oni moga stracic prace wiem o tym i lepiej radzic sobie samemu. Ludzie nie sa potworami i mysle ze wiele nawet obcych ludzi pomogloby gdyby nie mialo sie co jesc ale lepiej gdyby takich sytuacji w ogole nie bylo.

Monia, naprawdę pewnych spraw gospodarczych nie rozumiesz. To nie jest zarzut, nie każdy jest matematykiem, fizykiem czy specjalistą od finansów. Sytuacja jest beznadziejna. Wszystkim w wątku puszczają nerwy, wydajesz się wrażliwą osobą, więc nie bierz tego do siebie, bo nie sądzę, żeby dziewczyny chciały Cię urazić i wierzę, że sobie poradzisz.
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:44   #133
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego nie mogę pojąć postów wyżej o słuszności zamykania. Ja mogę pić i jedno i drugie jak wodę niestety

Ja mogę ino białe ale jak czytam niektóre posty właśnie o słuszności zamykania to i czerwone mi niestraszne a wręcz wskazane.Ino nie mam Jutro se odbiję bo urlop do poniedziałku.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez sublips Pokaż wiadomość
Kocham czerwone wino wytrawne i dla mnie inne alkohole mogłyby nie istnieć. Mam w sumie tylko jedno białe - ze sklepu Marka Konrada - które lubię, jest przepyszne, a inne smakują dla mnie dziwnie, wypiję, ale nie jestem fanką. A oprócz tego to prosecco jest super.
Zdradzisz jakie?

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:45   #134
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
No to wtedy faktycznie nie bedzie co zbierac z gospodarki i naszego panstwa. Nie sadze zeby mialo byc tak dlugo. Mysle ze otworza ale beda nadal limity i beda moze ograniczac przemieszczanie sie zeby nie jechac nigdzie na swieta.

A ja mysle ze zrobia wszystko zeby tez szal okolo swiateczny spedzilismy w domu. Zeby ludzie nie chodzili na mega zakupy I nie spotykali sie w swieta. A u nas okres swiateczny jest ponad 2 tydz. Nie liczylabym ze nas szybciej otworza

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:46   #135
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Jak nie piję to se dziś drina szczelilam

No proszę, przeganiasz wirusa

07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:47   #136
veldri
Przyczajenie

Także cóż, luzowanie najwcześniej w styczniu pewnie
veldri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:47   #137
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mogę ino białe ale jak czytam niektóre posty właśnie o słuszności zamykania to i czerwone mi niestraszne a wręcz wskazane.Ino nie mam Jutro se odbiję bo urlop do poniedziałku.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Zdradzisz jakie?
Jasne , to: https://www.marekkondrat.pl/ca-del-s...nco-veneto-igt. Jeszcze nie było osoby, której bym poleciła i by jej nie smakowało, a mało mam w otoczeniu fanów wytrawnego wina.
Stary 2020-11-04, 20:50   #138
staska_stasia
Zakorzenienie

Ile czasu trwało wiosenne zamknięcie, bo nie pamiętam?

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Jasne , to: https://www.marekkondrat.pl/ca-del-s...nco-veneto-igt. Jeszcze nie było osoby, której bym poleciła i by jej nie smakowało, a mało mam w otoczeniu fanów wytrawnego wina.
Pamiętam swój studencki półmetek. Wiadomo, ponad 300 osób na roku, więc impreza jak wesele, wszyscy będą łoić wódę do upadłego, a ja wódką się brzydzę. Koleżanka powiedziała, że mi potowarzyszy w piciu wina. Alkohol we własnym zakresie, ja wzięłam półwytrawne, ona słodkie Masakra, jak już wypiłyśmy moje i spróbowałam jej to uznałam, że czas ewakuować się z imprezy, bo było tak paskudnie słodkie.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:50   #139
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez veldri Pokaż wiadomość
No okej, ale ja sobie nie wyobrażam, że oni w świątecznym okresie wszystko pootwierają, wtedy dopiero będzie brak logiki i sensu i konsekwencji przy tak duzej liczbie zarażonych (nie sądze ze spadnie ta liczba w grudniu nagle) Nie oszukujmy się, w grudniu byłyby tłumy w sklepach, nie pozwolą na to. Myślę, że branżę beauty równiez to czeka, równiez przez święta, chociaż mam nadzieje ze sie myle.
Wiem ale oni teraz zamykaja bo juz jest punkt krytyczny. Jakby poczekali do grudnia to bardzo chorzy ludzie tym bardziej by czekali na ulicach. To nie nasza wina tylko ze rzad nie zrobil w wakacje wiecej no ale co teraz po fakcie zrobic...Wiesz jak beda mocne ograniczenia to nie bedzie az takich tlumow i np zakaz przenieszczania sie w swieta. Jak np swieta mialyby byc skromne dla domownikow to wtedy nie trzeba duzo kupowac. Pytanie tylko czy ludzie chca swiat razem. No gdyby nie masa zarazen takze w moim otoczeniu to tez bym nie chciala odpuszczac swiat. No ale widze ile jest. Jakis robotnik z osiedla mojej kolezanki z prscy tez zmarl. Ona w szoku. Po prostu nie ryzykowalabym zwlaszcza dluzszego siedzenia z babcia bo to za duze ryzyko na ten moment...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-11-04, 20:51   #140
stotek
Zakorzenienie

Dziewczyny co to za maseczki noszą nam miłościwie rządzący?

Stary 2020-11-04, 20:51   #141
andra
Wtajemniczenie

Cytat:
No dobra, a co po zakończeniu lockdownu? Przeciez nawet jak wszystko zamkniemy na cztery spusty na kilka miesięcy, to wirus magicznie nie zniknie, gdy wszystko znów otworzą.. I co dalej.
Podejrzana szczepioneczka dla każdego, przymusowo :O
Cytat:
Może nie być czego już otwierać.
Słyszałam dziś że 85% ankietowanych firm z gastronomii i zakwaterowania nie przeżyje najbliższych 3 miesięcy, do wiosny planuje dociągnąć 1/8. Fajnie się zapowiada...

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:53   #142
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Ile czasu trwało wiosenne zamknięcie, bo nie pamiętam?

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Pamiętam swój studencki półmetek. Wiadomo, ponad 300 osób na roku, więc impreza jak wesele, wszyscy będą łoić wódę do upadłego, a ja wódką się brzydzę. Koleżanka powiedziała, że mi potowarzyszy w piciu wina. Alkohol we własnym zakresie, ja wzięłam półwytrawne, ona słodkie Masakra, jak już wypiłyśmy moje i spróbowałam jej to uznałam, że czas ewakuować się z imprezy, bo było tak paskudnie słodkie.
O nie, półsłodkie wino to zło. Pamiętam, jak barman mi zaserwował kiedyś, bo myślał, że się nie domyślę, że to nie półwytrawne.
Już z dwojga złego wolę mały kieliszek porto bądź innego słodkiego wina.

Wódki też nie pijam, ale na studniówce to jeszcze pijałam , choć nie wiem, co mi przyniosą te czasy.
Stary 2020-11-04, 20:53   #143
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:

Monia, naprawdę pewnych spraw gospodarczych nie rozumiesz. To nie jest zarzut, nie każdy jest matematykiem, fizykiem czy specjalistą od finansów. Sytuacja jest beznadziejna. Wszystkim w wątku puszczają nerwy, wydajesz się wrażliwą osobą, więc nie bierz tego do siebie, bo nie sądzę, żeby dziewczyny chciały Cię urazić i wierzę, że sobie poradzisz.
Ok. Ja nie obrazam sie na nikogo. W jakim sensie sobie poradze? Mam nadzieje ze tak. Takie mam zdanie. Moze sie nie znam. Mam nadzieje ze jakos sklep przetrwa. Moze z mniejsza wyplata np ale przetrwa. Nie ma co sie martwic na zapas. W razie czego kolezanka poradzila mi zgloszenie sie np do Biedronki. Oni maja miesiac na odezwanie sie do Ciebie i gdyby stracilo sie prace to jest to jakies zabezpieczenie. Jak sie nie straci to nie podejmie sie. Wiem troche zajmowanie miejsca komus ale lepiej byc przygotowanym tez na gorsze scenariusze.

Stary 2020-11-04, 20:53   #144
Konto usunięte

Cytat:

Zamawiałaś je online czy jest gdzieś dostępne stacjonarnie?

Stary 2020-11-04, 20:53   #145
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

Pisałam to w poprzednim wątku.

Zapytałabym o to Kłameuszka.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:54   #146
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:54   #147
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Się dodrukuje!

Stary 2020-11-04, 20:57   #148
Ashya_
Zakorzenienie

[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88260693]Oglądacie to Q&A?

Nie szykujcie się na sylwestra.
Pytanie: "Czy zabierzecie nam święta?" Odpowiedź "Covid zabiera życie".
Czyli nie szykujcie się na święta.
Mają wybitne osoby, które im doradzają. Kumulują wiedzę.
Na razie odpowiadają na pytania, na które im się chce.[/QUOTE]Bym dodała ze rak też zabiera życie, samochód zabiera życie, papierosy zabierają zycie a nikt świat nie odwołuje Aż by się chciało go zapytać co jest przyczyną zgonów? Odpowiedz: życie wow
Kto nie żyje ten nie umrze.

Stary 2020-11-04, 20:57   #149
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Ok. Ja nie obrazam sie na nikogo. W jakim sensie sobie poradze? Mam nadzieje ze tak. Takie mam zdanie. Moze sie nie znam. Mam nadzieje ze jakos sklep przetrwa. Moze z mniejsza wyplata np ale przetrwa. Nie ma co sie martwic na zapas. W razie czego kolezanka poradzila mi zgloszenie sie np do Biedronki. Oni maja miesiac na odezwanie sie do Ciebie i gdyby stracilo sie prace to jest to jakies zabezpieczenie. Jak sie nie straci to nie podejmie sie. Wiem troche zajmowanie miejsca komus ale lepiej byc przygotowanym tez na gorsze scenariusze.

Uważasz, że miesiąc zamknięcia wszystkiego zmiecie wirusa z powierzchni ziemi i już będzie ok?

ateris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-04, 20:59   #150
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Weszłam na ten QA i czytałam tylko komentarze, bo oczywiście MM wiecznie się zapętla i faktycznie nie odpowiada na pytania

Hitami były takie pytania

Kradnę i o więcej proszę

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości