|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy zamieszkać z nim przed ślubem?
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;88324143]Twoje wyjaśnienie nie tłumaczy dlaczego zgadzasz się z postem AleKosmos, która zakłada, że mieszkanie razem przed ślubem jest niekorzystne wyłącznie dla kobiety, a facet ma z tego same profity.[/QUOTE]
Kobieta inwestuje więcej w relacji i więcej poświęca. Jeśli zależy jej na założeniu rodziny i chciałaby by być matką więcej niż jednego dziecka w wieku 35 lat to wyczekiwanie nie wiadomo ile aż mężczyzna się oświadczy działa na jej niekorzyść .To samo tyczy się biologii i jej wieku. Podobnie jest z kwestią pożycia intymnego. Tutaj padły też odpowiedź że to mężczyzna może sprzątać ,gotować i zajmować się wszystkimi obowiązkami . Ale gdy w grę wchodzi też rodzina i potomstwo to obowiązkami domowymi zajmuje się głównie osoba która zostają na macierzyńskim /wychowawczym a jest nią zwykle kobieta. |
|
|
|
|
#122 |
|
BAN stały
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324194]Kobieta inwestuje więcej w relacji i więcej poświęca. Jeśli zależy jej na założeniu rodziny i chciałaby by być matką więcej niż jednego dziecka w wieku 35 lat to wyczekiwanie nie wiadomo ile aż mężczyzna się oświadczy działa na jej niekorzyść .To samo tyczy się biologii i jej wieku. Podobnie jest z kwestią pożycia intymnego.
Tutaj padły też odpowiedź że to mężczyzna może sprzątać ,gotować i zajmować się wszystkimi obowiązkami . Ale gdy w grę wchodzi też rodzina i potomstwo to obowiązkami domowymi zajmuje się głównie osoba która zostają na macierzyńskim /wychowawczym a jest nią zwykle kobieta.[/QUOTE] A to jest jakaś korelacja między oświadczynami faceta a rodzeniem dzieci przez kobietę? I to jeszcze w jakichs ściśle określonych ramach czasowych? Co ma piernik do wiatraka tak technicznie rzecz biorąc? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324194]Kobieta inwestuje więcej w relacji i więcej poświęca. Jeśli zależy jej na założeniu rodziny i chciałaby by być matką więcej niż jednego dziecka w wieku 35 lat to wyczekiwanie nie wiadomo ile aż mężczyzna się oświadczy działa na jej niekorzyść .To samo tyczy się biologii i jej wieku. Podobnie jest z kwestią pożycia intymnego.
Tutaj padły też odpowiedź że to mężczyzna może sprzątać ,gotować i zajmować się wszystkimi obowiązkami . Ale gdy w grę wchodzi też rodzina i potomstwo to obowiązkami domowymi zajmuje się głównie osoba która zostają na macierzyńskim /wychowawczym a jest nią zwykle kobieta.[/QUOTE] Znowu jedziesz stereotypami. Nie wiem w jakich kregach sie obracasz, ale w moim mezczyzni normalnie aktywnie zajmują sie dziecmi i domem. Kwestii pozycia intymnego nie rozumiem, mozesz rozwinac?
|
|
#124 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"Mężczyźnie nie szanują kobiet, które zgadzają się na seks bez ślubu. Ja tanio skóry nie sprzedam, nie będę niczyją sprzątaczką i kochanką bez obrączki na palcu" - po takim tekście wnioskuję, że pisząca osoba jest katoliczką, bo w innej grupie takiego światopoglądu się nie spotyka na duża skalę. Księża mają płacone, za propagowanie tego typu mądrości w szkołach - to jest dla mnie oburzające. Czy napisanie, że takie poglądy jakie ma AleKosmos wskazują na bycie katoliczką, to jest obraza dla katolików? O tej brudnej szklance wcześniej nie słyszałam, ale jakby mi ktoś rzucił takim tekstem, to też obstawiałabym, że jest ze środowiska katolickiego, bo ta grupa ma właśnie takiego typu poglądy. Czekam, aż księżą zaczną rzucać tekstami, że puszczalski mężczyzna jest jak widelec, którym jadło już wiele kobiet - chciałabyś użyć takiego brudnego widelca?
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
Tutaj padły też odpowiedź że to mężczyzna może sprzątać ,gotować i zajmować się wszystkimi obowiązkami . Ale gdy w grę wchodzi też rodzina i potomstwo to obowiązkami domowymi zajmuje się głównie osoba która zostają na macierzyńskim /wychowawczym a jest nią zwykle kobieta.[/QUOTE]Z jakiego powodu kobieta inwestuje więcej? Ja jestem kobietą i nigdy nie inwestowałam więcej. Po co miałabym wchodzić w relacje działajace na moją niekorzyść? Poza tym nie każdy planuje dzieci (np. w tym wątku nie ma o tym mowy, post alekosmosa tez o tym nie mówi), a nawet jeśli planuje, to małżeństwo nie jest do tego niezbędne. Przejmowanie na siebie większości obowiązków domowych to znowu prywatny wybór niezwiązany z płcią ani małżeństwem. Nie jest tak, że obowiązki są z automatu na głowie osoby wychowujacej dziecko. Będą dopiero wtedy, jak się sama nimi udupi. W którym miejscu podobnie jest z kwestią pożycia intymnego jak to ujęłaś? |
|
|
|
|
#126 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym inaczej rozwiązuje się konflikty w wolnym związku a inaczej będąc już w małżeństwie gdy spoczywa na Tobie większa odpowiedzialność i silniejsze zobowiązania. To tak jakbyś powiedziała że chciałabyś sprawdzić czy będzie dobrą matką i czy macierzyństwo ci odpowiada -urodzisz sobie dziecko w tym celu a potem stwierdzisz ze to jednak Ci nie pasi a dzieciaka zostawisz w sierocińcu /albo na ulicy. Tak to rozumiem. |
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324223]Według Ciebie ludzi się testuje -i fajnie że to przyznałaś. I te owe testy można zdać albo i nie .A przechodzenie tych testów jest uwłaszczające dla człowieka. Skoro nawet z przedmiotami się tak nie robi. No bo jak można kogoś odstawić na półkę?
Poza tym inaczej rozwiązuje się konflikty w wolnym związku a inaczej będąc już w małżeństwie gdy spoczywa na Tobie większa odpowiedzialność i silniejsze zobowiązania. To tak jakbyś powiedziała że chciałabyś sprawdzić czy będzie dobrą matką i czy macierzyństwo ci odpowiada -urodzisz sobie dziecko w tym celu a potem stwierdzisz ze to jednak Ci nie pasi a dzieciaka zostawisz w sierocińcu /albo na ulicy. Tak to rozumiem.[/QUOTE] A ja rozumiem twoj poglad tak, ze jak jestes żoną to chocby malzenstwo kulalo to trzeba w to brnąć i byc nieszczesliwym do konca swoich dni, bo przeciez jestes ŻONĄ i taka twoja rola. Serio nie rozumiesz, ze te "testy" to po prostu etap w zwiazku niezaleznie czy w malzenstwie czy nie? I ludzie zamieszkują ze sobą, bo chcą dzielic ze sobą codziennosc?
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324132]
Mi się wydaje że ludzi w ogóle się nie testuje ,pod żadnym kontem .Ani mężczyzn ani kobiet. Nawet kupując pralkę czy lodówkę nie dostaniem jej do przetestowania z ewentualna możliwość zwrotu do sklepu a co dopiero z człowiekiem.[/QUOTE] Oczywiście, że dostajesz. Masz 14 dni. A na testowanie materaca z Ikei masz 90 dni.
|
|
#129 | |
|
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324223]Według Ciebie ludzi się testuje -i fajnie że to przyznałaś. I te owe testy można zdać albo i nie .A przechodzenie tych testów jest uwłaszczające dla człowieka. Skoro nawet z przedmiotami się tak nie robi. No bo jak można kogoś odstawić na półkę?[/QUOTE]Dla mnie nie jest uwłaczające, że do kogoś nie pasuję. No nie wiem, a ty byś wzięła z litości obojętnie kogo na partnera, żeby twoja odmowa przypadkiem nie okazała się uwłaczająca, czy jednak masz jakieś wymagania? Chociażby zgodność poglądów religijnych. Bo nadal nie rozumiem dlaczego testowanie jest uwłaczajace dopiero od momentu mieszkania razem, a jak testujesz wcześniej np. randkując, to już wszystko jest cacy.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież nie chcemy tego zabronić ustawowo ani wpisać to w kodeks karny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- [1=1ce31337bafe4ce50f62519 e721d2985132c01a5_6111b3a 307338;88324151]Nie pisałam , że każda praktykująca katoliczka na takie poglądy. Tylko, że osoby z takami poglądami, to prawie zawsze są katolicy.[/QUOTE]No bo to zwykle są tak nielogiczne poglądy, że tylko srogie pranie mózgu może je człowiekowi do głowy włożyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Osobisty wybór, ale się uśmiałam. Podejmij osobisty wybór i zostań na tydzień muzułmanką. Daj znać jak poszło. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324194]Kobieta inwestuje więcej w relacji i więcej poświęca. Jeśli zależy jej na założeniu rodziny i chciałaby by być matką więcej niż jednego dziecka w wieku 35 lat to wyczekiwanie nie wiadomo ile aż mężczyzna się oświadczy działa na jej niekorzyść .To samo tyczy się biologii i jej wieku. Podobnie jest z kwestią pożycia intymnego. Tutaj padły też odpowiedź że to mężczyzna może sprzątać ,gotować i zajmować się wszystkimi obowiązkami . Ale gdy w grę wchodzi też rodzina i potomstwo to obowiązkami domowymi zajmuje się głównie osoba która zostają na macierzyńskim /wychowawczym a jest nią zwykle kobieta.[/QUOTE]Ale nawet nie wiemy, czy autorka chce być matką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;88324245]Nawet nie wiemy czy jest katoliczką czy tylko przesiąknęła poglądmi typu mieszkanie z facetem = podcieranie mu tyłka
[/QUOTE]A to swoją drogą.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324223]
Poza tym inaczej rozwiązuje się konflikty w wolnym związku a inaczej będąc już w małżeństwie gdy spoczywa na Tobie większa odpowiedzialność i silniejsze zobowiązania.[/QUOTE] Tak, dlatego moi dziadkowie od strony taty porozumiewali się ze sobą wyłącznie krzykiem, babcia wypominała dziadkowi że zmarnował jej całe życie itd. Tato obiecał sobie, że w jego domu tak nie będzie. I nie było, poznali się / potestowali / nazywaj to jak chcesz z mamą wcześniej i stworzyli związek oparty na prawdziwej przyjaźni, a nie na przymusowym uwiązaniu aktem małżeństwa. I tak jest do dziś, a ja przejęłam od nich prawidłowe wzorce. [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324223]Według Ciebie ludzi się testuje -i fajnie że to przyznałaś. I te owe testy można zdać albo i nie .A przechodzenie tych testów jest uwłaszczające dla człowieka. Skoro nawet z przedmiotami się tak nie robi. No bo jak można kogoś odstawić na półkę?[/QUOTE] No ok, ale jakby odstawić na bok tę nacechowaną emocjonalnie narrację, to co właściwie w tym uwłaczającego? Nie wszyscy ludzie są kompatybilni ze wszystkimi. [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324194]Kobieta inwestuje więcej w relacji i więcej poświęca. Jeśli zależy jej na założeniu rodziny i chciałaby by być matką więcej niż jednego dziecka w wieku 35 lat to wyczekiwanie nie wiadomo ile aż mężczyzna się oświadczy działa na jej niekorzyść .To samo tyczy się biologii i jej wieku. Podobnie jest z kwestią pożycia intymnego. [/QUOTE] No to dlaczego jednocześnie proponujemy system, w którym kobieta po prostu siedzi na tyłku i czeka, aż facet zdecyduje o jej losie (bo inaczej to wiadomo, absurdalna desperatka)? Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2020-11-29 o 14:37 |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogole to zabrnelam ostatnio na yt na kanal katolickiego malzenstwa i sie utwierdzilam w tym jak bardzo nie pasuję do KK
|
|
#135 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ej, ale w sumie to nawet randkowanie to testowanie drugiego człowieka. Chyba nikt nie chce być do końca życia z kim obcym? Mam w rodzinie taką parę, są ekstremalnie nieszczęśliwi. Ślub w okolicach 20 lat, znali się może rok. Facet mega energiczny, ekstrawertyk, a kobieta absolutna flegmatyczka, dot ego bardzo wyniosła. Dzieci nie mogą mieć, in vitro nie wchodzi w grę (kobieta nie chce), adopcja tez nie (facet nie chce). Pomijam różne inne kwestie, które wyszły po ślubie. Teraz nawet się nie lubią, nie mówiąc już o miłości, a podchodzą pod 30stke.
A my się z mężem ponad 10 lat testowaliśmy i nie mogę sobie wyobrazić szczęśliwszego życia...O ironio ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324223]Według Ciebie ludzi się testuje -i fajnie że to przyznałaś. I te owe testy można zdać albo i nie .A przechodzenie tych testów jest uwłaszczające dla człowieka. Skoro nawet z przedmiotami się tak nie robi. No bo jak można kogoś odstawić na półkę?
Poza tym inaczej rozwiązuje się konflikty w wolnym związku a inaczej będąc już w małżeństwie gdy spoczywa na Tobie większa odpowiedzialność i silniejsze zobowiązania. To tak jakbyś powiedziała że chciałabyś sprawdzić czy będzie dobrą matką i czy macierzyństwo ci odpowiada -urodzisz sobie dziecko w tym celu a potem stwierdzisz ze to jednak Ci nie pasi a dzieciaka zostawisz w sierocińcu /albo na ulicy. Tak to rozumiem.[/QUOTE] Jak się nie robi? Kiedy kupujesz auto za grube tysiące, masz jazdę próbną. Kupujesz dom, do go chodzisz i sprawdzasz, zaglądasz we wszystkie dziury, pytasz sąsiadów jak im się mieszka w okolicy. Nikt normalny nie inwestuje grubej kasy, a często dorobku życia w ciemno. A co dopiero szafować tym co najcenniejsze, czyli swój czas i ogólnie cała jakoś życia w perspektywie kilkudziesięciu kolejnych lat. Jak tą swoją pralkę kupisz przez internet nie widząc jej wcześniej na oczy też sobie ją możesz zwrócić bez wyjaśnienia. Nie pasuje Ci, mimo, że kupiłaś w stacjonarnym? Oddajesz/odsprzedajesz, nikt Ci nie każe przez następnych 5 lat używać pralki, która sprawia Ci dyskomfort. Kupujesz nową wiedząc już, na co zwrócić uwagę i czego nie zaakceptujesz = Twój wybór jest lepszy, Twoje życie jest lepsze. Normalnie można odstawić na półkę, zwyczajnie zrywając. Nie rozumiem czemu mam na siłę tkwić z kimś, z kim jestem nieszczęśliwa, skoro mogę być szczęśliwa i mieć wszystko z kimś innym? Albo nawet sama, ale przynajmniej spokojnie, niż przykładowo z przemocowcem, albo jakim trutniem, przy którym miałabym tylko zmartwienia i 2 x więcej pracy. No inaczej, i to źle. Co byś wolała, żeby partner próbował się z Tobą porozumieć dlatego, że tak bardzo mu na Tobie zależy i chce znaleźć drogę do Ciebie, czy tylko dlatego, że wzięliście ślub i już nie ma odwrotu/ciężko wziąć rozwód, to już lepiej spróbować się dogadać? Bo ja lubię, jak ktoś się stara bo tak wobec mnie czuje, a nie z przymusu. Co ma większą wartość? |
|
|
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;88324217]Z jakiego powodu kobieta inwestuje więcej? Ja jestem kobietą i nigdy nie inwestowałam więcej. Po co miałabym wchodzić w relacje działajace na moją niekorzyść? Poza tym nie każdy planuje dzieci (np. w tym wątku nie ma o tym mowy, post alekosmosa tez o tym nie mówi), a nawet jeśli planuje, to małżeństwo nie jest do tego niezbędne. Przejmowanie na siebie większości obowiązków domowych to znowu prywatny wybór niezwiązany z płcią ani małżeństwem. Nie jest tak, że obowiązki są z automatu na głowie osoby wychowujacej dziecko. Będą dopiero wtedy, jak się sama nimi udupi.
W którym miejscu podobnie jest z kwestią pożycia intymnego jak to ujęłaś?[/QUOTE] No jeśli kobieta nie planuje dzieci -to stosuje antykoncepcje żeby zahamować swoją biologię ale jeśli jej się nie uda to będzie w ciąży ..no chyba że akceptuje zabieg aborcji ale im głębiej w las tym ciemnej bo usuwanie ciąży też chyba przyjemne nie jest ?Dlatego mówię ze kobieta ryzykuje więcej i więcej poświęca. I taka jest biologia . To głównie kobiet idą na wychowawczy /macierzyński i to głównie kobiety zajmują się dziećmi. To matka jest bardziej potrzeba dziecku w pierwszych miesiącach/latach życia ,bo ma do tego większe predyspozycje .I to też jest biologia I w takiej sytuacji to kobieta głównie zajmuje się też obowiązkami jeśli mężczyzna pracuje więcej/ dłużej /ciężej . |
|
|
|
|
#138 |
|
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324263]No jeśli kobieta nie planuje dzieci -to stosuje antykoncepcje żeby zahamować swoją biologię ale jeśli jej się nie uda to będzie w ciąży ..no chyba że akceptuje zabieg aborcji ale im głębiej w las tym ciemnej bo usuwanie ciąży też chyba przyjemne nie jest ?Dlatego mówię ze kobieta ryzykuje więcej i więcej poświęca. I taka jest biologia .
To głównie kobiet idą na wychowawczy /macierzyński i to głównie kobiety zajmują się dziećmi. To matka jest bardziej potrzeba dziecku w pierwszych miesiącach/latach życia ,bo ma do tego większe predyspozycje .I to też jest biologia I w takiej sytuacji to kobieta głównie zajmuje się też obowiązkami jeśli mężczyzna pracuje więcej/ dłużej /ciężej .[/QUOTE] No i ok, zaakceptujmy to na razie - tylko w jaki sposób z tego wynika, że w takim razie ta bezwolna kobieta powinna oddać życie swoje i dzieci w ręce maksymalnie przypadkowego mężczyzny, bo nie wolno go testować? |
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;88324266]No i ok, zaakceptujmy to na razie - tylko w jaki sposób z tego wynika, że w takim razie ta bezwolna kobieta powinna oddać życie swoje i dzieci w ręce maksymalnie przypadkowego mężczyzny, bo nie wolno go testować?[/QUOTE]
Dokładnie. Skoro kobieta więcej ryzykuje, tym ostrożniej i dokładniej powinna sprawdzać przy kim to ryzyko będzie ponosić. Wolę ryzykować przy kimś, przy kim będę miała maksymalne oparcie, a nie jeszcze dodatkowe problemy na barki. |
|
|
|
|
#140 | |
|
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324263]No jeśli kobieta nie planuje dzieci -to stosuje antykoncepcje żeby zahamować swoją biologię ale jeśli jej się nie uda to będzie w ciąży ..no chyba że akceptuje zabieg aborcji ale im głębiej w las tym ciemnej bo usuwanie ciąży też chyba przyjemne nie jest ?Dlatego mówię ze kobieta ryzykuje więcej i więcej poświęca. I taka jest biologia .[/QUOTE]Nie wiem jaki to ma związek z tym wątkiem, ale "hamowanie biologii" to nie jest jedyny sposób na uniknięcie ciąży. Dyskomfort usuwania natomiast jest dość mocno skorelowany z etapem rozwoju płodu i początkowo jest porównywalny z dyskomfortem wizyty u dentysty.
Serio nadal nie rozumiem o co chodzi z tym poświęcaniem dzieci, a jestem w różnych związkach już kilkanaście lat, a używanie antykoncepcji jest banalnie proste i kosztuje mnie tyle, co kupienie anty, za które płaci też partner. Można np. raz na 3-5 lat wymienić wkładkę anty podczas rutynowej wizyty u ginekologa, którą i tak dobrze jest odbywać w celach profilaktyczych nawet jeśli się nie współżyje. Może teraz mi wytłumaczysz jaki to ma związek ze ślubem? Biologa się od tego nie zmienia, więc nadal nie widzę co takiego ślub naprawdę daje kobiecie, czego nie daje facetowi. Cytat:
Swoją drogą nie, kobiety nie mają większych predyspozycji do zajmowania się dzieckiem za wyjątkiem karmienia piersią. To jest dopiero biologia. To o czym ty mówisz, to seksizm. Macierzyński i wychowawczy polega na tym, że nie pracujesz tych np. 8 godzin dziennie na UoP, a zamiast tego te 8 godzin poświęcasz na dziecko. Jeśli oprócz tego postanawiasz po godzinach ogarniać dom, to nic innego jak twój niekorzystny dla ciebie wybór, a nie warunek konieczny małżeństwa i rodzicielstwa. Jeśli twój partner odmawia partycypowania w obowiązkach domowych, bo jesteś na macierzyńskim, to jest bucem i trutniem |
|
|
|
|
|
#141 |
|
Pani Mizantrop
|
To ci od madrosci, ze maz rozporzadza cialem zony, a zona cialem meza?
|
|
#142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ludzie mają zwykle słabszą motywacje do rozwiązania problemów /konfliktów mając świadomość nikłych zobowiązań i odpowiedzialność za drugą osobę. Ludzie nie walczą o swoje związki /czy relacje w obliczu trudność łatwo rezygnują. I to jest norma .Jeśli mężczyzna chce o Ciebie walczyć ze wszystkich siły to równie chętnie pójdzie z Tobą do ołtarza. Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e Czas edycji: 2020-11-29 o 15:01 |
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#144 | |
|
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324297]Nie wiem w jakich sklepach można zwrócić pralkę/czy lodówkę po zakupie ,nie spotkałam się jeszcze z tym .Sklep nie ma obowiązku przyjmować towaru po sprzedaży nawet jeśli klient posiada aktualny paragon. A jeśli tak zrobi to z dobrej woli.[/QUOTE]To, że się nie spotkałaś, nie oznacza, że takich miejsc nie ma.
Poza tym sprzęty AGD można też sprzedawać innym ludziom z pominięciem sklepu. Cytat:
Wytłumacz jak to jest, że nie bierzesz partnera z przypadku, skoro testowanie jest złe. Czy masz jakieś wymagania? Jeśli tak, to jak je sprawdzasz i dlaczego tylko do momentu mieszkania razem to jest złe i uwłaczające testowanie? A wcześniej co jest? |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324297]Nie wiem w jakich sklepach można zwrócić pralkę/czy lodówkę po zakupie ,nie spotkałam się jeszcze z tym .Sklep nie ma obowiązku przyjmować towaru po sprzedaży nawet jeśli klient posiada aktualny paragon. A jeśli tak zrobi to z dobrej woli. . Ale to jest towar -a człowiek jest chyba czymś więcej. I nie bierze się go na jazdę próbną tak jak samochód bo człowiek jest więcej warto niż minion taki samochodów. Jest to poniżające .
Ludzie mają zwykle słabszą motywacje do rozwiązania problemów /konfliktów mając świadomość nikłych zobowiązań i odpowiedzialność za drugą osobę. Ludzie nie walczą o swoje związki /czy relacje w obliczu trudność łatwo rezygnują. I to jest norma .Jeśli mężczyzna chce o Ciebie walczyć ze wszystkich siły to równie chętnie pójdzie z Tobą do ołtarza.[/QUOTE] Wiesz, obecnie zyje bez slubu i nijak nie rozumiem tego braku odpowiedzialnosci. Sugerujesz, ze gdybym miala obrączke to bym sie czula bardziej odpowiedzialna za zycie z tz? Bo ja nie sądze. Gdybysmy byli po slubie i wydarzyloby sie cos co by zrujnowalo naszą relacje to wzielabym rozwod. Nie widzę zwiazku
|
|
#146 |
|
Konto usunięte
|
Tyle z mojej strony chciałam powiedzieć Autorce.
A przed ślubem jest czas na poznawanie się oczywiście tylko ze nie trzeba do tego wspólnego mieszkania. Bo to jak ktoś rozwiązuje konflikty ,jak reaguje na sytuacje stresowe czy jest człowiekiem pełnym empatii czy jest człowiekiem skorym do współpracy to wszystko widać w czasie trwania związku .I można z tego dużo wywnioskować. Kobiecość nie jest gorsza tylko inna .Nie jesteśmy równi pod pewnym względami. A mieszkanie przed ślubem nie jest korzystne dla kobiety ,według mnie . |
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324330]Tyle z mojej strony chciałam powiedzieć Autorce.
A przed ślubem jest czas na poznawanie się oczywiście tylko ze nie trzeba do tego wspólnego mieszkania. Bo to jak ktoś rozwiązuje konflikty ,jak reaguje na sytuacje stresowe czy jest człowiekiem pełnym empatii czy jest człowiekiem skorym do współpracy to wszystko widać w czasie trwania związku . I można z tego dużo wywnioskować. Kobiecość nie jest gorsza tylko inna .Nie jesteśmy równi pod pewnym względami. A mieszkanie przed ślubem nie jest korzystne dla kobiety ,według mnie .[/QUOTE] I to nie jest ten okropny przedmiotowy test? ![]() Niestety nadal nie rozumiem, dlaczego wspolne mieszkanie przed slubem jest niekorzystne dla kobiety
|
|
#148 | |
|
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324330]Tyle z mojej strony chciałam powiedzieć Autorce.
A przed ślubem jest czas na poznawanie się oczywiście tylko ze nie trzeba do tego wspólnego mieszkania. Bo to jak ktoś rozwiązuje konflikty ,jak reaguje na sytuacje stresowe czy jest człowiekiem pełnym empatii czy jest człowiekiem skorym do współpracy to wszystko widać w czasie trwania związku .I można z tego dużo wywnioskować. [/QUOTE]Te rzeczy z twojej listy to za mało by stwierdzić, czy z takim człowiekiem będzie się dobrze żyło na codzień. W każdym razie pytam jeszcze raz: dlaczego poznawanie się bez mieszkania razem jest cacy, a podczas mieszkania razem to uwłaczające testowanie? Serio pytam na czym polega różnica, bo nie podałaś ani jednej. Cytat:
nie jest korzystne dla kobiety, po czym podajesz agrumenty, które nie dotyczą kobiet ze względu na ich płeć, tylko ze względu na ich prywatne wybory. Obsługa bejbika i faceta to nie jest kobiecość. Ah i jeszcze jedno: jaka jest ze ślubu korzyść dotycząca wyłącznie kobiet? Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2020-11-29 o 15:26 |
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;88324297]Nie wiem w jakich sklepach można zwrócić pralkę/czy lodówkę po zakupie ,nie spotkałam się jeszcze z tym .Sklep nie ma obowiązku przyjmować towaru po sprzedaży nawet jeśli klient posiada aktualny paragon. A jeśli tak zrobi to z dobrej woli. . Ale to jest towar -a człowiek jest chyba czymś więcej. I nie bierze się go na jazdę próbną tak jak samochód bo człowiek jest więcej warto niż minion taki samochodów. Jest to poniżające .
Ludzie mają zwykle słabszą motywacje do rozwiązania problemów /konfliktów mając świadomość nikłych zobowiązań i odpowiedzialność za drugą osobę. Ludzie nie walczą o swoje związki /czy relacje w obliczu trudność łatwo rezygnują. I to jest norma .Jeśli mężczyzna chce o Ciebie walczyć ze wszystkich siły to równie chętnie pójdzie z Tobą do ołtarza.[/QUOTE] Widzę, że nawet nie czytasz co się do Ciebie pisze, a jeśli czytasz to nie rozumiesz, więc ciężko dyskutować, szkoda czasu. Masz jakieś schematy wdrukowane w głowę, ale nawet sama nie potrafisz ich uargumentować tak żeby chociaż brzmiały logicznie. Sama sobie zaprzeczasz, przyznając nam niechcący rację, ale nawet tego nie widzisz. No tak, jeśli chce o mnie walczyć przed ślubem, wtedy dopiero ten ślub z nim wezmę. |
|
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.