![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październik 2021
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88501152]Ja jeszcze nawet tżtowi nie powiedział, a co dopiero rodzinie.
Alkoholu nie piję, kawę bardzo rzadko, więc żadnych podejrzeń nie ma. Już czuję ten spadek mocy,a to dopiero początek. Jeszcze mój syn jest chory i mega marudny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja wytrzymałam 5 dni za nim powiedziałam swojemu, ale to tylko dlatego, że był w delegacji. Nie chciałam mówić przez telefon. A tak mnie korciło że szok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
Ja mówię do swojego idź do salonu, czeka na Ciebie niespodzianka na stole ( zostawiłam test) a ten wraca i pyta gdzie te słuchawki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
Ja mojemu powiedziałam jak odebrałam wynik bety, bo test był strasznie blady i sama nie wiedziałam czy coś jest na rzeczy czy nie
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja byłam ostatnio u chirurga na USG. Zastanawiał się co ta macica taka wielka. Ja mu mówię, że może przez to, że mi test ostatnio wyszedł pozytywny. A on aż wykrzyczał "jaki test?!". Ja na to, że ciążowy. On pewnie myślał, że chodzi o test na Covid. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88503144]Dobry jest.
![]() Ja byłam ostatnio u chirurga na USG. Zastanawiał się co ta macica taka wielka. Ja mu mówię, że może przez to, że mi test ostatnio wyszedł pozytywny. A on aż wykrzyczał "jaki test?!". Ja na to, że ciążowy. On pewnie myślał, że chodzi o test na Covid. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88503144]Dobry jest.
![]() Ja byłam ostatnio u chirurga na USG. Zastanawiał się co ta macica taka wielka. Ja mu mówię, że może przez to, że mi test ostatnio wyszedł pozytywny. A on aż wykrzyczał "jaki test?!". Ja na to, że ciążowy. On pewnie myślał, że chodzi o test na Covid. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Padłam ze śmiechu ![]() Dzisiaj moja starsza doszła do wniosku, że spanie między 3 a 5 w nocy jest przereklamowane. Więc jestem ledwo żywa. Na dodatek miałam pobranie krwii. Że dali radę tyle krwii ze mnie pobrać ![]() Więc dzisiaj pracuje z łóżka,a właściwie robię mniej niż minimum ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
A mi dziecko zrobiło prezent i spało od 19 do 7
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
Jak tam Wasze dzisiejsze samopoczucie?
Ja mam coraz większą niechęć do jedzenia i nasila mi się zmęczenie i przymulanie.. dzisiaj mamy 5t4d, ciekawe co słychać u kropka, internety mówią, że już może mieć zaczątek serduszka ![]() Tż też idzie ze mną posłuchać serduszka, no i żebym nie padła na zawał w poczekalni bo wtedy osiągnę apogeum stresu ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja byłam ostatnio u chirurga na USG. Zastanawiał się co ta macica taka wielka. Ja mu mówię, że może przez to, że mi test ostatnio wyszedł pozytywny. A on aż wykrzyczał "jaki test?!". Ja na to, że ciążowy. On pewnie myślał, że chodzi o test na Covid. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]🤣🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
Lekarka za to mi powiedziała, że do 8 TC nie powinno się włączać żeby było słychać bo to może uszkodzić płód. To samo wyczytałam u mamy ginekologa. Wpuszczają u was tz? U mnie nie ma takiej opcji. Ale nagram na komórce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
U mnie dzisaj według apki 6t2d do lekarza idę 15 lutego niby już niedługo ale nie mogę się doczekać. Co robicie na pierwsze badania ja dostałam na teleporadzie mocz krew z rozmazem glukoze i cała serię tych wirusowych. I nie wiem czy robić już odrazu wszytsko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
Jakie badania robiłaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
![]() ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
Ja w poprzedniej ciąży na pierwszej wizycie dostałam już cały pakiet badań. Pamiętam że naprawdę było tego sporo. Teraz wyszłam z niczym. Wiem, że nie było widać zarodka, niemniej jednak mogła mi dać skierowanie na chociaż podstawowe badania. Dla mnie to troszkę dziwne. Lekarka jest fajna, ale nie zleciła żadnych badań i na pałe kazała brać duphaston. Szczerze to nie wiem czy u niej zostanę. Zobaczę na wizycie 19. o ile (daj Boże
![]() U mnie objawy naprawdę sa mocne. Dziś już dwa razy wymiotowałam i jest mi cholernie słabo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
Jeśli idzie o lekarki to w poprzedniej miałam bardzo miłą, ale raczej mało kompetentną. W tej będę chodziła do innej. Polecona przez kilka koleżanek. Jedyne co żałuję to to, że nawet jak nie było pandemii to panowie nie byli mile widziani więc teraz nie mają nawet wstępu. Objawy się zaczynają. Absolutne osłabienie, niechęć do jedzenia, część zapachów też stanowi problem. I chyba zaczynam mieć wstręt do mięsa. Jeszcze nie wymiotowałam, ale dzisiaj dwa razy prawie. Za to mam strasznie wielką ochotę na pieczone ziemniaki z gzikiem 🤤 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez bonnie_j Czas edycji: 2021-02-11 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
W przyszłym tygodniu sporo wizyt będzie
![]() 15.02 pon MalaGosia33 i Szefowa_harpii; 18.02 czw Sylvvcia; 19.02 pt I ona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
Tak, ja mam pierwsza wizytę równo za tydzień
![]() Ogólnie objawów u mnie brak. Czuje się jakbym wgl w ciąży nie była i przez to niezbyt to do mnie dociera ![]() ![]() A na liczniku 7+0 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Konto usunięte
|
![]() ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
Też liczę na to, że wątek się rozkręci. Podpowiedzcie kogo na pierwsza stronę dodać?
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
Ostatnio czuje się lekko mówiąc średnio. Mam straszną niechęć do jedzenia i trochę taki niesmak/mdłości.
Dzisiaj kupowałam prezenty dla kuzynki nienarodzonej córki. I zamówiłam z fabryki bodziaków. Przy okazji kupiłam kilka rzeczy dla mojej dużej i nie mogę się doczekać. Mają bardzo fajne te rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
U mnie chyba zależy od dnia. Czasem mdłości mi dokuczają, czasem nie. Częściej mnie za to nachodzi ogromna chęć na jakieś konkretne jedzenie. Ostatnio była to pizza z ananasem - nie mogłam się jej oprzeć.
![]() ![]() ![]() Tak w ogóle to już widzę, że zaczyna mi rosnąć brzuch. W pierwszej ciąży też szybko zaczął, w 6 tygodniu nie wchodziłam już w żadne swoje dżinsy. Koniec końców przybrałam aż 22 kg. Miałam nadzieję, że teraz będzie inaczej, ale chyba zapowiada się powtórka. |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
![]() ![]() Cytat:
Ja w pierwszej ciąży miałam jakieś 8-9 kg na plusie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
Ja w sumie chce zdrowe dziecko i tyle. Płeć obojętna. Dziewczyna fajnie, bo wszystko mam po starszej. Chłopak fajnie, bo będę miała obie opcje ![]() Jestem bardzo ciekawa jak będzie z brzuchem w tej ciąży. W poprzedniej do 5 miesiąca nic nie było widać. I w sumie brzuszek nie był jakiś duzy. Przy porodzie miałam 4kg na plusie. Za to po straciłam 18kg. Ale teraz spodziewam się, że może być całkowicie inaczejl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
A psik! Ja od wczoraj umieram. Jestem przeziębiona. Dobrze, ze mam wspaniałe dziecko i wczoraj spalysmy obie od 18.40 a z łóżka dziś wstałam o 12. Nienawidzę być chora, a w ciąży szczególnie gdy nie mogę nic wziąć
![]() ![]() Ja w pierwszej ciąży przytyłam 22 kg ale większość to była chyba woda, bo kilka dni po porodzie miałam wagę sprzed ciąży a przez kolejne miesiące dodatkowo -10 kg. Brak u mnie jakichkolwiek objawów. W pierwszej ciąży byłam pewna, że będzie dziewczynka. Teraz jestem pewna, że chłopak. No i dosłownie kilka dni przed zrobieniem testu zrezygnowałam z codziennego porannego paczką z porzeczką🤣a jadłam go codziennie rano do kawy, od kwietnia 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
bonnie_j, wow, 4 kg? Tyle to prawie moje dziecko samo ważyło.
![]() ![]() Sylvvcia, ja dla odmiany mam beznadziejną intuicję w kwestii przewidywania płci. Do tej pory wszystkie moje typy w rodzinie okazały się odwrotne, dlatego tym razem już nic nie obstawiam. ![]() Zdrowia życzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
Ja chciałam jako pierwsze chłopca i mam, kolejne płeć obojętna, byle zdrowe
![]() Wczoraj miałam niewielkie plamienie, odwiedziłam lekarza ale nie wiadomo skąd to plamienie, ciąża jest dobrze zagnieżdżona. Nie było widać zarodka, ale ten sprzęt którym mnie badał chyba nie był najlepszej jakości, mówił że na razie wielkość prawidłowa. Oby się plamienie nie powtórzyło, bo ja już miałam czarne myśli i prawie zeszłam na zawał.. Dzisiaj od rana 🤮 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
W poprzedniej ciąży zaczęłam plamić w 12 TC. Spędziłam kilka dni w szpitalu, a i tak nikt nie wiedział skąd to plamienie. Ale jakoś tak byłam spokojna. W sensie czułam, że jest ok. Słyszałam też, że plamienie takie brązowe często występuje. Problem jest jak pokazuje się prawdziwa, czerwona krew. Nie wiem jak jest u ciebie, ale jak byłaś u lekarza i jest wszystko ok to nie ma co się martwić na zapas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
![]() ![]()
Ja już powiedziałam tżtowi. Bo sam dał mi prezent dzisiaj, więc nie mogłam być dłużna. Był bardzo zdziwiony. :cojest?:
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88508904]Ja już powiedziałam tżtowi. Bo sam dał mi prezent dzisiaj, więc nie mogłam być dłużna. Był bardzo zdziwiony. :cojest?:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nom to dopiero prezent ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.