Gadżety, patenty, sprzęty, rzeczy, aplikacje i inne, które ułatwiają nam codzienność - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-10-12, 07:03   #121
cava
Zakorzenienie

Dot.: Gadżety, patenty, sprzęty, rzeczy, aplikacje i inne, które ułatwiają nam codzie

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
-stocard (można zebrać wszystkie karty lojalnościowe w jednej apce)

To tez mój hit. W
Koniec pierdyliarda kart i noszenia w torebce gigantycznego portfela na same karty. Czy jak to się tam nazywa.

-mydła i szampony w kostce-tu aspekt głównie ograniczenie śmieci, ale jestem pozytywnie zaskoczona, że nowoczesne mydła wcale nie wysuszają bardziej niż żele pod prysznic, a czasem wręcz przeciwnie

-budzik z lampką imitującą wschód słońca na zimowe miesiące.

Kocham.
Dla mnie hitem jest formuła mydeł Dove.
Na codzień uzywam tych w kostce do wszystkiego oprócz włosów.
Mycia ciała, twarzy, zamiast płynu do higieny intymnej a i przepierkę zrobię.
Pierdyliard mniej rzeczy w łazience , kupowanych rzeczy i plastikowych opakowań wywalanych potem.

Na wyjazdy, zabieram Dove w płynie i myje tym tez włosy.
A i jako płynu do przeprania czegoś na szybko uzywam.
Czyli zamiast wielu kosmetyków do mycia się i prania, zabieram na wyjazdy tylko butelkę mydła Dove, odżywkę do włosów, pastę do zębów i szczoteczkę.

Tak samo zredukowała wyjazdowy makijaż, podpatrzyłam u jakiejś modelki na YT która pokazala jak się maluje w rozjazdach robionych z mała torba tylko.
Zestaw makijazowy: podkład, tusz, błyszczyk i róż/tint + pędzel.

I sajonara giga kosmetyczki i konieczność targania tego.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-12, 07:07   #122
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Konto usunięte

Dot.: Gadżety, patenty, sprzęty, rzeczy, aplikacje i inne, które ułatwiają nam codzie

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
Też mam taki plastikowy z przegródkami na saszetki.

Wypatrzyłam ostatnio filtry nakranowe. Kuszą mnie strasznie bo mam zwyrodnienia nadgarstków i lubią boleć przy podnoszeniu dzbanka.

Jeśli nie wpisywałam wcześniej, to:

Poduszka z gąbki termoelastycznej - skończyły się bóle głowy.

Jedwabna poszewka - na niczym się tak przyjemnie nie zasypia - chłodek, poślizg i delikatność.

Peeling chemiczny PRX T33 (wykonuję w domu) - remedium na zapchane pory. Wyciszył też trądzik. Daje delikatną wylinkę, jak retinol.

Sorbifer Durules - dla osób ze zdiagnozowaną anemią z niedoboru żelaza. Jak powiedział mój doktor „jedyne żelazo, które działa”. Także jak ktoś choruje, to zapytajcie o to swojego lekarza, bo jak wszystko, ma swoje przeciwwskazania i nie bierzemy na własną rękę.

Załącznik 7760395

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zazdroszczę, że przeszły Ci bóle głowy. Mi to nic nie dało.
Caly czas mam nadzieję, że coś pomoże, ale chyba czas się pogodzić z prawdą i przestać kupować rzeczy które mogą pomóc, a i tak nie nie daja. Chociaż poduszki w sumie nie żałuję, bo mega wygodnie się spi, bez porównania do zwykłej.

Ma ktoś może matę do akupresury? To hit internetow.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-12, 07:26   #123
Pani_Robot
Śnięta Mucha

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88944544]Zazdroszczę, że przeszły Ci bóle głowy. Mi to nic nie dało.
Caly czas mam nadzieję, że coś pomoże, ale chyba czas się pogodzić z prawdą i przestać kupować rzeczy które mogą pomóc, a i tak nie nie daja. Chociaż poduszki w sumie nie żałuję, bo mega wygodnie się spi, bez porównania do zwykłej.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

A pijesz wodę? U mnie to był miks dobrze dopasowanej piankowej poduszki + minimum te 0,75L czystej wody dziennie. A poza tym obserwowałam dietę - pomogło wykluczenie wszystkiego co słodkie (tu muszę iść na krzywa insulinowa i cukrowa), laktozy, z którą mi nie po drodze, bo moje „migreny” były typowe - z mdłościami. Ale bóle głowy to temat rzeka… od nietolerancji pokarmowych do guzów mózgu. Pomagało mi zajadanie tabletek na migrenę, ale one są po prostu przeciwbólowe
Oczywiście poza domowymi eksperymentami warto się badać i odwiedzać specjalistów różnych dziedzin do usranej… No, żeby powykluczać. Bo „taka uroda”, czy „po prostu niskie ciśnienie” to g, a nie diagnoza.

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-12, 07:47   #124
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak już jesteśmy przy patentach to macie może taki dozownik do miodu może? Jem teraz miodzik, ale zawsze słoik oklejony, marzy mi się coś, co rozwiąże ten problem raz na zawsze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Miód trzymam zawsze po prostu w oryginalnym słoiku, dbam tylko żeby nie był klejący. Miód sie krystalizuje, więc nie wiem jaki dozownik można by zastosować
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-12, 08:07   #125
gosia_9508
Zakorzenienie

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88944544] Ma ktoś może matę do akupresury? To hit internetow.[/QUOTE]

Mam matę do akupresury z poduszką. Taki zestaw za ok. 100 zł. Używam po treningu jako relaks albo jak czuję się zesztywniała, np. leżę na niej oglądając tv czy czytając książkę, albo kilka razy przejdę po niej stopami. Poduszkę kocham. Przy napięciach w karku czy szczęce, czy napięciowych bólach głowy odczuwam rozluźnienie jak dłużej na niej poleżę.
Już tak jestem przyzwyczajona do kolców, że potrafię się położyć na niej połową twarzy.
Zależy czego się oczekuje od tej maty, moim zdaniem jej efekty można porównać do uczucia po rozciąganiu, lekkie rozluźnienie. Nie jakieś wow, ale czuć różnicę (tzn. ja czuję) w napięciu mięśni, większy luz.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Mi życie ułatwia rozdrabniacz z Tefala ręczny. Kosztował jakieś 30 zł i już na pewno z niego nie zrezygnuje. Koniec z bawieniem się w krojenie cebuli w drobną kostkę. Tylko przeciąć na pół, do maszynki, 3 ruchy ręką i kosteczka gotowa. Siekanie cebulki i ogórka do tatara nigdy nie było tak proste. Przy moich umiejętnościach rozdrabniacz wygrywa z nożem, jeżeli mam do pokrojenia więcej niż pół cebuli.
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-12, 08:27   #126
Marigold19
🦄

Cytat:
A pijesz wodę? U mnie to był miks dobrze dopasowanej piankowej poduszki + minimum te 0,75L czystej wody dziennie. A poza tym obserwowałam dietę - pomogło wykluczenie wszystkiego co słodkie (tu muszę iść na krzywa insulinowa i cukrowa), laktozy, z którą mi nie po drodze, bo moje „migreny” były typowe - z mdłościami. Ale bóle głowy to temat rzeka… od nietolerancji pokarmowych do guzów mózgu. Pomagało mi zajadanie tabletek na migrenę, ale one są po prostu przeciwbólowe
Oczywiście poza domowymi eksperymentami warto się badać i odwiedzać specjalistów różnych dziedzin do usranej… No, żeby powykluczać. Bo „taka uroda”, czy „po prostu niskie ciśnienie” to g, a nie diagnoza.

Ojjj tak, jak się odwodnię to od razu na następny dzień budzę się z bólem głowy.

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Miód trzymam zawsze po prostu w oryginalnym słoiku, dbam tylko żeby nie był klejący. Miód sie krystalizuje, więc nie wiem jaki dozownik można by zastosować
O taki mi się marzy, oczywiście dopóki miód jest płynny

https://allegro.pl/oferta/dozownik-s...a-56859444c008
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-12, 08:52   #127
pempek
Zakorzenienie

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88944544]Zazdroszczę, że przeszły Ci bóle głowy. Mi to nic nie dało.

Mam ta matę już z rok, oczywiście od majfrendów nie pranam**. Bardzo fajnie rozluźnia, nie wyeliminowała bólu odcinka lędźwiowego i nóg, ale kark rozluźnia bosko.
Kłade się gołymi plecami bo w koszulkach nie czuje totalnie nic, ale ja mam wysoki próg bólu

pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-12, 08:59   #128
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

O taki mi się marzy, oczywiście dopóki miód jest płynny

https://allegro.pl/oferta/dozownik-s...a-56859444c008
to moze wypróbuj? moze akurat ci sie sprawdzi. Ja w sumie nawet nie myslalam nigdy o zadnym dozowniku, bo miody ktore kupuje dość szybko sie krystalizują, czesto jak kupuje to miód jest już bardzo gęsty, zwłaszcza rzepakowy. Miód ze sklepu długo jest płynny, ale takiego uzywam tylko do wypieków, więc rzadko i tym bardziej nie potrzebuje dozownika.
Stary 2021-10-12, 09:03   #129
Marigold19
🦄

Cytat:
to moze wypróbuj? moze akurat ci sie sprawdzi. Ja w sumie nawet nie myslalam nigdy o zadnym dozowniku, bo miody ktore kupuje dość szybko sie krystalizują, czesto jak kupuje to miód jest już bardzo gęsty, zwłaszcza rzepakowy. Miód ze sklepu długo jest płynny, ale takiego uzywam tylko do wypieków, więc rzadko i tym bardziej nie potrzebuje dozownika.
Ja mam taki prosto od pszczelarza, więc jeszcze chwilę będzie płynny (mam drugi słoik "zapasu", już właśnie skrystalizowany) i po prostu szlag mnie trafia na ten oblepiony słoiczek. Waham się, bo żeby się nie okazało, że kiepsko się tym dozuje i też się oblepia. A nie chcę kumulować nowych sprzętów w domu.
Stary 2021-10-12, 09:20   #130
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taki prosto od pszczelarza, więc jeszcze chwilę będzie płynny (mam drugi słoik "zapasu", już właśnie skrystalizowany) i po prostu szlag mnie trafia na ten oblepiony słoiczek. Waham się, bo żeby się nie okazało, że kiepsko się tym dozuje i też się oblepia. A nie chcę kumulować nowych sprzętów w domu.
zerknelam na komentarze i niby opinie są dobre, ale część osob pisala wlasnie, ze sie oblepia i jak miod gęstnieje to lipa, bo ciezko sie dozuje były tez komentarze, ze ciezko sie czysci.
Stary 2021-10-12, 09:41   #131
iza89
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, płacenie telefonem

Z appek najlepiej sprawdzają mi się:
-google callendar
-uber i bolt i oczywiście google maps i jak dojadę
-inpost i otwieranie zdalne
-stocard (można zebrać wszystkie karty lojalnościowe w jednej apce)
-appki banków
-to już bardziej ułatwiające pracę, ale eMPendium i „ktomalek”
-„skaner”, na ten moment na iOS najlepiej sprawdza się dropboxowy

Inne:
-„plopping” przy kręconych włosach-czemu tak późno to odkryłam?
-urządzenie do peelingu kawitacyjnego do użytku domowego
-składanie ubrań do szuflad met. Marie Kondo
- niektóre rozwiązania np. segregacja przypraw zaczerpnięte od „architekt porządku”
-kubeczek menstruacyjny
-mydła i szampony w kostce-tu aspekt głównie ograniczenie śmieci, ale jestem pozytywnie zaskoczona, że nowoczesne mydła wcale nie wysuszają bardziej niż żele pod prysznic, a czasem wręcz przeciwnie
-budzik z lampką imitującą wschód słońca na zimowe miesiące.

Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę.
Mam pytanie do dziewczyn, które korzystały z analizy kolorystycznej-same zgłębiałyście temat, kogoś zatrudniłyście?
Jakiś konkretnie polecasz? Czy oprócz takiego urządzenia należy wyposażyć się w jakieś dodatkowe kosmetyki? Ile mniej więcej zajmuje Ci czasu robienie takiego peelingu?

Sama zastanawiam się nad tym, darowałabym sobie wtedy wyjazdy do kosmetyczki
iza89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-10-12, 09:50   #132
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza89 Pokaż wiadomość
Jakiś konkretnie polecasz? Czy oprócz takiego urządzenia należy wyposażyć się w jakieś dodatkowe kosmetyki? Ile mniej więcej zajmuje Ci czasu robienie takiego peelingu?

Sama zastanawiam się nad tym, darowałabym sobie wtedy wyjazdy do kosmetyczki

Pytanie pewnie o kawitację. Działa spoko i z samą wodą, ale jak masz urządzenie z sonoforezą to można zrobić wypas (a większość jak nie wszystkie ma sonoforezę). Ja lubię przed użyć maseczki rozpulchniającej apis, do samej kawitacji tonik Bielenda z kw hialuronowym, do sonoforezy pod żel wg uznania ampułka, serum, olejek a żel też bielenda specjalny do zabiegów z ultradźwiękami
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-12, 09:53   #133
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Pytanie pewnie o kawitację. Działa spoko i z samą wodą, ale jak masz urządzenie z sonoforezą to można zrobić wypas (a większość jak nie wszystkie ma sonoforezę). Ja lubię przed użyć maseczki rozpulchniającej apis, do samej kawitacji tonik Bielenda z kw hialuronowym, do sonoforezy pod żel wg uznania ampułka, serum, olejek a żel też bielenda specjalny do zabiegów z ultradźwiękami

Czy to nie są takie ultradelikatne peelingi? Takie do wrażliwej, bezproblemowej skory?

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2021-10-12, 10:29   #134
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Czy to nie są takie ultradelikatne peelingi? Takie do wrażliwej, bezproblemowej skory?

Działa łagodnie, ale przy regularnym stosowaniu widziałam naprawdę dużą różnicę.
Stary 2021-10-12, 11:16   #135
chimay
Zakorzenienie

Cytat:

Kawitacji w ogóle nie odczuwam jako peeling w klasycznym tego słowa znaczeniu tj nie czuję ani nie widzę złuszczenia. Ale odkąd jej używam mam małą potrzebę stosowania innych peelingów. Czasem nałożę kłaczkowy albo enzymatyczny, może raz na miesiąc. Ale bez nich też byłoby ok.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-10-12, 14:25   #136
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosia_9508 Pokaż wiadomość
Mam matę do akupresury z poduszką. Taki zestaw za ok. 100 zł. Używam po treningu jako relaks albo jak czuję się zesztywniała, np. leżę na niej oglądając tv czy czytając książkę, albo kilka razy przejdę po niej stopami. Poduszkę kocham. Przy napięciach w karku czy szczęce, czy napięciowych bólach głowy odczuwam rozluźnienie jak dłużej na niej poleżę.
Już tak jestem przyzwyczajona do kolców, że potrafię się położyć na niej połową twarzy.
Zależy czego się oczekuje od tej maty, moim zdaniem jej efekty można porównać do uczucia po rozciąganiu, lekkie rozluźnienie. Nie jakieś wow, ale czuć różnicę (tzn. ja czuję) w napięciu mięśni, większy luz.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Mi życie ułatwia rozdrabniacz z Tefala ręczny. Kosztował jakieś 30 zł i już na pewno z niego nie zrezygnuje. Koniec z bawieniem się w krojenie cebuli w drobną kostkę. Tylko przeciąć na pół, do maszynki, 3 ruchy ręką i kosteczka gotowa. Siekanie cebulki i ogórka do tatara nigdy nie było tak proste. Przy moich umiejętnościach rozdrabniacz wygrywa z nożem, jeżeli mam do pokrojenia więcej niż pół cebuli.

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Mam ta matę już z rok, oczywiście od majfrendów nie pranam**. Bardzo fajnie rozluźnia, nie wyeliminowała bólu odcinka lędźwiowego i nóg, ale kark rozluźnia bosko.
Kłade się gołymi plecami bo w koszulkach nie czuje totalnie nic, ale ja mam wysoki próg bólu

Dzięki za odpowiedź . No pranmat na pewno nie kupuje. Nie wierzę, że jest to warte 800 zł.
Myślałam o jakieś że strony fizjo.
A celem jest rozluźnienie po 8 h przy biurku. Mam często spiety kark, bóle pleców itp.

bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-12, 15:19   #137
Marigold19
🦄

Cytat:
zerknelam na komentarze i niby opinie są dobre, ale część osob pisala wlasnie, ze sie oblepia i jak miod gęstnieje to lipa, bo ciezko sie dozuje były tez komentarze, ze ciezko sie czysci.
O to jest to, komentarze. Kurde, serio nie wpadłam na to żeby je poczytać. Paulina, jesteś wielka, idę poczytać i się zastanowię. Idę trochę w minimalizm i dlatego tak medytuję nad każdym sprzętem.
Stary 2021-10-13, 05:57   #138
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Kawitacji w ogóle nie odczuwam jako peeling w klasycznym tego słowa znaczeniu tj nie czuję ani nie widzę złuszczenia. Ale odkąd jej używam mam małą potrzebę stosowania innych peelingów. Czasem nałożę kłaczkowy albo enzymatyczny, może raz na miesiąc. Ale bez nich też byłoby ok.
A widzisz jakieś plusy tego peelingu?
Chodzi mi o zmniejszenie skłonności do niedoskonałości- mam sporo rozszerzonych porów, pojedyncze przebarwienia itp.

Zastanawiam się nad zakupem, ale się boje, że znowu mi jakiś grat będzie zawadzał, bo rzucę go w kąt.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-13, 06:29   #139
cava
Zakorzenienie

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88945129]Dzięki za odpowiedź . No pranmat na pewno nie kupuje. Nie wierzę, że jest to warte 800 zł.
Myślałam o jakieś że strony fizjo.
A celem jest rozluźnienie po 8 h przy biurku. Mam często spiety kark, bóle pleców itp.

To lepiej codziennie za darmo ćwiczyć po te 15 minut dziennie rano przed praca i wieczorem przed spaniem.
Żadna mata nie skoryguje takich napięć ani nie wzmocni mięśni, ona może być dodatkowo.
Za darmo na YT jest setki filmików ćwiczeń od fizjoterapeutów lub jogi na konkretne partie ciała.
A ze 3 razy w tygodniu warto zrobić dodatkowo dłuższa sesje na całe ciała z uwzględnieniem pośladków i bioder- od siedzenia tam tez wszytko jest spięte, przykurczone i tez powoduje bóle wyżej.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-13, 06:33   #140
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
To lepiej codziennie za darmo ćwiczyć po te 15 minut dziennie rano przed praca i wieczorem przed spaniem.

Żadna mata nie skoryguje takich napięć ani nie wzmocni mięśni, ona może być dodatkowo.

Za darmo na YT jest setki filmików ćwiczeń od fizjoterapeutów lub jogi na konkretne partie ciała.

A ze 3 razy w tygodniu warto zrobić dodatkowo dłuższa sesje na całe ciała z uwzględnieniem pośladków i bioder- od siedzenia tam tez wszytko jest spięte, przykurczone i tez powoduje bóle wyżej.
Ja na jogę chodzę 3 razy w tygodniu, więc to dodatek.

Stary 2021-10-13, 07:43   #141
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Chodzi mi o zmniejszenie skłonności do niedoskonałości- mam sporo rozszerzonych porów, pojedyncze przebarwienia itp.

Zastanawiam się nad zakupem, ale się boje, że znowu mi jakiś grat będzie zawadzał, bo rzucę go w kąt.

To ja bym Ci poleciła PRX. Jestem po 2 zabiegach i buzia zaczyna wyglądać jak z kryjącym podkładem. Nie miałam tez od 2 tygodni żadnej krostki. Pory czyściutkie. W serii dla efektów robi się 4, wiec powinien być efekt WOW.
Wcześniej stosowałam Acne Derm, ale to jest duuużo lepsze.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2021-10-13, 08:44   #142
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
To ja bym Ci poleciła PRX. Jestem po 2 zabiegach i buzia zaczyna wyglądać jak z kryjącym podkładem. Nie miałam tez od 2 tygodni żadnej krostki. Pory czyściutkie. W serii dla efektów robi się 4, wiec powinien być efekt WOW.
Wcześniej stosowałam Acne Derm, ale to jest duuużo lepsze.

Tylko mi chodzi o urządzenie, które mogę zakupić i używać w domu.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-13, 08:46   #143
chimay
Zakorzenienie

Cytat:

Trudno powiedzieć, nie mam skłonności do przebarwień. Ale jak na tempo przetłuszczania się, to moja skóra ma zadziwiająco mało widoczne pory. Nie jestem jednak w stanie stwierdzić, czy to kwestia pielęgnacji czy tak już mam.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-13, 08:59   #144
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Tylko mi chodzi o urządzenie, które mogę zakupić i używać w domu.

No tak, a to preparat, którego się używa w domu.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2021-10-13, 11:10   #145
szmyglo
Zakorzenienie

Gadżety, patenty, sprzęty, rzeczy, aplikacje i inne, które ułatwiają nam codzienność

Cytat:

U siebie zauważyłam zmniejszenie porów (oczywiście nie zupełne wymazanie, ale kto się łudzi) i znaczną poprawę wyglądu nosa-miałam wiecznie problem ze skórkami plus te czopy łojowe czy jak tam się to nazywa, to co się myli z zaskórnikami. Nos mi się bardzo wygładził i lepiej mi się trzymał makijaż na nim. A cała twarz gładsza i przyjemniejsza w dotyku.
Co do przebarwień chyba trochę za delikatny żeby coś realnie zdziałać, może minimalnie rozjaśni.
Stary 2021-10-13, 12:14   #146
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
U siebie zauważyłam zmniejszenie porów (oczywiście nie zupełne wymazanie, ale kto się łudzi) i znaczną poprawę wyglądu nosa-miałam wiecznie problem ze skórkami plus te czopy łojowe czy jak tam się to nazywa, to co się myli z zaskórnikami. Nos mi się bardzo wygładził i lepiej mi się trzymał makijaż na nim. A cała twarz gładsza i przyjemniejsza w dotyku.
Co do przebarwień chyba trochę za delikatny żeby coś realnie zdziałać, może minimalnie rozjaśni.
Włókna łojowe. Też z tym miałam mega problem Obrzydlistwo.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2021-10-13, 13:28   #147
837577522c61f12fd19d26721bfa89a63d19e6ec_63eec3821f71b
Konto usunięte

Cytat:
Włókna łojowe. Też z tym miałam mega problem Obrzydlistwo.
A gdzie się kupuje ten peeling PRX? w googlu pokazuje mi tylko oferty salonów kosmetycznych
837577522c61f12fd19d26721bfa89a63d19e6ec_63eec3821f71b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-13, 15:03   #148
Pani_Robot
Śnięta Mucha

[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;88946457]A gdzie się kupuje ten peeling PRX? w googlu pokazuje mi tylko oferty salonów kosmetycznych[/QUOTE]

Hurtownie kosmetyczne online. Ostatnio z estetik bodajże.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2021-10-14, 09:57   #149
pempek
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba mi wygwiazdkuje jak wstawię, ale kupiłam jeden z tańszych z popularnego serwisu aukcyjnego
Zamówiłam i się jaram, że od przyszłego tygodnia będzie mnie budzić słoneczko
pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-10-14, 09:58   #150
Kaja8686
Raczkowanie

w kuchni ostatnio bardzo sprawdzają mi się:
- rozdrabniacz sznurkowy - mały tani, wszystko nim można rozdrobnić bez użycia prądu
- ręczna maszynka do krojenia ziemniaków na frytki - jak wyżej
- frytownica beztłuszczowa - jak akurat kupiłam ovi smart xl , który teoretycznie ma dużo innych funkcji, ale ja póki co robiłam tylko frytki. Uwielbiam, niestety frytownica tłuszczowa z olejem nie sprawdza się.

w sporcie:
- zegarek xiaomi amazfit - niedrogi, prosty w obsłudze, używam go głownie do zapisywania trasy podczas jazdy na rowerze. Po prostu dużo jeżdżę po lesie i potem mogę sobie sprawdzić gdzie jechałam. tych zegarków jest cała masa, warto się zastanowić jaka funkcja jest dla nas ważna.

Z aplikacji to bardzo przydało mi się fitatu, faktycznie liczenie kalorii jest szybkie i bezproblemowe. Poza tym aplikacja Duolingo sprawia, że codziennie mam kontakt z językiem, przy czym oczywiście nie może to być jedyna forma nauki.
Kaja8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości