![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 14
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ja przed kolejnym szczepieniem (jeśli w ogóle będę się chciała dalej w to bawić) na pewno zbadam sobie poziom przeciwciał. Jeśli zobaczę jaki jest wynik to się zastanowię.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam te taśmy morawieckiego gdzie mowil, że kasy brakuje (?) i dawno żadnej wojny nie było a to by "ustawiło" ludzi. Nie mówię, że nagle morawiecki panem świata, ale jestem pewna że takie rozmowy zdarzaja się w wielu krajach ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
weszlam w sekcje komentarzy pod tym artykulem... generalnie wg komentujących to ściema, dopasowali sobie statystyki do teorii, lekarze dopisuja 'covit' do papierow za kasę, w szpitalach leza statyści oraz zwożeni ludzie z innych województw.
a to najlepsze chyba " W innych krajach są całkowicie inne dane. Polska propaganda jest już niewiarygodne. Szwecja podała, że u nich 89% hospitalizacji to osoby po przyjęciu preparatu. Szwecja od początku nie mataczyła tylko szła swoją drogą. Tajlandia także pokazała dane, że po przyjęciu preparatu o 14%wzrasta im śmiertelność." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89018658]weszlam w sekcje komentarzy pod tym artykulem... generalnie wg komentujących to ściema, dopasowali sobie statystyki do teorii, lekarze dopisuja 'covit' do papierow za kasę, w szpitalach leza statyści oraz zwożeni ludzie z innych województw.
a to najlepsze chyba " W innych krajach są całkowicie inne dane. Polska propaganda jest już niewiarygodne. Szwecja podała, że u nich 89% hospitalizacji to osoby po przyjęciu preparatu. Szwecja od początku nie mataczyła tylko szła swoją drogą. Tajlandia także pokazała dane, że po przyjęciu preparatu o 14%wzrasta im śmiertelność."[/QUOTE]No niestety na głupotę lekarstwa nie wynaleźli ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
(wiem, że mozna ten test podrobić, tak jak i certyfikaty i kazdy inny dokument) ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- tja... Szwecja Panem świata! a w tym sezonie wyjdzie pewnie na to, że Polska druga 'najmądrzejsza" po Szwecji, bo chyba w UE to u nas najniej obostrzeń (i generalnie takie 'do obejscia", bo kto tam by jakies limity sprzwdzał w knajpach) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89018651]Ale chodzi Ci o pęd do szczepień ogólnie czy tylko boosterów? Bo mnie nie dziwi, że chcą zaszczepić niezaszczepionych. Wg danych, to oni zapychają teraz szpitale. Ale to wymuszanie dawek przypominających też mnie niepokoi. We Francji chyba dali niektórym ludziom (nie wiem czy przypadkiem nie osobom starszym) czas do połowy grudnia, żeby przyjąć 3 dawkę - inaczej paszport traci ważność.[/QUOTE]No to niech skupią się na zaszczepieniu niezaszczepionych a nie uprawiają pęd do szczepienia ludzi boosterami, w momencie gdy przez ostatnie 4 dni karmili nas informacjami że bardzo prawdopodobne, że będzie potrzebna szczepionka zmodyfikowana pod ten wariant. I serio dziwię się ludziom że lecą po te boostery obecnie, bez zastanowienia się, że może za 3 miesiące będą musieli kolejną, nową dawkę przyjąć.
Ja rozumiem że ten wirus mutuje i rozumiem że np coroczne dawki mogą być potrzebne, tak jak w przypadku grypy, no ale nie co 3 miesiące! Najsensowniejszym obecnie dla mnie posunięciem byłoby po pierwsze nie sianie paniki i nie stawianie teorii które mogą nie mieć nic wspólnego z rzeczywistością i podawanie boostera tak jak do tej pory, czyli z 6 miesięcznym odstępem. A nie hurr durr, pędzimy po zastrzyk by ocalić święta. Ocalić przed czym? Niech każdy zdecyduje jakie święta chce mieć, a nie od górny nakaz jak święta można spędzić. Poza tym, jeśli ten wirus zmutowal w kierunku bardziej zaraźliwego, ale bardziej łagodnego to chyba dobrze i nie ma powodów do paniki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2021-11-30 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie,że niektórzy szczepili by się co tydzień jakby była taka możliwość
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To mnie właśnie najbardziej dziwi. Mamy problem z ludźmi niezaszczepionymi w ogóle, a ci chcą dojechać tych zaszczepionych kolejnymi dawkami co 3 miesiące. To już naprawdę przypomina jakąś teorię spiskową, że tak naprawdę chodzi o to, by opchnąć te szczepionki... nieważne, komu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
whatever
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- W takim razie po co po raz kolejny się szczepić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#139 | |
whatever
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Jaki mam ich poziom po np 6 miesiącach od szczepionki i czy jest sens pakować kolejne szczepienie czy niekoniecznie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Głównie z własnej ciekawości Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89018651]Ale chodzi Ci o pęd do szczepień ogólnie czy tylko boosterów? Bo mnie nie dziwi, że chcą zaszczepić niezaszczepionych. Wg danych, to oni zapychają teraz szpitale. Ale to wymuszanie dawek przypominających też mnie niepokoi. We Francji chyba dali niektórym ludziom (nie wiem czy przypadkiem nie osobom starszym) czas do połowy grudnia, żeby przyjąć 3 dawkę - inaczej paszport traci ważność.[/QUOTE]
No i to jest moim zdaniem chore. Jak mozna kogos, kto przykladnie sie zaszczepil kilka miesiecy temu, stawiac na rowni z kims, kto od poczatku ma wywalone? Zreszta jeszcze kilka dni temu mowili, ze boostery sa polecane zwlaszcza dla ludzi starszych i ze schorzeniami. A teraz wszyscy na leb na szyje sie boosteruja. Znajoma tez do mnie ostatnio mowi, bylam u tego i tego lekarza, on ma wolne miejsca na szczepienie, zapisz sie. Nie, dzieki, jestem mloda i calkiem zdrowa, ustapie narazie miejsca starszym. Ale jak mi na poczatku roku wyczerpie sie waznosc paszportu covidowego, a niezaszczepieni nadal beda niezaszczepieni, to sie zdenerwuje. Zreszta, slyszalam ostatnio wypowiedz pani wirusolog, kiedy w debacie za bardzo zeszlo na temat boosterow. Powiedziala, ze boostery owszem sa potrzebne, ale nie zamkna ''luki'', ktora tworza niezaszczepieni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89018706]To mnie właśnie najbardziej dziwi. Mamy problem z ludźmi niezaszczepionymi w ogóle, a ci chcą dojechać tych zaszczepionych kolejnymi dawkami co 3 miesiące. To już naprawdę przypomina jakąś teorię spiskową, że tak naprawdę chodzi o to, by opchnąć te szczepionki... nieważne, komu.[/QUOTE]Właśnie to co się dzieje w UK to woda na młyn dla spiskowcow, przecież wszystko co mówili się sprawdza, nie?
![]() Ci którzy się w ogóle nie zaszczepili, teraz na pewno się nie zaszczepią, bo obecna sytuacja tylko utwierdzi ich w przekonaniu że mieli rację. Część ludzi takich jak ja, którzy mieli zamiar przyjąć dawkę boostera, się wstrzyma i nabierze wątpliwości do tego co się dzieje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Póki jest wolny wybór, każdy ma prawo zdecydować. Myślę, że osoby niezaszczepione są tak samo przekonane o swojej racji jak zaszczepieni. I w tym momencie już mało co może wpłynąć na decyzję pro szczepienia. Takie jest społeczeństwo, pół na pół. Niezaszczepiony powie, że zna ludzi po dwoch dawkach którzy zmarli na covid, szczepiony powie, że zna samych takich, którzy się nie zaszczepili. I tak można bez końca 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
Trybunal Konstytucyjny w DE orzekl, ze lockdown i zamykanie szkol bylo zgodne z niemiecka konstytucja.
Woda na mlyn na dzisiejsze spotkanie kanclerza z szefami landow, na ktorym podjete zostana decydzje, co robic. Az sie boje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;89018837]Trybunal Konstytucyjny w DE orzekl, ze lockdown i zamykanie szkol bylo zgodne z niemiecka konstytucja.
Woda na mlyn na dzisiejsze spotkanie kanclerza z szefami landow, na ktorym podjete zostana decydzje, co robic. Az sie boje.[/QUOTE]Trzymam kciuki by nie było dalszego zamknięcia. Trzymaj się, domyślam się jak możesz się czuć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;89018837]Trybunal Konstytucyjny w DE orzekl, ze lockdown i zamykanie szkol bylo zgodne z niemiecka konstytucja.
Woda na mlyn na dzisiejsze spotkanie kanclerza z szefami landow, na ktorym podjete zostana decydzje, co robic. Az sie boje.[/QUOTE] No ja też jestem zainteresowana tematem, bo mam bilety do DE na święta kupione, a akurat we Frankfurcie Omnikron odkryty. Mam nadzieję, ze będzie nadal można lecieć przy pełnym zaszczepieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.