![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majówki 2023
Adity, jak się czujesz? Byłaś w szpitalu?
Ja za to zrobiłam Nifty Pro, jeszcze przed prenatalnymi. Wyniki ponoć mają być do 10 dni roboczych maksymalnie, ale przychodnia, w której robiłam test, zwykle dostaje je wcześniej. Jedyne co, to wynik przyjdzie na maila przychodni, a nie mojego. Ale będą dzwonić po otrzymaniu wyniku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Hey
![]() nie jeszcze w szpitalu nie byłam. Tak jak wcześniej mówiłam czekam na samoistne poronienie, ale jak na razie nic się nie dzieje. W poniedziałek idę jeszcze do ginekologa i zobaczę co powie. W razie czego wezmę skierowanie do szpitala i plan jest że jak się nic nie zacznie to w kolejny poniedziałek chciałabym się zgłosić do szpitala. Czuję się generalnie dobrze, psychicznie na razie też jest w porządku. Mam nadzieje że Twoje wyniki wyjdą dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Adity, podziwiam Cię że dajesz radę.
Farfarae, daj znać jak wyniki. Tu w Norwegii ciężko zrobić jakiekolwiek dodatkowe badania, chyba ze jest się trochę straszą mamą, a jak już jest jakaś klinika która je przeprowadza to kosztuje nieziemskie pieniądze. Pozostaje tylko mieć nadzieje ze wszystko będzie dobrze. Ja dziś byłam na USG i wszystko Ok. 9t+1dz, wiec w sumie idealnie licząc od ostatniego okresu. Wielka ulga ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znać, jak tam wizyta ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Wyniki będą chyba w tym tygodniu, czekam z niecierpliwością. Dziś byłam na takiej szybkiej rutynowej wizycie z pakietu i wszystko ok, miałam błyskawiczne usg (już przez brzuch!, mam 11t+3d) i jest tętno, i ruchy. A 27.10 mam prenatalne, krew do badań już mam pobraną. Super, że u Ciebie wszystko ok. Wyobrażam sobie, że koszty jakichś dodatkowych badań w Norwegii muszą być kosmiczne ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Adity trzymam kciuki, żeby wszystko się samo szybko zaczęło
![]() Farfarae super, że z maluchem wszystko okay! ![]() Ja się witam w 12tc. Poza spaniem i szybkim męczeniem się wszystko okay. Za tydzień w środę prenatalne, mam nadzieję, że będzie dobrze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Kenaya wychodzi na to, że mam prenatalne dzień po Tobie
![]() Ja ze spaniem mam trochę lepiej, nie chce mi się już spać cały dzień, zostało tak naprawdę tylko zmęczenie (męczę się zauważalnie szybciej nawet przy małej aktywności fizycznej typu spacery) i problemy trawienne (mam nieustanny dyskomfort w brzuchu i zaparcia). Plus zaczął mnie bolec kręgosłup w okolicy krzyżowej. Także zawsze coś ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj poszłam na nogach do kościoła, w sumie jakieś 3 km w obie strony i wróciłam tak zmęczona jakbym maraton przeszła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ekstra, że wszystko Ok! Już zaraz drugi trymestr ![]() To zmęczenie chyba jest normalne… niestety. W sumie stworzenie nowego człowieka pochłania mnóstwo energii ![]() Na jaka płeć w ogóle się nastawiacie? Czy nie ma to dla Was znaczenia? ![]() Ja dalej na L4 niestety i jak narazie do końca mca taj zostanie. Zaczynam wariować już w domu ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Mąż z synem rozważają tylko opcję kolejnego chłopca. Nie dopuszczają myśli i dziewczynce
![]() ![]() Ja o dziwo jak ide do pracy to się mobilizuję i czuję się dobrze, a w domu mam siłe tylko leżeć i absolutnie nic mi się nie chce robić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Mam wyniki NIFTY, bardzo szybko przyszły. Ma być zdrowa dziewczynka
![]() Teraz czekam jeszcze na te prenatalne, ale już z większym spokojem. Jeśli chodzi o płeć, to ja cieszyłbym się tak samo z obu, TŻ jak rozmawialiśmy o staraniach, to bardziej chciał córkę. A oboje mieliśmy przeczucie, że będzie syn, jak widać nietrafione ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Ja mam dokładnie tak samo, w pracy jakoś zbieram się w sobie i lepiej się czuję. A w domu jestem ledwo żywa. Najgorzej jest mi się obudzić, potem jest ok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Mamy majówki 2023
Farfarae, super ze wyniki już są i ze dobre!! I fajnie, ze znasz już płeć
![]() Dobrze, ze mobilizujecie się do pracy ![]() Ja myślę o dziewczynce, no ale zobaczymy ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, naprawdę odetchnęłam. Teraz czekam na prenatalne, ale już bardziej na spokojnie. Na ostatnim usg anatomicznie wszystko było ok, więc zakładam, że wyniki będą dobre
![]() Będę się musiała starać, żeby nie popłynąć z wyprawką dla dziewczynki, te ubranka są takie słodkie ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
To fakt, zawsze jak szukałam czegoś dla synka to te dla dziewczynek były ładniejsze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Adity jak tam u Ciebie? Co powiedział lekarz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Wy dziewczyny jak się czujecie? Rośniecie ![]() Edytowane przez Adity Czas edycji: 2022-10-24 o 18:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
O raju, miałam nadzieję, że jednak obejdzie się bez szpitala. A to nie jest niebezpieczne tak długo chodzić z martwym zarodkiem, czy to jeszcze było na tyle wcześnie, że nie zagraża Twojemu zdrowiu? Przepraszam, jeśli to zbyt intymne pytanie...
Ja pojutrze mam prenatalne, czekam już z niecierpliwością. Na razie ok 1kg na plusie i mam nadzieję, że jeszcze długo tak pozostanie bo jednak startowałam z nadwyżką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Rozumiem, dzięki za odpowiedź⚘️ trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak najlepiej!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, jak się czujecie? Ja dostałam tabletki na wymioty i jest dużo lepiej, ale wciąż czuje się kiepsko.
Wlasnie wróciłam od lekarza, fasol ma już 5cm i fika koziołki ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Hej, ja też czekam na prenatalne - mam w czwartek. Z ostatniego usg dzidzia wyszła o parę dni starsza niż z poprzednich, jestem ciekawa, jak będzie na prenatalnych. Dzięki temu NIFTy jestem już spokojniejsza.
Samopoczucie mam mocno średnie. W zeszłym tygodniu miałam zaległy urlop, a teraz wróciłam do pracy i ledwo żyję. Przychodzę do domu, śpię, budzę się na jedzenie i znowu śpię. Także rozważam l4 od kolejnej wizyty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie chciałam mówić nikomu przed 12 tygodniem i nadal uważam, że to była dobra decyzja, ale co się wymęczyłam w tym pierwszym trymestrze, to moje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kenaya, i jak na prenatalnych? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Wróciłam właśnie do domu po badaniach. Wszystko w porządku, anatomicznie okay, ale lekarz stwierdził, że jest za wcześnie żeby stwierdzić kto tam mieszka. Porównałam sobie właśnie prenatalne dzisiejsze z tymi sprzed 6 lat i wyniki są bardzo podobne, nawet dokładnie ten sam tydzień i dzień ciąży
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Mamy majówki 2023
Super, ze wszystko u Was Ok!
![]() Kenaya ale fajnie ze prawie ten sam dzień co w pierwszej ciazy ![]() ![]() U mnie wszystko Ok, jutro idę do lekarza i zobaczymy co z L4, bardzo chce wrócić do pracy i myślę ze na jakieś 3h dziennie dam na pewno radę już ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do L4 to ja chcę pracować do końca roku i w styczniu już wziać zwolnienie. Farfarae trzymam kciuki za dzisiejsze prenatalne! A Tobie Patka, żeby się udało wrócić choćby na kilka godzin ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Ja melduję, że moje prenatalne wyszły ok
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.