![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2023
Hejka, miałam dzisiaj wizytę . Prenatalnych nie udało się zrobić bo dziecko za małe i za 2 tygodnie mam kolejną wizytę . Tak poza tym tsh mam „wątpliwe” i muszę powtórzyć w styczniu. Z dzieckiem ok, ma całe 4cm, serduszko bije
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Super, że z dzidzia wszystko ok
![]() ![]() Jak Wam z wiadomością, że to chłopiec? ![]() Ja w poniedziałek idę do lab, a w środę mam wizytę i już mam stresa 🫣 Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dobrze ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizytę ! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
My dla chłopca też będziemy mieć problem, dlatego tym bardziej musi być dziewczynka
![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
To u nas z imieniem dla dziewczynki duży problem, bo nic kompletnie się nam nie podoba ale udało się jedno wybrać. Dla chłopca dużo imion nam się podoba.
Jak u Was atmosfera Świąt? Są już przygotowania czy za wcześnie? Ja wczoraj udekorowałam dom i planowałam tez upiec pierniczki ale jednak zostawiłam je na później. Czy planujecie kupować tatusiom jakieś poradniki? Albo czy kupowaliscie takie w pierwszej ciąży? Mój mąż ma o dzieciach takie pojęcie jak ja czyli zerowe i o ile ja jeszcze coś czytam w necie to on na pewno nie. Zaczęłam też rozglądać się za wózkami i póki co wiem tylko że ma być lekki ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja upiekłam pierniki tydzień temu a dzisiaj dekorowałam. W sobotę pojedziemy kupić choinkę i tak powoli rozkręcamy tą atmosferę świąteczną ![]() Jeśli chodzi o poradnik to nic takiego nie kupowałam mężowi. Wspieraliśmy się nawzajem, dużo pytałam położnej przy pierwszym dziecku. Jakie macie typy imion ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
U nas na razie żadnych przygotowań, pewnie choinkę ubierzemy w następny weekend
![]() Żadnych poradników nie kupowałam w pierwszej ciąży, a może by się przydało ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z racji siedzenia w domu czytałam w ciąży to i tamto na temat dzieci i po prostu opowiadałam mężowi. Czasem zadawał pytania, czasem przyjmował OT tak. Jakoś naturalnie wyszło ![]() Jeden czytałam książkowy poradnik i polecam KAŻDEJ mamie ![]() Moje dziecko nie chce jeść! Gamę changer jeżeli chodzi o rozszerzanie diety, ale i przy noworodziu może się przydać bo porusza kwestię mleka i wpychania dziecku mleka na śpiocha. Wysłane z mojego SM-F721B przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Wczoraj miałam wizytę, z dzidzia wszystko ok, Pappa ok, USG ok, wszystko jak należy
![]() Przed wizytą cały dzień miałam stresa, że dowiem się, że to jednak chłopak 🫣 i jak lekarz mierzył maluszka to ja tylko zerkałam gdzie te nogi i czy coś widać ![]() ![]() ![]() ![]() Następna wizyta za miesiąc ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystkie wyniki ok. Dlaczego płeć jest taka istotna dla Ciebie? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście jak będzie syn, to pokocham jak swoje ![]() ![]() Dla niektórych płeć nie ma znaczenia, inni mają jednak jakieś preferencje, ja zdecydowanie należę do tych drugich ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Hej. Ja też byłam ostatnio na wizycie i mocno liczyłam, że lekarz potwierdzi dziewczynkę no ale patrzył, patrzył i nic nie mógł wypatrzyć więc powiedział, że muszę poczekać do kolejnej wizyty.
Mi się początkowo wydawało, że płeć obojętna ale od kąd na prenatalnych usłyszałam o dziewczynce to jakoś byłabym zawiedziona gdyby się zmieniło. Lekarz powiedział mi też żebym zastanowiła się nad wyborem szpitala i zapisała w styczniu do szkoły rodzenia, jestem w szoku bo myślałam że mam na to mnóstwo czasu. Planowałam gdzieś w marcu zacząć myśleć o porodzie żeby się zbyt wcześnie nie stosować.... Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Hej, ja w pierwszej ciąży chodziłam z mężem na szkole rodzenia i uważam, ze to super sprawa. Oboje dużo się dowiedzieliśmy, zobaczyliśmy tez praktyczne rzeczy i mąż był trochę przygotowany do porodu tzn. jak mnie podtrzymać, masowac plecy itp
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
U mnie też powoli zaczyna byc widać brzuszek. Tez 15tc
![]() ![]() A co do szkoły rodzenia to my byliśmy z mężem przy pierwszym dziecku i super wspominamy. Teraz czujemy się pewnie więc nie czujemy takiej potrzeby,ale jeżeli ktoś się zastanawia to na pewno będę polecać ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zaczynam 13 tydzień, brzuch jeszcze niewidoczny
![]() Może założymy jakąś grupę na mess albo fb? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
To może jak się rozkręci trochę wątek bo na razie kiepsko idzie
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie zaczynam 14tc, brzuszek już powoli zaczyna być widoczny, ale jeszcze tak się ubieram, że bie widać
![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Ja teraz głównie w legginsach chodzę :d
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Zaś synek na I prenatalnych był dziewczynką także u nad dwa razy pomyłka na I badaniach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj przetrzepuje wujka google i też zaczynam wątpić ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Co tam u Was nowego?
Jak się czujecie? Ja z każdym dniem mam wrażenie, że coraz lepiej chociaż po pracy to i tak tylko kanapa i kocyk bo jestem wykończona. Zaczął mnie męczyć okropny trądzik ![]() Wybrałam też położna środowiskowa, chociaż wybrałam to za dużo powiedziane ![]() Mam w planach do końca grudnia zrobić też jakieś rozeznanie w szpitalach, a no i w związku z lepszym samopoczuciem zaczęłam planować jakieś małe wakacje na styczeń lub luty ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym nie czuję jakbym była w ciąży ![]() Mi też ciągle jakieś nowe krostki wyskakują ![]() ![]() My planujemy pod koniec stycznia trochę pojeździć, bo póki co jesteśmy uziemieni w domu ![]() Był jakiś problem z umowieniem wizyty na styczeń, więc jednak będę miała jeszcze w tym roku 🫣 Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Mamy czerwcowe 2023
A mnie dzisiaj boli głowa
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez Anuszka9 Czas edycji: 2022-12-14 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oby szybko minęło ![]() ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Ja dziś miałam wizytę ale dziecko w ogóle nie współpracowało. Tylko plecy pokazało i głowę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiedy kolejna wizyta ? ![]() Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.