|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: HEROME- najlepsza odżywka do paznokci!!!!
Ja czekam na STRONG, mialam obawy co do EXTRA, moze nast razem...
No dziewczyny własnie pochwalcie sie zdjeciami swoich paznokcji po HEROME!!!!!! |
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie przyszła mi następna buteleczka HEROME
A to moje paznokcie po jednej buteleczce
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Woooooooooow! Boskie! Myslalam ze sztuczne!!!!!!! Juz nie umiem sie doczekac mojej odzywki!!!!!!! Tylko kiedy dojdzie
|
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
dziekuję
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
ananonda w wątku "niekonwencjonalne sposoby na mocne paznokcie napisała o FORMALDEHYDZIE (głównym składniku odżywki HEROME) że jest on rakotwórczy.
Wrzuciłam sobie w google i własnym oczom nie wierzę!!!!!!! http://www.ciop.pl/11342.html sama nie wiem co o tym sądzić!! A co Wy na to??? |
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
może jest rakotwórczy ,ale w dużej ilości w odżywce HEROME jest dopuszczalna ilość tej substancji i w niektórych lakierach
przeczytałam oto fragment Formaldehyd jest ponadto ważnym produktem pośrednim w syntezie organicznej, głównie w syntezie pochodnych acetylenowych. Znajduje też zastosowanie w produkcji klejów, barwników, farb i lakierów. Narażenie na formaldehyd występuje również w przemyśle włókienniczym, gdzie używa się go jako składnika kąpieli apreterskich. Bywa stosowany w przemyśle papierniczym, fotograficznym, garbarskim, gumowym, rafineryjnym, odlewniczym i w budownictwie. W medycynie i biologii formaldehyd jest stosowany w postaci formaliny lub paraformaldehydu (uwalniającego monomer formaldehydu po rozpuszczaniu w wodzie) w celach dezynfekcyjnych oraz jako środek konserwujący i utrwalający preparaty medyczne i biologiczne. Służy również do dezynfekcji gleby i zaprawiania ziarna. Niekiedy formaldehyd dodaje się do żywności i kosmetyków w celu konserwacji (97). czyli jest on wszędzie musielibyśmy nic nie używać jakaś tam norma jest dopuszczona która nie szkodzi |
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
mi też na poczatku łzawiły jak za blisko trzymałam ,też jej nie oddam
![]() butelke trzeba trzymać z dala od oczu żeby sie nad nią nie nachylać ja tak robię i jest ok.... |
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Wiem że jest dopuszczalna jego ilość ale trochę się wystraszyłam. Mnie też szczypały oczy przy nakładaniu i jak się już położyłam do spania i dłonią podparłam głowę to też szczypało...szkoda by było z niej zrezygnować jest naprawdę świetna...
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
ja zanim ja zamówiłam to czytałam o jej składzie ,to dzięki temu składnikowi paznokcie są twarde
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
zauważyłam, że część płytki, tej której dotyczyła kuracja ma troszkę inny kolor, niz płytka, która mi teraz odrasta.... też tak macie ?
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
ja nic takiego nie zauważyłam, narazie mam pomalowane paznokcie tą odżywką ale jak zmyję to się przyglądnę...
|
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
cześc kochane ja już po miesiącu kuracji i rzeczywiście pazurki sa mocniejsze ale mam problem z prawym pazurkiem na kciuku. nadal strasznie mi się rozdwaja i reszta już naprawde lepiej wygląda tylko ten nieszczęsny pazurek na kciuku
mnie też łzawiły oczy przy nakładaniu. zakupila bym sobie jeszcze jedną i nakładała od tak pod lakier ale chyba było napisane w ulotce, którą niestety wyrzuciłam że kuracji nie wolno przeprowadzać więcej niż dwa razy do roku. to prawda? co do koloru płytki to mi się wydaje że troszkę po odżywce żółknie. Edytowane przez Misiata Czas edycji: 2009-02-04 o 12:49 |
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
Ahh dziewczyny lepiej nawet tego nie czytać.. oczywiscie dla zdrowia powinno sie to wiedziec..ale kurcze..wydaje sie to byc najlepsza odzywka z tego co piszecie a tu taki zonk..:/
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak stosuję
|
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak brałam skrzypowitę czy tam belissę, to potem ta płytka co już odrastała nowa, to była zupełnie inna niż tamta stara nieodżywiona, rosła taka równiutka, gładziutka, niepobruzdowana wiec ta odzywka na pewno tez ma wpływ
|
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz
|
|
|
|
|
#139 |
|
BAN stały
|
Hmmm tyle dobrego piszecie o tej odżywce, ze chetnie bym sie skusila....
Mam ten sam problem odnosnie wyboru co niektore z wizazanek, mianowicie nie wiem czy wybrac wersje strong czy extra strong ![]() Panozkci nie mam w fatalnym stanie, ale napewno przydaloby sie utwardzenie ich tak, zebym mogla zapuscic![]() Ale sklad mnie przeraza i nie wiem co o tym myslec... Formaldehyd Przezroczysty gaz trujący , substancja podrażniajaca i wywołująca raka. W połączeniu z wodą znajduje formaldehyt zastosowanie jako środek dezynfekujący ,utrwalający lub jako środek konserwujący .Formaldehyd znajduje się w wielu produktach kosmetycznych a przede wszystkim w seriach do pielegnacji paznokci. Sprzyja wystąpieniu chorób alergicznych układu oddechowego. Zaleca się stopniowe eliminowanie formaldehydu ze składu klejów, farb i lakierów. prof. dr hab Paweł Górski "
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
eva19 - jakim lakierem malujesz białe końcówki? poszukuję jakiegoś dobrego i szybkoschnącego...
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Gonia ja nie maluje końcówek ja mam taką naturalną płytke
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
sorki.... ale jakoś wierzyć mi sie nie chce.... juz na poprzednim zdjęciu, na kciuku coś mi podejrzanego jest.... wygląda jakby od spodu akryl Ci się wykruszył.... moje paznkocje tak wylądały jak miałam akryl... i jeszce teraz piszesz, że te białe końcówki to takie naturalne masz....
Nie gniewaj się, ale nie wierze....
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
hehe, mnie też nie chciało się wierzyć
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nigdy nie miałam akrylu i nie zamierzam ale jakbym miała akryl to paznokcie by nie były grubsze ![]() Jak będę zmywać to wkleję naturalne może to cię przekona
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Noo ja dostałam moją STRONG..juz 2 dni za mną, dzis zmywanie czyli 3ci dzien nakładania.. Ogolnie to ja uczuleniowiec jestem wiec mam spore obawy co do składu. Narazie palce nie bolą, oczy nie szczypią, głowa nie boli, tylko tak troszke jakby dziwnie (w głowie).. No nic hmm moze te 2 razy do roku przez 2 tyg ciaglego wdychania az tak nie zaszkodzi? No tak sama siebie pocieszam..
Jak skoncze 2 tyg to wkleje wam zdj. O dla porownania dzis tez zrobie. A potem za miesiac... Zobaczymy.. Ja straszni długich nie chce, ale pate mm chetnie no i zeby juz sie nie rozdwajały.. ahhhh |
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
To czekamy na zdjęcia
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
eva19 super pazury
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj myslalam ze kipne! z boku przy paznokciu bolal mnie palec wskazujący, ehh od molalo bolalo.. I głowa.. kurcze.. wczoraj sobie juz powiedzialam ze jak dzis bedzie znow to samo z głowa to sam se spokoj..
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jesteś uczulona na jakiś składnik z tej odzywki....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

Mam ten sam problem odnosnie wyboru co niektore z wizazanek, mianowicie nie wiem czy wybrac wersje strong czy extra strong