Tinder - brak wiadomości, co poprawić? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-11-22, 06:47   #121
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Tinder - brak wiadomości, co poprawić?

Cytat:
Napisane przez jirenthegreat Pokaż wiadomość
Hm no jakoś tego ani nie kupuje ani nie kapuję. U mnie jakos 60-70% matchy ghostuje oO , gdzie tu logika? Ja 32 lvl chłop 188 dobrze zbudowany w realu mialem powodzenie ;>

Tinder jest już kilka lat w Polsce, wiec moim zdaniem chodzi o to, że ten kto miał kogos poznać przez tindera, to już poznał. Tinder został tak rozpowszechniony, ludzie maja go np kilka lat, albo w kółko usuwają i zakładają, że już im się to przejadło. Nie budzi to już zainteresowania, nie jest to nic nowego, ekscytującego. No ile nowych twarzy można przewijać? Pół roku? Rok? Jak ktos robi to któryś rok z rzędu, to myślę, ze robi to automatycznie i niekoniecznie patrzy czy ktoś jest zbudowany, czy ma 188 czy 190, bo takich kolesi jest na pęczki.

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 17:50   #122
inc0gnito
Raczkowanie

Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zajrzy.

Ogólnie wiem, że to trochę żałosne ale chyba chcę się wyżalić, bo ta apka serio zryła mi samoocenę ostatnio.

Matchy nadal dużo, wiadomości nadal niezbyt wiele. Serio już mnie to mega dołuje. Zaczynam czuć się strasznie nieatrakcyjna. Spotkałam się ostatnio z jednym gościem z T, i powiedział mi (sam z siebie, przy okazji), że laski przeważne nie mają wcale opisu. Czyli nie tu leży problem...

Kilku gości ostatnio mi napisało (oczywiście nie tych, co bym chciała), że jestem słodka/niewinna/mam poczciwy uśmiech. Tylko serio, ja nawet seksownej miny do zdjęcia nie potrafię zrobić, zawsze tak właśnie wyglądam miło i "poczciwie". Nie wiem czy jest dla mnie nadzieja. :/ Kupiłam sobie ostatnio top gorsetowy (czekam na przesyłkę), może zrobię sobie w nim jakieś zdjęcia, ale z drugiej strony nie chcę przyciągać samych rucha**y (w sumie póki co tacy nie piszą do mnie wcale, co jest zastanawiające i nie wiem czy się z tego cieszyć, bo przeważnie chyba laski te propozycje jednak mają, inna sprawa czy chcą je przyjąć)

Zdjęcia z pasji nie wstawię, bo jest to hobby z tego co zauważyłam wyśmiewane przez facetów. A z innych nie mam po prostu.

Czy jest jakakolwiek optymistyczna opcja wyjaśnienia tego stanu rzeczy? Serio już jestem załamana. Myślałam że wyglądam całkiem dobrze, mnóstwo ludzi w życiu mnie komplementowało, że taka ładna jestem (i nie chodzi mi o mamę czy babcię), a tu takie problemy. Mam naprawdę niską samoocenę, strasznie przeżywam takie rzeczy...

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ColourTheSmallOne Pokaż wiadomość
Ale przeciez w ogole nie o to chodzi
Odrzuci, bo skoro nie pisze pierwszy, to widac od poczatku nie jest zainteresowany. Gdyby byl, to by nie czekal jak ksiaze, tylko pisal.
Myślę tak samo, choć chciałabym wierzyć że jest inaczej.

Edytowane przez inc0gnito
Czas edycji: 2022-12-06 o 17:52
inc0gnito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 17:58   #123
Krystal_26
Zadomowienie

Co to za hobby ? To brzmi banalnie, ale naprawdę jeśli chcesz zbudować związek to bądź sobą - przecież przed potencjalnym partnerem nie będziesz w nieskończoność ukrywać hobby... To musi być ktoś kto cię zaakceptuje. I serio wypróbuj inną appkę, Tinder jest słaby dla osób szukających związku, bardzo dużo osób ghostuje albo matche się nigdy nie odzywają. Nie znam nikogo kto poznałby drugą połówkę na tinderze, a na przykład na sympatii już tak
Krystal_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 18:35   #124
road_rage
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inc0gnito Pokaż wiadomość

Matchy nadal dużo, wiadomości nadal niezbyt wiele. Serio już mnie to mega dołuje. Zaczynam czuć się strasznie nieatrakcyjna. Spotkałam się ostatnio z jednym gościem z T, i powiedział mi (sam z siebie, przy okazji), że laski przeważne nie mają wcale opisu. Czyli nie tu leży problem...
Ale jak niby wypowiedź jakiegoś typa udowadnia, że nie tutaj problem? Po prostu stwierdził fakt, że laski przeważnie nie mają opisu. Tylko co z tego?
road_rage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 18:46   #125
d1f8ef2008dea6bb47d7416400721be959008b42_63b3700256c75
Konto usunięte

Cytat:
Myślę tak samo, choć chciałabym wierzyć że jest inaczej.
Sama sobie zaprzeczasz. Skoro Ty jesteś zainteresowana kimś, ale nie piszesz, a potem ubolewasz nad tym, że czemu on nie pisze, to widocznie ta teoria, że jak ktoś jest zainteresowany to pisze, to coś nie bardzo
d1f8ef2008dea6bb47d7416400721be959008b42_63b3700256c75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 18:46   #126
DebbyHarris
BAN stały

Ja tez mam niby banalne hobby czyli paznokcie a faceci zawsze siè zachwycająâ€Ś
Moim zdaniem za bardzo chcesz siè wszystkim przypodobać i nyc taka fajna „dla każdego”

Facet pochwalił twój uśmiech nie rozumiem co w tym złego?
Oczekujesz ze każdy ma piać z zachwytu nad Twojs uroda? Faceci którzy tak robią zazwyczaj zależy im głównie na seksie.
Nikt nie będzie ci padał do stop i wiecznie mówił o Twoim wyglądzie

Edytowane przez DebbyHarris
Czas edycji: 2022-12-06 o 18:54
DebbyHarris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 19:08   #127
inc0gnito
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krystal_26 Pokaż wiadomość
Co to za hobby ? To brzmi banalnie, ale naprawdę jeśli chcesz zbudować związek to bądź sobą - przecież przed potencjalnym partnerem nie będziesz w nieskończoność ukrywać hobby... To musi być ktoś kto cię zaakceptuje. I serio wypróbuj inną appkę, Tinder jest słaby dla osób szukających związku, bardzo dużo osób ghostuje albo matche się nigdy nie odzywają. Nie znam nikogo kto poznałby drugą połówkę na tinderze, a na przykład na sympatii już tak
Jest to jeden sport, nie chcę pisać jaki (ale nie pole dance czy coś w tym stylu - nie mam nic przeciwko temu jakby co, ale o ten akurat chodzi). Ja ogólnie nie ukrywam tego już w rozmowie, czy coś, tak szczerze to nawet jestem dumna że mam taką pasję, ale jakoś na Tinderze się wstydzę mieć zdjęcia czy epatować tym, bo często widuję hejt na dziewczyny z tą pasją, że są pieprzniętymi fanatyczkami.

Ja w sumie nawet nie szukam koniecznie związku, więc jeszcze gorzej.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez road_rage Pokaż wiadomość
Ale jak niby wypowiedź jakiegoś typa udowadnia, że nie tutaj problem? Po prostu stwierdził fakt, że laski przeważnie nie mają opisu. Tylko co z tego?
Nie mają, bo nie muszą widocznie.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

[1=d1f8ef2008dea6bb47d7416 400721be959008b42_63b3700 256c75;89431612]Sama sobie zaprzeczasz. Skoro Ty jesteś zainteresowana kimś, ale nie piszesz, a potem ubolewasz nad tym, że czemu on nie pisze, to widocznie ta teoria, że jak ktoś jest zainteresowany to pisze, to coś nie bardzo[/QUOTE]

No tak, ale ja nie jestem facetem. I po prostu nie chcę być stroną "polującą", no i już widzę tę samooceę w kawałkach, jak mi jeden, drugi i trzeci nie odpisze. Chyba już wolę żyć złudzeniami.

Uważam że ColourTheSmallOne dobrze to wyjaśniła wcześniej.

Cytat:
Napisane przez DebbyHarris Pokaż wiadomość
Ja tez mam niby banalne hobby czyli paznokcie a faceci zawsze siè zachwycająâ€Ś
Moim zdaniem za bardzo chcesz siè wszystkim przypodobać i nyc taka fajna „dla każdego”

Facet pochwalił twój uśmiech nie rozumiem co w tym złego?
Oczekujesz ze każdy ma piać z zachwytu nad Twojs uroda? Faceci którzy tak robią zazwyczaj zależy im głównie na seksie.
Nikt nie będzie ci padał do stop i wiecznie mówił o Twoim wyglądzie
Fajnie że pochwalił, ale wydaje mi się że tu może leżeć problem. Chodzi mi o te komentarze że wyglądam niewinnie/poczciwie i gdybam że może to jest powód tych niepowodzeń.

Głównie chciałabym po prostu znaleźć kogoś kto serio odpowiadałby mi fizycznie.

Nie muszą do mnie pisać o wyglądzie, wystarczy cokolwiek.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-12-06, 20:14   #128
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Mnie właśnie bardzo rzadko odpisywali na Bumble i przyznam, że owszem, weszło mi to na samoocenę. Przynajmniej zdałam sobie sprawę, że widocznie nie jestem tak atrakcyjna, jak myślałam i mogę próbować jakoś to poprawić, chociaż nie mam pomysłów szczerze mówiąc. Na pewno już nie wrócę na aplikacje, tam naprawdę liczy się tylko wygląd.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną.
ColourTheSmallOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 20:26   #129
inc0gnito
Raczkowanie

Cytat:
Mnie właśnie bardzo rzadko odpisywali na Bumble i przyznam, że owszem, weszło mi to na samoocenę. Przynajmniej zdałam sobie sprawę, że widocznie nie jestem tak atrakcyjna, jak myślałam i mogę próbować jakoś to poprawić, chociaż nie mam pomysłów szczerze mówiąc. Na pewno już nie wrócę na aplikacje, tam naprawdę liczy się tylko wygląd.

Ja właśnie już naprawdę nie wiem o co chodzi... Wstawiłam naprawdę najlepsze swoje zdjęcia, serio uważam że wyglądam na nich bardzo dobrze, nie tylko jak na mnie, tylko ogółem. Więc już serio nie wiem co jest powodem? Może mam spaczony gust, że się sobie podobam. :/ Bo w to że myślą że jestem za nudna raczej nie wierzę, że jest tak istotne na tej apce.

W sumie, ja czasem podejrzewam że niektóre profile to boty, może tak właśnie myślą o moim? Pewnie bez sensu się pocieszam

Ja już czuję że moja obsesja na punkcie poprawiania się tylko się pogłębiła przez to.
Stary 2022-12-06, 22:03   #130
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie już naprawdę nie wiem o co chodzi... Wstawiłam naprawdę najlepsze swoje zdjęcia, serio uważam że wyglądam na nich bardzo dobrze, nie tylko jak na mnie, tylko ogółem.
Ja też tak uważałam :/ dopóki nie zrobiłam tego eksperymentu z klasycznie piękną dziewczyną i zobaczyłam różnicę jak między niebem a ziemią.
Możliwe, że wyglądamy spoko, tylko ci faceci z apek są tak zblazowani, że chce im się wysilać tylko dla lasek idealnie wow. Już jakoś chwilę przed covidem też miałam konto i kiedy założyłam je ponownie, to widziałam trochę tych samych twarzy i tym facetom nie chciało się odpisywać nawet temu kontu z idealną laską. Także na pewno część jest tam tylko po to, żeby sobie poprzesuwać w prawo i w lewo, ale nic z tego nie wynika.

Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną.
Stary 2022-12-06, 22:26   #131
inc0gnito
Raczkowanie

Cytat:
Ja też tak uważałam :/ dopóki nie zrobiłam tego eksperymentu z klasycznie piękną dziewczyną i zobaczyłam różnicę jak między niebem a ziemią.
Możliwe, że wyglądamy spoko, tylko ci faceci z apek są tak zblazowani, że chce im się wysilać tylko dla lasek idealnie wow. Już jakoś chwilę przed covidem też miałam konto i kiedy założyłam je ponownie, to widziałam trochę tych samych twarzy i tym facetom nie chciało się odpisywać nawet temu kontu z idealną laską. Także na pewno część jest tam tylko po to, żeby sobie poprzesuwać w prawo i w lewo, ale nic z tego nie wynika.

Właśnie ja mam taką dość klasyczną urodę, duże oczy, mały nos, usta co prawda nie jakieś duże, ale takie "normalne", ogólnie harmonijna twarz, zadbane puszyste włosy, makijaż itd...

A z ciekawości mogłabyś wstawić zdjęcie tej dziewczyny, którą miałaś na apce? Jestem ciekawa jak wyglądała. Albo chociaż jakbyś mogła opisać mniej więcej. To był taki typ ala modelka z insta?

W sumie to muszę założyć konto jako facet żeby sobie poprzeglądać profile. Próbowałam ustawić na kobiety na swoim koncie, no ale to chyba wtedy pokazują mi się tylko dziewczyny homo/bi? Więc pewnie niemiarodajne

Właśnie też się tak zastanawiam czy zbierają po prostu te matche, czy co. Słyszałam że część ludzi jest na tej apce żeby się "sprawdzić".

Czas edycji: 2022-12-06 o 22:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-12-06, 22:47   #132
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie ja mam taką dość klasyczną urodę, duże oczy, mały nos, usta co prawda nie jakieś duże, ale takie "normalne", ogólnie harmonijna twarz, zadbane puszyste włosy, makijaż itd...

A z ciekawości mogłabyś wstawić zdjęcie tej dziewczyny, którą miałaś na apce? Jestem ciekawa jak wyglądała. Albo chociaż jakbyś mogła opisać mniej więcej. To był taki typ ala modelka z insta?
Nie, wyglądała naturalnie. Wysłałam ci w wiadomości prywatnej.

Stary 2022-12-06, 22:50   #133
Konto usunięte

Cytat:
No tak, ale ja nie jestem facetem. I po prostu nie chcę być stroną "polującą", no i już widzę tę samooceę w kawałkach, jak mi jeden, drugi i trzeci nie odpisze. Chyba już wolę żyć złudzeniami.
No, ale to już Twoja decyzja, że sama sobie tworzysz jakieś dziwne założenia, ograniczenia i potem masz takie problemy.

Skąd w ogóle ta pewność, że problemem jest Twój wygląd i jak sobie kupisz jakieś koronkowe body to będzie wszystko ok? I nie ogarniam tych akcji z tworzeniem fejkowego konta, żeby zrobić jakiś 'eksperyment'. A potem sama się dziwisz czemu tyle tam fejkowych kont i nikt nie odpisuje
d1f8ef2008dea6bb47d7416400721be959008b42_63b3700256c75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 23:18   #134
inc0gnito
Raczkowanie

Cytat:
Nie, wyglądała naturalnie. Wysłałam ci w wiadomości prywatnej.

Dzięki za zdjęcia. Szczerze, ładna dziewczyna, ale raczej dość zwykła, nie powiedziałabym że jestem brzydsza od niej, jakoś nie zamieniłabym się na wygląd. Choć nie jestem niestety taka chuda, ale pracuję nad tym. W sumie jakbym miała rzeczywiście wstawić idealną dziewczynę to myślę że poszukałbym innych zdjęć, ale widocznie mamy po prostu inny gust.
I też wygląda na 17 lat, co wg ma znaczenie

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

[1=d1f8ef2008dea6bb47d7416 400721be959008b42_63b3700 256c75;89431806]No, ale to już Twoja decyzja, że sama sobie tworzysz jakieś dziwne założenia, ograniczenia i potem masz takie problemy.

Skąd w ogóle ta pewność, że problemem jest Twój wygląd i jak sobie kupisz jakieś koronkowe body to będzie wszystko ok? I nie ogarniam tych akcji z tworzeniem fejkowego konta, żeby zrobić jakiś 'eksperyment'. A potem sama się dziwisz czemu tyle tam fejkowych kont i nikt nie odpisuje[/QUOTE]

Skoro to takie złe to w takim razie w jaki sposób miałabym zobaczyć "konkurencję" i ocenić w czym tkwi problem, jak nie poprzez założenie konta jako facet? Jeżeli mam ustawione, że jestem kobietą to nie mam dostępu do tego żeby zobaczyć profile kobiet hetero. Nie powiedziałam że zamierzam z nimi pisać w ten sposób, tylko zobaczyć.

Założenie że problemem jest wygląd wynika z tego że to apka oparta na wyglądzie. Może za mało eksponuję jakieś atuty.

Może się ograniczam, ale z tego co czytam to pisanie do nich i tak niewiele by wniosło...

Czas edycji: 2022-12-06 o 23:22
Stary 2022-12-06, 23:24   #135
DrDoom
Rozeznanie

Cytat:

W sumie to muszę założyć konto jako facet żeby sobie poprzeglądać profile. Próbowałam ustawić na kobiety na swoim koncie, no ale to chyba wtedy pokazują mi się tylko dziewczyny homo/bi? Więc pewnie niemiarodajne

Właśnie też się tak zastanawiam czy zbierają po prostu te matche, czy co. Słyszałam że część ludzi jest na tej apce żeby się "sprawdzić".
Same sobie tworzycie problemy tam gdzie ich nie ma.
Trzeba spojrzeć obiektywnie, większość kobiet na tinderze szuka kogoś sensownego, przegląda profile, czyta opisy.
Większość facetów łatwego seksu.
U mężczyzn stosunek lików do matchy wynosi poniżej 5%, to znaczy lecą "hurtowo". Sam mam paru znajomych co po prostu trzymało serduszko aż się limit wyczerpał. Dopiero jak sparowało to zerkają.

Te porównania z super modelką są bez sensu.
Oczywiście jak sparuje Maćka z klanu z super laską, to będzie pisał i to ochoczo, ale nie dlatego, że chce z nią być, tylko dlatego, że liczy na cud nad Wisłą, zaliczy, ucieknie i będzie miał co opowiadać.

To że faceci chcą wejść takiej pani między nogi i piszą miłe słówka, wcale nie znaczy, że chcieli by coś więcej, bo na ulicy taki Maciek nie chodzi z modelką, o ile nie jest celebrytą albo milionerem, i Maciek też to wie. Wam się wydaje, że taka super laska ma łatwiej, ale kogoś sensownego jest jej znaleźć jeszcze trudniej.

Jak już sobie facet nabije 50 czy 100 par, to przegląda, jakaś się trafi, zagaduje, jeżeli rozmowa się klei, to do innych nawet nie zagląda, a tych które mu nie przypasowały często nawet z lenistwa nie kasują.

PS. Daj sobie w opis coś do czego może się odnieść, jakieś pytanie, jakaś zagadka.
Z jednej strony Panie nie chcą ciągle słuchać, hej jak leci, z 2 strony często ciężko się do czegoś odnieść. Dasz jakieś zabawne pytanie to może i więcej "wystartuje" rozmową z odpowiedzią.

Edytowane przez DrDoom
Czas edycji: 2022-12-06 o 23:43
DrDoom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-06, 23:47   #136
Konto usunięte

Cytat:
Skoro to takie złe to w takim razie w jaki sposób miałabym zobaczyć "konkurencję" i ocenić w czym tkwi problem, jak nie poprzez założenie konta jako facet? Jeżeli mam ustawione, że jestem kobietą to nie mam dostępu do tego żeby zobaczyć profile kobiet hetero. Nie powiedziałam że zamierzam z nimi pisać w ten sposób, tylko zobaczyć.

Założenie że problemem jest wygląd wynika z tego że to apka oparta na wyglądzie. Może za mało eksponuję jakieś atuty.

Może się ograniczam, ale z tego co czytam to pisanie do nich i tak niewiele by wniosło...
Ale czemu wgl miałabyś 'zobaczyć konkurencję'? Nigdy w ten sposób nie myślałam o innych laskach z tindera. Chyba nie o to chodzi, żeby naśladować kogoś i robić jak Ci się wydaje, że trzeba, byle się podpasować w rzekomy gust facetów, który też jest raczej wymysłem.

Apka oparta jest na wyglądzie? Niekoniecznie, zależy czego szukasz, ja nigdy nie szukałam na tinderze ONS w związku z czym też zawsze czytam opis i dość łatwo wyłapuję red flags w postaci właśnie zdjęcia z gołą klatą albo BMW. Po samym zdjęciu jakie wstawisz często już da się wywnioskować czego człowiek szuka, jak wstawisz jakieś wypozowane w koronkowej bieliźnie to będziesz przyciągać konkretny typ facetów, jak o to Ci chodzi to ok. Ale to że takiego zdj nie masz to nie przyczyna tego, że nie masz matchy
Stary 2022-12-06, 23:59   #137
inc0gnito
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DrDoom Pokaż wiadomość
Same sobie tworzycie problemy tam gdzie ich nie ma.
Trzeba spojrzeć obiektywnie, większość kobiet na tinderze szuka kogoś sensownego, przegląda profile, czyta opisy.
Większość facetów łatwego seksu.
U mężczyzn stosunek lików do matchy wynosi poniżej 5%, to znaczy lecą "hurtowo". Sam mam paru znajomych co po prostu trzymało serduszko aż się limit wyczerpał. Dopiero jak sparowało to zerkają.

Jak już sobie facet nabije 50 czy 100 par, to przegląda, jakaś się trafi, zagaduje, jeżeli rozmowa się klei, to do innych nawet nie zagląda, a tych które mu nie przypasowały często nawet z lenistwa nie kasują.

PS. Daj sobie w opis coś do czego może się odnieść, jakieś pytanie, jakaś zagadka.
Z jednej strony Panie nie chcą ciągle słuchać, hej jak leci, z 2 strony często ciężko się do czegoś odnieść. Dasz jakieś zabawne pytanie to może i więcej "wystartuje" rozmową z odpowiedzią.
Może masz rację, tylko mnie uwiera ten fakt, że niezbyt często widocznie wybierają mnie z tych matchy. W sumie nie wiem jak u innych dziewczyn to wygląda bo może procentowo podobnie, a ja przesadzam? Ale niektóre dziewczyny tu pisały że większość do nich pisze jednak.

Coś postaram się sklecić zaczepnego w tym opisie.

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

[1=d1f8ef2008dea6bb47d7416 400721be959008b42_63b3700 256c75;89431818]Ale czemu wgl miałabyś 'zobaczyć konkurencję'? Nigdy w ten sposób nie myślałam o innych laskach z tindera. Chyba nie o to chodzi, żeby naśladować kogoś i robić jak Ci się wydaje, że trzeba, byle się podpasować w rzekomy gust facetów, który też jest raczej wymysłem.

Apka oparta jest na wyglądzie? Niekoniecznie, zależy czego szukasz, ja nigdy nie szukałam na tinderze ONS w związku z czym też zawsze czytam opis i dość łatwo wyłapuję red flags w postaci właśnie zdjęcia z gołą klatą albo BMW. Po samym zdjęciu jakie wstawisz często już da się wywnioskować czego człowiek szuka, jak wstawisz jakieś wypozowane w koronkowej bieliźnie to będziesz przyciągać konkretny typ facetów, jak o to Ci chodzi to ok. Ale to że takiego zdj nie masz to nie przyczyna tego, że nie masz matchy[/QUOTE]

Z tą konkurencją to było żartobliwe, choć poniekąd tak jest jakby nie patrzeć, chciałam po prostu zobaczyć jak inne dziewczyny na tej apce wyglądają, czy rzeczywiście tak "lepiej", albo jak mają zrobione profile. Jakie mają zdjęcia, czy mają opisy i jak tak to jakie mniej więcej.

Jeżeli szukasz relacji damsko-męskiej to wygląd zawsze będzie miał znaczenie. Chcę zobaczyć czy mniej konserwatywne zdjęcie (ale też nie chodzi mi o przesadnie wyuzdane, nie to mam na myśli) przyciągnie plejbojów czy kogoś sensownego również, kto by mi się bardziej podobał, bo też tacy bardzo "grzeczni" faceci nie są w moim typie za bardzo.

Mam matche, ale nie odzywają się ci których bym chciała.
Stary 2022-12-07, 00:26   #138
DrDoom
Rozeznanie

Cytat:
Może masz rację, tylko mnie uwiera ten fakt, że niezbyt często widocznie wybierają mnie z tych matchy. W sumie nie wiem jak u innych dziewczyn to wygląda bo może procentowo podobnie, a ja przesadzam? Ale niektóre dziewczyny tu pisały że większość do nich pisze jednak.

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Z tą konkurencją to było żartobliwe, choć poniekąd tak jest jakby nie patrzeć, chciałam po prostu zobaczyć jak inne dziewczyny na tej apce wyglądają, czy rzeczywiście tak "lepiej", albo jak mają zrobione profile. Jakie mają zdjęcia, czy mają opisy i jak tak to jakie mniej więcej.

Jeżeli szukasz relacji damsko-męskiej to wygląd zawsze będzie miał znaczenie. Chcę zobaczyć czy mniej konserwatywne zdjęcie (ale też nie chodzi mi o przesadnie wyuzdane, nie to mam na myśli) przyciągnie plejbojów czy kogoś sensownego również, kto by mi się bardziej podobał, bo też tacy bardzo "grzeczni" faceci nie są w moim typie za bardzo.

Oczywiście, że zdjęcia mają znaczenie.
Bo tinder to jak sklep z zabawkami, ocenia się po opakowaniu.
Jak wrzuciłem kilka zdjęć codziennych z telefonu i odpaliłem boosta to pojawiało się kilkanaście lików, gdy wrzuciłem zdjęcia zrobione profesjonalnie aparatem przez osobę 3cią z dobrym oświetleniem/postawą, to było ich pod setkę.

Liczy się też ich "styl". Nie szukasz grzecznego chłopaka, ale skreślasz np. zdjęcia z klatą bo wiadomo o co chodzi. Pytanie czy Twoje zdjęcia oddają Twój charakter, nie muszą być wyuzdane, tylko żeby miały pazura.

Na takiej samej zasadzie faceci często skreślają np. zdjęcia selfie sprzed lustra, a już ostatnia tragedia jak dziewczyna robi 5 zdjęć przy lustrze w różnych ubraniach, bo wygląda to jakby życia poza domem nie miała i pomyliła Tindera z Vintedem.

Edytowane przez DrDoom
Czas edycji: 2022-12-07 o 00:33
DrDoom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-07, 04:37   #139
Laief
Rozeznanie

Cytat:
Nie tylko, ale w większości. Na tinderze możesz w każdej chwili zmienić również własną płeć, wiec nie musisz zakładać specjalnie nowego profilu.
Laief jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-12-07, 05:28   #140
ColourTheSmallOne
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za zdjęcia. Szczerze, ładna dziewczyna, ale raczej dość zwykła, nie powiedziałabym że jestem brzydsza od niej, jakoś nie zamieniłabym się na wygląd. Choć nie jestem niestety taka chuda, ale pracuję nad tym. W sumie jakbym miała rzeczywiście wstawić idealną dziewczynę to myślę że poszukałbym innych zdjęć, ale widocznie mamy po prostu inny gust.
I też wygląda na 17 lat, co wg ma znaczenie
Według mnie prześliczna i jak widać według facetów też Mnie się nie podobają takie typowe insta lalki z mocnym makijażem. I mam taką teorię, że większość facetów też woli naturalne, delikatnie wyglądające dziewczyny o regularnych rysach.
Fakt, wygląda młodo, ale nie mniej niż na 23 moim zdaniem. Na portalu, na którym ją znalazłam miała wpisane 25 i taki wiek wpisałam na Bumble.
Akurat aż taka chudość nie podoba mi się, no ale też nie jest daleko od sylwetek, które lubię. Ja lubię u kobiet sylwetki trochę wysportowane i sama taką mam, na jednym zdjęciu miałam ją wyeksponowaną (zdjęcie pasji, też sport i trochę seksowne) tylko jak widać nie podziałało, ale wiem, że facetom się ogólnie moja sylwetka podoba, widocznie twarz nie aż tak :/

Co do wpisania sobie w opis pytania czy zagadki, żeby prościej było zagadać, to właśnie coś takiego miałam na swoim prawdziwym profilu, jak i coś podobnego na profilu "modelki". U mnie nie działało (to znaczy nawet działało, jak już ktoś raczył mi odpisać), u modelki tak

Ale wiesz co, może ja jestem jakimś wyjątkowym nieszczęśliwym przypadkiem.

Edytowane przez ColourTheSmallOne
Czas edycji: 2022-12-07 o 05:55
Stary 2022-12-07, 05:53   #141
goslawka
Zadomowienie

Cytat:

Pewnie moja opinia nie będzie miarodajna, ale miałam kiedyś konto na sympatii. Tam też poznałam mojego męża. Pisałam pierwsza do mężczyzn, którzy mi się spodobali, w myśl zasady "najwyżej nie odpisze". Prawda jest taka, że sposo odpisywało. Co ci szkodzi spróbować?

goslawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-07, 06:05   #142
CandyShopGirl
Raczkowanie

Czyli koniara No i pięknie! Jak najbardziej wrzuciłabym zdjęcie, ujęłabym to też w opisie. Zabrzmi tanio, ale naprawdę bądź sobą, bo to zwiększa szanse na to, że poznasz kogoś, kto chce poznać właśnie Ciebie. Z tym, co lubisz i tym, czego nie lubisz. Na tym się tylko wygrywa, bo ci, dla których dana cecha/zainteresowanie jest wadą, odpadną od razu, zostaną ci którym to lata, ale co lepsze, dojdą ci, których to również może jarać. I od razu masz dodatkowe punkty.

Dowód anegdotyczny, ale mój partner z internetu musiał przebrnąć przez epopeję mojego opisu, co zrobił z przyjemnością i zagaił do mnie wcale nie krótszą. Bycie sobą zwiększa szanse na to, że znajdziesz kogoś, do kogo będziesz pasować, a to o to w tym chodzi.

Powodzenia!

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

CandyShopGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-07, 06:45   #143
chwast
Zakorzenienie

Fejkowe konta, a później zdziwienie, że nikt nie odpisuje. Bo tam juz chyba połowa kradnie komuś zdjęcia i udaje do tego jakieś przebieranki, gorsety… skoro to nie Twój styl to nie rozumiem w ogóle co chcesz tym wskórać. Później tez będziesz oszukiwała jakiegoś faceta, będziesz ukrywała jakieś hobby itp? Masz bardzo zaniżoną pewność siebie i w takim stanie raczej każdy ciężko przechodzi randkowanie, bo ono po prostu nie jest wskazane. Nie usuwalabym konta na Twoim miejscu, ale na pewno skupiła bardziej nad tym co jest poza tinderem i jaka jestem poza tinderem.

chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-07, 09:54   #144
road_rage
Zadomowienie

Cytat:
Nie mają, bo nie muszą widocznie.
Ale skąd w ogóle wniosek, że nie muszą mieć opisu? Jakiś jeden typ tylko przedstawił ci swoją obserwację na temat kont lasek z TIndera i to wszystko. Jego obserwacja nic nie mówi na temat faktycznego powodzenia takich kont bez opisu.

Cytat:
Zagadanie do interesującego faceta to jest twoim zdaniem polowanie? Naprawdę?
Cytat:
Dokładnie tak samo miarodajne jak konta kobiet hetero. Różnorodność jest taka sama.
road_rage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-07, 11:51   #145
DebbyHarris
BAN stały

Autorko to będzie brutalne ale widucxnie nie jesres tak ładna jak ci się wydaje bo jestem teraz na jednej apce; mam jedno zwykle zdjęcie samej twarzy i piszą ..

Albo masz coś odstraszającego w opisie albo jakieś widoczne defekty bo nie chce mi się wierzyć ze do ładnej normalnej kobiety NIKT nie pisze..a moim zdaniem nie mówisz w wątki całej prawdy

W dodatku twoja osobowość- wstydzisz się swojego hobby ..
jakieś pomysły na przebieranki w gorsety do zdjęć.. może jeszcze w lateksowy kombinezon wskocz będzie jeszcze bardziej „seksownie”

Staszne masz „pick me” vibe

Edytowane przez DebbyHarris
Czas edycji: 2022-12-07 o 11:52
DebbyHarris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-07, 12:20   #146
Konto usunięte

Cytat:

I co, jakbyś zobaczyła i uznała, że wyglądają dużo lepiej niż Ty to co wtedy? Jaki to ma cel? Oczywiście, że seksowne zdjęcie przyciągnie facetów, tylko nwm po co takie wstawiać jak tego nie czujesz

Cytat:
Napisane przez road_rage Pokaż wiadomość
Zagadanie do interesującego faceta to jest twoim zdaniem polowanie? Naprawdę?
Mnie też to zdziwiło, chcesz kogoś poznać to napisz. Odpisze, nie odpisze co za różnica, wiadomo, że nie każdy będzie zainteresowany, nie rozumiem po co tworzyć sobie problem i potem narzekać, że ktoś nie napisał, a sama nie napiszę, bo nie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Fejkowe konta, a później zdziwienie, że nikt nie odpisuje. Bo tam juz chyba połowa kradnie komuś zdjęcia i udaje do tego jakieś przebieranki, gorsety… skoro to nie Twój styl to nie rozumiem w ogóle co chcesz tym wskórać. Później tez będziesz oszukiwała jakiegoś faceta, będziesz ukrywała jakieś hobby itp? Masz bardzo zaniżoną pewność siebie i w takim stanie raczej każdy ciężko przechodzi randkowanie, bo ono po prostu nie jest wskazane. Nie usuwalabym konta na Twoim miejscu, ale na pewno skupiła bardziej nad tym co jest poza tinderem i jaka jestem poza tinderem.
No, właśnie, najpierw narzekanie, że tyle fejkowych kont, a potem sama takie zrobię. Nwm, ciągle jak słyszę o tych 'eksperymentach' to się zastanawiam czy to na serio, ktoś wstawia zdjęcie jakiejś modelki i jest zaskoczony i oburzony, że ma więcej lajków niż zwykła dziewczyna. No, ciekawe. Ale co to ma udowadniać i zmienić w Twoim życiu
Stary 2022-12-07, 13:19   #147
kokolins
Raczkowanie

Rany, trochę ciężko z Tobą dyskutować, Autorko Czy wprowadziłaś w życie jakieś rady czy dalej czekasz na cud? Nic o tym nie napisałaś, tylko znowu, że samoocena Ci spada. Strasznie się momentami zapierasz i nie do końca wiadomo o co Ci właściwie chodzi, bo sama sobie przeczysz...

Do rzeczy. Moje pierwsze pytanie - czego byś właściwie dla siebie chciała na Tinderze? Wierzysz, że znajdziesz tam miłość, czy serio ONS też byłoby ok? Kolegów wiem, że Ci nie trzeba, bo gdzieś o tym wspomniałaś.

Ktoś tam do Ciebie pisze i zagaduje, sama mówiłaś. Gdzie zatem tak naprawdę leży problem?
Po co Ci nie wiadomo ile wiadomości od tych facetów? Za mało chętnych? Pamiętaj, że za duży wybór też nie jest wcale taki super, tak się możesz skupić i poznać lepiej kilka osób, i zdecydować co dalej. No chyba, że chodzi Ci o podniesienie sobie samooceny zachwytami facetów z aplikacji. Albo masowe chodzenie na randki, co wieczór inny gość. Cóż, można i tak, ale też by Ci się raczej znudziło po jakimś czasie. Ileż można chodzić na pierwsze randki?
Niemniej, zastanów się, po co Ci ten podziw i co byś zrobiła mając dziennie po kilkadziesiąt nowych wiadomości na skrzynce..? Trochę to, hm, płytkie, a przecież sama nie szukasz płytkich gości.

Zagadywanie. Moim zdaniem głupota, ale jak masz się źle z tym czuć i Twoim zdaniem to desperacja, to może rzeczywiście nie ma co, bo desperację można wyczuć na odległość. Czuć czy ktoś pisze na luzie czy sam tym siebie katuje. Chociaż pisząc można ukryć sporo emocji, więc mogłabyś zagadać do kilku facetów w ramach eksperymentu. A nuż. Do stracenia nie masz absolutnie nic.

A co do wyglądu i opisu... Trochę mnie śmieszy, że na każdym kroku podkreślasz, że jesteś taka ładna, naturalna (ale nie seksi!), i że tak młodo wyglądasz. Wielu facetów lubi taki typ urody i prędzej się sensownie odezwą do takiej zwykłej dziewczyny niż seksi insta laski. Chcę powiedzieć, że nie jesteś wcale taka wyjątkowa jak Ci się wydaje i przestań się na tym skupiać. Naprawdę, na aplikacjach randkowych można znaleźć wszystko. Przeróżnych ludzi o najróżniejszych zainteresowaniach. Ani Twoje hobby, ani baby face nie są aż tak niespotykane.

Nie piszę tak zupełnie od czapy. Swego czasu miałam konto na Tinderze i całą masę par i wiadomości. Pisali do mnie i sama też zagadywałam. Może Cię zaskoczę, ale też dość młodo wyglądam i jestem raczej ładna/urocza niż seksowna; do tego po 30 i mam dziecko. W opisie miałam jedno słowo, które w założeniu miało raczej zniechęcać (bałam się trochę chamskich wiadomości po opowieściach koleżanek), a jednak intrygowało i bardzo dużo ludzi nawiązywało właśnie do niego. Zdjęć zaś miałam kilka, moim zdaniem nic specjalnego, zresztą nie jestem super pięknością. Mimo wszystko dostawałam bardzo dużo komplementów i wiadomości było mnóstwo, czasami nie nadążałam z odpisywaniem i olewałam co mniej fascynujące rozmowy. Koniec końców i tak pisałam regularnie z 3 czy 4 facetami, aż dla jednego z nich usunęłam aplikację.

Na koniec mam kilka rad. Pokaż te swoje zdjęcia jakiemuś koledze/bratu/ewentualnie dobrej koleżance. Niech Ci szczerze powiedzą, co o tym myślą. Owszem, tu też byśmy mogli na forum, ale raczej nie zaryzykujesz, podejrzewam. Na Twoim miejscu tak czy siak dodałabym jakieś nowe albo po prostu zmieniła. Jak jesteś ładna, to jesteś ładna, może zdjęcia są zbyt formalne/nijakie
Popracuj też nad opisem, nie musi być nie wiadomo co, ale fajnie jakby dawał punkt zaczepienia/intrygował.

Powodzenia

Wysłane z mojego RMX3393 przy użyciu Tapatalka
kokolins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-07, 14:12   #148
inc0gnito
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DrDoom Pokaż wiadomość
Oczywiście, że zdjęcia mają znaczenie.
Bo tinder to jak sklep z zabawkami, ocenia się po opakowaniu.
Jak wrzuciłem kilka zdjęć codziennych z telefonu i odpaliłem boosta to pojawiało się kilkanaście lików, gdy wrzuciłem zdjęcia zrobione profesjonalnie aparatem przez osobę 3cią z dobrym oświetleniem/postawą, to było ich pod setkę.

Liczy się też ich "styl". Nie szukasz grzecznego chłopaka, ale skreślasz np. zdjęcia z klatą bo wiadomo o co chodzi. Pytanie czy Twoje zdjęcia oddają Twój charakter, nie muszą być wyuzdane, tylko żeby miały pazura.

Na takiej samej zasadzie faceci często skreślają np. zdjęcia selfie sprzed lustra, a już ostatnia tragedia jak dziewczyna robi 5 zdjęć przy lustrze w różnych ubraniach, bo wygląda to jakby życia poza domem nie miała i pomyliła Tindera z Vintedem.
To ciekawe, bo ja w sumie zawsze tylko patrzę na twarz i po prostu całokształt, ładne zdjęcia to plus do stylu, ale nie są decydujące dla mnie czy dam w prawo to że ktoś ma zdjęcia robione lustrzanką. Planowałam po nowych roku zrobić sobie sesję u fotografa (nie z powodu Tindera, tylko zawsze chciałam taką mieć), to może będą tego dodatkowe plusy.

Nie lajkuję gołych klat, bo nie lubię takich prostych chłopów sebixów, lubię lekko niegrzecznych ale takich z klasą, nie wiem jak to opisać trochę.
Stary 2022-12-07, 14:14   #149
inc0gnito
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Laief Pokaż wiadomość
Nie tylko, ale w większości. Na tinderze możesz w każdej chwili zmienić również własną płeć, wiec nie musisz zakładać specjalnie nowego profilu.
Właśnie sprawdziłam że nie da się, albo ja nie widzę takiej opcji. Ale też boję się że zarobię tam bana w ten sposób.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Według mnie prześliczna i jak widać według facetów też Mnie się nie podobają takie typowe insta lalki z mocnym makijażem. I mam taką teorię, że większość facetów też woli naturalne, delikatnie wyglądające dziewczyny o regularnych rysach.
Fakt, wygląda młodo, ale nie mniej niż na 23 moim zdaniem. Na portalu, na którym ją znalazłam miała wpisane 25 i taki wiek wpisałam na Bumble.
Akurat aż taka chudość nie podoba mi się, no ale też nie jest daleko od sylwetek, które lubię. Ja lubię u kobiet sylwetki trochę wysportowane i sama taką mam, na jednym zdjęciu miałam ją wyeksponowaną (zdjęcie pasji, też sport i trochę seksowne) tylko jak widać nie podziałało, ale wiem, że facetom się ogólnie moja sylwetka podoba, widocznie twarz nie aż tak :/

Co do wpisania sobie w opis pytania czy zagadki, żeby prościej było zagadać, to właśnie coś takiego miałam na swoim prawdziwym profilu, jak i coś podobnego na profilu "modelki". U mnie nie działało (to znaczy nawet działało, jak już ktoś raczył mi odpisać), u modelki tak

Ale wiesz co, może ja jestem jakimś wyjątkowym nieszczęśliwym przypadkiem.
Ja nie mówię że jest brzydka, wg mnie też jest ładna, ale w życiu bym nie powiedziała że to jest jakaś niesamowita dziewczyna po prostu, bo tak sobie to wyobrażałam, jak pisałaś. Ja też nie lubię istalasek (napisałam tak bo wiem, że faceci lubią), w sumie gdybym lubiła to bym się tak nosiła po prostu. Wg mnie ona wygląda raczej jak podlotek, dałabym jej właśnie tak z 17-20, najwięcej co jestem w stanie uwierzyć to 22. Nie odbieraj tego jako kłótnię czy coś, ja po prostu mam taki odbiór. Dlatego jakbym miała wstawić taką idealną kobietę to raczej właśnie taką raczej doroślej wyglądającą sexy laskę (ale nie sztuczną, czy wyzywającą)

Ja właśnie marzę o takiej chudej sylwetce... Póki co ważę 60 kg przy 170, nie jest niby źle, ale chciałabym tak z 55.

Jeżeli serio lubią takie naturalne i delikatne to powinnam robić furorę, a tak nie jest...

Czas edycji: 2022-12-07 o 14:19
Stary 2022-12-07, 14:16   #150
inc0gnito
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CandyShopGirl Pokaż wiadomość
Czyli koniara No i pięknie! Jak najbardziej wrzuciłabym zdjęcie, ujęłabym to też w opisie. Zabrzmi tanio, ale naprawdę bądź sobą, bo to zwiększa szanse na to, że poznasz kogoś, kto chce poznać właśnie Ciebie. Z tym, co lubisz i tym, czego nie lubisz. Na tym się tylko wygrywa, bo ci, dla których dana cecha/zainteresowanie jest wadą, odpadną od razu, zostaną ci którym to lata, ale co lepsze, dojdą ci, których to również może jarać. I od razu masz dodatkowe punkty.

Dowód anegdotyczny, ale mój partner z internetu musiał przebrnąć przez epopeję mojego opisu, co zrobił z przyjemnością i zagaił do mnie wcale nie krótszą. Bycie sobą zwiększa szanse na to, że znajdziesz kogoś, do kogo będziesz pasować, a to o to w tym chodzi.

Powodzenia!

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Zgadłaś. Póki co mam to tylko zaznaczone w zainteresowaniach, pomyślałam że jakbym wrzuciła zdjęcie to będą z automatu dawać w lewo. Chociaż masz rację, że tacy głupio uprzedzeni i tak mnie w sumie nie interesują...

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość

Przecież ja chcę tylko podejrzeć i wrócić na swoje konto, a nie nabierać facetów tymi zdjęciami. To nie chodzi o przebieranki, ale wydaje mi się, że jednak ten seksapil jakoś trzeba podkreślić, doszłam do wniosku że może jestem za mało kobieca, ciągle chodzę w jakichś bluzach/swetrach/spodniach, to nie jest zbyt przyciągające i atrakcyjne. Zeszło na mnie oświecenie normalnie.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Czas edycji: 2022-12-07 o 14:18
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości