![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozum czy serce? Żonaty kolega.
Problemem jest ten jeden facet - to on ma zmienić robotę bo jakaś dziewczyna się w nim zauroczyła i przez to nie może tam spokojnie pracować? Naprawdę rozterki autorki są proste, chociaż rozwlekłyśmy to na tyle stron. Tak jak pisała Camilie, czas ogarnąć siebie i swoje uczucia, uciąć kontakt. Jeśli charakter pracy i jej własna słabość nie pozwalają jej stanowczo odciąć się i opanować swoich uczuć, pozostaje jednak pomyśleć o zmianie pracy skoro są inne możliwości. Autorka słusznie zauważyła - to jej uczucia są tu problemem.
Nie da się mieć ciastka i zjeść ciastka - zostać tam i być dalej zauroczoną w tym facecie. Ktoś w tym scenariuszu będzie cierpieć, albo autorka, albo rodzina tego mężczyzny. Jeśli ktoś pisze że długie zmiany w małym zespole, przy specyficznych warunkach pracy i konieczności ciągłej współpracy nie sprzyjają budowaniu związków cóż, pozostaje mi tylko uśmiechnąć się pod nosem nad naiwnością tego myślenia. Nieprzypadkowo istnieje wiele związków między lekarzami lub lekarzami i pielęgniarkami. Z podobnych przypadków wiem o pracownikach kolei - moja kuzynka obu swoich mężów poznała w pracy, pracowali w tych samych składach konduktorskich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za wszystkie Wasze rady, spostrzeżenia czy nawet słowa krytyki mimo wszystko dzięki. Może nie do końca się rozumiemy, może ja też powinnam od razu napisać dokładniej jak to wygląda, byłoby łatwiej, z tym macię rację, no ale już trudno. Jakby nie było, znam Wasze opinie, a w sumie o to przecież chodziło. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie… Misiek powinien się zastanowić, skąd się w niej bierze taka jadowitość i zacięcie w niej oraz frustracja, a nie skupiać się na wątku z internetu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.